X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, super! :) Tylko oszczędzaj się. :)

Nala oj uzależnia.. Ja miałam odwyk cały długi weekend przez wyczerpaną baterie. :P

Miłego dnia i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. :)

• Nala85 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izzy w moim jest kabelek do prądu także przerwa mi nie grozi mam nadzieje

• majeczka8 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry

Marta bardzo dobra wiadomosc super :-)

Rowniez trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i czekam na dobre wiadomosci :-)

I bede szczesliwa chocbym miala sobie to szczescie narysowac!
    0r13dma.png
  • Micia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, teraz ja żałuje, że nie mam tego detektora. Od piątku wszystkie objawy ciążowe mi ustały, ciężko to widzę. W piątek wizyta jakoś wytrzymam do tego czasu. Staram się myśleć, że objawy wrócą, albo to u mnie etap, że organizm się przyzwyczaił do hormonów. Na szczęście noce przesypiam.
    Miałam mdłości cały dzień największe były wieczorem, brzuch był wzdęty a teraz jakby ręką odjął...
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 11:48

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • adzia88 Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to tydzień się zaczyna od dobrych wiadomości od Marty :-) oby tak było zawsze!
    Micia co ty opowiadasz! Na pewno jest wszystko dobrze, kiedy masz wizytę u lekarza?

uwo9s65g9dgbkqyj.png
  • adzia88 Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.no tak w.piątek. Jeszcze kilka dni i.będziesz spokojniejsza. Głowa do góry.

uwo9s65g9dgbkqyj.png
  • Micia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adzia wiem, że może nie powinnam tak pisać, ale obecnie nic nie czuję. Wizytę mam w piątek na 11:30, więc spokojnie jeszcze 4 dni wytrzymam, dobrze, że taka wczesna godzina. Jakieś 2 tygodnie temu też mi objawy ustały na parę dni, pocieszam się, że teraz też może tak jest. Nie mam komu się wygadać, więc chodź tutaj piszę.
    Byłabym spokojniejsza gdybym miała jakikolwiek objaw z wcześniejszych a tu nic. Pewnie panikuję, ale pozostaje mi wierzyć, że będzie dobrze ;).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 09:33

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • adzia88 Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może twój organizm się przyzwyczaił do szalejacych hormonów. Trzymam kciuki razem z tobą i wierzę że wszystko jest w Porządku.

uwo9s65g9dgbkqyj.png
  • Micia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dziękuję, żeby nie zapeszać, też sobie to tak tłumaczę, że organizm do hormonów się przyzwyczaił, czas pokaże :). Na początku ciąży jak nie bralam żadnych tabletek na podtrzymanie to nie miałam żadnych objawów, potem miałam tabletki doustne, później zmienione na dopochwowe i może organizm rzeczywiście już się nie reaguje tak na hormony. Wiem, że musi być dobrze, ale przychodzą chwile zwątpienia. Ja też trzymam kciuki za Was wszystkie tutaj :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 09:44

adzia88 lubi tę wiadomość

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • agulla03 Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Micia a może to już ten czas kiedy objawy się zmniejszają :) Będzie dobrze kochana :) Ja muszę przyznać że chciałbym żeby nie było tych mdłości, tylko apetyt, bo narazie zgubiłam już 2.5 kg

agulla03
    w4sqe6hh5fx520tr.png
    iv09j48amr8jldkh.png
  • agulla03 Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam Was :) Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)
    Ja mam w środę prenatalne :)

agulla03
    w4sqe6hh5fx520tr.png
    iv09j48amr8jldkh.png
  • Micia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulla03 no ja miałam straszne mdłości wieczorem. W czwartek mocny ból żołądka i jakby zgaga a od piątku cisza. Dziwne trochę, bo wszystkie dziewczyny w bardziej zaawansowanej ciąży jeszcze mają. Tylko, że każda ciąża inna mogę sobie gdybać, wszystko się wyjaśni na USG. Pozostaje uzbroić się w cierpliwość.

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to zastanawiam się czy umówić się do gina w ten czwartek czy kolejny... Dawno nie widziałam małego, ale ginka mówiła, że teraz raz na miesiąc będziemy się spotykać, choć jeśli bym chciała można i wcześniej no i nie wiem :p

• olcia88 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serduszko z rana jak smietana! Teraz mozna funkcjonowac.Micia ja tez nie mam jakis super objawow. i wydaje mi sie to normalne bo wkraczamy w czas kiedy zaczyna sie tworzyc lozysko. U mnie w miescie mozna za 8 zl dziennie wypozyczyc detektor, moze u Ciebie tez ?
    Mala, dzis w nocy myslalam o tym, ze juz troche macica wazy bo jak leze na plecach i probuje sie przekrecic na ktorys bok to wielki bol i ledzwiach i jakas blokada na kilka sek. Jakby materac byl bardziej miekki i sie zapadal na tylku. Jestem przerazona co bedzie za pare kilo.

• Micia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już tak myślałam Olcia o tym detektorze, ale u mnie w mieście nie znalazłam takiej opcji. A gdybym nie znalazła serduszka to jeszcze bardziej bym się stresowała, więc już chyba wolę poczekać do wizyty z nadzieją, że bije :).

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • Aga_502 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Micia za gadanie takich głupot powinnaś dostać w d..;) Więcej optymizmu dziewczyno, tym razem będzie wszystko dobrze nie może być inaczej.
    Ja Cię pocieszę, że nie mam żadnych objawów, przeszło z dnia na dzień i jest wszystko dobrze. Maleństwo fika i rośnie. Kolejna wizyta 21.05, nie panikuje myślę pozytywnie i wszystko jest ok.

Izzy, Ona_89' lubią tę wiadomość

Kacper <3 :) :) :) 20.03.2017 - 1080g - 27tc
    dqpranliysvka661.png
    Gabrysia <3 :):):) 25.09.2015 -2470g - 35t2d
    relgdf9him4y17cs.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia moja dzidzia wazy 50g wiec pytam wczoraj mojego do czego by to porównać. On ze do jajka i faktycznie jak sprawdziliśmy to ugotowane jajko wazy 50g. No to ciężki ten mój syn nie? :P

Micia panikarstwo to objaw ciąży :D
    Ja w pierwszej ciąży na tym etapie nic nie czułam poza przypływem energii. A to była ciąża marzenie, zero komplikacji, wszystko książkowo :)
    Pamiętaj ze nasze maluchy nie są juz w 7tc, kiedy to serduszko może nie zadziałać, lub przestać się rozwijać. To duże i silne istotki, które posiadają już wszystkie narządy wewnętrzne, teraz tylko je ćwiczą i doskonala. Jak ja się boje to juz nie o malucha, bardziej o to zemoje ciało nie daje rady. Ale temu towarzysza obhawy- plamienia, bol brzucha itd. Wiec bez obaw!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 10:37

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Micia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_502 chyba, rzeczywiście taki kop w dupę by mi się przydał ;). Z tym optymizmem u mnie gorzej jak wiatr zawieje :p.
    Dzięki dziewczyny już nic nie piszę złego ;). Tak chciałam się wygadać już mi lepiej :D.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 10:32

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • moremi Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam ten test i uwaga...
    Wyszło mi
    Na 50% będzie to chłopczyk.
    Na 50% będzie to dziewczynka.
    To mi pomogło :-D

Micia, Ty nie pękaj, będzie dobrze :-)

Ja w piątek wylądowałam w szpitalu z krwawieniem. Trwało dwie godziny i od tamtej pory jest delikatne brudzenie. Serduszko bije, źródła krwawienia nie ma, więc obstawiam pseudomiesiączkę. Na razie jestem na obserwacji, ale jak będzie dobrze, bez patologii łozyska, to wyjdę do domu :-)

majeczka8, olcia88, agulla03 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Micia juz pomalutku objawy bede nam ustepowac! Objawy o niczym nie swiadcza i czasami moga byc a moze byc zle! Pamietaj,ze silny stres szkodzi,dlatego sprobuj sie jakos zrelaksowac albo zrob cos co sprawi Ci przyjemnosc ,teraz musi byc dobrze,rozumiem Coe doskonale,ze kolejna ciaza pp jest bardzo trudna glownie psychicznie,dlatego pozostaje nam wierzyc ze tym razem bedzie dobrze<3 do piatku bedziemy sie oby dwie stresowaly,ale po wizytach bedziemy najszczesliwsze mamy na swiecie <3

Micia lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
‹‹ 323 324 325 326 327 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ