X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mijagi polubiłam bo mnie też wkurzają, znajomi, sąsiedzi a najbardziej mamuśki. Też już gryzę! Idę zrobić rundkę po schodach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 17:04

mijagi lubi tę wiadomość

Paolka _25
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co u Rozmarzonej???

Rozmarzona lubi tę wiadomość

Paolka _25
  • Paaula84 Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mijagi Paolka mój sposób na telefony był następujący: odbierałam i pierwsze co mówiłam to było: "jeszcze nie urodziłam"i tym sposobem temat się ucinał bo zaraz zmieniałam na inny:) u mnie działało

Paolka ehh Ci mężczyźni. No nic trzeba czekać, a tak jak pisałaś do poniedziałku już niedaleko

Nymeria a dlaczego lepsze cc od sn w przypadku małopłytkowości??? Trzymam mocno kciuki za to by jednak sn był możliwy!!!

Kitaja to jakaś kpina z tym odsyłaniem - ale powiem Ci że wiem co czujesz bo przy pierwszym dziecku gdzie wody mi chlusnęły też mnie odesłali do domu tyle że po 3 godzinach nasiliły mi się skurcze i zaraz do nich wracałam.
    Trzymam kciuki żeby u Ciebie akcja szybko się potoczyłą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 17:46

zFZwp1.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja odbieram i jak pada magiczne pytanie,to mówię,że nie mamy o czym rozmawiać i odkładam słuchawkę.

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Paaula84 Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe też dobry sposób - ja po prostu nawet nie chciałam słyszeć tego pytania:)

zFZwp1.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nymeria wrote:
    Madalena płytki krwi znów spadły norma to 100-130, w czwartek było 98 a dziś 82 :-/

Wiem ze przy niskich plytkach nie dadza zzo, ale ze nie wskazany sn to nie wiedzialam...

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natali nawet najbliższych tak zbywasz? :p w sumie najbliższych to masz przy sobie ale rodzeństwo itd?

Schody zaliczone ale jak zwykle NIC!! Kurwica mnie bierze. I pieprzona zgaga ale nic dziwnego skoro mój syn zamówił sobie dzisiaj paczkę żelków, liona i mandarynki. Dobrze, że dzieci tego nie czytają,
    A moje dziecko właśnie ma czkawkę.

Paolka _25
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paaula niby nie daleko ale wolałabym tak znienacka. A tak to w niedzielę pewnie będę się jeszcze stresować, denerwować i odbierać głupie telefony. Albo zatrudnię do tego męża. Czasem potrafi szybko kogoś zbyć ale nie robi tego zbyt delikatnie.
    I dojdzie do tego pewnie jeszcze nie przespana noc. :(

Paolka _25
  • perelka89 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 21:30

Paolka_25 lubi tę wiadomość

klz920mm8wuzprdr.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perełka ja myślałam, że końca października nie dotrwam a tu koniec listopada się zbliża :(
    Z moim humorkiem coraz gorzej :( :/

Paolka _25
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torba teoretycznie spakowana. Jeszcze tylko klapki i szczoteczka do zębów.
    No i jutro kupimy wodę do picia i krakersy,herbatniki.
    Nie wiem czy wszystko mam ale chyba tak.
    Zestaw na porodówke na wierzchu.

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam ze jakos pomalu przyzwyczajam sie do nowej sytuacji i zaczynam rozumieć co i jak u tej kruszynki :P chociaz mam czasem kryzys.. Raczej wywołuje go przemęczenie :P

Aluś u mnie znowu szwy sie rozeszły na brzuchu po cc.. Mam taka zapuchniętą gule.. :/ cslosc ladnie wygląda a na końcu takie cos.. Nawet przez spodnie czuje.. :(

Mowilysmy kiedys tez o karmieniu piersią, odwiedzinach.. To teraz widzę ze cycka wystawiam przy mojej rodzinie, nie patrzę czy to tata czy siostra jest obok.. Nie robię tego przy teściowej, szwagrach itd..
    A na odwiedziny nie ma rady.. Ja mam duza bliska rodzine wiec chcąc nie chcąc prawie,codziennie ktos nas odwiedza..

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka mówiłam,że jak się pojawi maleństwo,to zweryfikujesz wiele swoich poglądów. Jak widać pierwsze już są. Najważniejsze teraz to Ty i maleństwo.

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam stan zapalny...i to nie w miejscu ciecia, a powyzej brzucha i na boczkach.
    Na usg kobieta przez obrzek nie byla w stanie dostrzec macicy.
    Dostalam b.silny antybiotyk i powrot za 2 dni. Jesli crp nie spadnie, bede hospitalizowana lub jesli wczesniej cokolwiek by sie dzialo.
    Mam dosc. Zamienie ostatni tydzien na cale 9 msc dolegliwosci.

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Paaula84 Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka a widział to lekarz??? ja się nie znam na tych ranach bo wszystkie porody miałam sn, ale może można coś z tym zrobić.

Paolka - szansę że zacznie się znienacka jeszcze są - więc życze Ci tego z całego serca!!!

Natali - ja też się tak ociągałam z pakowaniem - bardzo mi się nie chciało:)

My od 4 dni zauważyliśmy pewien rytm u naszej córuni.
    Jak wieczorem zaśnie ok 19-19:30 to do 10:30 budzi się tylko na jedzenie, co 3-5 godzin, od 10:30 do ok 13:30-14:00 czuwa, od 14-17:30-18:00 znów drzemka, między 18 a 19 kąpiel.
    Czy Wy też zauważyłyście ja rytm dobowy u Waszych pociech?

zFZwp1.png
  • MMartaa Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alus21 wrote:
    Alus no właśnie jak to kontrolować... A czemu u ciebie jest zle?
    szwy się rozeszły po 3 dniach a przy ujściu pochwy mam chamską falbankę 3 cm i tak prawdopodobnie zostanie i będzie haczyć juz zawsze ...[/QUOTE]
    alus a jak poznałas , ze szwy sie rozeszły?? bo ja strasznie cierpie z bólu, dopiero 5 dni minelo ale moze tez cos tam sie dzieje, mi to nawet odkaszlniecie albo wysmarkanie nosa sprawia ból bo wtedy sie napinam :(

3i49io4pumnm9gni.png
  • MMartaa Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alus21 wrote:
    Przestroga dla nacinanych dziewczyn pilnujcie jak was szyją bo mi spartolili po całości mam paskudnie zszyte krocze i dziś mi szwy będą ściągać i zadecydują co dalej bo naprawdę jest źle . A tak poza tym to moja córcia cudowna i żarłoczna bardzo :)

alus a jak poznałas , ze szwy sie rozeszły?? bo ja strasznie cierpie z bólu, dopiero 5 dni minelo ale moze tez cos tam sie dzieje, mi to nawet odkaszlniecie albo wysmarkanie nosa sprawia ból bo wtedy sie napinam :(

3i49io4pumnm9gni.png
  • mijagi Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się wieczorna pora:) ja właśnie wróciłam od szwagierka gdzie była też teściowa i heh poradziły mnie w kuchni i zaczęło się! Stwierdziły ze jeśli nie urodze do poniedziałku i poloza mnie w szpitalu to mam już na nic nie czekać tylko iść i zażądać cc! Bo jak to możliwe wogole ze jestem 2 dni po terminie i mnie tak zostawili w domu bez cc! Maja zrobić i laski nie robią! O Matko święta! Ucieklam ale niesmak został ..skąd to się ludziom bierze w tych lbach

Mijagi
  • mijagi Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh laski nie robia;) ładnie wyszło na tej mojej klawiaturze

Mala_Czarna_89, haen lubią tę wiadomość

Mijagi
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja jak z Tobą?? Może chociaż u Ciebie się rozkręciło?? Cały czas myślę o Was:) przypomnij mężowi, że ma po polsku przeklinać :)
    U mnie mąż już chrapie a ja pewnie znowu będę się męczyć do północy :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 21:25

Kitaja lubi tę wiadomość

Paolka _25
‹‹ 1897 1898 1899 1900 1901 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ