X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olimama, moj synek (urodził się 60cm.) nosi śpioszki na 56cm. 62są zdecydowanie za duże. Ale pewnie dużo też zależy od producenta. U nas 56 są po prostu idealne.

moremi, Paolka_25, olimama, perelka89 lubią tę wiadomość

Synuś :-)
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pyt do rozpakowanych mam: czy te 3,kompletu ubranek wystarczy czy lepiej spakowac wiecej? Czy moze jest cos co warto dorzucic do torby a o czym nie pomyslalyscie wczesniej? Dziecko po ur. Powinno brac samo wit d przez 8 dni -my to kupujemy czy w szpitalu dostajemy bo pozniej wit d+k?
    Bo jak starczy mi sil to dzis spakujemy torbe... Ale robie to juz 3 dzien :)

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorro wrote:
    Olimama, moj synek (urodził się 60cm.) nosi śpioszki na 56cm. 62są zdecydowanie za duże. Ale pewnie dużo też zależy od producenta. U nas 56 są po prostu idealne.
    A to nie jest tak ze dziecko jakis czas po porodzie i tak jest jeszcze skulone i pasuja mniejsze ubranka...a z kazdym dniem wyciaga swe cialko :)?

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia po porodzie zmienia się twarz na lepsze. Teraz w lustrze zdecydowanie lepiej się prezentuje :P no to udanych zakupów :)

Olimama moja Nadinka (55cm) tonie w 56 ;) czasem tak nóżki podwinie do pozycji embrionalnej ze w nogawkach wcale nozek nie ma

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 15:46

olimama, perelka89, MadaLena30 lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, ja miałam 5 kompletów,a użyliśmy tylko 3. W dodatku wszystko wyprane było w Loveli,ktora niestety Małego uczula. Mąż miał zadanie bojowe- wyprać na szybko rzeczy w płatkach mydlanych ;-)

Co do witaminy K, to mój synek dostał w szpitalu pierwszą dawkę. Samemu podaje się dopiero od 8 doby z tego co wiem. Mam nadzieję,ze mam rację,bo już się przestraszyłam...

perelka89 lubi tę wiadomość

Synuś :-)
  • haen Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ja wiem jedno: nie ma opcji spakowac sie do walizki z tym wszystkim...same podklady, te belle, pampersy, szlafrok zajely mnistwo miejsca:/ moje koszule czy ubranka dziecie zajely stosunkowo nieduzo miejsca. I ja widze 2 opcje: albo maz dowozi co chwile rzeczy (tylko np.gdyby byl w pracy, z ktorej do domu jedzie 40-60 min), potem z domu do szpitala ok.20-30, a np.akcja sie rozkreci szybko, to nie wiem z czego zrezygnowac, zeby sie spakowac:/ albo ma sie toboly jak ja przygotowane.

Aha i ja wzielam wiecej niz 3 kpl. ubranek, z czego na SR radzili nam taki pierwszy, w ktore ubiora dziecko zapakowac do isobnej siatki, zeby tego nie szukac i ja od razu dorzucilam tam ze 2-3 pieluchy tetrowe i pampersa (bo nie wiem czy oni daja na start).

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spakowałam 4 kompleciki ubrań i tak jak napisała Haen jeden na start spakowany w zryweczkę z 3 pampersami. Wzięłam np 2 koszule tylko, jedne podkłady bella mamma, dwa podkłady na lóżko, dwa ręczniki, miniaturki kosmetyków resztę wszystkiego jest przygotowane w komodzie i mąż będzie mi dowozić. Na szczęście ma blisko jakieś 7 min samochodem. Ale gdybym miała daleko to chyba musiałabym spakować walizkę wakacyjną. A tak to mam dwie takie średnie torby. I kombinezonu na wyjście też nie pakowałam. Mąż przywiezie.

Paolka _25
  • olimama Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2017, 12:01

Paolka_25, perelka89 lubią tę wiadomość

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja, jak po spacerku?
    My wlasnie wrocilismy bo bylismy w galerii.
    Zjadlam sobie mega porcje frytek,ktorymi sie i tak nie najadlam i skusilam sie po raz pierwszy w ciazy na cole.
    Myslalam,ze mala bedzie po tym szalala,a ona taka spokojna dzis,ze jej nic nie rusza.
    Weszlam tez do rossmana i kupilam pare drobiazgow,a w tym tusz z maybeline bo jest teraz prawie 50% znizki na te akcesoria.

Jak bylismy w drodze to myslalam,ze kolki dostalam,ale to byl taki skurcz raczek w okolicach brzucha bo mnie spielo.
    Juz jakis minimalny postep,wiec spacer moze cos pomogl i schody :)
    Mezu sie smial bo jak palil kolo galerii to z boku byly takie schode dlugasne nieuzytkowane na codzien i mowil zebym sobie pochodzila to powiedzialam,ze wystarczy mi nasze 3 pietro :)
    Strasznie juz czuje nacisk malej na dole jak chodzie,wiec kurcze no niech te skurcze juz przyjda :)

Mi polozne dwie odradzily ciuszki swoje dla maluszka do szpitala bo gina,mieszaja sie i moga do mnie nie wrocic.
    Moze i lepiej jeden dylemat mniej.

perelka89, olimama lubią tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olimama, moja torba tez wypchana po brzegi takze nie martw sie nie jestes jedyna w tym szalenstwie :D
    Dla maluszka biore tylko pampersy,chusteczki i kremik bo tyle mi kazano wziasc.
    W razie czego mezu bedzie dowozil.

olimama lubi tę wiadomość

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haen,a zgadnij co ja mam :D
    Fifiii ;)

haen, Kitaja lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadaLena30 wrote:
    Mam pyt do rozpakowanych mam: czy te 3,kompletu ubranek wystarczy czy lepiej spakowac wiecej? Czy moze jest cos co warto dorzucic do torby a o czym nie pomyslalyscie wczesniej? Dziecko po ur. Powinno brac samo wit d przez 8 dni -my to kupujemy czy w szpitalu dostajemy bo pozniej wit d+k?
    Bo jak starczy mi sil to dzis spakujemy torbe... Ale robie to juz 3 dzien :)
    Madzia jak będziesz rodzic na brodnowskim to dostajesz witaminę D do do domu i nawet próbki dla matki a przez pobyt w szpitalu dziecku pana pielęgniarki. My musieliśmy kupic dopiero te d+k . Co do ubranek trudno mi się wypowiedzieć bo lezeksmy prawie tydzień to mi mąż dostarczal ale najpierw panie ibraly go w swoje ciuchy i rożek ale jak lezalam pocieta i dalam im pajaca to go zalozly. Miałam ciuchy 56 i 62 z czego te 62 są wciąż za duże ...

A pampersy jak one zmieniały to tez swoje ale juz w drugiej dobie nasze pieluchy i chusteczki wozily w wózku dzidzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 17:00

• haen Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona u nas nue ma zadnych ubranek, no i dziecko zawsze jest przy Tobie, takze jakbym nue wziela to by goluskie bylo:) takze albo rodzice przebieraja albo polozne przy Tobie i nie ma opcji, zeby cos nie wrocilo.

Olimana mi mowia, ze beda w szpitalu najpoZniej w dniu porodu (tylko nie wiem kuedy jeszcze), wiec wtedy dojdzie mi jakis dres czy pizama, wiec juz w ogole tych rzeczy wychodzi multum:/

olimama, Rozmarzona lubią tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorro wrote:
    Madzia, ja miałam 5 kompletów,a użyliśmy tylko 3. W dodatku wszystko wyprane było w Loveli,ktora niestety Małego uczula. Mąż miał zadanie bojowe- wyprać na szybko rzeczy w płatkach mydlanych ;-)

Co do witaminy K, to mój synek dostał w szpitalu pierwszą dawkę. Samemu podaje się dopiero od 8 doby z tego co wiem. Mam nadzieję,ze mam rację,bo już się przestraszyłam...

Tak to prawda :) I to tylko gdy karmisz piersią przy dokarmianiu sztucznym tylko witamina D..

Zorro lubi tę wiadomość

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olimama dokładnie jak na wakacje, gdyby nie to że do szpitala mamy blisko to te dwie torby co mam na bank byłyby małe.
    Rozmarzona ja musiałam wziąć wszystko, bo mój szpital nic nie zapewnia. Chociaż jak kiedyś pytałam mojego lekarza to powiedział, żeby nie przesadzać bo przychodzą kobiety z ulicy, z pracy, z tramwaju i też rodzą a nic ze sobą nie mają. Ale wole mieć swoje. A słuchajcie położną macie ze swojego szpitala? Bo mi lekarz powiedział, że po porodzie mąż musi zgłosić do przychodni, że jest Maluszek i dopiero wtedy zacznie się przygoda z położną.

olimama lubi tę wiadomość

Paolka _25
  • perelka89 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 22:00

Paolka_25, Rozmarzona lubią tę wiadomość

klz920mm8wuzprdr.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona u nas spacerek udany,nawdychalam się jodu może będzie mi się lepiej spalo -oby ;) nawet pomogłam mezowi posprzatac nasze auta i pograbilam do okola garażu ,humor miałam super dopóki sąsiad nie rzucil tekstu :"sasiadka jeszcze z brzuchem" na końcu jezyka miałam powiedzieć "a co to cholerka nie widać" ,ale tylko się grzecznie usmiechnelam i poszlam do domu smazyc placki mniam mniam ;)

Paolka_25, Rozmarzona lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • perelka89 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 22:02

Kitaja lubi tę wiadomość

klz920mm8wuzprdr.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko pozazdroscic wam tej promocji w rossmanie,ah tez bym zaszalała :( u nas niestety nie ma rossmana.

a co do torby do szpitala to mi nic a nic nie kazali brac tylko ciuszki na wyjście,ja jednak spakowałam dwie torby jedna dla siebie druga dla młodego,nie wyobrażam sobie biegac w ich piżamce z rozporkiem z tylu by swiecic wszystkim moim tylkiem,bo by te Norki w kompleksy wpadly jakby go zobaczyly heh ;)tak to mam 3 koszule,ale wzielam tez spodnie pizamowe i 2bokserki

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• Kitaja Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    perelka a to zapraszam na placki rzadko robie,bo najgorzej to trzec,a ze bylam wsciekla na sąsiada to miało to przelozenie na ilości startych ziemniakow :):)

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

‹‹ 1833 1834 1835 1836 1837 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ