X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstałam i ja, zjadłam o drugiej w nocy płatki z mlekiem i dopiero poszłam spać. :)
    Mąż włączył rosołek a teraz ciora na Xbox'ie.
    Madalena widzę, że nie tylko Ciebie na ponosi, ja wczoraj i w nocy jak nie mogłam spać to tak samo, podchodzę do łóżeczka, włączam karuzele, albo lampkę z rybkami i przyglądam się... czasem nawet wyjmuje jakieś malutkie ubranko i przytulam sobie do twarzy. A co do telefonów to ja też rozumiem, ale z drugiej strony wiadomo, że jak się urodzi to powiemy o tym. Do mnie też dzwonią najbliżsi ale 5 tel. Dziennie się zbierze i mów każdemu to samo...
    Wczoraj rozpakowałam torby i spakowałam jeszcze raz, myślałam że wszystko będzie bardzo pogniecione bo przecież "trochę" już są spakowane ale widocznie ułożenie jest dobre bo nic się nie wygniotło:) z resztą nie mam tak dużo rzeczy bo mieszkamy blisko i mąż ma dowozić.

Paolka _25
  • Rajska Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki :-)

Nie ukrywam m.in. dzięki Wam dziś już u mnie lepiej. Wstałam z dobrym humorem, choć noc średnio przespana, niecałe 6h.

Mała-dzięki, że o nas (mamusiach z brzuszkami) myślisz ;-)

Haen- tak myśleliśmy z m. i decyzja zapadła mam nadzieję słuszna. Jak Twoje samopoczucie?

MadaLena- nie martw się kochana, jeszcze nas trochę zostało. Ja coraz bardziej nastawiam się na początek grudnia, bo z tego dziecka już i tak Skorpionika nie będzie :-)
    U mnie wczoraj z humorem tak samo- byle pierdoła lub inny ton męża i ja w płacz. Oby dziś było lepiej;-) Co do szpitala, zdecydowaliśmy się na Inflancką. Zobaczymy. A przypomnij Ty gdzie planujesz rodzić? :-)

perelka89 lubi tę wiadomość

961lzbmh98495q9y.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nymeria gratuluję!! :) pijesz jakieś herbatki laktacyjne czy zaraz po porodzie tak się rozkręciło??

Nymeria lubi tę wiadomość

Paolka _25
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rajska fajnie, że humorek lepszy :) u mnie na razie też dobrze :) bo jeszcze nikt nie dzwonił :P

To kto jutro do szpitala?
    Mikado?
    Mijagi?
    Ja. Ktoś jeszcze?

Haen ja Ciebie cały czas podziwiam, oaza spokoju... z resztą nerwy tu niewiele pomogą. Ogromny szacunek dla Twojego męża, że tak wszystko ogarnia. Ale pewnie tęsknota za córeczką jest wielka?

Paolka _25
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaliczylam mala drzemke... maz pojechal pomoc koledze a moj psiak odemnie ucieka... mhh dziwne!

Rajska Brodnowski bo mam blisko i pracuje w nim polozna ktora jest przy moim ginie tylko aatpie ze trafie na jej grafik... no i inflancka. Ale mam metlik w glowie ...
    A na ktg bylas na inflanckiej?

Co macie na obiad... nie mam smakibie aa maz chce tradycyjneyo schaboszczaka, wiec ja do tego od siebie dorzuce duszona marchewke ... ale to jednak nie ten smak...

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Rajska Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mikado- także powodzenia życzę :-)

Paolka- u Ciebie widze też dobry nastrój :-) to dobrze.

Jak u Was pogoda? Ja myślałam , żeby dziś wyjść gdzieś na spacer, ale się waham. Apteka mnie na pewno nie minie, muszę się wybrać po magnez. Co macie na obiad? :-)

961lzbmh98495q9y.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas luz obiadowy. Mi od wczoraj został indyk maz mówi ze coś sobie zamówi, Laury nie ma. Zbieram siły na kolejny tydzień no i powoli chrzciny ogarniam bo to juz za 2 tygodnie

Edit.
    A jednak za 3 :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 11:06

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Rajska Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Magda- też pomyslalam o obiedzie :-) na ktg idę w czwartek. Tak mi powiedział gin, że dopiero w dniu terminu porodu. A Ty kiedy? Chyba, że już byłaś :-) napisze, jak wrażenia po Inflanckiej :-) Tak na marginesie, to mieszkanko też macie gdzieś na Bródnie? Jak się w ogóle mieszka? :-)

961lzbmh98495q9y.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam na ktg w pt. W brodnowskim bo ta polozna miala dyzur, teraz kazala mi przyjsc w pon.. bo ma dyzur a to dzien po moim terminie...
    Tak tu tez mieszkamy chodz to chyba juz targowek ;)
    Mieszka sie ok, wczesniej mieszkalam na ursynowie a od 6lat po tej stronie...
    Czekam na relacje chyba ze wykorzystam skiero na ktg ktore mam i pojde tam wczesniej ;)

gannyx8d1p2ldx6e.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A planu porodu nie mam... moj gin nic nie mowil a ja zapomnialam i co teraz?
    Musze miec?
    Czy w szpitalu wypelnie?

gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia nie musisz mieć. Ja miałam tylko dlatego że gin na wizycie mi dal. Wypelnialam go w trakcie porodu :P ale muszę przyznać ze przestrzegali tego co napisalam

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Rajska Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie gin powiedział, że plan porodu dadzą mi do wypełnienia na IP. W razie czego mam jeszcze druk wypełniony z Żelaznej, taki ogólny. Czytalam też trochę o tym i generalnie tak właśnie jest, że dają razem z dokumentami na "dzień dobry" do wypełnienia :-)

961lzbmh98495q9y.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie bylo planu porodu :P
    Madziam dzieki za rady ! Powiedz tylko,ile espumisanu bierzecie? Mi kazali 5kripel przed każdym karmieniem..
    A najpierw dajecie butle a potem,cyc czy na odwrót?

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • MadaLena30 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malaa dzieki za odp... wiec sie nie stresuje... :)

To wy robicie chrzciny na swieta?

Chyba czas ruszyc sie z kanapy... :/

gannyx8d1p2ldx6e.png
  • mikado Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój plan porodu gdzieś zaginął przy przyjęciu do szpitala w ubiegłym tygodniu. Odzyskałam przy wypisie wszytskie dokumenty tylko nie plan porodu wiec nie wiem w sumie czy mi go zabrali, czy ja go gdzieś wsadziłam. Przy przyjęciu byłam do tego stopnia osłabiona nieprzytomna i odwodniona że nie kontaktowałam za wiele... wiec musze poszukać a jak nie znajde to spisać drugi...

Ja się do szpitala nie wybieram, chyba że od razu na porodówkę (na co się nie zapowiada!) jak się nic nie zadzieje to czwartek/piątek na ktg musze zadzownić kiedy mój gin przyjmuje, bo wizyty już nie kazał umawiać. jeśli do 1.12 się nic nie zadzieje, to mamy się zgłosić na przeterminowane na IP..
    Ciągle mam nadzieje że jednak do środy max coś sie zadzieje.

U nas dzisiaj MC Zestaw na obiad - ja sobie zażyczyłam tortille i kawe, czekam wiec na powrot męza bo ma dostarczyć jak będzie wracał od brata.. później jedziemy do rynku na jarmark i licze na ciepłego oscypka a na deser lody!:) bo przecież to może być ostatnia taka wyżerka.. :D

Pogoda ciulowa chyba tylko z 4 stopnie są i ponuro..

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • Rajska Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis w planach kino. Mąż zarezerwował bilety :-D

biedroneczka1910 lubi tę wiadomość

961lzbmh98495q9y.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko dziewczęta ja też nie mam planu porodu :P wszystko okaże się jutro.
    U nas też zimno, ale powiedziałam mężowi że po obiedzie idziemy na spacer, muszę jakieś koszyczki na kosmetyki dla maluszka kupić więc odwiedzimy Pepco :)
    A na obiad dzisiaj u mnie pieczone udka z kurczaka dla m a dla mnie ryba. Niestety moja ciąża nie znosi pieczonego kurczaka i robi się w kuchni z zamkniętymi drzwiami :P Do tego surówka z kiszonej kapusty :) i pyszniutki rosołek :D
    Dzwonił teściu, powiedział że wpadną do nas później a teściowa krzyczy do słuchawki, że nigdzie się nie wybierają bo dzisiaj musimy z mężem spędzić czas sami, We Dwoje :D
    Ale mnie zaskoczyła, bravo dla tej pani! Po raz pierwszy :)

Mała szybko te chrzciny robicie, faktycznie w święta?

Rajska, Micia, biedroneczka1910 lubią tę wiadomość

Paolka _25
  • Paaula84 Przyjaciółka

Wysłany: 22 listopada 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    Ale się będzie działo w ten poniedziałek:) Będzie za kogo trzymać kciuki i odmawiać Zdrowaski:)

Nymeria, Natali gratulacje!!!! Czekamy na Wasze opowieści z porodowki:)

Mała widzę że chrzcimy córeczki w tym samym terminie:) Nie pamietam tylko czy u Ciebie tak jak u mnie chrzciny są w niedziele czyli w tym orzypadku 13 grudnia czy w sobotę?

BIedroneczka jak Twoje zapalenie piersi? Lepiej się już czujesz?

MadaLena może poesek coś przeczuwa;)Chce zrobić miejsce dla nowego członka rodziny:D

Dobra zbieram się do kościoła:)

biedroneczka1910, Nymeria lubią tę wiadomość

zFZwp1.png
  • Rajska Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka, fajna teściówka :-) u mnie moi rodzice powiedzieli dziś to samo, żebyśmy wieczór "spożytkowali" w dobry sposób :-D

U mnie dziś na obiad schabowe- mąż uwielbia :-)

961lzbmh98495q9y.png
  • madzi4aam Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulkaa wrote:
    U mnie nie bylo planu porodu :P
    Madziam dzieki za rady ! Powiedz tylko,ile espumisanu bierzecie? Mi kazali 5kripel przed każdym karmieniem..
    A najpierw dajecie butle a potem,cyc czy na odwrót?
    Kochana. My tez tak bierzemy espumisan. Ale kup jeszcze dicoflor, to na poprawe flory w jelitkach. Dajemy 3 krople jeden raz dziennie. A co trzy godziny daje najpierw cyca ma 15 minut max i butli 60ml. A jeśli daje tylko butle bez cyca to wypiaja 90ml mleczka (5tygodni ma). I jesli chce miedzy karmieniami na chwile cyca to daje jej na chwile zeby sie uspokoiła. Ale teraz juz naprawdę rzadko.. potrzebowała przez pierwsze 3dni, teraz unormowalo się. Nie potrzebuje juz dojadac.:)

km5supjy0xczfwah.png
‹‹ 1914 1915 1916 1917 1918 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ