Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Galaretka my też mamy w planie usg 3d prywatnie w planach, ale chyba trochę później niż 16 tydzień. Wstępnie planowałam gdzieś po 20 tygodniu. A wiesz już gdzie będziesz je robić? Ja pewnie pójdę na Targową do dr Salti. Byłam tam na pierwszym potwierdzającym ciążę i kiedyś na zwykłym usg kontrolnym.
-
Aga-najważniejsze ze wszystko ok
a o płci coś mówił?[/QUOTE]
Sam ledwo co widział, więc dałam spokój z dopytywaniem, lekarz taki mruk, że szkoda gadać
Chyba pójdę prywatnie jeszcze raz, znalazłam już doktora którego znam i wiem że wszystko wytłumaczy - 170zł chyba znośnie. -
Ja na usg 3d chce isc w 20tc prywatnie bo moja gin nie ma 3d niestety poprzednio na nfz jak chodzilam tzn w 1ciazy to mi usg 7razy robil i jestem w szoku ze niektore dziewczyny na nfz bd mialy tylko 3usg teraz nie wiem jak z usg bd wszystko wyjdzie w praniu na wizycie w czwartek
-
Maia jak jest usg w gabinecie to robią częściej, ale jak nie ma i kierują gdzieś indziej to wtedy na 7 razy raczej nie ma co liczyć.
Spodnie jakieś ciasne się zrobiły.Juz jakiś czas temu planowałam zakup, ale ciągle się waham, bo nie wiem czy kupować normalne. Myślałam, że w tych spokojnie jeszcze trochę pochodzę. Niech już się zrobi porządnie ciepło to będzie można w sukienkach paradować.
-
Hej,
Nie chciałam Was martwić więc napiszę dopiero teraz. Byłam o 17 na IP. Rano miałam te nieszczęsne zajęcia w przedszkolu, więc dużo podnoszenia głosu i ruchu. I oczywiście plamienie. Juz 4 czy 5 dzień. Bolał mnie trochę brzuch. Zasnęłąm u rodziców w ogródku i jak się obudziłam to bolało bardziej ale bez plamienia już, tylko żółto-mleczny śluz jak zwykle. Postanowiłam pojechać bo pomino 2 nosp bolało solidnie.
Na IP pustki a ja jak zbity pies, że w sumie to nic mi nie jest ale mam lekkie plamienie kilka kropli krwi od 5 dni i boli mnie dość mocno macica, ale że badałam palcem i już krwi nie ma. Że ciąża mnoga i że choroba przewlekła i sterydy. Pani milutka i że bardzo dobrze że przyjechałam i nie mam co przepraszać. Badanie wyszło że ok, szyjka długa i zamknięta, plamień brak. Niestety usg nie miałam bo nie było sprawnego aparatu. Na szczęscie jutro mam wizytę to się dowiem. Pani kazała zwiększyć luteinę i brak 3x nospe. Wzięłam 2 ale nadal boli. Wierze, że jest wszystko dobrze, ale niepokoi mnie ten ból. Nie mogę się doczekać jutra. Serce by mi pękło jakby się okazało, że jedno serduszko przestało bić...
Co do usg genetycznego to zapisywałam się wczoraj.Mam 6 maja. Koszt 300 zł niezależnie od ilości płodów ! Jestem mega zadowolona bo zapisałam się do najlepszego profesora na pomorzu ( tak dziś usłyszałam od dr na IP) i jednego z najlepszych w Polsce ( robi operacje w brzuszku ) Różne są opinie bo jest oschły i małomówny. Ale ja się na to nastawiłam. Tyle wyczytałam ile żyć uratował, i kilka znajomych prowadziło u niego ciąże zagrożone, na sterydach tych samych co ja, że nie musi być super miły, ważne,żeby wszystko dobrze wyliczył u obydwu. Wiadomo, że jak będzie coś nie tak to powie, a jak dobrze to się nie odezwie. No i mam cichą nadzieje, że zdradzi nam płećNo i to szef szefów oddziału gdzie wysyłają trudne przypadki bliźniąt z całej Polski, więc mam nadzieje, że uda mi się tam rodzić, oczywiście nie jako trudny przypadek
-
nick nieaktualnyhttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/c7d8698d29ee.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/956c5707a068.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4dad516a4519.jpg
Tu kilka zdjęć z usg genetycznegoolcia88, Mandi :), Agnike, agulla03, Galaretka, perelka89, madzi4aam, moremi, szczesciara25, Miu95, Izzy, maia1991, Ona_89', ewulek lubią tę wiadomość
-
olcia88; kochana bedzie dobrze nie zamartwiaj sie :*
Buffy: sliczne malenstwoBuffy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mala Czarna: ja tu klikam i klikam i sprawdzam czy napisalas a tu nic. Pisz mi tutaj bo zaczynam sie martwic a tu juz ta godzina
-
dziewczyny robilam dzis badania i mam niski progesteron tzn 16,20 ng/ml i juz sie martwie bo wyczytalam gdzies ze norma to do 12 tyg 9-47ng/ml a 0d 12 tyg - od 16ng/ml, u mnie dzis niby poczatek 12 tyg i juz sie boje tym bardziej ze wczesniej progesteron mialam 32ng/ml
-
Buffy przypomnij mi ile maluch mierzył na genetycznyn? Bardzo ładne zdjęcia
:*
Olcia odpoczywaj wiecej kobietoprzecie twój organizm pracuje dla trojga teraz
Dziewczyny, dobrze ze zaczyna się wiosna i zaczyna się drugi trymestr, jak sobie pomyśle ze teraz mialyby byc dopiero początki i całe lato takie z d** przez to samopoczucie to az się ciesze ze to juz niedługo sie zacznie ten II..
dzisiaj co chwile mi słabo.. każdy wieczór w bólach.. juz chcę zacząć cieszyć się wiosną latem, wieczorami cieplymi, rechotaniem żabjak siedzimy na ogródku wieczorem to tak nadają głośno, jak się przeprowadzilam tu to nie wiedziałam co to za odgłosy, w mieście takich nie ma:d bociany, ogniska.. mmm.. a tymczasem śpię od 21 codziennie...
olcia88, Ona_89' lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mala_Czarna_89: kochana , jak sie ciesze ze sie odezwalas i jest dobrze
jak tylko bedziesz mogla opowiadaj jakie masz.zalecenia co lekarze ci mowili i czy robili Ci usg przy wypisie
zytka: hmm co do wynikow badan to zawsze licze to dokladnie co do dnia ty dokladnie masz 11 tydz + 0 dzien to normy do tego dokladnego tygodnia czyli do 10 tyg i 7 dnia czy do 11 tyg i 0 dnia to to samo zresztawiec licz 11
bo lekarze tez tak licza jak masz np 13 tydz i 2 dzien oni nie licza 14 jak bysmy liczyly tylko 13
madzi4aam: jejku jak ja cie rozumiem :*perelka89 lubi tę wiadomość