X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Sajgonara Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka to minusa od położnej dostaniesz za brak nowej fryzury. Ostatnio nas zaczepiła sąsiadka i się pyta czy w ciąży tleniłam włosy bo jak tak to dziecko rude będzie! Masakra jakaś XXI wieku. Nie dość że zabobony jakieś to jeszcze piętnowanie ludzi o rudych włosach. Teraz czekam aż Baśka zrudzieje bo póki co łysawa...

biedroneczka1910, Nymeria lubią tę wiadomość

1usapx9ipf1hd7n0.png
  • mijagi Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sajgonara wrote:
    Biedroneczka to minusa od położnej dostaniesz za brak nowej fryzury. Ostatnio nas zaczepiła sąsiadka i się pyta czy w ciąży tleniłam włosy bo jak tak to dziecko rude będzie! Masakra jakaś XXI wieku. Nie dość że zabobony jakieś to jeszcze piętnowanie ludzi o rudych włosach. Teraz czekam aż Baśka zrudzieje bo póki co łysawa...

Hehe moja babcia zawsze powtarzała : każdy chłop dobry byle nie rudy!ehhh Ci starsi ludzie...

Sajgonara lubi tę wiadomość

Mijagi
  • mijagi Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teraz maltretuje cyca a strasza chora i nie chodzi do przedszkola.ja po wszystkie prezenty wysłałam męża , sama kupiłam może dwa w biedronce:)

Mijagi
  • haen Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mijagi wrote:
    Hehe moja babcia zawsze powtarzała : każdy chłop dobry byle nie rudy!ehhh Ci starsi ludzie...

heheh
    moj maz jest rudy, tzn. resztka wlosow co mu sie ostala nie, ale brode ma ruda!! i piegi i tak nam sie marzy, zeby Wanda byla ruda z piegami:)

mijagi, Sajgonara, Galaretka, MadaLena30, Rozmarzona lubią tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mijagi wrote:
    Procto glyvenol można przy kp tak przynajmniej jest napisane w necie.jesli tak cię to boli to koniecznie spróbuj czegoś takiego najpierw.ten proktologa.przepisal mówił ze bardzo ważna jest dieta dużo wody i zero słodyczy ale mi wtedy wystarczyły leki na szczęście. Mówił też żeby unikać przesiadywania na kibelku tylko zrobić co trzeba i juz:) aaa i to co ci zwisa to wcale nie musi być hemoroid tylko taki związek skóry czyli pozostałość po jakimś starym hemoroidzie o którym mogłaś nawet nie wiedzieć że był. On mi tak tłumaczył no i ze ta faldka nie jest grozna tylko mało estetyczna można ją usunąć ale nie zawsze się udaje
    Dziękuję za odzew :-) mam nadzieję że te coś zwisające to nie hemeroid,a ten czopki i maść proctogyvelon to stosowałam już w ciąży i jakoś to było ale teraz po cc jest nie zaciekawie,co prawda nie załatwiam się krwią ale ten zwisek mnie dobija,u mnie to problem nastał większy w ciąży bo miałam masakryczne zaparcia i dlatego pewnie teraz to pskudzctwo się nasiliło :-(

• Nymeria Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciąży też miałam zaparcia, po cc dostałam czopek. W domq to się bałam kiedy tylko chciało mi się do wc na 2. Ostatnio dwa razy robilam z ogromnym bólem i krwią na papierze ale na zewnątrz nic nie mam. I nie wiem czy to zaparcia takie mocne czy wewnątrz mam jakiś hemoroid.

201511211678.png
  • Sajgonara Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haen wrote:
    heheh
    moj maz jest rudy, tzn. resztka wlosow co mu sie ostala nie, ale brode ma ruda!! i piegi i tak nam sie marzy, zeby Wanda byla ruda z piegami:)
    Hean - uśmiałam się bo mój ukochany tez skąpo owłosiony a ja mam piegi wiec przed moją Barbarą ciekawe perspektywy :-)będzie łysa z piegami. Byle zdrowa była i mądra. Pisałam Wam, że pod oczkiem ma naczyniaka w piątek mamy wizytę w Szpitalu Dziecięcym w Prokocimiu u onkologa i mam nadzieje, że będzie dobrze. Nawet nie dopuszczam myśli ze może być inaczej.

1usapx9ipf1hd7n0.png
  • Sajgonara Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa 1234 co do hemoroidów to mnie na szczęście ominęło ale jak będziesz u gina na wizycie po połogu to przecież jego możesz zapytać. Ja swojego będę męczyć moimi mięśniami prostymi, które się rozeszły podczas ciąży i też mam nadzieje, że mi poradzi do kogo się z tym zwrócić albo co robić

1usapx9ipf1hd7n0.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sajgonara wrote:
    Hean - uśmiałam się bo mój ukochany tez skąpo owłosiony a ja mam piegi wiec przed moją Barbarą ciekawe perspektywy :-)będzie łysa z piegami. Byle zdrowa była i mądra. Pisałam Wam, że pod oczkiem ma naczyniaka w piątek mamy wizytę w Szpitalu Dziecięcym w Prokocimiu u onkologa i mam nadzieje, że będzie dobrze. Nawet nie dopuszczam myśli ze może być inaczej.

NA pewno bedzie dobrze:) trzymamy kciuki.
    Duzo dzieci ma naczyniaki jak tak czytam o tym

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj zaparcia... Ja w szpitalu jechałam na żelazie domięśniowym, do tej pory mam dupe fioletową a teraz w domu biorę jeszcze tardyferon i jak zachciewa mi się na kibelek to aż w strachu jestem :-/ :P
    Także nie jesteście same ;-)

Paolka _25
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No te zaparcia to katastrofa, jeju ile ja się w ciąży nastekalam żeby coś z siebie wykrzesać to głowa mała, później czopki sobie zapodawalam to jakoś to było no a teraz są skutki zaparć :-( sajgonara wczoraj byłam u gina i z tego wszystkiego wyleciało mi to z głowy :-( :-( teraz dopiero będę u niego w połowie stycznia,no ale może te badziewie się odemnie odczepi mam nadzieję, stosuje czopki,maść i płyn specjalny do podmywania więc może zniknie te cholerstwo.

• Rajska Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!

Jak tu pusto. Wszystkie siedzą na FB :)Ehh nie zawsze mam czas, by tu zajrzeć. Staram się, ale na napisanie brakuje wolnej ręki.

Muszę Wam się pochwalić, że Helenka nauczyła się jeść z piersi, w końcu. Pierwszy taki sukces był już w ubiegły piątek. Staram się już nie dokarmiać butlą (mm to ostateczność) i tak wczoraj w nocy dostała butlę tylko 2 razy i dziś raz w nocy i raz w dzień. W porównaniu z tym, co było wcześniej, kiedy jadła mm po każdym karmieniu piersią, to dla mnie duży sukces. Nie wiedziałam, że to KP tak "ryje banię" kobiecie.. Ja to tak odczułam, pozytywnie oczywiście.
    Na ostatniej wizycie w poniedziałek u pediatry moja córeczka ważyła już 4300g, także "stłuściała"- jak to określił lekarz, 800g w dwa tyg. Zobaczymy, jak to będzie na samej piersi.

Mój mąż ostatnio po wyprawie po prezenty: "Wiesz co, kupiłem wszystko, ale zapomnieliśmy o jednym prezencie.. Nie mamy nic dla Helenki". Także cała rodzina zostanie obdarowana i w tym wszystkim zapomnieliśmy o własnym dziecku :-P

Galaretka, olimama lubią tę wiadomość

961lzbmh98495q9y.png
  • tana Przyjaciółka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny !!
    Z racji ze jestescie swiezymi mamusami chcialabym was sie ocos poradzic .
    Jestem 25-letnia kobieta ,ktora wazy 48kg i w lipcu 2016 roku spodziewam sie dziecka. Plany sie troszke pokomplikowaly gdyz swoj slub mam w sierpniu czyli miesiac po porodzie . Chcialabym wam sie poradzic czy waszym zdaniem lepiej przelozyc slub ? najwazniejsze co mnie ciekawi jak sie czulyscie miesiac po porodzie o dziecko sie nie martwie gdyz opieka by byla a od domu weselnego jest 5 minut . Czy dalybyscie rade czy miesiac po tez umieralyscie z bolu?
    dzieki za wszelka odp

3jgxgov39o6mq8eb.png
  • mijagi Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tana ciężko taj naprawdę coś doradzić gdyż pewnie u każdej sprawa wygląda inaczej.ja osobiście po pierwszym porodzie byłam nie bardzo di życia :( bolało mnie dupsko, kręgosłup i byłam mega zmęczona po bezcennych nocach.teraz po drugim porodzie jest o niebo lepiej ale i poród był znacznie łatwiejszy.takze tydzień po porodzie byłam w stanie iść do sklepu a 2 godziny po przywieźli mi malutka na salę. Ciężko coś przewidzieć bo każdy poród jest inny a i skutki po mogą być różne. No i hmm nie wiadomo jak z wagą wiec może to być problem jeśli chodzi o sukienkę. Chyba ze krawcowa weźmie zapas bo nie wiadomo ile człowiek zrzuci:) choć ja brałam ślub w 5 miesiącu ciąży i było naprawdę dobrze:) wiele pewnie zależy od naszego nastawienia i spojrzenia na siebie po porodzie

Mijagi
  • mijagi Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rajska my też prezent dla malutkiej kupiliśmy niemal ostatni heh ale najważniejsze przecież żeby znalazł się pod choinka;) mi Kaja daje popalić w nocy.nie to ze jest niegrzeczna tylko spać jej się odechcialo.wczoraj po kąpieli o 20 zasnęła dopiero o 1 po dusdaniu dosyć konkretnym.uhhh dziś nie widzę na oczy

Mijagi
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mijagi ja mam tak co noc, mała budzi się o 21.30 i nie śpi do 3.00 a czasem nawet do 4.00 tak więc ogólnie na calą noc śpię jakieś 3 maks 4 h :-( mam nadzieję że to się nie długo unormuje :-/

• Nymeria Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tana ja bym dała radę, jestem nie cały miesiąc po porodzie i jest wszystko ok, ale nie jest to reguła :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 23:44

201511211678.png
  • Rajska Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też dziewczyny przeboje nocne się zaczęły. Wczoraj 3,5h ją usypiałam po cycu. Pierwszy raz byłam zła i taka bezsilna z tego wszystkiego. Ogólnie mam wrażenie, że zaczynają się słynne kolki. Mała pręży się, jest niespokojna i do tego cały czas puszcza bąki. Jak już zaśnie, to przez sen znów bąki i to ją potrafi wybudzić.. I znów płacz.

W ogóle mam pytanie- zaczęłyście już może coś ogarniać do becikowego? My na razie pobraliśmy z urzędu te druczki i mamy zaświadczenia z US o dochodach. Sporo tego jest. Zastanawiam się jak to jest u Was, bo my mamy dochód na granicy..

961lzbmh98495q9y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tana wrote:
    Czesc dziewczyny !!
    Z racji ze jestescie swiezymi mamusami chcialabym was sie ocos poradzic .
    Jestem 25-letnia kobieta ,ktora wazy 48kg i w lipcu 2016 roku spodziewam sie dziecka. Plany sie troszke pokomplikowaly gdyz swoj slub mam w sierpniu czyli miesiac po porodzie . Chcialabym wam sie poradzic czy waszym zdaniem lepiej przelozyc slub ? najwazniejsze co mnie ciekawi jak sie czulyscie miesiac po porodzie o dziecko sie nie martwie gdyz opieka by byla a od domu weselnego jest 5 minut . Czy dalybyscie rade czy miesiac po tez umieralyscie z bolu?
    dzieki za wszelka odp

Jestem po cc , miesiąc po ślub luz ale wesele hmmm...ze wzglądu na to ,ze sama chciałabym być aktywna i się bawić a nie siedzieć jak pipa bo może sie coś stać , rozejść w tańcu albo boleć bym przełożyła. ( z drugiej strony jednak ja chyba bym zacisnęła zęby i tańczyłą choćby mnieło mnie rozerwać na tonie ketonalu ale to już mój zryty pomysł ))

• Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tana ja jestem 20 dni po porodzie SN poród miałam naprawde bardzo ciężki ale już nawet śladu po szyciu nie ma, nic nie rwie, nie piecze, nie boli a do wagi sprzed ciąży zostały mi 2-3 kilo. Gorzej jak będziesz miała cc a piszesz że ważysz 48 kilo to pewnie cała filigranowa jesteś ja ważyłam 56 przy wzroście 158 cm miałam w sobie klocuszka prawie 4 kilo i bali się, że nie dam rady więc różnie może u Ciebie być. Moim zdaniem warte zastanowienia...

Rajska to całe becikowe to też nie wiem jak ugryźć :-/ masakra jakaś!

moremi lubi tę wiadomość

Paolka _25
‹‹ 1964 1965 1966 1967 1968 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ