X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Mandi :) Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to śmieszne,ale nie umiem wstawić zdjęcia :-) a z chęcią bym wstawiła

• Izzy Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy, Mandi gratuluję! <3 :) Miło czytać takie dobre wieści. :)

Mandi :), Buffy lubią tę wiadomość

• Izzy Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania2071 wrote:
    Super, że napisałaś jak detektor. Ja byłam dziś na prenatalnych, z usg niby wszystko ok. Wyniki Papa za tydzień. Masz skierowanie na te badania na NFZ?

Czemu niby ok usg? Na pewno wszystko wzorowo, nie martw się ;*

Na prenatalne mam skierowanie bo to moja czwarta ciąża, poprzednie poronione.
    A detektor cudoooowny! Chcieliśmy z mężem przed chwilą posłuchać ale młody tak fikał, że co chwile uciekał puls. Świetne uczucie :)

mikado lubi tę wiadomość

• ania2071 Przyjaciółka

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izzy wrote:
    Czemu niby ok usg? Na pewno wszystko wzorowo, nie martw się ;*

Na prenatalne mam skierowanie bo to moja czwarta ciąża, poprzednie poronione.
    A detektor cudoooowny! Chcieliśmy z mężem przed chwilą posłuchać ale młody tak fikał, że co chwile uciekał puls. Świetne uczucie :)

Nie, no z usg ok wszystko. Ja tez miałam na nfz. Mam problemy z krzepnieciem. A Ty bierzesz jakieś leki z powodu wcześniejszych strat? Detektor juz zamówiłam;-)

f2w3pc0z30b8gt3t.png
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania2071 biorę w sumie tylko acard dodatkowo. Wszystkie badania wychodziły mi wzorowo, więc nie bardzo wiadomo jaka była przyczyna. To okropne ale myślę, że to po prostu selekcja naturalna. Oby tym razem było już dobrze. :)

• Kitaja Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buffy gratulacje na 90%chlopca;-) i ani mi sie waz nas opuszczac,nawet jak maluch bedzie pod koniec pazdziernika,to jestes jedna z nas listopadowka:-) Mandi dobrze,ze pojechalas teraz bedziesz bardziej spokojniejsza:-) fajnie jest zobaczyc maluszka :-).

Buffy, Mandi :), Ona_89' lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Mandi :) Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żebyś wiedziała piękny widok jeszcze jak się tak ruszał :-)

moremi lubi tę wiadomość

• olcia88 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandi my wstawiamy fotki przez www.tinypic.pl

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy gratuluje!!!

Skarb po tym jak wczoraj prochy pomyliłam to dziś spalam ze hoho. Zeszlam też na dół do baru po normalny obiad. I dużo siedziałam aż mnie kręgosłup boli (od środy wieczora tylko leżałam). ODPUKAC W NIEMALOWANE dziś zero plamienia tylko odrobinkę przezroczystego sluzu.
    konsultowalam z innym ginem- chyba chcą mnie jutro rzeczywiście puścić do domu. A ja się boję :( ciąża nadal zagrożona i tu się czuję jakoś bezpieczniej. Niby maz mówi ze dalej będzie w domu robił. I ze rodzina może Laurę ze szkoły odbierać. Ale wolałabym poleżeć jeszcze kilka dni

Buffy, skarb15 lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba zaraz pojadę na IP. Od soboty boli mnie brzuch, było plamienie. Czekam na męża, bo kończy makietę z córką. Nie mam sumienia im przeszkodzić. Chyba sobotnie nerwy odreagowuję teraz.

xnw490bvv7oz0z3a.png

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natali jakie plamienie?

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • maia1991 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natali trzymam kciuki bd dobrze zobaczysz <3

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sobotę było różowe, a później kawa z mlekiem. Dziś kremowe

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • maia1991 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi jest tak niedobrze jak nigdy dotad zawsze po miecie mi przechodzilo tym razem jest gorzej czuje sie do d nie mam juz sil na te mdlosci :-(

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natali ale juz miałaś kiedyś nie? Z drugiej str lepiej jechać i się uspokoić będzie dobrze dzidzia jest duza :)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Czarna wtedy okazało się, że stan zapalny. Teraz nie mam pojęcia. Staram się na spokojnie podchodzić do tego, ale niechęć też przegapić czegoś

xnw490bvv7oz0z3a.png

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie ja do dziś sadze ze jakbym poczekała do rana to mogłaby być tragedia. Ale napewno nic złego :) daj znać co ci powiedzieli Buzka :*

yiDgp1.png
    kqdgp2.png

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ale u mnie była krew wiec nie ma co porownywac

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi dzisiaj kamień z serca spadł :)
    czytam Was, ale rzadko się odzywam, bo... No właśnie, trzy poronienia, więc nadal nie dowierzam, że w ciąży jestem ;)
    poza tym Wy takie młodziutkie wszystkie :)
    Miałam dzisiaj prenatalne, a wyniki Pappa za dwa tygodnie. Na razie wygląda wszystko ok :) pomiędzy terminem z usg, a om jest jeden dzień różnicy :)
    5f5c173d0251a17052912efebf8de713.jpg

Buffy, Agnike, maia1991, Izzy, ~~Ania~~, agulla03, perelka89, Micia, suzie, ewulek lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • haen Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 03:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko slowko o Pappa, ktoras pisala, ze jakby usg genet. byloby zle (czego nue chcemy), to wtedy Pappa zrobi. Z tego co czytalam i rozmawialam z lekarzami, usg genetyczne i Pappe trzeba robic tego samego dnia, ew.dzien roznicy moze byc.

Ja usnelam o 19 i po 3 h glowa przeszla, a teraz co nocna bezsennosc. Musze sobie jakos wyregulowac sen, bo tak na dluga mete jest bez sensu

moremi lubi tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
‹‹ 241 242 243 244 245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ