X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • olimama Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2017, 12:04

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    ja tak miałam. I gin powiedział ze szyjka jeszcze nie odgieta do porodu ale dupa na drugi dzień rodziłam. Co prawda trudno było mierzyć rozwarcie (wyjście szyjki nie szło prosto na pochwe a tak jakby w bok) ale w końcu cala szyjka się zgladzila i urodzilam
    Szyjka nieodgieta czyli twardą zamknięta czy co?;p

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MW gratki!!
    Super, ze tak sprawnie poszlo:)

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Shibuya Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MW ale szybka akcja, gratulacje!!! :)

km5s8ribzosjb8kh.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olimama, to widzę ze mamy podobnie. Jakoś właśnie zdarza mi się do zawsze z rana, a w ciągu dnia jest spokój. No i instynkt jednak mimo wszystko mi mówi, że to wody nie są... No ale już nie wiem. Człowiek już teraz wyczulony na wszystko milion razy bardziej.
    W razie czego dam od razu znać, bo nie zmienia to wszystko faktu, że od wczoraj czuję się inaczej. A do jutra jak się nic nie podzieje, to mam ktg, wiec wypytam położną o wszystko, może coś podpowie. Ewentualnie może uda mi się wbić do gina, żeby sprawdził co tam słychać...

Paolka_25, olimama lubią tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MW, mega gratulacje! :* super, że masz już maleństwo przy sobie!!!

Rozmarzona, mój też tak powiedział niedawno do brzucha. Że da Michałowi buzi dopiero jak się urodzi, że to będzie nagroda :P słodkie to takie zniecierpliwienie tych naszych tatusiów :)

Rozmarzona, Paolka_25, olimama lubią tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesciara25 wrote:
    Szyjka nieodgieta czyli twardą zamknięta czy co?;p
    tzn zawinięta jakby wyjście szyjki skierowane w bok pochwy a nie do jej wyjścia. Ja sobie to wyobrażałam jakby niebszlanprosto tylko delikatnie po luku :P jak mnie badali to np jak tyłek miałam trochę podniesiony to nie szło zmierzyć rozwarcia musiałam pupę dociskac do fotela.

MW dałaś czadu! Podziwiam i gratuluje :)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png

Wysłany: 8 listopada 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    tzn zawinięta jakby wyjście szyjki skierowane w bok pochwy a nie do jej wyjścia. Ja sobie to wyobrażałam jakby niebszlanprosto tylko delikatnie po luku :P jak mnie badali to np jak tyłek miałam trochę podniesiony to nie szło zmierzyć rozwarcia musiałam pupę dociskac do fotela.

A to ją musialam się obniżyć i pięści pod tyłek dać? A kiedy się przekierowuje szyjka w stronę wyjścia są jakieś objawy?

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modliszka, zobacz jacy Ci faceci na koniec sie niecierpliwi zrobili hihi :)

Mw, gratulacje szczesliwego rozwiazania ;)

Wiecie co ja juz nie wiem co mam ze soba zrobic poprostu takie zrezygnowanie czuje.
    Tak mnie wszystko uciska i uwiera,ze obiad pewnie na raty bede robila.
    Nic sie nie chce i wszystko z automatu robie.

Jestes juz z nami :)
  • Agnike Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Lilka też już na swiecie :)

Sam poród ekspresowy ;)..w poniedziałek o 18:00 byliśmy na ktg które wykazało tylko liche skurcze przepowiadające,więc trochę podłamani faktem,że pewnie znów będzie trzeba wywoływać poród wróciliśmy do domu.
    O 23:30 mnie przeczyściło,jednak byłam pewna że to jelitówka która krążyła po domownikach.Od ok 24 pojawiły się skurcze,ale nie robiłam sobie nadziei,ze to porodowe,cierpliwie przez godzinę liczyłam w aplikacji,wychodziły regularne co 5-7min po 40-60sekund.Zadzwoniliśmy do pro famili,kazali przyjechać.Więc na spokojnie dopakowaliśmy resztę rzeczy i ok 2:20 byliśmy na izbie przyjęć,tam zabrali nas na ktg,gdzie tuż po położeniu się poczułam,że zbliżają się parte (to niemożliwe pomyślałam.) chwilę później na kolejnym skurczu chlusnęły wody..przybiega lekarz,szybko bada i…widzę malujące się na jego twarzy zdziwienie z przerażeniem..„Na porodówkę migieeeem” w ciągu minuty znalazłam się dwa piętra wyżej na sali porodowej,zdążyłam przejść z leżanki na fotel i tylko usłyszałam od położnej by jeszcze nie przeć,jakoś dałam radę..na kolejnym skurczu o 2:46 już na świat wyszedł nasz mały Orzeszek :) Lilcia miała 52cm i 2810 gram.

2533468.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 11:42

Rozmarzona, szczesciara25, Paolka_25, Molcia, Nymeria, perelka89, haen, olimama, Mala_Czarna_89, MadaLena30, moremi, madzi4aam, ParasOlka:), Zorro, Shibuya, Ona_89', lula.91, Sajgonara, Aga_502, villemo_gbm, biedroneczka1910 lubią tę wiadomość

ex2bio4pxrb7jglc.png
    8unevfxm57wbd6tj.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesciara25 wrote:
    A to ją musialam się obniżyć i pięści pod tyłek dać? A kiedy się przekierowuje szyjka w stronę wyjścia są jakieś objawy?

Piesci pod tylek to raczej sie daje na poczatku ciazy jak usg jest robione,a na fotelu robi Ci normalne badanie.
    Raczej nie da sie bez badania stwierdzic po jakis objawach czy szyjka sie przekierowuje.
    A takie pytania o twardosci, dlugosci czy ile ma rozwarcie szyjki to powinnas zadac lekarzowi on ma tego dokladny obraz i bez problemu Ci powie po badaniu.

haen lubi tę wiadomość

• Kitaja Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratulacje szalejecie mamuśki ,niech dzieciaczki zdrowo wam rosną :-) szczęściara,a nie lepiej byłoby spytać lekarza czy położnej o co chodzi z ta szyjka wtedy pewnie dostaniesz wyczerpująca odpowiedz ;-) ja jakbym była w szpitalu to pewnie bym tak zrobiła w koncu od tego są by rozwiewać nasze watpliwości! Magdalena napewno z malutka jest wszystko dobrze pisałaś wczoraj,ze brzuch Ci sie obniżył może dlatego te ruchy są troszkę inne,albo mała szykuje mamie niespodziankę i wyjdzie na dniach,bo coś te listopadowe dziewczyny spiesza sie,zaś chłopcy jacyś leniwi ;-) kiedy masz teraz wizytę u gin?zawsze w razie nie pokoju możesz podjechać na IP bedziesz wtedy spokojniejsza

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MW to chyba najszybsza akcja! Gratuluję!! To która następna? Ciekawe jak Izik i Alus? Alus odezwij się!
    Modliszka polubiłam bo z tymi wydzielinami chyba tak jest. Ja też mam z rana dużo więcej niż wieczorem, więc chyba nie ma co schizować. Myślę, że to nie są wody, bo raczej nie każda z nas miałaby tak samo w dodatku z rana. U mnie jest to trochę kleiste, osadza się na udach ale nie płynie.
    No Wasi mężczyźni nie mogą się już doczekać a mój małż dzisiaj powiedział, że wolałby żeby Adaś jeszcze tak tydzień poczekał... :(
    Perełka u Ciebie coś szczególnego się dzieje?
    Szczęściara wydaje mi się, że to oznacza że szyjka jeszcze nie odgięta w stronę wyjścia :/ także zbieraj się do domu, no chyba że rozwinie się w szalonym tempie jak u Małej, tego życzę :)

Paolka _25

Wysłany: 8 listopada 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona wrote:
    Piesci pod tylek to raczej sie daje na poczatku ciazy jak usg jest robione,a na fotelu robi Ci normalne badanie.
    Raczej nie da sie bez badania stwierdzic po jakis objawach czy szyjka sie przekierowuje.
    A takie pytania o twardosci, dlugosci czy ile ma rozwarcie szyjki to powinnas zadac lekarzowi on ma tego dokladny obraz i bez problemu Ci powie po badaniu.
    Robiła mi normalne badanie ale dalam pięści po tyłek :) ale forum też jest od zadawania pytań więc pytam...

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnike, dawno nie widzialam abys cos pisala,a tutaj takie wiadomosci :)
    Rewelacja,ze tak wszystko szybko i sprawnie poszlo tylko pozazdroscic.
    Hihi lekarz na pewno musial byc w szoku i zreszta Ty tak samo.
    Czyli nie ma co sie sugerowac tak pomiarami na zapisie ktg bo jestes tego zywym przykladem.
    Gratulacje Kochana i wysciskaj od nas mala slicznotke :)

Wysłany: 8 listopada 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:

Jeszcze mam pytanie ;D to jak to możliwe że miała zawinieta szyjkę a tu nagle urodziła rano jest taką możliwość? :) miała jakieś objawy?;D bo to aż niewiarygodne się wydaje ;)

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona jak ja Ciebie rozumiem w tej nie doli "oczekiwania" ;-) Agnike kurczę to faktycznie poród miałaś expresowy gratulacje,a malutka cudna :-)

Rozmarzona lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnike ogromne gratulacje!! Dużo zdrówka!

Paolka _25
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesciara25 wrote:
    Robiła mi normalne badanie ale dalam pięści po tyłek :) ale forum też jest od zadawania pytań więc pytam...

Ja rozumiem,ale na takie pytania naprawde nie mozna dac jakiejs konkretnej odpowiedzi bo to lekarz bada i ma obraz jak Twoja szyjka sie ma :)
    Nastepnym razem sie nie krepuj i pytaj go o wszystko co Cie trapi bo on od tego jest i powinien Ci udzielic wyczerpujacych odpowiedzi na wszelkie pytania i to nawet sam od siebie.

• Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? Zauważyłam, że tym co lekarze mówią, że nic się nie dzieje i nic nie zwiastuje porodu szybciej się rozpakowują, niż te co chodzą z rozwarciem od jakiegoś czasu, I gdzie tu sprawiedliwość?! :p

perelka89, Mala_Czarna_89, moremi, Shibuya lubią tę wiadomość

Paolka _25
‹‹ 1830 1831 1832 1833 1834 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ