X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Agnike Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy-oczywiście każdy ma inne przeżycia,ja znów mam znajomą która ledwo przeżyła CC,a w sumie to po CC,coś poszło nie tak,na drugi dzień jej organizm zaatakowała sepsa,dziś córka ma prawie 3 lata,a ona wciąż ogromne problemy ze zdrowiem i daleko jej do normalnego życia.

ex2bio4pxrb7jglc.png
    8unevfxm57wbd6tj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, a wiesz może gdzie miała CC? W jakim mieście?

• olcia88 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnike moja koleżanka wybrała CC w prywatnym szpitalu za 8 tys i co ? Przecieli jej pęcherz i niezauważyli. Bardzo ją bolało ale myślała, że tak ma być. Po 3 dniach jak było z nią bardzo źle zrobili jej reoperację. Ale wile też przeszło oczywiście bez komplikacji.

Ja mimo bliźniaków chciałabym sn. Dla niektórych to może szaleństwo, ale jak pomyślę o cc i tym przecięciu powłok brzusznych i mięśni które już nigdy nie będą takie same to jestem przerażona. Ja boję się, że będę źle dochodzić do siebie a tu będzie się trzeba aż 2 maluszkami zająć. SN wydaje mi się być taką fizjologią, naturą od wieków, przechodzi przez tą florę bakteryjną i niby szybciej się do siebie dochodzi. Ja wierze, że mam mocne mięśnie brzucha, wysoki próg bólu, kilka parć i hops dzidzia na świecie. Ale oczywiście to tylko gdybanie. Obejrzałam film w którym na koniec pokazane są 2 porody mnogie przez cc i jeden sn i wszystkie są hardkorowe, byłam przerażona. Flaki na wierzchu wszystkie. Podsumowałam to mężowi, że nie chcę ani tak ani tak. No niestety.... jakoś trzeba ;)

Boję się, że to jest ciężki temat i może nas jakoś podzielić. A to na prawdę zbyt wczesny etap na gdybanie. Koleżanka z każdym tygodniem ciąży dostawała coraz silniejszy instynkt macierzyński i wszystko jej się pozmieniało. Teraz chce karmić piersią i chce sn. Więc może odłóżmy na 8 miesiąc jak się dzidzie ustawią główkowo, pośladkowo itd.

• Aga_502 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj skorzystałam z pięknej pogody i wybrałam się na maraton szmateksowy. Z pierwszego ciucha wyszłam bez niczego i raczej zniesmaczona bo spodnie ciążowe kosztowały 48zł. Kolejny sklep był lepszym wyborem kupiłam aż 4 sztuki spodni ciążowych za całe 39zł. Obkupiłam się na całą ciąże :):)

olcia88, majeczka8, agulla03 lubią tę wiadomość

Kacper <3 :) :) :) 20.03.2017 - 1080g - 27tc
    dqpranliysvka661.png
    Gabrysia <3 :):):) 25.09.2015 -2470g - 35t2d
    relgdf9him4y17cs.png
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja nie mogę się doczekać ciążowego buszowania po lumpkach. Na razie muszę to robić z pozycji leżącej wiec zamówiłam 2 pary spodni h&m mama na olx dokladnie takie jak chciałam rurki za 40 ziko :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że nie jesteśmy jak politycy i nas nie podzieli :) Trzeba swoje wybory szanować jedynie :)

• Agnike Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy-Poznań.

Olcia-Ee,jesteśmy dorosłe i każda przecież wybierze to co dla niej odpowiednie,a inne osoby powinny to uszanować :) ja mam bardzo dobre wspomnienie z porodu SN pomimo że wywoływany oksytocyną co u wielu wywołuje strach,bo podobno ból większy,ja szłam na porodówkę z prawie 5cm rozwarcia których kompletnie nie czułam,nie wiem kiedy się zrobiły i kiedy gin mnie zaprosił do rodzenia to myślałam że sobie jaja robi ;) ..na porodówce podano mi oksy i poczułam nareszcie skurcze,druga faza porodu trwała niecałe 15minut, za 3 parciem Zuzia wyskoczyła :) liczę że teraz będzie tak samo,a może szybciej ? ;) i Lilka też jak siostra szybko wyskoczy :)

olcia88 lubi tę wiadomość

ex2bio4pxrb7jglc.png
    8unevfxm57wbd6tj.png
  • Magu Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uważam, że nie moja macica, brzuch, cipka, cycki, dziecko to nie moja sprawa jaką ktoś podejmuje decyzję w kwestii porodu czy karmienia. I tego samego oczekuję od innych w stosunku do mnie. Każda z nas jest inna, silniejsza czy słabsza pod względem zarówno fizycznym jak i psychicznym. Każda ma inne obawy, doświadczenia. A na końcu życie i tak zweryfikuje nasze "widzimisię". Ciąża i poród to nie jest prosta sprawa. To jest ogromne obciążenie dla organizmu i wiąże się też z ogromnymi emocjami, które każdy przechodzi inaczej. Nie ma uniwersalnej recepty, to są kwestie bardzo indywidualne. :)

3jgxvfxmmo60rzi2.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarb piersi juz nie są takie czule jak kiedyś ale jak dotkne to są tkliwe i tego się trzymam. A mdlosci wczoraj caly dzien dzis prawie wcale zwykle mnie bierze po lekach. Ja leze pod drzewem na dmuchanym materacu pachnie kwiatami pięknie słońce świeci ale jestem wystraszona bo zapomniałam o 14 wziąć dupka i nospy krw i teraz się martwię maz ma mi dowiez ale nie wiem za ile będzie chyba się nic nie stanie co? Oczywiście juz mam dziwne uczucie w brzuchu pewnie przez nerwy

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam, że boję się, że to ciężki temat bo na innym wątku gdzieś kiedyś zaczęła się dyskusja który poród jest lepszy i dziewczyny zacięcie punktowały się nawzajem i wytykały minusy i plusy cc i sn. Był to początek, były na początku 1 trym i już o tym pisały, pokłóciły się solidnie i ciekawe jak dalsze 8 miesięcy na forum im upływa. W ciąży ma się humorki i dopiec komuś zza ekranu wydawać się może najłatwiejszym wyładowaniem emocji.

Dziś sobie pomyślałam, że już koniec poronień u listopadówek i że wszystkie "karczki" i kości nosowe też będą w porządku ;)

Micia, haen, ewulek lubią tę wiadomość

• majeczka8 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcie ja mam tak jak ty 11tyg - to od dzis zaczynam 12tydz tak? To jestem juz w 12 czy za tydz jak bedzie pelny to bedzie 12tydz potem jeszcze jeden tydz i drugi trymestr zaczynamy?
    Ja czytam w necie i troche mylace to odliczanie wszedzie inaczej mowia :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 17:10

I bede szczesliwa chocbym miala sobie to szczescie narysowac!
    0r13dma.png
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Majeczko zaczynamy 12tc niby. Ale jak jest napisane 11t 0d to faktycznie dziwnie wyglada. Tego sie chyba nie da zrozumiec.

Leze sobie u rodzicow w ogrodku, teleportowalam sie sammochodem chociaz to 5 min od nas. Dostalam od mamy sliczne dresy ciazowe. Ale wygodnie ;)
    brzuszek mnie boli :(

majeczka8 lubi tę wiadomość

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tak jak się ma np 25 lat to 25 skończone a 26 rok leci ;)

Ginger84 lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam przy słonecznym dniu, dziś maż przed pracą umył okna , zmieniliśmy pościel ja ogarnęłam balkon na wiosnę i co? w domu dalej syf, kiła i mogiła a ja robię wszystko milion razy wolniej ale...ważne ,że coś robię bo do tej pory weekendy przesypiałam całe. Nie wiem czy to zasługa wiosny czy zbliżającego się II trymestru ale dzięki Bogu już zaczynam funkcjonować jak człowiek.

A i zaczynam nie mieścić się w spodnie !!!

Wiecie co ja cały czas mam obawę ,że moje dziecie będzie chore a dokładnie ,ze będzie mieć jakieś zaburzenia psychiczne lub rozwojowe , tyle się o tym teraz mówi i tak bardzo bym chciała wiedzieć co zrobić żeby był zdrowy. Zadnych chorób się tak nie boje jak psychicznych ;/

• Aga_502 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia88 wrote:
    Aga ja nie mogę się doczekać ciążowego buszowania po lumpkach. Na razie muszę to robić z pozycji leżącej wiec zamówiłam 2 pary spodni h&m mama na olx dokladnie takie jak chciałam rurki za 40 ziko :)

Ja też jedne upolowałam z h&m mama :)

Kacper <3 :) :) :) 20.03.2017 - 1080g - 27tc
    dqpranliysvka661.png
    Gabrysia <3 :):):) 25.09.2015 -2470g - 35t2d
    relgdf9him4y17cs.png
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała, faktycznie, mama zawsze do mnie mówi skończyłaś x to teraz x+1 Ci leci. Wrrr nienawidze tego. Ale w przypadku ciąży bardzo mi się takie obliczenia podobają ;)

• MW26 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! dawno mnie nie bylo ,bo troche problemow w rodzinie. Dziadek chorowal i niestety nie udalo sie nic zrobic. Jestesmy juz po pogrzebie. Teraz trzeba wrocic do normalnego zycia.
    Jesli chodzi o tygodnie ciazy to moj lekarz mowi ze liczy sie ten tydzien ktory jest skonczony. J A sie wlasnie martwilam ,ze bede miala za pozno wg. belly usg prenatalne. bo mam wyznaczone na 6 maja , a to bedzie 13t4-5 dz.

n59yvcqgpqmxp37y.png
  • MW26 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WLASNIE CALY CZAS DZIDZIA JAKIES 2 DNI STARSZA NIZ WG. SUWACZKA.

n59yvcqgpqmxp37y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MW26 to tak na styk,a nie da się przesunąć na chociaż 2 dni wcześniej?

Jeśli chodzi o tyg. ciąży moja gin. pisze zawsze np. 8/9 ,12/13.

• MW26 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIESTETY NIE DA SIE PRZESUNAC ,ALE MYSLE ,ZE LEKARZ WIE CO ROBI.

n59yvcqgpqmxp37y.png
‹‹ 273 274 275 276 277 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ