Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Duphaston i luteina to syntetyczny progesteron. Progesteron podaję się przy plamnieniach między miesiączkowych jak i na podtrzymanie- buduje lepsze endometrium, czyli kosmówka lepiej przykleja się
Luteina niby bardziej naturalna i jak się bada poziom progesteronu to duphaston nie wpływa na wynik a luteina tak. Duphaston jest w tabletkach do połykania a luteina dopochwowo i pod język. Moim zdaniem wygodniejszą opcją jest duphaston bo łykasz i po sprawie. Ja niestety mam luteinę żeby omijać przewód pokarmowy ze wzg na jelita. Niestety 2x dziennie wsadzanie sobię luteiny nie jest wygodne, ona później wycieka i można mieć wrażenie, że to jakieś plamienie. Można się nabawić infekcji skoro ciągle jest mokro. Z kolei ta pod język jest niesmaczna. Podobno stosuje się syntetyczny progesteron do czasu wytworzenia łożyska, czyli ok 14-16 tydz, choć słyszałam o przypadkach, że dłużej. Wyższy poziom progesteronu to też możliwość większych mdłości.
Różnica jest też taka że luteina kosztuje ok 5-8 zł a duphaston 25-30 jeśli się nie mylę. Można poprosić również lekarza rodzinnego, a jak któraś chce to ja mam dużo luteiny bo dostałam od dwóch ginów a potem poprosiłam jeszcze o zmianę na podjęzykową.
Specem nie jestem, jeśli się mylę- poprawcie. Znów obżarta idę spać.... stanowczo przeginam ;/ WIzyta jutro 12.45skarb15, Mala_Czarna_89 lubią tę wiadomość
-
A ja biore i to i to. Za duphaston placilam 35 zl i biore 2x dziennie za luteine 100 mg 68 zl:/ i tez dwa razy dziennie.. wcześniej miałam 3x.. ale to przez to mam takie skurcze żołądka ze się zwijam z bólu...;( mam nadzieje ze coś mi wkoncu odstawi..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 06:09
-
Mala_czarna na te moje plamienia dodatkowo dostałam luteine pod język 2x dziennie. Lekarz stwierdził że skoro plamie to ta przyjmowana dopochwowo 2x dziennie wypływa i mało działa.
Mnie akurat ta pod język smakuje wiec nie robiłam przeszkód.
Na warsztatach wypełniało się ankiety z których później losowali nagrody - do mnie trafiły pieluszki w najmniejszym rozmiarze, w sam raz na początek 48sztukszczesciara25, Mala_Czarna_89, olcia88 lubią tę wiadomość
-
Zytka ja tez czekam na wizyte 23ego po oststnich wydarzeniach na forum troche panikuje,a jak chodzi o sny to mam bardzo dziwne dzis snilam,ze poronilam,za bardzo wszystko biore do siebieCzekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Aga_502 wrote:Mala_czarna na te moje plamienia dodatkowo dostałam luteine pod język 2x dziennie. Lekarz stwierdził że skoro plamie to ta przyjmowana dopochwowo 2x dziennie wypływa i mało działa.
Mnie akurat ta pod język smakuje wiec nie robiłam przeszkód.
Na warsztatach wypełniało się ankiety z których później losowali nagrody - do mnie trafiły pieluszki w najmniejszym rozmiarze, w sam raz na początek 48sztuk -
Hej babeczki
Nie wiedziałam o tym pliku z informacjami o nas i bąbelkachDopisałam się i ciut pozmieniałam by było przejrzyściej dla oka, nie gniewajcie się.
Tak się cieszę, że wczoraj same dobre wieście napływały !!
Ja na moje wieści czekam, piątek tuż tuż. Ale stresik jest...ewulek lubi tę wiadomość
-
Witam Was mamusie i wasze maluszki
Mnie od 4 jak mdli zasnac nie moge chyba bedzie powtorka z rozrywki tak czujenawet nic nie bede jesc tylko sie boje ze jak wypije tabletki to je dalej zwymiotuje z rana wieczorem takiego problemu nie mam .
Co do snow sa tak durne i glupie najgorzej ze zdaje mi sie ze sa prawdziwe .
Mad.: a tabelka mi sie podobaWiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 09:49
-
Cześć Dziewczyny, ja się tutaj jakoś mało udzielam trochę ze strachu a trochę z powodu moich wymiotów ciężko mi funkcjonować. Przeczytałam właśnie, że luteina może to powodować a ja biorę 2x dziennie pod język... kurcze a wizyta dopiero 22.04
-
nick nieaktualny