X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulaa wrote:
    Becikowe 1000zl co miesiac od nowego roku do ukonczenia roku przez dziecko. Ktos cos wiecej wie?

Tak o ile nie masz umowy o prace ( nie wiem jak zlecenie bo sie nie lape to nie wczytywalam sie) ale bezrobotni ,studenci ,rolnicy jak najbardziej ;)

A zeby nie sklamac jam sie ma umowę ale nawet tysiaka z macierzyńskiego sie nie wyciąga to chyba tez.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 15:30

• MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje rozpakowanym Mamusiom !! !!!

Kitaja tak myslalam, ze to tuz tuz, nie chcialam wprost pytac zeby bardziej Cie nie draznic bo wiem jak juz bardzo chcialas rodzic. #mam kciuki za szybka akcje, a kto wie moze juz jestes szczesliwa Mamusia :)

Nymeria a jakie wyniki wyszly Ci kiepsko?

U mnie z dobrych wiesci po wizytowych to to ze wyniki sa ok, i ujemny GBS :)

Haen odezwij sie po IP-dobrze ze pojechalas i mam nadzieje ze udziela Ci pomocy.

Rajska ty masz jeszcze dosc duzego powera :) Mnie dzis opuscila moja przyjaciolka. Nie powiem jak byla to bylo mi razniej i pomogla mi choćby w zrobieniu herbaty, ale w sumie przedemna kilka dni spokoju..
    Bardzo ladna kuchnia :)

Perelka a do Ciebie mam pytanie o pas poporodowy? Zaczelas juz go stosowac? Ile po terminie mozna go zalozyc? Chodzi sie w nim kilka godzin?

No to ciekawe ktora z nas bedzie ostatnia, jak myslicie?
    Ja mam termin wg usg ostatniego na 22.11 a wg OM 28.11...

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • anet Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też jeszcze nie rodzę :) choć buźka powinna być może taka :/
    idę na kawkę z siorką, bo w domu ciężko wytrzymać, czas się niemiłosiernie dłuży, ale jak sobie pomyślę, że 9 miesięcy wtrzymała to tydzień to jest już naprawdę niewiele, o ile nie przenoszę :D

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • alus21 Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przestroga dla nacinanych dziewczyn pilnujcie jak was szyją bo mi spartolili po całości mam paskudnie zszyte krocze i dziś mi szwy będą ściągać i zadecydują co dalej bo naprawdę jest źle . A tak poza tym to moja córcia cudowna i żarłoczna bardzo :)

iv099vvjtj9qo0il.png
    i81xxzdvoi2mloma.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wody sacza sie caly czas,zrobili masaz szyjki - wrrrrr jak to boli .... Wody sacza sie na rozowo, na ktg slabe skurcze, kazali wrocic do domu i przyjechac o 20:30 chyba ze zaczna sie mocniejsze skurcze !! O 20:30 zdecyduja czy mnie zostawia na noc czy nie dopiero po 24h zaczna wywolywac jak skurcze sie nie pojawia ,boze chyba bie dam rady psychicznie czekac !!!:-(

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Anulaa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka wrote:
    Tak o ile nie masz umowy o prace ( nie wiem jak zlecenie bo sie nie lape to nie wczytywalam sie) ale bezrobotni ,studenci ,rolnicy jak najbardziej ;)

A zeby nie sklamac jam sie ma umowę ale nawet tysiaka z macierzyńskiego sie nie wyciąga to chyba tez.

aha dzieki. myslalam ze dla kazdego jesli dochody nie przekraczaja 1922zł netto tak jak przy normalnym becikowym :P

c90323df7758ecad7a5d66fcd7ed825d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Anulaa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alus21 wrote:
    Przestroga dla nacinanych dziewczyn pilnujcie jak was szyją bo mi spartolili po całości mam paskudnie zszyte krocze i dziś mi szwy będą ściągać i zadecydują co dalej bo naprawdę jest źle . A tak poza tym to moja córcia cudowna i żarłoczna bardzo :)

tylko jak tego pilnowac...jak sie trafi na konowala ktory odwala robote byle jak to nic nie poradzisz ;/

alus21 lubi tę wiadomość

c90323df7758ecad7a5d66fcd7ed825d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • alus21 Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulaa wrote:
    tylko jak tego pilnowac...jak sie trafi na konowala ktory odwala robote byle jak to nic nie poradzisz ;/
    można poprosić żeby pokazali bo mi zrobili autentyczną falbankę :(

iv099vvjtj9qo0il.png
    i81xxzdvoi2mloma.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja chodź chodź chodź żeby coś się ruszyło. Jak mogli cię odesłać wrrrr

Alus no właśnie jak to kontrolować... A czemu u ciebie jest zle?

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • alus21 Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alus no właśnie jak to kontrolować... A czemu u ciebie jest zle?[/QUOTE]
    szwy się rozeszły po 3 dniach a przy ujściu pochwy mam chamską falbankę 3 cm i tak prawdopodobnie zostanie i będzie haczyć juz zawsze ...

iv099vvjtj9qo0il.png
    i81xxzdvoi2mloma.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja będzie dobrze zobaczysz. Po masażu powinno się ruszyć.

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Aga_502 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla nowych mamusiek :) a dla nierozpakowanych dużo cierpliwości ;)

U nas się troszkę dzieje. Dwumiesięczna walka karmienia piersią przegrała z nietolerancją laktozy, niestety żaden specyfik nie pomógł :( Od wczoraj powoli wdrażamy mm jest dużo lepiej ale dzisiaj pojawił się nowy problemik-brak kupki. Na razie nie panikujemy bo podobno tak się zdarza - oby szybko przeszło.
    Gabrysia nadrabia ma już 56cm i waży 4500

Sajgonara lubi tę wiadomość

Kacper <3 :) :) :) 20.03.2017 - 1080g - 27tc
    dqpranliysvka661.png
    Gabrysia <3 :):):) 25.09.2015 -2470g - 35t2d
    relgdf9him4y17cs.png
  • Rajska Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała- dzięki za spostrzeżenia co do Barletty, cenne uwagi. Mi się ten kosz wydaje całkiem spory, np. w porównaniu do kosza w wózku mojej szwagierki (inna firma i inny model, ale też polski i z tego roku). I tak dobrze, że barletta ma ten podwójny amortyzator, bo szwagierka skarży się, że w jej wózku, jak naładuje za dużo, to wózek jest mocno niestabilny.

MadaLena- powiem Ci, że z tym powerem różnie bywa :) w dzień jest ok, za to w nocy nie bardzo. Haha, może wpadnę do Ciebie, to coś Ci pomogę albo przekażę Ci choć trochę tej mojej siły :) Mam nadzieję, że te tapy Ci pomogą. Mi też chcieli założyć, ze względu na bóle kręgosłupa, ale odpukać na razie bóle minęły.

Kitaja- szok trochę, że Cię tak zbyli, jak Ci się wody sączą... Oby do 20 Ci się rozkręciło! :)

Haen, daj znać jak po IP.

PS. I ja też jeszcze nie rodzę, chociaż mam przeczucie dziwne, że to lada moment :-)

961lzbmh98495q9y.png
  • Nymeria Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madalena płytki krwi znów spadły norma to 100-130, w czwartek było 98 a dziś 82 :-/

201511211678.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja biedna... będą trzymać Cię w niepewności. A dlaczego wypuścili Cię z sączącymi wodami??
    Parasolka u mnie w piątym tyg. Wyszedł termin na 25-go listopada a w 7 tyg. Był już na 13-go listopada. Robione też na dwóch różnych sprzętach. A z OM na 11.11.
    Paaula schody zaliczam codziennie na 2 piętro po dwa razy. Czasem 3. Na męża nie ma co liczyć bo blokadę jakąś ma. Nie chce nic robić bo jest świadomy, że jego syn tam jest. Nie docierają argumenty, że syn jest bezpieczny. Pozostało czekać. W sumie do poniedziałku nie daleko. Powinnam zgłosić się w piątek ale lekarz powiedział, że jego w weekend nie ma a nie chce oddawać mnie w inne ręce, bo podejrzewa, że przez weekend i tak się mną nie zajmą. A jeśli coś się zacznie dziać to dzwonić do niego.
    Zrobiłam do końca te krokiety, tylko zapomniałam o obiedzie dla siebie, bo krokietów nie lubię. Więc wypiłam sam barszcz :p
    A poza tym umyłam podłogi.
    Chyba zgwałcę dzisiaj męża :/

Paolka _25
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Nymeria to kiepsko... czyli jest opcja na cc?? Ciekawe jak u mnie to będzie wyglądać ale lekarz nie kazał mi już badań robić.

Paolka _25
  • Nymeria Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opcja cc jest zua ale przy małych płytkach jest znieczulenie ogólne co mnie tak wkurwia że nie masz pojęcia :-(

Jutro gin zobaczymy co powie

201511211678.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nymeria tulę mocno :* bardzo szybko spadł Ci ten poziom, w tamtym tyg robiłaś badania?

Paolka _25
  • mijagi Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wróciłam z ktg i znowu nic.Nawet położna powiedziała ze juz w poniedziałek było lepiej niż teraz bo choć jakieś małe skurcze się zapisały a teraz nic.Najgorsze jest to ze wszyscy w kolko pytają kiedy i kiedy. Ale ktoś tu miał dobry system nieodbierania i chyba tak należy postąpić. Spróbuję się teraz uspokoić bo ostatnio to kłębek nerwów ze mnie i w sumie to wszyscy mnie wkurzają dookoła. Wrrrrr

Paolka_25 lubi tę wiadomość

Mijagi
  • mijagi Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze widzę ze ja jęcze i marudze a tak naprawdę każdy boryka się z jakimś problemem ; ( źle wyniki, brak akcji, problemy z karmieniem yhh musimy przetrwać dziewczynki i huk kto jak nie my?

Mijagi
‹‹ 1896 1897 1898 1899 1900 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ