Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Z mdłościami to miałam tak, że mi na tydzień zniknęły i znów się pojawiły. Wieczorem są najgorsze. Co kobieta to inne objawy w innym czasie
. Pozytywne myślenie czas włączyć.
perelka89, Ona_89' lubią tę wiadomość
ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud
[*] 26.03.2014 - 9 tc
-
Micia wrote:Ale mnie dziewczyny dziś wcale nie bolą piersi i nie są nabrzmiałe stąd moje zmartwienie, ale nic uzbroję się w cierpliwość. Tylko to mi pozostało. Ta moja ciąża cała jest jakaś inna
.
-
Kochane jesteście dziewczyny od razu mi lepiej
. Zawsze można na Was liczyć. Teraz dla relaksu lecę na wystawę kwiatów w moim mieście na wyspie. Kupię jakieś na balkon by było kolorowo i optymistycznie
.
Izzy lubi tę wiadomość
ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud
[*] 26.03.2014 - 9 tc
-
Hej.
Ja dzisiaj wstalam jak nowo narodzona hehe
Czytalam i nie wiem ktoras sie pytala o pampersy czy juz kupowac warto, powiem Ci ze ja tych najmniejszych bardzo krotko uzywalam wiec jak juz chcialabys kupowac to kupuj 2ale ja np kupowalam pampki na allegro takie paki duze bardziej sie oplacalo niz kupowac na promocjach w sklepie
mi mdlosci przeszly, juz jakos tydzien ich nie mam, piersi mnie bolaly a od jakis 2 tygodni cos tam tylko czasami czuje sutki a tak wogole nic,
Wczraj ogladalam wozki i tak jak podobal mi sie camarelo sevilla tak teraz zakochalam sie w maxi cosi mura 4, fakt cena powala ale mozna trafic na fajne aukcje z uzywanym i to o polowe taniejmiala moze ktoras ten wozek i moglaby opinie jakas dac
mala czarna trzymam kciuki kochana caly czas :* -
O Belly - skarbnico wiedzy! Oczywiście w postaci Was - użytkowniczek.
To tak po kolei - pisałyście o zapchanym nosie - ja się zastanawiam skąd u mnie taki katar-niekatar od tygodnia. Przeziębiona raczej nie jestem, a zwłaszcza rano budzę się z zapchanym nosem i jest to raczej taka wydzielina z zatok. Ale w ciągu dnia nie smarczę.
Co do mężów i innych takich - wiadomo, że jak facet chory to go nie przebijesz, choćbyś była tysiąc razy bardziej chora.
Mój jeśli chodzi o sprzątanie i gotowanie to za wiele nie robi. Jak jestem zmęczona to sam sobie kolację organizuje. No i nie pozwala mi dźwigać, nawet łóżka nie wolno mi rozkładać i składać.
I ja nie wiem jakbym wytrzymała leżąc. Miłej soboty! -
Za mną strasznie zły dzień wczoraj
Gin kazała powtórzyć badania na tokso, niestety potwierdziły się
W poniedziałek odbieram awidność i mam skierowanie na izbę przyjęć na oddziale zakaźnym
Pocieszeniem było usg - dzidziuś rozwija się prawidłowo jak na ten tydzień, serduszko waliło jak szalone... więc ciut ciut mnie to trzyma przy życiu...
-
Dla tego na nie nie zwracam uwagi , gorzej jak by moj i przyczepil sie moich piersi to chyba bym go pobila
-
~~Ania~~ wrote:Za mną strasznie zły dzień wczoraj
Gin kazała powtórzyć badania na tokso, niestety potwierdziły się
W poniedziałek odbieram awidność i mam skierowanie na izbę przyjęć na oddziale zakaźnym
Pocieszeniem było usg - dzidziuś rozwija się prawidłowo jak na ten tydzień, serduszko waliło jak szalone... więc ciut ciut mnie to trzyma przy życiu...
Moja znajoma też zaraziła się toxo podczas ciąży (pracuje jako weterynarz, więc nietrudno o to...) ale dzieciaczkowi nic się nie stało. Główka do góry!~~Ania~~ lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny a ja się wczoraj przekonałam że ciążowy brak koncentracji może być niebezpieczny
biorę takie tabletki z jodem,wit.d żelazem i kwasem foliowym poza tym są też tabletki dha wczoraj się zorientowałam że od 3tygodni biorę je na odwrót czyli 2razy tyle witamin i nie wiem co teraz?niby są dla kobiet preparaty z takimi dawkami jak brałam ale i tak się boję nie wiem czy w tej sytuacji nie lepiej ich teraz brać co drugi dzień a kwas foliowy tylko codziennie
-
Shibuya - nie martw się! Na tym etapie ciąży, wszystko co się z nami dzieje ma już coraz mniejszy wpływ na dzieciaki, które nosimy w brzuchu.
Jeszcze co do piersi - mnie pobolewają sporadycznie i raczej tylko brodawki, ale za to mąż ciągle pyta dlaczego są takie wielkie (brodawki).To mu mówię, że to już nie będzie jego zabawka tylko restauracja, tudzież może bardziej adekwatna nazwa - bar mleczny. :p
Ona_89' lubi tę wiadomość
-
Molcia - raczej nic złego nie powinno się dziać.
Jak będziesz brać teraz co drugi dzień też powinno być ok. Ja na razie witamin żadnych nie biorę. Lekarz nic nie zalecił (mam wrażenie, że on nic nie zaleca poza tym co NFZ każe - w ogóle boją się tam NFZu strasznie), a ja czytałam, że witaminy najlepiej od drugiego trymestru. Mam znajomą położną, też obecnie w ciąży, więc jak ją spotkam to podpytam czy coś poleca.
-
nick nieaktualny
-
Właśnie mnie lekarz zlecił od początku witaminy bo z jedzeniem to wiadomo różnie bywa jednak nie myślałam że mogę sobie sama taki problem wygenerować bo to już naprawdę duże dawki np.60mg żelaza tylko pocieszam się tym że miałam morfologie 2tyg temu i było ok no i nie wiadomo ile się tego wchłania faktycznie natomiast prenatal duo też ma taką dawkę
-
Co do bólu piersi mnie od samego początku mnie nie bolały i nie bolą może coś tam zakłuje zaswędzi i tylko tyle..Mąż mówi że są większe ale ja jakoś różnicy nie widzę..
Pytałam nawet dr w klinice o to i powiedziała że wcale nie muszą boleć -
bar mleczny: heehe dobre a moj mowil ze bede dawac mleko laciate
Galaretka; hmm wez sb moze na te bole brzucha nospe jak nie pomoze to zadzwon.do gina mnie tez kluje ale z nerwow dzis wzielam nospe i sie polozylam
a przeziebienie nie zagraza ale jak masz temp to juz tak .