Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
moremi wrote:Tak, ma już 6,2 cm
termin mam na 7 listopada. Twoje pewnie będzie większe.
Kolejne badanie mam za miesiąc i idę z mężem. Niesamowite uczucie jak się widzi fikającego malucha. A mnie i tak najbardziej rozczulił widok ssania kciukamoremi lubi tę wiadomość
-
Nigdy nie nalezalam do spiochow, ale dzis to juz przesadzilam...wczoraj polozylam sie ok23ej wstalam przed 7 ale mnie mdlilo to sie polozylam na chwilke poczytalam was i zasnelam dopiero teraz wstalam obudzil mnie budzik(lekarstwa) i chyba zaraz znow sie poloze....
skarb15 lubi tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Kitaja : jak ja bym chciala normalnie spac. jak ide spac to tak przed polnoca bo inaczej nie da rady , bo nie zasne nawet jak bym nie wiem co robila
znow budze sie potem o 6 / 7 i nie zaspie zero drzemek nic . chodze tak zmeczona i ospala ze masakra.
Jeszcze mdłości dobijaja, ale nic za to troszke spokojniejsza jestem
No ale ogolnie nie do zycia nie wyspana zmeczona obolala , ogolnie taki zdechlaczek sie ze mnie zrobil jak to moj M mowi:D -
Witam się dzisiaj!
U mnie zmiana - problem z zapięciem spodni, jeszcze wczoraj było względnie ok a dzisiaj dramat xD. Aż dziwne żeby przez noc się tak zmieniło?
Mdłości w sumie mam ciągle, ale słabsze niż te na początku ciąży. Herbatka z imbirem pomaga.
Muszę też odebrać zalecenia lekarza po wynikach badań, jakie przekazałam a strasznie mi się nie chce, bo kawałek mam do kliniki ;P.
Gratulacje dla wszystkich po usg! Wklejajcie zdjęcia bąbliskarb15 lubi tę wiadomość
-
Mala_Czarna_89: kochana wlasnie doczytalam dokladniej
Dadza ci recepte i zalecenia do domu .
Wlasnie jestem ciekawa czy cie poloza czy bedziesz miala nakaz oszczedzania sie . Jak wyjdziesz to pisz nam i wgl :* Trzymam kciuki aaa i zeby Ci zrobili przed wyjsciem jeszcze usg dopilnuuj ich tam u mnie w szpitalu jest obowiazkowo ale u Cb nie mam pojecia
Ja jak chwile usiade czy cos to masakra precy rwia brzuszek boli , jak wstane to czasami mnie pociagnie , wiec leeze ile wlezie a siedze to przy jedzeniu bym sie nie zadlawila czy piciu tak to wole nie. Mozliwe ze taka rozlazla zrobilam sie przez te o ile sie nie myle 7 tyg lezenia , leze od 4 tyg a teraz jest 11 tydz wdlg usg -
Miu95: brzusie rosna z dnia na dzien jak nagle wybrzuszy to nawet nie wiesz kiedy sie to stalo
wiec jak najbardziej normalne :*
Ja tak sie chwalilam ze piersi mnie bola ale tak malo ze nawet nie zwracam na nie uwagi .. to teraz mam tak mnie bola ze mam ochote je wyciacMiu95 lubi tę wiadomość
-
moremi wrote:U mnie było wiadomo o prenatalnych. Wczoraj miałam usg, a po wizycie od razu pobrali mi krew. Wyniki mają być do dwóch tygodni i lekarz bedzie do mnie dzwonił z wynikami.
Wtedy wyniki pappy porównywane są z obrazem usg z tego samego dnia (w moim przypadku z wczoraj). To nawet logiczne.
Trochę mnie dziwią wczesniejsze badania krwi.
-
Mi nie pozwolili zrobić pappy wcześniej bo lekarz nie ma czasu się na usg prenatalnym tym zajmować
))) (cytat pielęgniarki w rejestracji, dodam że wszystko prywatnie). Zatem do końca nie będę wiedziała, czy będę to badanie robić. 7 maja o 9 rano mam usg prenatalne, jak wyjdę to pewnie zdecyduję, czy iść krew oddać na pappę.
Ale w sumie... co zmieni to badanie? To tylko prawdopodobieństwa. Dla mnie 1/100 to już jest dużo.
skarb - wykrakałaś z tymi piersiami. Ale u mnie to samo, jak powiedziałam mężowi, że mnie nie bolały zęby to dzień później już się zwijałam ;]. Teraz już nic nie chcę mówić
.
Kuwa, teraz to naprawdę spodni nie mam a kupić mogę coś dopiero po 28 kwietnia jak wypłata będzie.
A dzisiaj weszłam w 11 tydzień))
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 12:38
-
Ja mam jutro prenatalne
Któraś z was pytała jak dodać zdjęcie, więc jeszcze raz przedstawię instrukcję
Jak dodać zdjęcie?
Wchodzimy na stronę http://pl.tinypic.com/
Naciskamy Przeglądaj i wybieramy zdjęcie
Wybieramy rozmiar: 640x480
Naciskamy Prześlij teraz
(czasem trzeba przepisać tekst z obrazka)
Następnie kopiujemy Kod IMG forów i paneli dyskusyjnych
i wklejamy na forum ten link [ IMG ]..........[/IMG]
A mamusie, które do nas dopiero dołączyły, albo te które jeszcze sie nie wpisały to zapraszam:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1NjHNq4-BsTTEfbIjtsz5r48X2wCoME-9yARmhyjil9o/edit?usp=sharingWiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 12:47
Miu95 lubi tę wiadomość
-
Ja dzisiaj leżę jak na szpilkach
o 16 mam usg prenatalne i już się doczekać nie mogę. U mnie krew pobierają po usg i po kilku dniach dzwonią z wynikami.
Agnike, moremi, Miu95 lubią tę wiadomość
-
Molcia wrote:robi się je wcześniej bo na wyniki czeka się parę dni, i wtedy się je ocenia razem z usg prenatalnym od razu
http://www.sonomedico.pl/badania-prenatalne/testy-biochemiczne-test-papp-a.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 13:08
haen lubi tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Miu95 wrote:Witam się dzisiaj!
U mnie zmiana - problem z zapięciem spodni, jeszcze wczoraj było względnie ok a dzisiaj dramat xD. Aż dziwne żeby przez noc się tak zmieniło?polecam gumkę do włosów
i dłuższą bluzkę do tego
Miu95 lubi tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Skończony 13 to juz będzie za późno.
Usg genetyczne wykonuje się w okresie od 11. tygodnia do 13. tygodnia i 6. dnia ciąży. Najlepiej liczyć czas od pierwszego dnia ostatniej miesiączki, chyba że na usg jest duża rozbieżność wieku.
U mnie @ była 10 lutego i lekarz mi rozpisał takie prenatalne między 4-8 maja.
Wiek ciąży zgadza się z usg.