Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Mala_Czarna_89 wrote:MW dobrze ze z malutka w porządku. Dawaj znać na bieżąco i trzymaj się tam
O jaaaaa jak nie o jedzeniu piszecie to o seksie i robicie smaki..teraz to ha mam naprawdę ochotę się poprzytulać (nie byłoby zuczka) a tu jeszcze 5 tygodni czekania no i ciągle jeszcze czuje ten szew.
Edit.
Za to siedzę sobie w gorącej kąpieli i brzuch mam pod woda
ej a mozna sie kapac? tak sie pytam po prostu, bo ponoc ze wzgledu na szwy itd. to raczej prysznice sa wskazane. -
Z małą wszystko dobrze,waży ok 4kg, tętno w normie. Dostałam leki na zbicie ciśnienia, jutro badania krwi i moczu.
Haen całą ciążę w normie, ale przed się leczyłam.
Myślę pozytywnie, lepiej być pod fachową opieką
DobranocWiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 22:51
olimama, Molcia, haen, biedroneczka1910, MadaLena30, moremi, perelka89 lubią tę wiadomość
-
Shibuya, wiem o jakie pieczenie chodzi bo tez jak pare dni temu sie skusilismy to tak mialam.
Czulam jakby mi wszystko napuchlo w srodku ,a to poprostu rozpulchnienie juz na tym etapie robi swoje i latwiej o podraznienie i pieczenie.
Powinno niedlugo przejsc
Moj jak go na seksy namawialam to sie smial,ze nie umie tak bez milosci (w sensie na zawolanie jak to napisalyscie mechanicznie) no bo nie ukrywajmy przyjemnosci z tego teraz nie wiadomo jakiej nie ma .
Ja juz nawet wiecej seksow nie chce coraz gorzej i ciezej,a spojenie juz rwie nawet przy siedzeniu.
Mw, dobrze ze jestes pod opieka i ze to skontrolowalas.
Ona, to przyjemnie i bez rozmyslan pewnie minal Ci dzien
Chcialam szybciej dzis usnac bo rano musialam wstac noi by szybciej czas minal do powrotu meza z pracy,ale cos nie moge za duzo mysli w glowie.
A przydaloby sie na koniec wyspac
Jest jakis plus tego dnia.
Jesli nie wyjdzie malutka o czasie albo w tygodniu to chociaz jakis termin ustalony.
Ona_89' lubi tę wiadomość
Jestes juz z nami -
haen wrote:ej a mozna sie kapac? tak sie pytam po prostu, bo ponoc ze wzgledu na szwy itd. to raczej prysznice sa wskazane.
haen lubi tę wiadomość
-
Mw26 dobrze,ze pojechałaś sprawdzić!Tak jak napisałaś najważniejsze ,ze z malutka wszystko dobrze i jestes teraz pod fachowa opieka ! Spokojnej nocy Ci życzęCzekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Modliszka i jeszcze go nie ma ? Ah Ci faceci cos mi sie wydaje,ze na jednym piwie sie nie skonczy jak tak dlugo sie zasiedzial takze zaciskaj dzis nogi . Cebulka jak tam u Ciebie ? Odezwij sie,bo sie martwimy .Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
nick nieaktualny
-
No i zostawili mnie w szpitalu z powodu ze słabo i mało czuję ruchy córci 2zapisy ktg wyszly ładne ale skurcze raptem w przeciągu 25min zapisaly sie po 2 Leżę w lozku i mam nadzieję że chociaż tu uda mi się szybko zasnąć
Anula jutro już bedziesz miała swojego Skarba przy sobie:)wiem ze latwo sie mówi ale sprobuj zasnąć
Ona no ale nam nie wyszło chyba nie ma co planować chociaż kazda z nas chcialaby wiedziec kiedy nastapi ten moment...
MW dobrze że pojechalas i ze z Malutką wszystko dobrze!
BIedroneczka nadal masz skurcze co 4 minuty pomimo zmiany pozycji Może weź też ciepła kąpiel jak to nie przejdzie to jedz na Ip Bolesne są te skurcze?
-
nick nieaktualny
-
Nie mam czasu nadrobić, wszystko ok. Nadal w dwupaku i nadal w domu...staram się na max ostatnie chwile w trójkę wykorzystać. No i z mężem trochę pobyć...gin stara się coś załatwić. Czekam na info od niego. Jutro się odezwę...Synek ur. 8.11.2015
Córeczka ur. 15.10.2013 -
Zasnęłam na kanapie a dokladniej- na mezowych kolanach. Nie wiem jak i kiedy.
Teraz obudziłam Nadulkę po 4h- plus taki że nie trzeba było specjalnie namawiać do piersi
Biedroneczka nie znikaj tak bez słowa jak sytuacja? Spisz czy szpital?
Paula trzymaj się! -
Sorki nie było mnie oglądałam film i grałam z mężusiem
Mała już patrze co moja skarbnica wiedzy mówi oprócz tego co dziewczyny napisały
EDIT: przez dobę ma być minimum 8 karmień, więc wypada co 3h, jeśli dziecko się nie budzi w dzień po3h a w nocy po 4 to wybudzamy jeśli budzi się częściej karmimy na żądanie.
Ważne jest żeby ssanie było cały czas aktywne (słychać jak przełyka mleczko), jak usypia lub nudzi się i wisi na cycu to pobudzać go głaskaniem po pleckach,stópkach czy nosku albo pobudzać do ssania głaszcząc od bródki w stronę szyi. Jeśli to nie pomaga to robić karmienie na zmianę, jedna pierś jak nuda to do góry na odbicie i druga pierś (tak przez 20-30 min). Jak maluszek nauczy się rytmu to po 2-3 dniach będzie poprawa.
Ogólnie są dzieci co opróżniają pierś po 15 min, najcześciej karmienie trwa od 15 do 40 min. Maluchy szybko się uczą jak się im pozwoli wisieć na cycu to robią to coraz dłużej i karmienie może trwać 24h/dobę Z tego co mówi książka to jest to nasza pierwsza praca wychowawcza
Generalnie wyznacznikiem dobrego karmienia jest odpowiedni przyrost masy ciała - jak jest ok to się najada pomimo, że robi sobie odpoczynki.
Książka to: Warto karmić piersią I co dalej? Magdaleny Nehring-GugulskiejWiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 01:46
Galaretka, Mala_Czarna_89, moremi, Paolka_25 lubią tę wiadomość
-
Biedroneczka cos czuje ,ze juz pare chwil i bedziesz mama czekamy na wiesci ! Paula bedzie dobrze jestes pod opieka lekarzy a to jest najwazniejsze !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 01:44
skarb15 lubi tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
nick nieaktualny
-
Biedroneczka już nie długo
Mała ja też miałam wątpliwości ale jak widze że ładnie przybiera na wadze to odrazu mi przeszło