X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mijagi polubiłam bo mnie też wkurzają, znajomi, sąsiedzi a najbardziej mamuśki. Też już gryzę! Idę zrobić rundkę po schodach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 17:04

mijagi lubi tę wiadomość

Paolka _25
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co u Rozmarzonej???

Rozmarzona lubi tę wiadomość

Paolka _25
  • Paaula84 Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mijagi Paolka mój sposób na telefony był następujący: odbierałam i pierwsze co mówiłam to było: "jeszcze nie urodziłam"i tym sposobem temat się ucinał bo zaraz zmieniałam na inny:) u mnie działało

Paolka ehh Ci mężczyźni. No nic trzeba czekać, a tak jak pisałaś do poniedziałku już niedaleko

Nymeria a dlaczego lepsze cc od sn w przypadku małopłytkowości??? Trzymam mocno kciuki za to by jednak sn był możliwy!!!

Kitaja to jakaś kpina z tym odsyłaniem - ale powiem Ci że wiem co czujesz bo przy pierwszym dziecku gdzie wody mi chlusnęły też mnie odesłali do domu tyle że po 3 godzinach nasiliły mi się skurcze i zaraz do nich wracałam.
    Trzymam kciuki żeby u Ciebie akcja szybko się potoczyłą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 17:46

zFZwp1.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja odbieram i jak pada magiczne pytanie,to mówię,że nie mamy o czym rozmawiać i odkładam słuchawkę.

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Paaula84 Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe też dobry sposób - ja po prostu nawet nie chciałam słyszeć tego pytania:)

zFZwp1.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nymeria wrote:
    Madalena płytki krwi znów spadły norma to 100-130, w czwartek było 98 a dziś 82 :-/

Wiem ze przy niskich plytkach nie dadza zzo, ale ze nie wskazany sn to nie wiedzialam...

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natali nawet najbliższych tak zbywasz? :p w sumie najbliższych to masz przy sobie ale rodzeństwo itd?

Schody zaliczone ale jak zwykle NIC!! Kurwica mnie bierze. I pieprzona zgaga ale nic dziwnego skoro mój syn zamówił sobie dzisiaj paczkę żelków, liona i mandarynki. Dobrze, że dzieci tego nie czytają,
    A moje dziecko właśnie ma czkawkę.

Paolka _25
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paaula niby nie daleko ale wolałabym tak znienacka. A tak to w niedzielę pewnie będę się jeszcze stresować, denerwować i odbierać głupie telefony. Albo zatrudnię do tego męża. Czasem potrafi szybko kogoś zbyć ale nie robi tego zbyt delikatnie.
    I dojdzie do tego pewnie jeszcze nie przespana noc. :(

Paolka _25
  • perelka89 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 21:30

Paolka_25 lubi tę wiadomość

klz920mm8wuzprdr.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perełka ja myślałam, że końca października nie dotrwam a tu koniec listopada się zbliża :(
    Z moim humorkiem coraz gorzej :( :/

Paolka _25
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torba teoretycznie spakowana. Jeszcze tylko klapki i szczoteczka do zębów.
    No i jutro kupimy wodę do picia i krakersy,herbatniki.
    Nie wiem czy wszystko mam ale chyba tak.
    Zestaw na porodówke na wierzchu.

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam ze jakos pomalu przyzwyczajam sie do nowej sytuacji i zaczynam rozumieć co i jak u tej kruszynki :P chociaz mam czasem kryzys.. Raczej wywołuje go przemęczenie :P

Aluś u mnie znowu szwy sie rozeszły na brzuchu po cc.. Mam taka zapuchniętą gule.. :/ cslosc ladnie wygląda a na końcu takie cos.. Nawet przez spodnie czuje.. :(

Mowilysmy kiedys tez o karmieniu piersią, odwiedzinach.. To teraz widzę ze cycka wystawiam przy mojej rodzinie, nie patrzę czy to tata czy siostra jest obok.. Nie robię tego przy teściowej, szwagrach itd..
    A na odwiedziny nie ma rady.. Ja mam duza bliska rodzine wiec chcąc nie chcąc prawie,codziennie ktos nas odwiedza..

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka mówiłam,że jak się pojawi maleństwo,to zweryfikujesz wiele swoich poglądów. Jak widać pierwsze już są. Najważniejsze teraz to Ty i maleństwo.

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam stan zapalny...i to nie w miejscu ciecia, a powyzej brzucha i na boczkach.
    Na usg kobieta przez obrzek nie byla w stanie dostrzec macicy.
    Dostalam b.silny antybiotyk i powrot za 2 dni. Jesli crp nie spadnie, bede hospitalizowana lub jesli wczesniej cokolwiek by sie dzialo.
    Mam dosc. Zamienie ostatni tydzien na cale 9 msc dolegliwosci.

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Paaula84 Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka a widział to lekarz??? ja się nie znam na tych ranach bo wszystkie porody miałam sn, ale może można coś z tym zrobić.

Paolka - szansę że zacznie się znienacka jeszcze są - więc życze Ci tego z całego serca!!!

Natali - ja też się tak ociągałam z pakowaniem - bardzo mi się nie chciało:)

My od 4 dni zauważyliśmy pewien rytm u naszej córuni.
    Jak wieczorem zaśnie ok 19-19:30 to do 10:30 budzi się tylko na jedzenie, co 3-5 godzin, od 10:30 do ok 13:30-14:00 czuwa, od 14-17:30-18:00 znów drzemka, między 18 a 19 kąpiel.
    Czy Wy też zauważyłyście ja rytm dobowy u Waszych pociech?

zFZwp1.png
  • MMartaa Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alus21 wrote:
    Alus no właśnie jak to kontrolować... A czemu u ciebie jest zle?
    szwy się rozeszły po 3 dniach a przy ujściu pochwy mam chamską falbankę 3 cm i tak prawdopodobnie zostanie i będzie haczyć juz zawsze ...[/QUOTE]
    alus a jak poznałas , ze szwy sie rozeszły?? bo ja strasznie cierpie z bólu, dopiero 5 dni minelo ale moze tez cos tam sie dzieje, mi to nawet odkaszlniecie albo wysmarkanie nosa sprawia ból bo wtedy sie napinam :(

3i49io4pumnm9gni.png
  • MMartaa Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alus21 wrote:
    Przestroga dla nacinanych dziewczyn pilnujcie jak was szyją bo mi spartolili po całości mam paskudnie zszyte krocze i dziś mi szwy będą ściągać i zadecydują co dalej bo naprawdę jest źle . A tak poza tym to moja córcia cudowna i żarłoczna bardzo :)

alus a jak poznałas , ze szwy sie rozeszły?? bo ja strasznie cierpie z bólu, dopiero 5 dni minelo ale moze tez cos tam sie dzieje, mi to nawet odkaszlniecie albo wysmarkanie nosa sprawia ból bo wtedy sie napinam :(

3i49io4pumnm9gni.png
  • mijagi Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się wieczorna pora:) ja właśnie wróciłam od szwagierka gdzie była też teściowa i heh poradziły mnie w kuchni i zaczęło się! Stwierdziły ze jeśli nie urodze do poniedziałku i poloza mnie w szpitalu to mam już na nic nie czekać tylko iść i zażądać cc! Bo jak to możliwe wogole ze jestem 2 dni po terminie i mnie tak zostawili w domu bez cc! Maja zrobić i laski nie robią! O Matko święta! Ucieklam ale niesmak został ..skąd to się ludziom bierze w tych lbach

Mijagi
  • mijagi Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh laski nie robia;) ładnie wyszło na tej mojej klawiaturze

Mala_Czarna_89, haen lubią tę wiadomość

Mijagi
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja jak z Tobą?? Może chociaż u Ciebie się rozkręciło?? Cały czas myślę o Was:) przypomnij mężowi, że ma po polsku przeklinać :)
    U mnie mąż już chrapie a ja pewnie znowu będę się męczyć do północy :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 21:25

Kitaja lubi tę wiadomość

Paolka _25
‹‹ 1897 1898 1899 1900 1901 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ