Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAnulaa wrote:Becikowe 1000zl co miesiac od nowego roku do ukonczenia roku przez dziecko. Ktos cos wiecej wie?
Tak o ile nie masz umowy o prace ( nie wiem jak zlecenie bo sie nie lape to nie wczytywalam sie) ale bezrobotni ,studenci ,rolnicy jak najbardziej
A zeby nie sklamac jam sie ma umowę ale nawet tysiaka z macierzyńskiego sie nie wyciąga to chyba tez.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 15:30
-
Gratuluje rozpakowanym Mamusiom !! !!!
Kitaja tak myslalam, ze to tuz tuz, nie chcialam wprost pytac zeby bardziej Cie nie draznic bo wiem jak juz bardzo chcialas rodzic. #mam kciuki za szybka akcje, a kto wie moze juz jestes szczesliwa Mamusia
Nymeria a jakie wyniki wyszly Ci kiepsko?
U mnie z dobrych wiesci po wizytowych to to ze wyniki sa ok, i ujemny GBS
Haen odezwij sie po IP-dobrze ze pojechalas i mam nadzieje ze udziela Ci pomocy.
Rajska ty masz jeszcze dosc duzego powera Mnie dzis opuscila moja przyjaciolka. Nie powiem jak byla to bylo mi razniej i pomogla mi choćby w zrobieniu herbaty, ale w sumie przedemna kilka dni spokoju..
Bardzo ladna kuchnia
Perelka a do Ciebie mam pytanie o pas poporodowy? Zaczelas juz go stosowac? Ile po terminie mozna go zalozyc? Chodzi sie w nim kilka godzin?
No to ciekawe ktora z nas bedzie ostatnia, jak myslicie?
Ja mam termin wg usg ostatniego na 22.11 a wg OM 28.11... -
ja też jeszcze nie rodzę choć buźka powinna być może taka
idę na kawkę z siorką, bo w domu ciężko wytrzymać, czas się niemiłosiernie dłuży, ale jak sobie pomyślę, że 9 miesięcy wtrzymała to tydzień to jest już naprawdę niewiele, o ile nie przenoszę -
Przestroga dla nacinanych dziewczyn pilnujcie jak was szyją bo mi spartolili po całości mam paskudnie zszyte krocze i dziś mi szwy będą ściągać i zadecydują co dalej bo naprawdę jest źle . A tak poza tym to moja córcia cudowna i żarłoczna bardzo
-
Wody sacza sie caly czas,zrobili masaz szyjki - wrrrrr jak to boli .... Wody sacza sie na rozowo, na ktg slabe skurcze, kazali wrocic do domu i przyjechac o 20:30 chyba ze zaczna sie mocniejsze skurcze !! O 20:30 zdecyduja czy mnie zostawia na noc czy nie dopiero po 24h zaczna wywolywac jak skurcze sie nie pojawia ,boze chyba bie dam rady psychicznie czekac !!!Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Galaretka wrote:Tak o ile nie masz umowy o prace ( nie wiem jak zlecenie bo sie nie lape to nie wczytywalam sie) ale bezrobotni ,studenci ,rolnicy jak najbardziej
A zeby nie sklamac jam sie ma umowę ale nawet tysiaka z macierzyńskiego sie nie wyciąga to chyba tez.
aha dzieki. myslalam ze dla kazdego jesli dochody nie przekraczaja 1922zł netto tak jak przy normalnym becikowym -
alus21 wrote:Przestroga dla nacinanych dziewczyn pilnujcie jak was szyją bo mi spartolili po całości mam paskudnie zszyte krocze i dziś mi szwy będą ściągać i zadecydują co dalej bo naprawdę jest źle . A tak poza tym to moja córcia cudowna i żarłoczna bardzo
tylko jak tego pilnowac...jak sie trafi na konowala ktory odwala robote byle jak to nic nie poradzisz ;/alus21 lubi tę wiadomość
-
Gratulacje dla nowych mamusiek a dla nierozpakowanych dużo cierpliwości
U nas się troszkę dzieje. Dwumiesięczna walka karmienia piersią przegrała z nietolerancją laktozy, niestety żaden specyfik nie pomógł Od wczoraj powoli wdrażamy mm jest dużo lepiej ale dzisiaj pojawił się nowy problemik-brak kupki. Na razie nie panikujemy bo podobno tak się zdarza - oby szybko przeszło.
Gabrysia nadrabia ma już 56cm i waży 4500Sajgonara lubi tę wiadomość
-
Mała- dzięki za spostrzeżenia co do Barletty, cenne uwagi. Mi się ten kosz wydaje całkiem spory, np. w porównaniu do kosza w wózku mojej szwagierki (inna firma i inny model, ale też polski i z tego roku). I tak dobrze, że barletta ma ten podwójny amortyzator, bo szwagierka skarży się, że w jej wózku, jak naładuje za dużo, to wózek jest mocno niestabilny.
MadaLena- powiem Ci, że z tym powerem różnie bywa w dzień jest ok, za to w nocy nie bardzo. Haha, może wpadnę do Ciebie, to coś Ci pomogę albo przekażę Ci choć trochę tej mojej siły Mam nadzieję, że te tapy Ci pomogą. Mi też chcieli założyć, ze względu na bóle kręgosłupa, ale odpukać na razie bóle minęły.
Kitaja- szok trochę, że Cię tak zbyli, jak Ci się wody sączą... Oby do 20 Ci się rozkręciło!
Haen, daj znać jak po IP.
PS. I ja też jeszcze nie rodzę, chociaż mam przeczucie dziwne, że to lada moment -
Kitaja biedna... będą trzymać Cię w niepewności. A dlaczego wypuścili Cię z sączącymi wodami??
Parasolka u mnie w piątym tyg. Wyszedł termin na 25-go listopada a w 7 tyg. Był już na 13-go listopada. Robione też na dwóch różnych sprzętach. A z OM na 11.11.
Paaula schody zaliczam codziennie na 2 piętro po dwa razy. Czasem 3. Na męża nie ma co liczyć bo blokadę jakąś ma. Nie chce nic robić bo jest świadomy, że jego syn tam jest. Nie docierają argumenty, że syn jest bezpieczny. Pozostało czekać. W sumie do poniedziałku nie daleko. Powinnam zgłosić się w piątek ale lekarz powiedział, że jego w weekend nie ma a nie chce oddawać mnie w inne ręce, bo podejrzewa, że przez weekend i tak się mną nie zajmą. A jeśli coś się zacznie dziać to dzwonić do niego.
Zrobiłam do końca te krokiety, tylko zapomniałam o obiedzie dla siebie, bo krokietów nie lubię. Więc wypiłam sam barszcz :p
A poza tym umyłam podłogi.
Chyba zgwałcę dzisiaj męża
Paolka _25 -
Ja właśnie wróciłam z ktg i znowu nic.Nawet położna powiedziała ze juz w poniedziałek było lepiej niż teraz bo choć jakieś małe skurcze się zapisały a teraz nic.Najgorsze jest to ze wszyscy w kolko pytają kiedy i kiedy. Ale ktoś tu miał dobry system nieodbierania i chyba tak należy postąpić. Spróbuję się teraz uspokoić bo ostatnio to kłębek nerwów ze mnie i w sumie to wszyscy mnie wkurzają dookoła. Wrrrrr
Paolka_25 lubi tę wiadomość
Mijagi