Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ona skończyłas 41 tc wow Trzymam kciuki byś się nie męczyła i to szybciutko ruszyło! :*
Haen : jak się masz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 14:07
Ona_89' lubi tę wiadomość
-
Ale morale opadły u listopadowek.. Pozytywne fluidy wysyłam
ja mam przerwę w sprzątaniu na pierś. A ogólnie to rollercoaster- nakarmilam Nadie i psa, uspalam Nadie i poszłam z psem na krótki spacer i napalic w piecu w piwnicy. Oczywiście na dworze się nie załatwił tylko w piwnicy, w międzyczasie Laura dzwoni że Nadia płacze a piec mam dalej zimny. I tak latam tam i tu.
Wszystkim mamom w szpitalach życzę szybkich rozwiązań!
Skarb tobie siły do przetrwania tego dnia
I pytanie SZUKAM NIANI ELEKTRONICZNEJ. Jednak nie ufam tej mojej starej poza tym charczy. Jakie modele kupiwalyscie? I ile to kosztuje?Ona_89' lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny, dopisuje tylko bochyba wtedy nawet nie zdążyła. Moja Tosienka ważyła 3600 i mierzyła 58cm:-)
Poród siłami natury ale z użyciem vacum no i z oxy.
Cały czas jesteśmy w szpitalu i nie wiadomo kiedy wyjdziemy
W ogóle to okazało się że ciąża przenoszona o 2 tyg! Masakra!
Poród przestraszny i nie wiem czy Wam pisać żeby nie straszyć pozostałych.
W ogóle to gratuluje rozpakowanym śliczne dzieciątka! I jak czytam o Waszych ekspresowych porodach to zazdroszcze
Powodzenia dziewczynom które czekają na swoje skarbyMicia, moremi, Shibuya, Nymeria, lula.91, perelka89, Mala_Czarna_89, Sajgonara, Ona_89', mikado, olimama lubią tę wiadomość
-
Skarb z mojej literatury wynika, że dawanie smoka ma wpływ na KP. Jest napisane, że jak już to dawać smoka tylko do uśnięcia, a tak to go unikać (raczej nie zawsze się tak da, bo chyba 99% rodziców smoczek podaje). Może to być u Ciebie, ale nie musi, ja się diagnozy nie podejmę - nie jestem doradcą laktacyjnym (ale chyba będę, bo mnie jara ten temat od dłuższego czasu i jak będę miała czas to zapiszę się na kurs ). Być może to przejściowe dzieci mają swoje fazy rozwoju i różne zachowania. Jeśli nadal będzie to robiła to będziesz musiała skorygować technikę karmienia. Obserwuj Nikusię
Ona_89' lubi tę wiadomość
-
Jak dla mnie biedroneczka to jak masz ochotę się tym podzielić to pisz. Poród to cud narodzin i jaki by nie był to wspaniałe wydarzenie. Cieszę się, że żyjemy w takich czasach, że medycyna jest na tyle rozwinięta, że pomaga mamom urodzić nawet w ciężkich przypadkach. Ja nasłuchałam się w rodzinie o koszmarnych porodach SN i CC i nie wpływa tona mnie źle, nie wiem jak inne mamuśki
Cieszę się, że wszystko dobrze się skończyło masz swoje szczęście przy sobiebiedroneczka1910 lubi tę wiadomość
-
Alus, Olimama gratuluję
Biedroneczka gratuluję :*
Możemy sobie łapki podać bo mój poród też był straszny z vacum i oxy. Najważniejsze, że mamy swoje Skarby przy sobiebiedroneczka1910, olimama lubią tę wiadomość
ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud
[*] 26.03.2014 - 9 tc
-
Aluś gratulacje!
Ja mała kupiłam nianię TOMY TD350 - ok. 200 zł na allegro.
Ona ja skurcze niebolesne mam od soboty.
Mam zły dzień, bo chciałabym urodzić a jednocześnie przez przeziębienie czuję się gorzej niż wczoraj...
Nie odzywam się co by Wam nie marudzić
Mam mrówki faraona w mieszkaniu (kuchni) i szlag mnie trafia, pokłóciłam się z mężem, powiedziałam, że jak się tego nie pozbędzie to się wyprowadzam.
Ogólnie jest do dupy, więc znikam.Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość
-
Hej Kochane.
Jestem i nie urodzilam nadalc ;/
Perelka trafilas, wlasnie z mama ciagle siedzimy i nie mam jak na spokojnie odpisac.lk
Postaram sie pozniej na spokojnie do Was dolaczyc i cos wiecej popisac jesli sily pozwola.
Gratulacje dla Olimamy i Alusi !
Kitaja, wiesz co naprawde zaczynam myslec,ze zostane tu ostatnia,wiec nie martw sie Kochana nie jestes sama
Ona, oby cos zaczelo sie rozkrecac.
Modliszka, nie martw sie na pewno jest wszystko dobrze.
Mysle,ze jakby mieli chocby jakis cien watpliwosci to by Was zostawili i nie ryzykowali.
Glowa do gory!
Haen, Tobie rowniez cierpliwosci i duzo sily zycze :*
Shibuya, przybij piatke bo ja tez dzisiaj nie bardzo z humorem juz z sil opadam..
Jeszcze z mezem musze spac teraz jak z pracy przychodzi bo mama jest,a mi wygodnie se spalo samej ehhhh
Skarb, mi to narazie juz wszelkie zboczenstwa wylecialy z glowy tak juz sie czuje opadnieta z sil.
Nie wiem czy czegos nie pominelam,ale cos sie skupic nawet nie moge .Ona_89', olimama lubią tę wiadomość
Jestes juz z nami -
Paolka_25 wrote:Dziewczyny właśnie odebrałam wyniki, oczywiście hematokryt za nisko i płytki krwi poniżej normy. Mam 132 tys/ul a norma to 140-440 w dodatku śladowe ilości białka w moczu mam się martwić?
Paolka płytki dopiero poniżej 100tyś są wskazaniem do cesarki ja mam 130 (u mnie norma zapisana 150 - dla wszystkich a nie kobitek w ciąży) lekarz mówi, że wynik ok - płytki spadają pod koniec ciąży. Śladowe ilości białka też looz. Z hematokrytem nie wypowiem się bo nie wiem.Paolka_25, moremi lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ja juz nie mam sily chce odpoczac a nie mam jak... teraz znajomi zwalaja sie do nas w odwietki, pozniej odwietki malej czy nie mozna byloby polaczyc tego...
Ok dzis przyjezdza mama z bratem i bratowa - to jeszcze przezyje...
Ok teraz poleze bo juz nie dam rady stac... ale jeszcze sernik Natalii jest do zrobienia i salatka.
Troszke chodz was nadrobie bo nawet nie wiem co sie tu dzieje...