Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
A u mnie wymioty chyba po nospie sie nasilaja nie jestem pewna ale ja tego cholerstwa nie moge przelknac jak pomysle ze to takie gorzkie az wstretne to mi jeszcze gorzej.
Jeszcze biore duphaston magnez i kwas foliowy to je jakos normalnie przelykam -
Fufka, nie luteina a chybq bardziej wysoki poziom progesteronu. Chyba
NALA dowiem się czy moja rodzinna mogłaby przepisać i dam wtedy znac:) toz to kolosalna różnica!
JesCze trzy godzinki i położę się dk ciepłego łóżeczka;) musze sobie zrobić drzemke bo noe wytrzymam na nogach
w piątek idziemy na 30 urodziny początek na gokartach.. juz mi się nie chce, wolałabym poleżeć wtulona. -
Tez mam wizytę 23.04 a duphaston do 20.04 mam brać i chce mi odstawić. Moze wtedy mdlosci przejdą
żal mi mojej corci gdy co rano przylatuje do mnie do łazienki jak mnie rzuca i pyta czy wszystko w porządku biedna się martwi..
I kategorycznie stwierdziła ze chce brata bo imię Nadia jest brzydkie hmm.. Zostałam na polu walki o dziewczynkę sama.
leze znowu. Chyba lekarz powinien mi przepisać l4 leżące nadawalabym się.
Skarb nospa forte na receptę? Szok. A co ta twoja macica wyprawia? U mnie fałszywy alarm to chyba jelita były.
Dlaczego już od rana myślę o obiedzie.. ;( -
Mala_Czarna_89: powaznie mowie ze na recepte jest . Cholera caly czas sie stawia i mam skurcze , bo cholera nie wiem jak to nazwac mam na koncu jezyka.
Boze dalej mnie bierze -
Mnie o mdlosci przyprawia wapno. Na poczatku tabletki byly spore ale powlekane a teraz powiekszyli i juz nie sa powlekane i zawsez mi sie przykleja w gardle i wtedy juz jest koniec. Do konca dni mam wrazenie ze tam siedzi i mnie mdli. Ale juz przed ciaza tak reagowalam. Mam nadzieje ze w pl znajde jakies lepsze. Zawsze sie mi w aptekach dziwia bo kaze sobie pokazywac jak wyglada tabletka inaczej nie wezme bo zawsze sie tak samo konczy... wywalam bo nie moge polykac.
Ale bym dzis chetnie do lozka wrocila. Kompletnie nieprzytomna jestem. Chyba przez pogode. Od wczoraj caly czas leje. Ale dzis koncze szybcie a jutro wolne -
Hej. U mnie od rana rzyg i wszystko mnie brzydzi. Nocne poty masakrycznie atakują. Dodatkowo poryczałam się przy Dzień dobry TVN więc troszkę mniej się boję dzisiejszej wizyty bo objawy wróciły. Brzuszek mi dziś od rana wywaliło. Ostatnio wstawiałyśmy brzuszki 2 tyg temu w prima aprilis. U Was coś urosło ?
Też słyszałam, że niektórzy lekarze przepisują luteinę bez zniżki. Nie wiem jak to działa, ale jak coś to mogę podarować swoją.
Miłego dnia ! -
A ja jade do koleżanki jutro się wyprowadzany z krk wiec odwiedzam znajomych:) może któras z Was jest z krk i poszła by na warsztaty świadoma mama ?? W Krakowie 28 maja i fajnie by było się przy okazji poznać osobiście:)
ewulek, Kasia Kraków lubią tę wiadomość
-
szczesciara25 to już ta przeprowadzka?
ale leci. Nowe mieszkanie gotowe, czy macie kupę roboty?
Opowiadajcie dziewczyny co fajnego na tych warsztatach! W poprzedniej ciaży chodziliśmy do szkoły rodzenia i bardzo sobie chwaliłam.
Co do pieluszek to ost. odkryłam że pampersy są tanie w simply- 50zl za paczkę (tą większą bo jedynki w ogóle są tańsze). W innych jak dotąd cena ok 70zl.
Tabelka- super baza wiedzy -
natali też się do szkoły właśnie wybieram, na szczęście szkołę widzę z okna
Shibuya co takiego robi twój mąż? Mój ost jak się wściekam podchodzi, patrzy z politowaniem i pyta: "hormony?" po czym mocno przytula. Ciekawe, kiedy braknie mu cierpliwości..
Wiecie co.. dziś obudziłam się z taką grzeszną myślą, która nie może się ode mnie oderwać.. Przynieść z piwnicy ciuszki, te malutkie i pooglądać a potem spowrotem zanieść.. I sama nie wiem, ciągle mówiłam, że za wcześnie, że nie chcę zapeszać. Z drugiej strony diabełek podpowiada, że przecież większą krzywdę robię dziecku jedząc coś niezdrowego hmm..ewulek lubi tę wiadomość
-
Ja tam nie wierze w przesady. Zreszta nic nie kupujesz bo juz masz. Tylko przesortowac musisz
Moja mama wyciagnela ubranka po mojej siostry brzdacach tydzien po tym jak jej powiedzialam ze jestem w ciazy a powiedzialam jej od razu.
Ja to pewnie bym juz wpadla w szal zakupow ale nie chce przed przeprowadzka bo tu to wszystko takie drogie... no chyba ze po przyszlotygodniowej wizycie sie skusze na kilka. -
Dziewczyny przedwczoraj dopadło mnie jednodniowe plamienie. Może któraś z Was tak miała? W poniedziałek wieczorem miałam różowe plamienie, we wtorek tylko parę pomarańczowych kropek, wieczorem ustało. Poczekałam do dziś i nie pojechałam na IP. Minęło. Mam nadzieję, że źle nie zrobiłam. Dodam, że w te dwa dni miałam bardzo dużo stresujących sytuacji, dużo załatwień, dużo chodziłam i musiałam zrobić sama autem ponad 500 km. Dodam, że miałam zaparcie i musiałam się siłować w łazience:(
-
ewulek tak sobie tłumaczę, że muszę zerknąć co w ogóle tam mam
przy Laurze na tym etapie miałam kupione już pierwsze ubranka. Chyba się skuszę jednak
Ania pewnie nic groźnego, wiele z nas miało plamienia. Z drugiej strony warto to skonsultować z lekarzem, choćby dla własnego spokoju.ewulek lubi tę wiadomość
-
Bylam u lekarza, przecinek ma 23,1 mm. Samopoczucie ok i chyba praca nie pozwala mi za bardzo zastanawiac nad soba i dolegliwosciami ciazowymi, ale jutro mam urlop, to troche odpoczne:)
ewulek, Mala_Czarna_89, Molcia, Nala85, Izzy, Nuffeq lubią tę wiadomość
-
No i dalej dopadly mnie wymioty po tym jak wzielam nospe i przepilam herbata ... i tu jest pytanie co ja dam rade zjesc by tego nie zwrocic normalnie przysworowac mozna tak okropnie sie czuje