Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Miu, to mialysmy muesiaczke tego samego dnia, mikro pokrewienstwo czuje:D ja wlasnie bede umawiac sie na 08.05, bo akurat wtedy przyjmuje lekarz, ktory bedzie robic badania genet. (Wg owulacji bede w 12 tydz.+5 dz., wg OM 12 tydz.+3 dz.)
A tak z ciekawosci, ile placicie za usg+Pappa?Miu95 lubi tę wiadomość
-
U mnie kosztuje 500zl ale bede dopiero umawiac sie po wizycie, nala powodzenia super jest zobaczyc maluszka ja jeszcze 2 dni
w koncu
i juz jutro o tej porze bedre drodze na lotnisko, mam nadzieje,ze dam rade z moimi mdlosciami
mala Czarna wypisali CIe?jak sie czujesz?
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
nick nieaktualnyGratuluję szczęśliwych wizyt i powodzenia na kolejnych.
Jestem zła ale na siebie , ludzi , prace, życie... miałam pobrać krew i mocz oddać przed wizytą czwartkowa idę i mówię czy ktoś mnie wpuścić bo tylko mocz chce oddać i do pracy się spieszę i , że w ciąży jestem i nikt mnie nie wpuścił a co najgorsze nikt nie powiedział słowa nie tylko wszyscy patrzyli w ścianę , na buty a babka starsza do mnie , że mnie nie wpuścić bo ma dziś niskie ciśnienie. ?. Jak juz na chama trochę weszłam w kolejkę to do pracy połowę drogi przebiegła, spoznilam się i miałam tak ciężki dzień , że masakrycznie boje się czy przez to nie zaszkodziła robaczkowiprzez to mnie brzuch pobolewa i dostałam biegunki.
-
haen - to super
!
u mnie usg 250zl i pappa też 250, ale razem mi jakoś 460zł wyliczyli więc pewnie upust. Ale to ceny z kliniki.
Jakbym robiła pappę prywatnie w labolatorium to koszt 150zł ale muszę podać nazwisko lekarza, który ma jakiśtam certyfikat odczytu wyników.perelka89 lubi tę wiadomość
-
powodzenia na wizytach :*
fajnie podejrzec malenstwo
Galaretka: o jejkuzero szacunku dla kobiety w ciazy , kobieta w ciazy mA pierwszenstwo aa stare lampucery i inni ludzie maja to gdzies ciekawe co oni zrobili by na naszym miejscu ?
perelka89 lubi tę wiadomość
-
Ja usg prenatalne mam jutro , koszt to 180 zł + papa 50 zł. A i mój lekarz ma ten certyfikat. Sprawdziłam , bo dziewczyny w październikowych mamach o tym pisały. Dodam , że moj lekarz ma w laboratorium zniżki 50 % i wszystkie badania mam taniej
https://www.suwaczki.com/tickers/xnw4yx8djb4ou6hv.png -
nick nieaktualny
-
Na którymś z komputerów mam stronę gdzie sprawdza się te certyfikaty zapisaną w ulubionych, ale to niestety nie jest ten komputer, z którego obecnie korzystam. Jak do tego czasu Mona albo ktoś inny nie napisze to wieczorem poszukam.
Co do kosztów badań to u mnie też ok. 500zł usg+pappa+bhc. U nas jest tak, że jak ktoś decyduje się na komplet to wtedy wysyłają na usg gdzieś indziej, a jak samo usg to robi lekarz prowadzący.
Co do kolejek i innych takich - u nas w lab jak się zanosi tylko mocz to bez kolejki, bo samemu się go wkłada do takiej lodówki przenośnej, a skierowanie zostawia tylko pielęgniarce, ale na obsługę poza kolejnością w celu pobrania krwi raczej nie ma co liczyć, bo przynajmniej jak ostatnio byłam to były tylko ciężarne.Na sam koniec przyszedł jakiś staruszek. Więc można byłoby co najwyżej ustalić kolejność według stopnia zaawansowania ciąży.
A z kolei w TESCO kiedyś zamknęli kasę pierwszeństwa, żeby obsłużyć w niej faceta ok. 40 lat z wózkiem pełnym alkoholu.
Ale powiem Wam, że jeszcze przed ciążą kilkakrotnie chciano mi ustąpić miejsca w komunikacji, ze względu na moją gastronomiczną oponkę, chwilami wyglądającą na ciążę. Ale równie często widziałam ukradkowe spojrzenia na brzuch i odwracanie się i podziwianie widoków za oknem. Odpukać na razie jeżdżę w takich godzinach, że miejsce siedzące zawsze mam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 16:19
-
Hej dziewczyny
Ja byłam dziś na wizycie ale USG nie miałam bo było równo tydzień temu więc nie było potrzeby..
Dostałam kartę ciąży w końcu i skierowania na badania prenatalneJutro będę je umawiać
-
nick nieaktualnyMagu a wiesz gdzie mogę zrobić tylko badania krwi bo usg mam na NFZ i chciałabym krew dokupić bo jak dostałam na całość skierowanie od innego lekarza to nie było miejsc żebym w terminie się zamieściła. Ja nie wiem co robić bo jak mam krew pobrać np to do pracy muszę się spóźnić i wiem ze pracodawca powinien być wyrozumiały ale nie jest. Ja mogłabym nawet cały dzień w kolejce siedzieć ale zwolnienia za ten dzień nie dostane. To samo z wizytami lekarskim na NFZ jak dla bezrobotnych
-
Dziewczyny ja się nad tym testem PAPA zastanawiałam, ale wkońcu robię tylko USG które kosztuje 120 zł, termin mam na 8 maja wg USG to będzie skończony 12 tc. Wierzę, że dzidzia będzie zdrowa
.
ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud
[*] 26.03.2014 - 9 tc
-
Galaretka wiem, że w szpitalu praskim można zrobić badania 24h na dobę. Poza godzinami pracy laboratorium (chyba 7-14) krew pobierają na SORze i tam zależy jak trafisz. Ja trafiłam akurat na jedną reanimację, nieudaną, i zanim tę osobę zabrali z tej sali, pewnie jakieś formalności to czekałam jakieś dwie godziny na samo pobranie krwi. Ale nie wiem czy tam robią PAPPA. Zajrzyj na stronę szpitala i tam w zakładce laboratorium jest cennik. Ewentualnie jak nie będzie to mogę poszukać, bo gdzieś powinnam mieć zapisany numer do laboratorium. Na wynik bhcg czekałam godzinę, więc szybciutko, ale jak nie robią na miejscu tylko gdzieś wysyłają to wiadomo, że dłużej.
-
Galaretka - kurczę współczuję
, ale to polskie realia, trzeba trafić na naprawdę dobrych ludzi, żeby ustąpili miejsca.
Teraz sprawdziłam cos:
-Między 10 a 14 tygodniem ciąży – test PAPP-A oraz pierwsze badanie USG
-Między 15 a 21 tygodniem ciąży – USG genetyczne
-Po 14 tygodniu ciąży – test potrójny
-Koniec pierwszego trymestru ciąży (ok. 12, 13 tygodnia ciąży) – badanie przepływu w obrębie przewodu żylnego oraz Przepływ przez zastawkę trójdzielną
I teraz nie wiem, czy zapisałam się na usg genetyczne czy prenatalne... zgłupieć można od tego wszystkiego. Ciekawe, czym się różnią te dwa i czy ew. ten sam lekarz wykona.
-
Ja też nie wiem jakie USG teraz będę miała robione. Kiedyś kobiety nie robiły tylu USG i rodziły zdrowe dzieci, hm. teraz za to pełno badań, przestróg. Nasze dzieci są zdrowiutkie, bo niby dlaczego miałoby być inaczej
.
ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud
[*] 26.03.2014 - 9 tc