Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
A mi chyba powoli mijają dolegliwości typu mdłości czy ból piersi. Dalej czasem coś zemdli, ale nie jest już tak źle. Piersi są duże, ale mniej bolą.
I tak myślę, że maluch z tego co widziałam, zajmuje prawie całe swoje wolne miejsce, może niedługo brzuszek znowu się powiększy -
Nala U mnie też piersi nie są aż tak tkliwe
A mdłości są, choć już nie cały dzień. Chyba wymioty znowu mnie ominą
skarb, chyba zwymiotowałaś tą nospę... Jak nie urok to eh. Jeden dzień radosny, drugi ciężki, ciekawe jak będziemy wspominać te ciąże za rok -
Mi wczoraj mąż powiedział,że bardzo się boi tej ciąży. Strach przesłania mu radość. Wiem o czym mówi, a ostatnie wydarzenia w rodzinie, nie były radosne.
z zakupem rzeczy dla maleństwa wstrzymamy się do października. Wózek i fotelik kupi jak się urodzi. Mamy łóżeczko i wanienke po Natikilka ubranek też się znajdzie.
-
ewulek: nie probowalam musiala bym sie doczlapac po sok jakis do piwnicy na polu:) ale mysle ze jak poczulabym ten smak to by bylo dalej to samo
Mala_Czarna_89: z rana mam takie mdlosci wymioty tez z raz potem ide zarzyc nospe ktora tez zwroce potem dopiero reszte tabletek a czuje sie .. nie czuje sie zacznijmy od tego . . pozniej nie mam z nia problemu tylko z rana
Malo co jem bo jak zjem to potem nie wiem jak mam sie polozyc i co mam ze soba zrobic bo spac nie zaspie . -
Mala_Czarna_89: Kubusia daje rade wypic , mysle ze moze grysik bym sprobowala jesc hmm ? bo kaszek takich nie mam ale grysik tak
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny nadrobię Was później a dziś byłam na usg i mi nie zrobili bo robaczek jest za mały ;( płakać mi się chce, chodze ze łzami w oczach w pracy. A dzidek chyba spał bo się nie ruszał i nic nie widziałam ani rączek ani nóżek zmierzyli go tylko powiedzieli ,że za mały i za tydzień żeby przyjść.
-
ania2071 wrote:Dziewczyny przedwczoraj dopadło mnie jednodniowe plamienie. Może któraś z Was tak miała? W poniedziałek wieczorem miałam różowe plamienie, we wtorek tylko parę pomarańczowych kropek, wieczorem ustało. Poczekałam do dziś i nie pojechałam na IP. Minęło. Mam nadzieję, że źle nie zrobiłam. Dodam, że w te dwa dni miałam bardzo dużo stresujących sytuacji, dużo załatwień, dużo chodziłam i musiałam zrobić sama autem ponad 500 km. Dodam, że miałam zaparcie i musiałam się siłować w łazience:(
Ja tak miałam, jedyne plamienia, jakie się u mnie pojawiły ( tfu tfu), wystąpiły właśnie po pobycie w toalecie. Zaparcia spowodowały pęknięcie jakiś naczynek i trochę poleciało. Lekarz powiedział, żeby się nie martwić, czasem tak się zdarza.
ania2071 lubi tę wiadomość
-
Mala_Czarna_89 wrote:Wiecie co.. dziś obudziłam się z taką grzeszną myślą, która nie może się ode mnie oderwać.. Przynieść z piwnicy ciuszki, te malutkie i pooglądać a potem spowrotem zanieść.. I sama nie wiem, ciągle mówiłam, że za wcześnie, że nie chcę zapeszać. Z drugiej strony diabełek podpowiada, że przecież większą krzywdę robię dziecku jedząc coś niezdrowego hmm..
Mała_Czarna mam zamiar zrobić to samo w przyszły weekend.Mam pełno ciuszków od siostry. Chce wybrać takie w rozmiarze do roczku i odłożyć. A później jak będzie wszystko ok to się wypierze, poprasuje i przygotuje
Nie chcę sobie wszystkiego na ostatnią chwilę zostawiać. Już teraz tak mi szybko czas leci to co dopiero później.
-
nick nieaktualny
-
Izzy wrote:Mała_Czarna mam zamiar zrobić to samo w przyszły weekend.
Mam pełno ciuszków od siostry. Chce wybrać takie w rozmiarze do roczku i odłożyć. A później jak będzie wszystko ok to się wypierze, poprasuje i przygotuje
Nie chcę sobie wszystkiego na ostatnią chwilę zostawiać. Już teraz tak mi szybko czas leci to co dopiero później.
Skarb jeśli lubisz grysikJakieś sucharki, corn flakesy, flipsy? (właśnie myślę, co Dawałam Laurce na niestrawność
). Najlepiej toby było rosołek pochlipać, tylko go trzeba zrobić.. A twój mąż kiedy wraca? I w ogóle wróci na stałe, czy na razie będzie za granicą?
Galaretka chyba źle zrozumiałam. W końcu zrobili ci to usg, a nie zrobili czego? Nie przejmuj się, ja też rączek i nóżek nie widziałam. I mój też się nie ruszał, ale one często śpiąile mierzyła dzidzia?
-
nick nieaktualny
-
A to czemu się martwisz?
Masz duże dzieciątko, widocznie do przezierności "chcą mieć jeszcze większe"
WIem, pewnie chciałaś dziś usłyszeć, że wszystko w porządku i bardzo nastawiłaś się na to badanie. Postresujemy się razem za tydzień, bo też mam się zgłosić i głowa do góry
Ja się wystraszyłam, że ost nie było widać kończyn to sobie wpisałam w google grafika mój tydzień ciąży i usg i na wielu zdjęciach nie było widać.
A i cytat od dr google:
Według Nicolaidesa pomiar należy wykonywać z uwzględnieniem poniższych zaleceń:
CRL powinien wynosić 45–84 mm
optymalny wiek ciążowy do wykonania badania to 11-13+6 tygodni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 13:15
-
Skarb a probowalas cos jesc zanim wstaniesz z lozka? Moja mama mi mowila ze na poranne mdlosci pomagalo jej jedzenie zanim sie podniosla. Zwsez sobie cos przygotowywala dzien wczesniej. Wtedy moglabys sie nawet chwile zdzemnac i moze byloby lepiej. Z tymi tabletkami to myslalam o jakims bardziej gestym soku co by zabil smak.
Ja polecialam po cole przed lunchem i mi przeszlo. To niestety jedyne co mi pomaga. Mysle ze w moim przypadku bardzo duzo gazu sie kumuluje w brzuchu i dlatego mnie mdli i przestaje jak mi sie dobrze odbije ale tylko po coli. Woda gazowana nie dziala.
Ale dobre domowe jedzonko wciagnelam az sie ruszac nie moge. Wlasnie mysle co u mamy zamowic na weekend -
[/URL]
Tak wyglada zdjecie mojego brzucholka z soboty jeszcze bo mojemu wysylalam
A tu dzidzia jak wieksze zdj to chyba ladniej bedzie widac :
[/URL]
Stawiam tak przy okazji jak jestem chwilke na komputerzeMala_Czarna_89, ewulek, agulla03, Marta1986, Izik, perelka89, Ona_89', Nala85 lubią tę wiadomość