Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Galaretka wrote:On się jakoś nazywa ? bo znajomi mówili ,że im lekarz zwolnienie wypisywał na ojca. A mieszkamy daleko od rodziny chciałabym męża w domu troszkę.
Z urlopu ojcowskiego mogą skorzystać zarówno ojcowie biologiczni jak i adopcyjni. Prawo do urlopu ojcowskiego przysługuje w wymiarze 2 tygodni, nie dłużej jednak niż w przypadku ojca biologicznego - do ukończenia przez dziecko 12 miesiąca życia, a w przypadku ojca adopcyjnego - do upływu 12 miesięcy od dnia uprawomocnienia się postanowienia orzekającego przysposobienie i nie dłużej niż do ukończenia przez dziecko 7 roku życia, a w przypadku dziecka, wobec którego podjęto decyzję o odroczeniu obowiązku szkolnego, nie dłużej niż do ukończenia przez nie 10 roku życia.
Urlop ojcowski może być udzielany równolegle z urlopem macierzyńskim. Warunkiem udzielenia urlopu jest złożenie odpowiedniego wniosku. Pracownik powinien go złożyć pracodawcy w formie pisemnej co najmniej 7 dni przed dniem rozpoczęcia urlopu. Wniosek ten jest wiążący dla pracodawcy zarówno wtedy, gdy chodzi o sam fakt udzielenia tego urlopu, jak i jego termin.
-
a tak w ogóle witam się i ja. Nie udzielam się za bardzo ale podczytuje, wcześniej byłam w listopadówkach 2014 ale synek troche się pośpieszył i wyskoczył we wrześniu, więc trochę boje się zapeszać i za dużo nie pisze
Mala_Czarna_89, moremi lubią tę wiadomość
-
Galaretka wrote:On się jakoś nazywa ? bo znajomi mówili ,że im lekarz zwolnienie wypisywał na ojca. A mieszkamy daleko od rodziny chciałabym męża w domu troszkę.
To chyba ten tacierzynski i nie wiem czy jak ktos ma cc, to maz moze wziac opieke nad zona (ale nie wiem czy to lekarz wypisuje itd., cos takiego tylko slyszalam)
-
Fotka ze wczoraj. Maleństwo leży na boczku i tuli się do mamy. Ja widzę oczodoły i nosek, mam nadzieję, że nie nadinterpretuję

olcia88, adzia88, Kitaja, skarb15, monia35, Izzy, Aga_502, majeczka8, moremi, Nala85, agulla03, Agnike, ewulek, Ona_89', Kasia Kraków, maia1991, perelka89, moodliszka lubią tę wiadomość
-
Witaj talia22 !!
Nie chcę być wścibska od razu przy przywitaniu, ale znany był powód czemu mu było tak spieszno ? I czy wszystko skończyło się ok ? Bo to jakoś 30-34 musiał być. Boże mam nadzieje, że gafy nie strzeliłam, bo w suwaczku nie masz drugiego dzieciątka
-
Mala czarna : otoz to ! kuje lekko mnie brzuch ale mi sie nospa skonczyla i czekam na brata az mi przywiezie , poki co to teraz bede odpoczywac bo za duzo zrobilam a nie chce malenstwu zaszkodzic przeciez ono jest dla mnie najwazniejsze

Juz dawno nie postapilam jak gowniarz ech .. ;(
Nala85: nie kochana nie mam plamien , obserwuje caly czas :*
Dziekuje mamusie za wsparcie bo sama to bym calkiem spanikowala
-
Anita, dziękuję

A to nie jest tak, że się stresujesz, dlatego brzuch boli? Jak ja wczoraj miałam plamienie, to od razu brzuch zaczął boleć, właśnie od chwili, gdy zobaczyłam plamienie. Będzie dobrze, zobaczysz
a ty plamień w ogóle nie miałaś, prawda?
No to znów odpoczywamy razem.
wg waszego testu na płeć:
Na 23% będzie to chłopczyk.
Na 77% będzie to dziewczynka.
A ja czuję odwrotnie
-
olcia88 wrote:Witaj talia22 !!
Nie chcę być wścibska od razu przy przywitaniu, ale znany był powód czemu mu było tak spieszno ? I czy wszystko skończyło się ok ? Bo to jakoś 30-34 musiał być. Boże mam nadzieje, że gafy nie strzeliłam, bo w suwaczku nie masz drugiego dzieciątka
Nie spokojnie. Z synem wszystko ok. Urodził się w 33 tygodniu przez cc bo tętno spadało , najprawdopodobiej odklejało się łożysko i mieliśmy dużo szczęscia że w pore trafiliśmy do szpitala. Teraz ma 7 miesiecy i w zasadzie nadrobił dzieci urodzone w terminie.
olcia88, majeczka8, Ona_89' lubią tę wiadomość
-
Skarb napewno z malenstwem wszystko dobrze:-) swieze powietrze i kolusanie w brzuchu napewno sprawilo mu duzo przyjemnosci, jak nie masz plamien to nie masz powodu do zmartwien.Mala ale duzy maluch a jak sie tuli do mamy brzusia:-)Czekamy na Ciebie coreczko

Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Haen, jako "Polaczek -Cwaniaczek" od razu zaczęłam szperać o co chodzi z tym urlopem po cc. No i wygląda na to, że istnieje takie coś jak zasiłek opiekuńczy (80%) na opiekę nad osobą chorą. Nie chcą go za bardzo przyznawać, ale może jak się dobrze zagada
Nie tylko po cc, po ciężkim sn też- zależy co tam lekarz naskrobie w decyzji.
To byłby jedyny pozytyw tego nieszczęsnego cc jak nie pozwąlą mi sn. Myślę, że wziełabym ich na litość, że bliźniaki, więc potrzebujemy więcej czasu na ogarnięcie jakiegoś systemu z mężem. Wtedy wziąłby 14 dni opiekuńczego, a tacierzyński jakoś później, bo miesiąc chłop w domu to za długo
z moim życiowym fartem i życzliwymi ludźmi do okoła, już czuję, że załatwimy ten opiekuńczy
No, chociaż trochę humor lepszy, przedstawię mężowi tę cudowną infomację jak wróci
haen lubi tę wiadomość
-
Dziekuję wam

Kitaja, właśnie rozczulił mnie tym przytuleniem, a już jednego takiego tulinka mam w domu, ciekawe, czy szykuje się drugi
Moja Laurka mogłaby się się przytulać, głaskać i całować pół dnia, zresztą ja też. A przed każdym wyjściem do szkoły i na dobranoc Groszek dostaje od niej buziaka 
Mam nadzieję, że twoje maleństwo też tuż, tuż zobaczymy
Talia, spokojnie, każda ciąża jest inna
Ja też coś czuję, że mogę zahaczyć o październik, ale z listopadówek bym nie zrezygnowała
Kitaja lubi tę wiadomość
-
Mala_Czarna_89: Kochana mozliwe bo mnie to tak zestresowalo wszystko , ze tak sie nalatalam a nie powinnam.

Nie nie mialam plamien ( odpukac , by nie zapeszyc).
Dokladnie dalej lezymy razem :*
Kitaja: wlasnie to mnie pociesza troszke .
Dziekuje ze tak mnie wspieracie :*
Kitaja lubi tę wiadomość
-
Ja do listopada na 100000% nie dociągnę. Jak przeciągniemy do połowy października to będzie duży sukces, bo bliźniaki tak od 33tc lubią się wprzaszać na świat. Wiadomo, im dłużej w brzuszku tym lepiej. Zobaczymy co zadecydują. Ale oczywiste było dla mnie wpisanie się na listopadkówki, bo razem mamy objawy, razem prenatalne, razem rośniemy itd. Pewnie jako jedna z pierwszych będę Wam opisywać jak to jest "po drugiej stronie"
)
monia35, Izzy, Ona_89' lubią tę wiadomość

[/link]