Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale cisza.........
Mamusie pewnie karma, kapie itd...
A gdzie sa zapakowanie mamuski?
Mikado, Rajska, Anet, Mijagi ( wykapana ) ...... coraz nas tu mnie
Rozmarzona jest juz w domku czy w szpitalu dalej - Ginger wiesz cos ??
-
hejka u mnie dzisiaj do 16 pracowity dzień a później położyłam się i zasnęłam
Mijagi kąpiel pewnie tak pomaga jak i wszystko inne
Czytając mamuśki karmiące postanowiłam dziś wyparzyć laktator. I mam pytanie czy wasze laktatory zasysają tak obficie tego sutka czy tak troszkę tylko? ja próbując, sutki postawiłam ale nie czułam jakiegoś mega ciągnięcia... jak to jest
??? może laktator do d...?
a poza tym pochwalam się moją upolowaną karuzelą...
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3b7e1acfdece.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1a816ad07a6f.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/947029a117bb.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4db0a3cbe497.jpg
poza tym dodam, że po włączeniu tego krwiobiegu, serduszka mój mąż mówi "ona jest zepsuta, słyszysz jak charczy?" heh uśmiałam sięjusta1234, mijagi, Micia, biedroneczka1910 lubią tę wiadomość
Paolka _25 -
Wanda tez ma czesto chlodne raczki, mysle ze to dlatego, ze jest chuda i ma malo tkanki tluszczowej. Niedrapki sa niezalecane, bo zmysl dotyku jest zmyslem pierwotnym i jak sie zalozy cos dziecku na rece to jest tego pozbawione.
W ogole maz mi przeslal zdjecie cory, a ja patrze ze ona ma 2gi dzien te same ciuchy na sobie:D tak sie wszyscy zaaferowali zmianami nad opieka nad nia/wizytami u mnie, ze nikt nie wpadl na to, zeby ubrania dziecku zmienic.
Oraz moj malzonek ubral ja w to, co bylo najdalej w szufladzie czyli najwieksze ciuchy:)MadaLena30, Galaretka lubią tę wiadomość
-
izulkaa wrote:To mnie kp dobija zd mala,jest uwiazana przy mnie.. Drażni mnie, bo się budzi to mój m od razu żeby cyca,dawać bo glodna.. I ti wygląda póki co tak zr ti ja soe ciągle nią zajmuje bo on nie ma nic do roboty. Przebierze, umyje ale to ja nie mogę nic zrobić bo,cyc.
izulkaa lubi tę wiadomość
-
Perelka wiem wiem, ale musze juz nad tym panowac bo moja buzia zaczyna wygladac jak ksiezyc w pelni...
Nigdy nie jadlam tak slodyczy, no ok przed trudnymi dniami potrafilam zjesc czekolade ale zazwyczaj gorzka lub wafle w czekoladzie gorzkiej a teraz....
Haen druga czesc wypowiedzi - to oznacza ze Panda jest czyscioszka - gdyby zabrudzila ubranko napewno ktos by je zmienil
Robimy przemeblowanie, maz sklada lozko sypialniane i przenosi lozeczko do sypialni, a kanapa idzie do Hani pokoju, bedzie tam awaryjny nocleg dla niego ewentualnie babc... Tylko zastanawiam sie jak to wszystko sie zmiesci w tej naszej malej sypialni..haen lubi tę wiadomość
-
Melduję się Właśnie skończyłam karmić i leżymy sobie z Maleństwem na kanapie. Mamy już za sobą kąpiel.
Rano byliśmy w trójkę na spacerze i muszę przyznać,że było super
Shibuya, niestety z tym kroczem wesoło nie jest. Sama przez to przechodzę. Od porodu nie usiadłam na tyłku. Chodzę albo leżę. U mnie nic się nie poprze,ale szwy już się rozpuściłySynuś
-
Paolka rzeczywiście ta kąpiel daje tyle co te wszystkie moje starania:( delikatnie mówiąc dupy nie urywa!a tak wogole to u mnie w domu okropna atmosfera wiec nie chce mi się nawet pisac; ( tylko się kłócimy i to w sumie bez powodu.byc może to już nerwy nam wychodzą ...a w dodatku miałam dziś zjeść pyszna kolacje i kupiliśmy w biedronce taki placek do piekarnika z szynka i serem. Zrobiłam, zasiadałam i mało hafta nie puściłam tak mi to zawalilo smierdzacym bykiemMijagi
-
Mijagi trzymam kciuki zeby cos sie u ciebie ruszylo:)))
A odnosnie niedrapek to nie wiedzialam ze lepiej nie zakladac:( u mnie maly ma postrzepione i ostre paznokcie i ciagle mu zakladam na rece skarpety (niedrapki nie zdaja egzaminu bo sa krotkie i spadaja). A wasze maluchy nie drapia sie? -
My nie uzywamy niedrapek, bo dziecko podobno lepiej się rozwija, gdy ma możliwość dotykania wszystkiego dookoła Mam pajacyki z wywijanymi mankietami (powstają jakby rękawiczki) i odwijam je tylko po kąpieli. Tak to całymi dniami macha rączkami i poznaje świat
My juz obcinalismy Małemu paznokcie, jutro mamy zamiar zrobić to kolejny raz.Synuś
-
nick nieaktualny
-
Shibuya mi w szpitalu położna od noworodków powiedziała ze jeśli chce zamrozić mleko to od razu dać do zamrażarki (chcialam tak jak ty najpierw do lodówki). Nie wiem ile w tym racji ale pisze jedyna opinie jaka słyszałam na ten temat.
Co do zimnych raczek- Nadia ma prawie zawsze zimne (ale przecież ja też!) wiec wyznacznikiem jest kark
Mikado a jak argumentowała położna ze karmi jest szkodliwe?
U mnie na pewno nie jest to efekt placebo bo zapomniałam że je wypilam a tu sruu znow nawał i droga dedukcji doszłam do tego że dzień wcześniej zaczęłam pic herbatki a karmi w sumie 3 wypilam ale od jakiegoś czasu znow mam pełne piersi a juz się robiły wydmuszki i bałam sie ze będzie kryzys.
Paznokcie obcinalam dzisiaj 3 raz, niedrapki ubralysmy raz
Byłam na rodzinnej imprezce, zamknelysmy się z kobietami w sypialni i wyczyscilysny garderobę gospodyni zebrałam mnóstwo komplementów na temat tego ze nie widać że dopiero co rodzilam, milo, tym bardziej ze ja widzę brzuch, uda i pupę.
ale dorobilam się nowych ciuchów
I weszłam na wage-9kg no to jeszcze 9kg więcej niż przed ciążaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 21:44
-
MadaLena jestem Czytam Was cały czas. Nie mam jakoś od wczoraj humoru. Posprzeczaliśmy się z mężem wczoraj o jakieś pierdoły, dziś mnie jeszcze to trzyma trochę. Ciążą też już jestem nieco zmęczona, głównie fizycznie, ale psychicznie też. To chyba jakiś kryzys. O podobnym przed porodem pisała Kitaja. U mnie hormony chyba właśnie szaleją. Nie wiem, co się ze mną dzieje.
Postaram się już nue marudzić
Zwarta i gotowa melduje się na nocnej zmianie
Molcia lubi tę wiadomość
-
A ja właśnie pije karmi na poprawę nastroju i juz mi trochę lepiej. U mnie chyba nerwy przed tym szpitalem.strasznie mi ciezko zostawić moja Nadusie i siedzieć tam czekając aż coś zacznie się dziac:( ale z drugiej strony to już niby tydzień po terminie wiec wypadałoby być pod kontrolą yhhMijagi