X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie też muszę pomyśleć o tym misiu :) Super sprawa :)

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Hania jest slodkim klcuszkiem :)
    Porod bardzomozolne rozrecal sie w.ciagu dni a po przyjezdzie dnczymo szpitala mknal niczym express. Expres. Dziekuie mezowi ze byl ze mna -spisal sie na medal gdyby nie on nie wiem jak bym dala rade!! Porod sn prawie do max. rozwarcia ale zakonczone cc dzieki bogu wszystko dobrze sie skonczylo.
    Hania jest przeslodka i robi slicznego dziubka do cycula :)

Udalo sie !! Pozniej wam napisze relacje.

Galaretka, biedroneczka1910, mikado, Nymeria, haen, Zorro, monia35, olimama, Shibuya, Sajgonara, Mala_Czarna_89, lula.91, Paaula84, Rozmarzona lubią tę wiadomość

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorro wrote:
    No i zapomniałam się pochwalić,że moj kawaler wazy juz 5kg :-D I nosi pampersy 2 ;-)

My odwaznie planujemy przejsc z 0 na 1, jak skonczymy paczke:D

biedroneczka1910, Zorro, Paaula84, Rozmarzona lubią tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzie jakbym mogła na stukałabym Ci milion lubie to ! Teraz bawisz się razem z nami w zabawe kupka-cyc :) jeszcze raz gratuluję !

biedroneczka1910, mikado, Nymeria, haen, MadaLena30, alus21, olimama, Shibuya, Paaula84 lubią tę wiadomość

• mikado Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka! Piękne określenie :) zabawa kupka cyc :) podoba mnie się :D

Szwy zdjete młody dał radę nie płakać w poczekalni mężowi dopiero pod domem się rozwyl że on głodny :) przewinelam nakarmilam i teraz śpi :)
    Mam problem z rozróżnieniem płaczu jescze.. znaczy wiem kiedy jest głodny reszty nie wiem bo on z kupa w majtkach nawet grzecznie śpi...
    W ogóle tak się zmeczyl wczoraj nadmiarem emocji bo była u mnie siostra z mężem i z zu, a zu piszczala krzyczała i w ogóle jak to roczne dziecko ze mały spać wieczorem długo nie mógł i chyba wyczuwal moje nerwy na meza bo trochę ze szwagrem wypili a wieczorem ja ogarnelam małego do spania i jak już usnal poszłam się kąpać poprosilam męża żeby do niego zajrzał.. No to tyle że się szybko wykapalam bo tatuś śpi i nawet ryk dziecka go nie ruszył ale mu zrobiłam awanturę... Jak już dziecko uspilam to spał od 23 do 4 i musiałam go obudzić na jedzenie bo mowi głodny a ma przybierać na wadze a nie spadać... I tak z cyckiem sobie spaliśmy we dwójkę bo męża wygodnilam na kanapę...

Boże jak mnie wkur... Takie jego zachowanie.. niby nic takiego a mam nerwy jakby nie wiem co się stało... W ogóle położna stwierdziła ze mam baby bluesa...

Galaretka, Rozmarzona lubią tę wiadomość

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • Anulaa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorro a kupowalas przez neta tego misia?

c90323df7758ecad7a5d66fcd7ed825d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala by najchetniej wisiala na cycu i bardzo mnie to cieszy ale tam nic nie leci i zastanawiam sie czy pobdzac laktatorem juz?
    Juz wstalam szwy ciagna jak cholera!! Przenesli mnie na sale aluwaga pojedyncza i jest mi smutno.. ne czejuje sie dobrze wolalabym miec towarzystwo pogadac o niczym i w razie w miec "pomoc".
    Jejus jaka ona slodkaaaa zakochalam sie nad zycie!!

Zorro, perelka89, justa1234, Rozmarzona lubią tę wiadomość

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przystawiaj jak najczęściej. Mi też nie leciało przez dwie doby potem kropelki a potem nawal.. Ale dostawialam co godzinę dwie do obu piersi po 20 minut. Możesz pobudzać laktatorem ale nam powiedziała że najlepszym laktatorem jest dziecko.

justa1234 lubi tę wiadomość

bhywqtkfje5mmlij.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulaa wrote:
    Zorro a kupowalas przez neta tego misia?

Tak, z ich strony internetowej.

Sprawdź koniecznie czy na Twoje Maleństwo działa aplikacja szumowa. My mieliśmy kilka podejść przed zakupem :-D

Madzia, na pewno leci. Na początku nawet parę kropli siary jest w stanie zaspokoić głód noworodka :-) Przystawiaj i się nie poddawaj. Moj tez od początku jest chętny do ssania cycka. Na smoczek nawet nie chce patrzeć. Wypluwa i jest ryk ;-)

Synuś :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadaLena a gdzie ostatecznie rodziłaś? Je tez leżałam w jedynce i było mi lepiej szczególnie jak miś płakał ja nie musiałam przed nikim świecić oczami i nikt nie widział moich technik opieki nad dzieckiem :) a i przez tel lepiej porozmawiać bo nikomu się nie przeszkadza i nie bałam się ,ze może chrapę w nocy albo puszcze bączka :D

W pierwszej dobie dzidzia potrzebuje 10ml i nawet łyżeczką mleka się najada więc nie ma co panikować ,ze dużo nie leci, ważne ,ze jest!

Na obiad bułka z masłem , paczka ciastek kokosanek i herbata, życ nie umierać. Poprasowałam rzeczy Misia , sypialnia ogarnieta, spacer ,zaliczony trzeba ogarnąć syf dalej bo teść po 18 będzie już ( dobrze to to facet jednak nie zwróci uwagi na szczegóły ) :)

MadaLena30, Rozmarzona lubią tę wiadomość

• olimama Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2017, 00:18

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
  • mikado Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na takiej ze chodzę i płacze.. z byle powodu .. patrzę na młodego i w ryk.. w tv w ryk rozmawiam z kimś przez telefon i w ryk z mężem i ryk.. samo z siebie z niewiadomego powodu.... Tak po prostu zaczynam płakać...

bhywqtkfje5mmlij.png
  • Sajgonara Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikado! Ja tak miałam na początku i trwało to może ze 3 dni. teraz zauważyłam tylko ze jestem bardziej drażliwa no i wzruszam się szybciej.
    My dziś byliśmy na pierwszej wizycie u pediatry. dostałysmy skierowanie do dermatologa bo Basia od urodzenia na buzi ma naczyniaka. Mamy go skonsultować ale raczej sam nie zniknie tylko w przyszłości czeka ja zabieg. Jest mi strasznie smutno...i tak mi jej żal...

1usapx9ipf1hd7n0.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sajgonara,a duży jest ten naczyniak? W ktorym miejscu go ma? Moj ma na powiece,ale lekarze w szpitalu stwierdzili,ze sam zniknie zanim Młody skończy rok.
    Moj siostrzeniec miał na karku i tez sam zniknął. Nie martw się.

Mikado, ja tez jestem bardziej płaczliwa niż zwykle. Pewnie to przez hormony...

Synuś :-)
  • Sajgonara Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorro! pod oczkiem ma i to podobno jest ten rodzaj, który sam nie znika. Wiem ze są gorsze rzeczy i choroby ale trochę się podłamałam.

1usapx9ipf1hd7n0.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My te mamy naczyniaki płaskie. Na czosnku głowy na czole tzw dziobniecie bociana w kształcie V na szerokość czoła na środku i na Nosie. Mówią lekarze ze samo zniknie

bhywqtkfje5mmlij.png
  • Nymeria Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madgalena a skąd wiesz, że nie leci? Przecież tego jest w ml to mikro mało??

Ja też leżałam na pojedynczej sali i byłam mega zadowolona. Chodź mój Matek nie płakał i nie budził by nikogo. Ale samo wietrzenie rany, ja zalałam się krwią z 5 razy po cewnik u i nogach więc nikt mi się nie gapił. Jak go przebierałam to sama nikt nie mówił co robić i jak :D Ale u mnie było dużo odwiedzin, więc do końca sama nie byłam :D i ja bardzo szybko wyszłam.

U mnie dziś sukces w nocy - dziecko zasypiało 2 razy samo w łóżeczku i dwa razy przy cycu i przeniesione nadal spało :D więc ja wyspana mega :D

Byłam w żłobku zgłosić małego jesteśmy 361 na liście :D ale przez 1.5 roku się zmniejszy. Byłam kupić prezenty dla ciotki i położnej mojej. Po pamperki w auchan i looknąć na remont u rodziców. Nie zdążyłam tylko na spacer, ale deszczyk padał, więc wielkiej straty nie ma.

201511211678.png
  • Sajgonara Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikado wrote:
    My te mamy naczyniaki płaskie. Na czosnku głowy na czole tzw dziobniecie bociana w kształcie V na szerokość czoła na środku i na Nosie. Mówią lekarze ze samo zniknie
    to nie są dziobnięcia to jest ok 1 centymetr czerwonej wybroczyny koło oka

1usapx9ipf1hd7n0.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikado wrote:
    Na takiej ze chodzę i płacze.. z byle powodu .. patrzę na młodego i w ryk.. w tv w ryk rozmawiam z kimś przez telefon i w ryk z mężem i ryk.. samo z siebie z niewiadomego powodu.... Tak po prostu zaczynam płakać...
    Mam ten sam stan :-( do tego niestety ale mam puste piersi :-( :-(!!a to już trzecia doba po cc :-( dziś położna sprawdzała moje piersi ,totalna pustka ,nic,zero!! :--(

• olimama Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2017, 00:19

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
‹‹ 1952 1953 1954 1955 1956 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ