Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Z ciążowych czekam na "Ciężarówką przez 9 miesięcy" i "W oczekiwaniu na dziecko"
Jeśli chodzi o wózki, to mam mętlik w głowie. Byłam w dużej hurtowni, weszłam, zobaczyłam jakieś 30 albo więcej wózków i wyszłam ze strachu.
U mnie jest taki problem, że mam mały, 3 drzwiowy samochód hatchback i nie ma planów na zmianę. Żyjemy 2 miasta dalej niż cała rodzina, kiepska komunikacja a z wózkiem się tarabanić półtora godziny w jedną stronę to mega kiepska opcja. Nie chcę też wydać nie wiadomo ile kasy.
A co do podusi, to z racji tego, że jestem dość wysoka (174cm) kupuję taką w stylu cyfry "7". Bo te o wyglądzie "C" mogą mi nie pasować do końca.
O taką: http://allegro.pl/poduszka-dla-kobiet-w-ciazy-kojec-ciazowa-d-spania-i5194273140.html -
Mala_Czarna_89 : nie mialam okazji do biblioteki mam o ho ho
Popieram twoje zdanie , co do scen lozkowych tez bym ich sama wiele nauczyla -
Miu95 wrote:Jeśli chodzi o wózki, to mam mętlik w głowie. Byłam w dużej hurtowni, weszłam, zobaczyłam jakieś 30 albo więcej wózków i wyszłam ze strachu
.
Tylko Wy wiecie o moim strachu.
Poza tym ja na razie czekam, bo od wielu osób słyszałam jak to pozostawiali po swoich dzieciach ubranka, wózki, łóżeczka i inne takie, dla mnie. Ale czy coś dostanę to się dopiero okaże. Na razie czekam i tylko oglądam.Jedyne co "zdecydowałam" to że zrobimy z mężem bujany stojak na gondolę z wózka - taki "domowej roboty" kosz Mojżesza będzie.
ewulek lubi tę wiadomość
-
Ja ksiazke przeczytalam tylko dla tego ze dostalam ja w prezencie i niestety po polsku. I to byla moja pierwsza ksiazka po polsku od kiedy mieszkam w Szwecji. Pamietam ze slownictwo bylo dno. Ksiazka ani akcja ani sceny milosne nie powalaly. A na filmie to nawet w kinie niechcacy wyladowalam bo mialam z kumpela wieczor 'kinowy' i sie okazalo ze to byl jedyny film nie po szwedzku a ona nie zna na tyle zeby ogarnac caly film. Generalnie tu byl dozwolony od 15 roku wiec bylysmy chyba nastarsze i bylam bardziej skupiona na chichotach malolat niz samym filmie ale generalnie po ksiazce nie spodziewalam sie rewelacji. Poza tym glownego bohatera sobie inaczej wyobrazalam i ten aktor mi mega przeszkadzal.
Druga kasiazke zaczelam bo jak bylam w pl to mi sie akurat ksiazka skonczyla a musialam cos zabrac na lotnisko bo mialam 2,5h czekania i bez ksiazki to koniec swiata.... i napatoczylam sie sie znowu na Greya. 3 zaczelam tylko dlatego ze nie lubie nie konczyc tego co zacznam ale odkad jestem w ciazy tak szybko odpadam ze tylko sie kurzy na szafce nocnej -
Miu95 wrote:Z ciążowych czekam na "Ciężarówką przez 9 miesięcy" i "W oczekiwaniu na dziecko"
Jeśli chodzi o wózki, to mam mętlik w głowie. Byłam w dużej hurtowni, weszłam, zobaczyłam jakieś 30 albo więcej wózków i wyszłam ze strachu.
U mnie jest taki problem, że mam mały, 3 drzwiowy samochód hatchback i nie ma planów na zmianę. Żyjemy 2 miasta dalej niż cała rodzina, kiepska komunikacja a z wózkiem się tarabanić półtora godziny w jedną stronę to mega kiepska opcja. Nie chcę też wydać nie wiadomo ile kasy.
A co do podusi, to z racji tego, że jestem dość wysoka (174cm) kupuję taką w stylu cyfry "7". Bo te o wyglądzie "C" mogą mi nie pasować do końca.
O taką: http://allegro.pl/poduszka-dla-kobiet-w-ciazy-kojec-ciazowa-d-spania-i5194273140.html
Dobrze ze piszesz bo ja tez wysoka... i wozek wysoki tez musze znalezc bo moj to chyba inaczej na kolanach bedzie na spacery chodzil -
Dziewczyny czy myślicie, że picie mleko zagęszczonego może być szkodliwe? W sklepie mamy tylko czajnik i nie mam jak podgrzać mleka, więc wymyśliłam mieszanie tego zagęszczonego z wrzątkiem, żeby było ciepłe.
Nie piję codziennie, ale ze 2-3 razy w tygodniu spokojnie.
-
nick nieaktualnyHaha zgadzam się z Małą Czarną i Skarbem - sceny łóżkowe niby takie gorące, ale co ta autorka wie o gorącym i dzikim seksie
Mój mąż po naszym pierwszym razie mówił na mnie "mały perwers" ;p ech jak tak sobie teraz wspominam to niech te 9 miesięcy zleci jak najszybciej, hihi :p
Mala_Czarna_89, ewulek lubią tę wiadomość
-
No ja musze zamowic poduszke nak najszybciej bo do tej pory na mojego zarzycalam noge a teraz jak go nie ma to jego koldre zaadoptowalam ale po chcili sie zeslizguje i nie dziala jak powinna
Wozek na pewno musimy miec z wysoka 'roczka'. Teraz tez bedziemy kuchnie kupowac bo w wynajetym mieszkaniu nie ma i od razu powiedzialam ze ma tylko na wysokie patrzec. Jak ja nie cierpie zgarbiona robic jedzenia. Jak nie znajdzie to bede kazala monterom jakies dodatkowe podniesienie dla standardowych szafek zrobic. -
nick nieaktualny
-
Mala_Czarna_89: hahah zapomnialam a no faktycznie
przypomnialy mi sie te czasy
Buffy: nawet nie mow !ja na rozne wygibasy i takie tam nie bede wnikac w szczegoly pozwole sobie po ciazy , bo tylko tak lubie , a tak zwyczajnie mi sie nie podoba
tak sie zamarzylam..
ewulek lubi tę wiadomość
-
u nas seks całkowicie odpadł i myślę sobie, że nawet podniecać się nie mogę, a co dopiero mieć orgazm, skoro mam "nie nadwyrężać macicy". Tylko tego mojego mi strasznie żal, ale mimo, że zwykle strach było się wypiąć, żeby mnie nie zaatakował, to teraz jest dzielny i zakłada, że może i do końca trzeba będzie czekać. Madrala doliczył sobie do listopada 6 tygodni połogu
Jeśli chodzi o poduchy, to widziałyście te w kształcie rogala dla ciężarnych? Niby fajnie, ale ja tak właśnie od lat śpię na moim mężu, więc znów stówka zaoszczędzona
-
Ja sobie sama farbuje bo tu mega drogo i do niczego sa. Od poczatku ciazy nie farbowalam bo nie moglam tyle wystac, zrezta po pracy od razu szlan spac wiec mi wszystko jedno bylo... teraz zaczelam odzywac wiec mam zamiar w ty mtygodniu zafarbowac. I to normalna farba. Ja kupuje wella color touch bez amoniaku. Ona jest drozsza bo to jest profesjonalna farba ale inne mi ostatnio nie lapaly i w rezultacie 3 razy tyle wydawalam. Ta bardzo lubia.