Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Galaretka wrote:On się jakoś nazywa ? bo znajomi mówili ,że im lekarz zwolnienie wypisywał na ojca. A mieszkamy daleko od rodziny chciałabym męża w domu troszkę.
Z urlopu ojcowskiego mogą skorzystać zarówno ojcowie biologiczni jak i adopcyjni. Prawo do urlopu ojcowskiego przysługuje w wymiarze 2 tygodni, nie dłużej jednak niż w przypadku ojca biologicznego - do ukończenia przez dziecko 12 miesiąca życia, a w przypadku ojca adopcyjnego - do upływu 12 miesięcy od dnia uprawomocnienia się postanowienia orzekającego przysposobienie i nie dłużej niż do ukończenia przez dziecko 7 roku życia, a w przypadku dziecka, wobec którego podjęto decyzję o odroczeniu obowiązku szkolnego, nie dłużej niż do ukończenia przez nie 10 roku życia.
Urlop ojcowski może być udzielany równolegle z urlopem macierzyńskim. Warunkiem udzielenia urlopu jest złożenie odpowiedniego wniosku. Pracownik powinien go złożyć pracodawcy w formie pisemnej co najmniej 7 dni przed dniem rozpoczęcia urlopu. Wniosek ten jest wiążący dla pracodawcy zarówno wtedy, gdy chodzi o sam fakt udzielenia tego urlopu, jak i jego termin.
-
a tak w ogóle witam się i ja. Nie udzielam się za bardzo ale podczytuje, wcześniej byłam w listopadówkach 2014 ale synek troche się pośpieszył i wyskoczył we wrześniu, więc trochę boje się zapeszać i za dużo nie pisze
Mala_Czarna_89, moremi lubią tę wiadomość
-
Galaretka wrote:On się jakoś nazywa ? bo znajomi mówili ,że im lekarz zwolnienie wypisywał na ojca. A mieszkamy daleko od rodziny chciałabym męża w domu troszkę.
To chyba ten tacierzynski i nie wiem czy jak ktos ma cc, to maz moze wziac opieke nad zona (ale nie wiem czy to lekarz wypisuje itd., cos takiego tylko slyszalam) -
Fotka ze wczoraj. Maleństwo leży na boczku i tuli się do mamy. Ja widzę oczodoły i nosek, mam nadzieję, że nie nadinterpretuję
olcia88, adzia88, Kitaja, skarb15, monia35, Izzy, Aga_502, majeczka8, moremi, Nala85, agulla03, Agnike, ewulek, Ona_89', Kasia Kraków, maia1991, perelka89, moodliszka lubią tę wiadomość
-
Witaj talia22 !!
Nie chcę być wścibska od razu przy przywitaniu, ale znany był powód czemu mu było tak spieszno ? I czy wszystko skończyło się ok ? Bo to jakoś 30-34 musiał być. Boże mam nadzieje, że gafy nie strzeliłam, bo w suwaczku nie masz drugiego dzieciątka -
Mala czarna : otoz to ! kuje lekko mnie brzuch ale mi sie nospa skonczyla i czekam na brata az mi przywiezie , poki co to teraz bede odpoczywac bo za duzo zrobilam a nie chce malenstwu zaszkodzic przeciez ono jest dla mnie najwazniejsze
Juz dawno nie postapilam jak gowniarz ech .. ;(
Nala85: nie kochana nie mam plamien , obserwuje caly czas :*
Dziekuje mamusie za wsparcie bo sama to bym calkiem spanikowala -
Anita, dziękuję
A to nie jest tak, że się stresujesz, dlatego brzuch boli? Jak ja wczoraj miałam plamienie, to od razu brzuch zaczął boleć, właśnie od chwili, gdy zobaczyłam plamienie. Będzie dobrze, zobaczysza ty plamień w ogóle nie miałaś, prawda?
No to znów odpoczywamy razem.
wg waszego testu na płeć:
Na 23% będzie to chłopczyk.
Na 77% będzie to dziewczynka.
A ja czuję odwrotnie -
olcia88 wrote:Witaj talia22 !!
Nie chcę być wścibska od razu przy przywitaniu, ale znany był powód czemu mu było tak spieszno ? I czy wszystko skończyło się ok ? Bo to jakoś 30-34 musiał być. Boże mam nadzieje, że gafy nie strzeliłam, bo w suwaczku nie masz drugiego dzieciątka
Nie spokojnie. Z synem wszystko ok. Urodził się w 33 tygodniu przez cc bo tętno spadało , najprawdopodobiej odklejało się łożysko i mieliśmy dużo szczęscia że w pore trafiliśmy do szpitala. Teraz ma 7 miesiecy i w zasadzie nadrobił dzieci urodzone w terminie.olcia88, majeczka8, Ona_89' lubią tę wiadomość
-
Skarb napewno z malenstwem wszystko dobrze:-) swieze powietrze i kolusanie w brzuchu napewno sprawilo mu duzo przyjemnosci, jak nie masz plamien to nie masz powodu do zmartwien.Mala ale duzy maluch a jak sie tuli do mamy brzusia:-)Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Haen, jako "Polaczek -Cwaniaczek" od razu zaczęłam szperać o co chodzi z tym urlopem po cc. No i wygląda na to, że istnieje takie coś jak zasiłek opiekuńczy (80%) na opiekę nad osobą chorą. Nie chcą go za bardzo przyznawać, ale może jak się dobrze zagada
Nie tylko po cc, po ciężkim sn też- zależy co tam lekarz naskrobie w decyzji.
To byłby jedyny pozytyw tego nieszczęsnego cc jak nie pozwąlą mi sn. Myślę, że wziełabym ich na litość, że bliźniaki, więc potrzebujemy więcej czasu na ogarnięcie jakiegoś systemu z mężem. Wtedy wziąłby 14 dni opiekuńczego, a tacierzyński jakoś później, bo miesiąc chłop w domu to za długoz moim życiowym fartem i życzliwymi ludźmi do okoła, już czuję, że załatwimy ten opiekuńczy
No, chociaż trochę humor lepszy, przedstawię mężowi tę cudowną infomację jak wróci
haen lubi tę wiadomość
-
Dziekuję wam
Kitaja, właśnie rozczulił mnie tym przytuleniem, a już jednego takiego tulinka mam w domu, ciekawe, czy szykuje się drugiMoja Laurka mogłaby się się przytulać, głaskać i całować pół dnia, zresztą ja też. A przed każdym wyjściem do szkoły i na dobranoc Groszek dostaje od niej buziaka
Mam nadzieję, że twoje maleństwo też tuż, tuż zobaczymy
Talia, spokojnie, każda ciąża jest innaJa też coś czuję, że mogę zahaczyć o październik, ale z listopadówek bym nie zrezygnowała
Kitaja lubi tę wiadomość
-
Mala_Czarna_89: Kochana mozliwe bo mnie to tak zestresowalo wszystko , ze tak sie nalatalam a nie powinnam.
Nie nie mialam plamien ( odpukac , by nie zapeszyc).
Dokladnie dalej lezymy razem :*
Kitaja: wlasnie to mnie pociesza troszke .Dziekuje ze tak mnie wspieracie :*
Kitaja lubi tę wiadomość
-
Ja do listopada na 100000% nie dociągnę. Jak przeciągniemy do połowy października to będzie duży sukces, bo bliźniaki tak od 33tc lubią się wprzaszać na świat. Wiadomo, im dłużej w brzuszku tym lepiej. Zobaczymy co zadecydują. Ale oczywiste było dla mnie wpisanie się na listopadkówki, bo razem mamy objawy, razem prenatalne, razem rośniemy itd. Pewnie jako jedna z pierwszych będę Wam opisywać jak to jest "po drugiej stronie"
)
monia35, Izzy, Ona_89' lubią tę wiadomość