Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Mala_Czarna_89 wrote:ja tak miałam. I gin powiedział ze szyjka jeszcze nie odgieta do porodu ale dupa na drugi dzień rodziłam. Co prawda trudno było mierzyć rozwarcie (wyjście szyjki nie szło prosto na pochwe a tak jakby w bok) ale w końcu cala szyjka się zgladzila i urodzilam
-
Olimama, to widzę ze mamy podobnie. Jakoś właśnie zdarza mi się do zawsze z rana, a w ciągu dnia jest spokój. No i instynkt jednak mimo wszystko mi mówi, że to wody nie są... No ale już nie wiem. Człowiek już teraz wyczulony na wszystko milion razy bardziej.
W razie czego dam od razu znać, bo nie zmienia to wszystko faktu, że od wczoraj czuję się inaczej. A do jutra jak się nic nie podzieje, to mam ktg, wiec wypytam położną o wszystko, może coś podpowie. Ewentualnie może uda mi się wbić do gina, żeby sprawdził co tam słychać...Paolka_25, olimama lubią tę wiadomość
-
MW, mega gratulacje! :* super, że masz już maleństwo przy sobie!!!
Rozmarzona, mój też tak powiedział niedawno do brzucha. Że da Michałowi buzi dopiero jak się urodzi, że to będzie nagroda słodkie to takie zniecierpliwienie tych naszych tatusiówRozmarzona, Paolka_25, olimama lubią tę wiadomość
-
szczesciara25 wrote:Szyjka nieodgieta czyli twardą zamknięta czy co?;p
MW dałaś czadu! Podziwiam i gratuluje -
Mala_Czarna_89 wrote:tzn zawinięta jakby wyjście szyjki skierowane w bok pochwy a nie do jej wyjścia. Ja sobie to wyobrażałam jakby niebszlanprosto tylko delikatnie po luku jak mnie badali to np jak tyłek miałam trochę podniesiony to nie szło zmierzyć rozwarcia musiałam pupę dociskac do fotela.
Modliszka, zobacz jacy Ci faceci na koniec sie niecierpliwi zrobili hihi
Mw, gratulacje szczesliwego rozwiazania
Wiecie co ja juz nie wiem co mam ze soba zrobic poprostu takie zrezygnowanie czuje.
Tak mnie wszystko uciska i uwiera,ze obiad pewnie na raty bede robila.
Nic sie nie chce i wszystko z automatu robie.Jestes juz z nami -
Hej Lilka też już na swiecie
Sam poród ekspresowy ..w poniedziałek o 18:00 byliśmy na ktg które wykazało tylko liche skurcze przepowiadające,więc trochę podłamani faktem,że pewnie znów będzie trzeba wywoływać poród wróciliśmy do domu.
O 23:30 mnie przeczyściło,jednak byłam pewna że to jelitówka która krążyła po domownikach.Od ok 24 pojawiły się skurcze,ale nie robiłam sobie nadziei,ze to porodowe,cierpliwie przez godzinę liczyłam w aplikacji,wychodziły regularne co 5-7min po 40-60sekund.Zadzwoniliśmy do pro famili,kazali przyjechać.Więc na spokojnie dopakowaliśmy resztę rzeczy i ok 2:20 byliśmy na izbie przyjęć,tam zabrali nas na ktg,gdzie tuż po położeniu się poczułam,że zbliżają się parte (to niemożliwe pomyślałam.) chwilę później na kolejnym skurczu chlusnęły wody..przybiega lekarz,szybko bada i…widzę malujące się na jego twarzy zdziwienie z przerażeniem..„Na porodówkę migieeeem” w ciągu minuty znalazłam się dwa piętra wyżej na sali porodowej,zdążyłam przejść z leżanki na fotel i tylko usłyszałam od położnej by jeszcze nie przeć,jakoś dałam radę..na kolejnym skurczu o 2:46 już na świat wyszedł nasz mały Orzeszek Lilcia miała 52cm i 2810 gram.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 11:42
Rozmarzona, szczesciara25, Paolka_25, Molcia, Nymeria, perelka89, haen, olimama, Mala_Czarna_89, MadaLena30, moremi, madzi4aam, ParasOlka:), Zorro, Shibuya, Ona_89', lula.91, Sajgonara, Aga_502, villemo_gbm, biedroneczka1910 lubią tę wiadomość
-
szczesciara25 wrote:A to ją musialam się obniżyć i pięści pod tyłek dać? A kiedy się przekierowuje szyjka w stronę wyjścia są jakieś objawy?
Piesci pod tylek to raczej sie daje na poczatku ciazy jak usg jest robione,a na fotelu robi Ci normalne badanie.
Raczej nie da sie bez badania stwierdzic po jakis objawach czy szyjka sie przekierowuje.
A takie pytania o twardosci, dlugosci czy ile ma rozwarcie szyjki to powinnas zadac lekarzowi on ma tego dokladny obraz i bez problemu Ci powie po badaniu.
haen lubi tę wiadomość
Jestes juz z nami -
Dziewczyny gratulacje szalejecie mamuśki ,niech dzieciaczki zdrowo wam rosną szczęściara,a nie lepiej byłoby spytać lekarza czy położnej o co chodzi z ta szyjka wtedy pewnie dostaniesz wyczerpująca odpowiedz ja jakbym była w szpitalu to pewnie bym tak zrobiła w koncu od tego są by rozwiewać nasze watpliwości! Magdalena napewno z malutka jest wszystko dobrze pisałaś wczoraj,ze brzuch Ci sie obniżył może dlatego te ruchy są troszkę inne,albo mała szykuje mamie niespodziankę i wyjdzie na dniach,bo coś te listopadowe dziewczyny spiesza sie,zaś chłopcy jacyś leniwi kiedy masz teraz wizytę u gin?zawsze w razie nie pokoju możesz podjechać na IP bedziesz wtedy spokojniejszaCzekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
MW to chyba najszybsza akcja! Gratuluję!! To która następna? Ciekawe jak Izik i Alus? Alus odezwij się!
Modliszka polubiłam bo z tymi wydzielinami chyba tak jest. Ja też mam z rana dużo więcej niż wieczorem, więc chyba nie ma co schizować. Myślę, że to nie są wody, bo raczej nie każda z nas miałaby tak samo w dodatku z rana. U mnie jest to trochę kleiste, osadza się na udach ale nie płynie.
No Wasi mężczyźni nie mogą się już doczekać a mój małż dzisiaj powiedział, że wolałby żeby Adaś jeszcze tak tydzień poczekał...
Perełka u Ciebie coś szczególnego się dzieje?
Szczęściara wydaje mi się, że to oznacza że szyjka jeszcze nie odgięta w stronę wyjścia także zbieraj się do domu, no chyba że rozwinie się w szalonym tempie jak u Małej, tego życzęPaolka _25 -
Rozmarzona wrote:Piesci pod tylek to raczej sie daje na poczatku ciazy jak usg jest robione,a na fotelu robi Ci normalne badanie.
Raczej nie da sie bez badania stwierdzic po jakis objawach czy szyjka sie przekierowuje.
A takie pytania o twardosci, dlugosci czy ile ma rozwarcie szyjki to powinnas zadac lekarzowi on ma tego dokladny obraz i bez problemu Ci powie po badaniu. -
Agnike, dawno nie widzialam abys cos pisala,a tutaj takie wiadomosci
Rewelacja,ze tak wszystko szybko i sprawnie poszlo tylko pozazdroscic.
Hihi lekarz na pewno musial byc w szoku i zreszta Ty tak samo.
Czyli nie ma co sie sugerowac tak pomiarami na zapisie ktg bo jestes tego zywym przykladem.
Gratulacje Kochana i wysciskaj od nas mala slicznotkeJestes juz z nami -
Mala_Czarna_89 wrote:tzn zawinięta jakby wyjście szyjki skierowane w bok pochwy a nie do jej wyjścia. Ja sobie to wyobrażałam jakby niebszlanprosto tylko delikatnie po luku jak mnie badali to np jak tyłek miałam trochę podniesiony to nie szło zmierzyć rozwarcia musiałam pupę dociskac do fotela.
Rozmarzona jak ja Ciebie rozumiem w tej nie doli "oczekiwania" Agnike kurczę to faktycznie poród miałaś expresowy gratulacje,a malutka cudna
Rozmarzona lubi tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
szczesciara25 wrote:Robiła mi normalne badanie ale dalam pięści po tyłek ale forum też jest od zadawania pytań więc pytam...
Ja rozumiem,ale na takie pytania naprawde nie mozna dac jakiejs konkretnej odpowiedzi bo to lekarz bada i ma obraz jak Twoja szyjka sie ma
Nastepnym razem sie nie krepuj i pytaj go o wszystko co Cie trapi bo on od tego jest i powinien Ci udzielic wyczerpujacych odpowiedzi na wszelkie pytania i to nawet sam od siebie.
Jestes juz z nami -
Wiecie co? Zauważyłam, że tym co lekarze mówią, że nic się nie dzieje i nic nie zwiastuje porodu szybciej się rozpakowują, niż te co chodzą z rozwarciem od jakiegoś czasu, I gdzie tu sprawiedliwość?! :p
perelka89, Mala_Czarna_89, moremi, Shibuya lubią tę wiadomość
Paolka _25