Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Skarb nie jest tak źle. My się ogólnie super dogadujemy, ale to, że zawsze był rozpieszczny i wszystko mamusia gotowała i sprzątała nie ułatwia sprawy. Każdy z nas się uczy nowych wspólnych obowiązków. Ale niestety, jak facet chory to już umierający. Przynajmniej mój. Ja niestety jestem osobą, która się tak nie rozczula nad sobą więc dzielnie wszystko robię i to jest błąd. Powinnam mu pokazać, że się źle czuje, że mnie boli. BO PRZECIEŻ SAM SIĘ NIE DOMYŚLI jak to facet. Jak wychodziłam te kilka razy ze szpitala to w domu nic nie zrobione więc się brałam od razu jak głupia do roboty i marzyłam, żeby usłyszeć- Kochanie dopiero co wyszłaś ze szpitala, poleż sobie, odpocznij. NIEDOCZEKANIE!
Mąż dużo robi ogólnie, ale nie jest taki jakbym chciała żeby byłTaki jak mój idealny tata
A, no i jeszcze wszystko mi zjada co sobie kupię
Krwawnienie to z jelit a brudzenie wkładki mam czyli takie ciemniejsze upławy trochę jasno brązowe, ciemno brązowe, nie wiemW środę na wizycie było ok więc nie panikuję
Dobranoc -
liri: oo dobry pomysl zrobie to jutro bo dzis to na to troszke za pozno
olcia88: musisz wziasc sprawy w swoje rece bo normalnie teraz ty masz byc w centrum uwagi !
napewno bedzie dobrze kochana :*
-
Olcia a l4 teraz jeszcze odpada nie? Ty jesteś petarda tyle energii i chęci do działania.. Co do Brudzeń to może jestem przewrazliwiona ale lecialabym jak najszybciej do gina. Sama myślę ze jakbym poczekała do rana (a zaczęło się o 20) to mogłoby być za późno.
Skarb to chętnie zmienię warte przy leżeniu a ty korzystaj z wiosny! Tak myślałam z rana o tobie i nie miałaś opcji żeby u rodziców lub u kogoś przeczekać to leżenie? Wiesz żeby ci ktoś mógł chociaż obiad zrobić.
Mój maz wczoraj walczył do północy bo prał (dziwne myślałam ze pralka pierze) moje dziecko dopiero o 22 szło się pluskać (omega!) wcześniej oglądała Shreka z popcornem (na noc!). Powiedział ze mogłabym wrócić i trochę go odciążyć bo po 10 h w pracy nie wyrabia ze wszystkim w domu. Ja mu na to ze miałam kiedyś ta sama robotę po 12 h w pracy i nikt mi obiadkow nie robił tylko musiałam nas sama karmić. W końcu mnie docenił
A i melduje się z czysta wkladka i nawet przy podcieraniu nie było absolutnie nic
Liri też chce na fb jak to zrobić?ewulek lubi tę wiadomość
-
Mala czarna, dobrze, ze juz lepiej;)
Olcia, a moze warto odpuscic co sie da np.impreze? Ty odpoczniesz, a dom, ze brudny, no glupio,ale od brudu nikt nie umarl;)
Moze na jakis czas warto obowiazki ograniczyc do minimum czyli pracy, a reszta moze poczekac..rozwaz to, bo i tak masz intensywny czas, ciaze blizniacza i z tego co pisalas jeszcze przez iles tygodni brak perspektyw na l4 -
nick nieaktualnyO dwa ranne ptaszki
cześć dziewcynki:)
Mała Czarna Odpoczywaj ile możesz!
haen to dobrze,że nikt od brudu nie umarł bo mój mąż bardzo chce ,zebym troche się oszczędzała ale nie robi nic więc jak tak oboje nic nie robimy...no.
Olcia pełne zrozumienie , ja mam wrażenie ,ze przyzwyczaiłam męża do wielu rzeczy i teraz trudno mu to zrozumieć dlaczego NIE.
Mam koleżankę w 6 mies. (jeszcze nie wie o moim biśbisiu )ale już myśli o wyprawce dla siebie i sprawia mi przyjemność to ,ze chwali się rzeczami:) I dowiedziałam się ,ze są róne rozmiary pieluch tetrowych i ,ze potrzeba ich 10-20 na początek!!! Jak ja to moje dziecko ogarnę jak mało wiem ...
A zaraz idę po leki i udawać ,ze coś robie zanim mąż z dyżuru wróci hihihWiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2015, 06:37
-
Ja osobiscie nie rozumiem podejscia, ze 2ga osoba chce zeby kobieta w ciazy sie oszczedzala czy po prostufunkcjonowala na miare swoich mozliwosci, a jednoczesnie sama nie sprzatnie, nie zrobi zakupow czy czego tam potrzeba i w efekcie robi to kobieta...to ten chlop sie nie nauczy, ze ma cos sam z siebie zrobic, bo z tylu glowy bedzie mual zalodowane, ze w koncu zrobi to kobieta. Oczywiscie to moje zdanie, tylko trzeba tak dzialac, zeby samej sobie nie zaszkodzic;)
Ps.zeby nie bylo, moj maz daje do wiwatu swoim zachowaniem, ale jak wyjezdzalam na kilka dni sama, to sie okazywalo, ze mogl wszystko zrobic, bo rece tez ma 2 i jakus uzytek z nich potrafil zrobic:D -
Znów się czuję jakbym zmartwychwastawała a nie wstawała. Ciężka noc. Co chwilę wstaje, w nocy mam napiety brzuch i nie wiem co mnie dokładnie boli. Dziś w końcu nie obudziłam się cała mokra. Pospałabym jeszcze
Idę na głupie szkolenie. Jak otworzyłam oczy i baniak mnie zaczął boleć, teraz plecy, to stwierdziłam, że znów wszystkie moje plany pójdą w pi....oruny
Mała ja od pierwszej wizyty miałam mieć l4 ze wzg na niepełnosprawność i ciążę mnogą podwyższonego ryzyka, ale niestety nie mam umowy o pracę, nie płaciłam chorobowego, więc oznaczałoby to tylko przestanie pracowania, czyli przestanie zarabiania bo mi się nic nie należy. Nie czuję się zawsze źle, więc pracuję, żeby coś zarabiać bo mamy na głowie przeprowadzkę i chciałabym nazbierać kaskę na ciuszki dziecięce, żebym mogła oszaleć. Kocham piękne rzeczy. Poza tym, jestem zupełnie nieasertywna, nie umiem ludziom odmawiać i tak ciągnę te różne zajęcia.
Muszę zapłacić za 90 dni chorobowy i wtedy śmigam na l4 razem z macierzyńskim. Będzie to około 80 tygodni płatnych!! Wow! Bedzie to 20 czerwca. Akurat będzie koniec roku szkolnego, więc i tak kończyłabym pracętylko, że niedostawałabym za siedzienie, a tak to będę.
Mąż widzi, że jestem zła a to najważniejszeJuż się próbuje przytulać i tłumaczyć. Chyba rzucę na odchodnę "weź tu trochę ogarnij skoro w domu siedzisz, będę wieczorem" hihiihi.
-
Mala_Czarna_89: ooo chcialabym kochana jak by sie dalo
Moja matka ? Ta co Ty w zyciu by mi nie pomogla ona tylko sie ze mna potrafi klocic chociaz wie ze nie powinnam sie denerwowac .
Moi rodzice po rozwodzie a ojciec za granica a po za tym ma nowa rodzine i male dzieci;) -
witam was i chcialam wam przedstawic moja lobuziare ktora budzi mnie o 6.30 i mowi mamo no stan vicia chce am am hehe
miu95 taki noworodek po porodzie duzo robi tak zwanych smulek i sie oczyszcza wiec do 15 dochodziMiu95, Izzy, Mala_Czarna_89, Ona_89', Kitaja, Micia, agulla03, Shibuya, Marta1986, Nuffeq, ewulek lubią tę wiadomość
-
skarb choćby moi
2 lata po rozwodzie i druga młodość. Tata ma panią z dzieckiem i z nami nie utrzymuje kontaktu a z mama widzę się kilkaeazy do roku.
Miu 10-15 jak nie więcejtzn znam mamy które zmieniają tylko przy kupce ale pelna pielucha siuskow na pupci maluszka?! no i masz np takie akcje: dzidzia budzi się w nocy zmieniasz pampersa dajesz pierś a zanim się odbije po jedzeniu to znow nast kupka. Wiec zmieniasz to się znow rozbudzi i mleko i tak w kolko
Za wcześnie się cieszyłam znow ze mnie lecikawa z mlekiem co prawda i niewiele ale jednak
-
nick nieaktualny
-
Ja sie od kilku dni jakoś dziwnie czuje.. Nie umiem tego opisać.. Nie wiem, może wyluzowałam ze zmartwieniami i się mniej schizuję i dlatego tak ? Niby objawy ciążowe dalej mam- napięte i bolesne piersi, lekkie bóle w dole brzucha, co jakiś czas mdłości, więc myślę, że młody rośnie.. Ale jakoś tak no nie wiem... Może to przez to , że od wczoraj rano złapało mnie lekkie zapalenie pęcherza i raczej cały czas myśle jak z nim walczyć ? Na żurawine juz patrzec nie moge ;P Masakra jakaś.. Co chwile przechodzi a za jakis czas znowu szczypie...
-
@Mala_czarna - kurcze, trzymaj sie. Moze się jeszcze oczyszcza po tamtym, czesto wylatuje pozniej, jak już się człowiek trochę porusza a ty sporo wczoraj lezałaś. Plus lepiej kawa z mlekiem niż żywa krew!!!
Hmm to jeszcze jedno pytanie początkującej - czy jest sens kupować już jakieś pieluszki (bo są np. przeceny) te dla najmłodszych? Czy lepiej kupić więcej większych, bo np może mi się maluch duży urodzić i np nie wejdzie w "0" czy "1"?
Boże, ja nic nie wiem... <panika> -
Mala_Czarna_89: U mnie podobna sytulacja tylko po rozwodzie sa juz ohoho tak to jest jak sie slucha matki a mojej babki co wszystkim zycie komplikuje
Ja z moim ojcem mam kontakt , ale co najsmieszniejsze jego zona jest o mnie i o mojego brata zazdrosna i nie chce pozwalac mu sie spotykac , ma z nia 2 dzieci jedno ma 3 drugie 5. A zeby zabawniej bylo jeszcze to corka tej baby jest tez o nas zazdrosna a my jestesmy jego dziecmi ona nie
Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość