Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Agnike wrote:Izzy-kciuki !!
Dobrze że mamy jutro na 8:30 to się nie będę stresować cały dzień
Ciekawa jestem czy nasz Tytus będzie Tytusem czy zmieni się w córęa ja mam nadzieje ze pola zostanie pola i nie zmieni sie w natana
-
Trzymam w kciuki za wwszystkie wizyty :* !
I odrazu dawajcie znac po i zdjecia maluszkow koniecznie
U mnie dzien jak co dzien 2 razy musialam sie zbudzic na siku , mam mdlosci ale nie az takie fest jak przed tem ( żebym sobie nie wykrakala ) , głupoty snią mi sie jakies po nocach , kreci mi sie w głowie, apetytu brak doslownie. Wiec czuje sie na bardzo bardzo w ciąży
Co do plci malenstwa wiecie co przed tem czulam ze to chlopczyk a teraz nie wiem sama nie mam zadnych przeczuć tylko poglady neutralne . Nawet nie wiem czy mi sie juz bardziej nie zdaje ze to dziewuszka ech sama nie wiem terraz nie zdam sie na intuicje jak w 1 ciąży
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 09:25
Izzy lubi tę wiadomość
-
Ja ciągle czuję, że to chłopak... kochać będę jednakowo, jednak całe życie marzyłam o córce a drugiego raczej "robić" nie będziemy.
No i wczoraj wykrakałam - mówiłam mężowi że fajnie, już od tygodnia nie latam w nocy siku i dzisiaj mnie 2x przypiliło. Za drugim razem to już głośno powiedziałam "No kidding!!!" bo zwlec się z łózka nie chciałam
Za tydzień moje usg(zwykłe), can't wait!
skarb15 lubi tę wiadomość
-
Ja tak samo
ale jak są przeczucia to tak lepiej jakoś
Ja chyba bardziej czuje ze to dziewuszka - ale sama nie wiem juz wiec na liscie nic nie pisze
Nigdy nie krakaj ja sobie do 6 tyg wykrakalam ze czuje sie idealnie i od tamtej pory mam te mdlosci i wymioty (wymioty - jak narazie mi przeszly ) -
Nie strasz! Dzisiaj znajoma zapytała, to powiedziałam, że się czuję całkiem dobrze
. Ups!
Hmm płeć jakoś po 17tyg będzie dopiero widać, prawda? Boże, ile to jeszcze czasu
Zamówiłam wczoraj 4 pary portek na allegro, cenowo się opłaca, chociaż pewnie materiał szału nie robi. Ale w c&a i h&m moje rozmiary to minimum 150zł.
Aaa i jeszcze wybieram podusię ciążową do spania, bo mam problem z kolanami od lat... nie wiem czemu wcześniej na taki wynalazek nie wpadłam. Myślę nad kształtem C (ale jestem wysoka i polecają mi "7")
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 09:37
skarb15, Mandi :) lubią tę wiadomość
-
Ja powiem wam szczerze, że też czuje się na chłopczyka zresztą jak byłam u ginekologa to powiedziała, że maluszek jest tak ruchliwy,że prawdopodobnie będzie to chłopczyk bo dziewczynki są leniwe na tym etapie i nie chcą się ruszać ile w tym prawdy kto wie
Powodzenia na wizytach kochane mamusieskarb15 lubi tę wiadomość
-
Nie chcialam
żebys sobie nie wykrakala
Tak, na genetycznym od 11 do 14 tyg, a jak nie zrobisz to nawet od 16 , ale w 1 ciazy moja malutka stwierdzila ze nie pokze mi to co tam ma i chowała na wszelkie sposoby , dowiedzialam sie dopiero w 21 tc - na polowkowym
Ojj tez musze bo mam wszystkie wyjsciowe dziurawe tylko jedne do chodzenia o zgrozo !ale poprawie swoj blad w pon po wizycie
Tez bym chciala taka podusieMiu95 lubi tę wiadomość
-
Mandi
: kochana no nie bardzo jak ja w 1 ciazy mialam dziewczynke to ona byla bardzo ruchliwa , az pani ginekolog sie smiala . - wiec dla mnie to nie ma reguły .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 09:49
-
Witam Was wszystkie Kochane :* Może od początku trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
Od Waszych rozmów dziś mi się przyśniły duże soczyste truskaweczki. Ale bym schrupała u nas jeszcze nie widziałam takich dobrych. Obudziłam się o 4 rano z rewolucją w brzuchu i głodem, więc o 5 już zjadłam śniadanie i poszłam spać dalej
. Co ciekawe po tygodniu przerwy piersi zaczynają mnie lekko boleć, czyli w moim przypadku objawy falową przychodzą i odchodzą jedynie mdłości całodobowe, wieczorne koszmarne, zamiast ściskania toalety mam szybkie oczyszczanie jelit
tak od początku ciąży.
Co do przeczucia to ja bym chciała dziewczynkę, ale coś czuję, że chłopak będzie czas pokaże.Izzy lubi tę wiadomość
ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud
[*] 26.03.2014 - 9 tc
-
skarb15 wrote:Mandi
: kochana no nie bardzo jak ja w 1 ciazy mialam dziewczynke to ona byla bardzo ruchliwa , az pani ginekolog sie smiala . - wiec dla mnie to nie ma reguły .
Micia, Miu95 lubią tę wiadomość
-
Też już nad podusią myślę. Planuję ją też później do karmienia wykorzystać. Na fb możemy powrzucać jakieś propozycje
Wczoraj i dzisiaj chciałam posłuchać malucha detektorem i serce znalazłam ale tak uciekał i fikał, że nie dało się dłużej w jednym miejscu go złapać. Będzie łobuz..
A rano zaczęło mi głośno tak jakby burczeć w brzuchu tyle, że właśnie tam gdzie jest dziecko, bardzo nisko. Ciekawe czy to fikanie.. no przecież jelit w macicy nie mam ;P
A jeszcze o sikaniu w nocy. Dzisiaj pobiłam rekord 5 RAZY!I pół bułki o 1 w nocy.. tak mnie skręcało z głodu, że miałam ochotę płakać jak dziecko.
-
Mandi
: dla mnie to nie ma reguly wlasnie
najwazniejsze zeby zdrowiutkie bylo
a co do plci tez nie moge sie doczekac kto tam fika czy corcia czy synek bardzo mnie to ciekawi
Izzy: jelita w macicy fajnie to ujelas hehe5 razy o matko
na allegro to na pewno :pMandi :) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMiu95 wrote:Ja ciągle czuję, że to chłopak... kochać będę jednakowo, jednak całe życie marzyłam o córce a drugiego raczej "robić" nie będziemy.
Ja też kochać będę tak samo, ale również moim marzeniem jest córka, ale drugie robić i tak czy siak mamy w planach, choć wolałam starszą siostrzyczkę, ale będzie starszy braciszek (na 90%)
Mandi :) lubi tę wiadomość
-
Ja wczoraj zasnelam przed 22 o 1 wstalam na siku i juz nie moglam zasnac i tak do 6. Jak wreszcie zasnelam to byl czas do pracy wstawac. Wypilam dzis swoja pierwsza kawe od 6 miesiecy. A w sumie to duza ilosc mleka z odrobina kawy ale nie dawalam rady pracowac
Co do sikania to u mnie juz przeszlo nocne wstawanie ale od wczoraj mnie co chwile gania do toalety. Nie piecze wiec mam nadziedzieje ze dzidzia sie ulozyla na pecherzu i cisnie a nie ze znowu infekcja.
Ja mam jutro o 10 prenatalne i do tej pory nie mialam czasu myslec a dzis zaczelam sie stresowac. Ja na pewno filmiku nie dostane. Pewnie oczy zrobia jak zapytam. Tu ciemna komuna z takimi gadzetami. Zdjecia pewnie tez nie bedzie. Ale sobie odbije pozniej (mam nadzieje) jak dzidzia bedzie wieksza.
Mnie ostatnio straszliwie brzuch boli ale nie plamie wiec mam nadzieje ze macica sie po prostu rozciaga. Piersi juz nie bola wcale i nie sa nabrzmiale. Tylko 2 rozmiary wieksze. Mdlosci zniknely ale wrocily i to teraz w czasie pracy wiec zdycham przy kompie i wcale nie mam motywacji do roboty.
Powodzenia na dzisiejszych wizytach!