Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
To bys sie kochana z nami podzielila a nie zjadlas sama
jak masz z serem to ja bym chetnie sie pokusila
-
Mala czarna : Aaa bo kolezanka dzwonila tak sie zagadalysmy ze rozmawialysmy przez 4 godziny
moodliszka: mmm az mi slinka pociekla -
Witam ja mowie do brzuszka cicha nadziej na core pola i mala tez tak mowi
a mojego siostry mowia ze wygladam na syna i moj sie cieszy wtedy
maluch dzis tez daje znak o sb i to bardzo mile uczucie
ja tez jadlam dzis truskawki ze smietana mmm byly pycha
-
Mala_Czarna_89 wrote:a propos paniki przy detektorze- wcześniej nie umiałam znaleźć serduszka i zero paniki po prostu spróbowałam po pol godzinie żeby nie męczyć dzidziulka i było serduszko + brykanie po mamusiowym brzuszku
Zastanawia mnie tylko czy to normalne ze dzidzia jest tak nisko? Zazwyczaj tam gdzie byłyby włosy lonowe. I cały czas po prawej stronie lub na środku brzucha nigdy po lewej.
Myślę, że to normalne. U mnie było tak samo. Teraz już bryka troche bardziej ale do góry, dalej bliżej jednej strony i środka.
Już sama nie wiem czy to co czuje to ruchy czy puls.. Od kilku dni wszędzie mi żyłki powychodziły a brzuch cały skacze od tętna.Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość
-
Witajcie Listopadówki po krótkiej przerwie! Mało zaglądam, bo zajęta jestem przygotowaniami do wyjazdu. Mam pytanie do latających przyszłych mam - czy zawsze miałyście jakieś zaświadczenie od lekarza, że jesteście w ciąży? Czy wystarczyło, że powiedziałyście? Ja się zastanawiam czy karta ciąży by nie wystarczyła. W Polsce na lotnisku pewnie tak, ale w drodze powrotnej to nawet przetłumaczona nie wiem czy coś im "powie". W sumie to zależy mi tylko na miejscu w pobliżu wyjścia ewakuacyjnego z dodatkową przestrzenią na nogi.
Mala Czarna co do umiejscowania bąbla - lekarz mi pokazał na takiej planszy, że macica ma kształt tak jakby trójkąta (na płasko) gdzie jakby podstawa jest na górze, a róg na dole (tam gdzie szyjka) i u mnie ciąża jest umiejscowiona na prawej ścianie macicy (powiedział, że to dobrze). Możliwe, że u Ciebie też tak jest i dlatego po lewej stronie nie słyszysz. Pewnie jak dziecko podrośnie to wypełni całą macicę.Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość
-
Moodliszka może mnie ktoś skrytykować ale uważam ze od czasu do czasu takie małe grzeszki nie szkodzą dziecku. O ile oczywiście dostaje wszystkie potrzebne składniki w innych posiłkach. Wydaje mi się że maluch "wybiera sobie" wszystko co najlepsze a badziewie zostawia mamusi
Wzięłam nospe. Zapobiegawczo i żeby się uspokoić.moodliszka, Izzy lubią tę wiadomość
-
Mała Czarna, ja też tak uważam, ale gdy mam zjeść coś takiego, to jakoś dręczą mnie wyrzuty sumienia
Moja mama też uważa, że w rozsądnych ilościach nawet takie "posiłki" nie są w stanie zaszkodzić Maleństwu, bo przecież nie wszystko trafia wprost do Malucha
Z drugiej strony nie wiem co gorsze: taki mały grzech w postaci czegoś niezdrowego, czy katowanie się i psychiczne męczenie samej siebie tym, że nie można tego zjeść -
Mala czarna : czemu ma Cie ktos krytykowac
? od czasu do czasu kazda kobieta w ciazy jak na cos ma ochote dziwnego moze sobi pozwolic.
Ja na przyklad mam ochote mega na kawe rozpuszczalna ale w mojej ciazy sobie na to nie pozwole , zreszta w pierwszej tez zrezygnowalam i nie wypilam ani lyka kawy . a bardzo ja kocham -
Ja też mam ochotę na zupkę chińską i wpadłam na pomysł, żeby ugotować normalny rosół i zjeść go z makaronem z zupki chińskiej.
Ale jeszcze tego genialnego pomysłu nie zrealizowałam.
U mnie waga po różnych wahaniach w górę i w dół obecnie na takim samym poziomie jak przed ciążą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 19:12
-
Skarb, ja mam to szczęście, że przed ciążą nie piłam zbyt wiele kawy, więc zrezygnowanie z niej nie stanowiło dla mnie problemu
Magu, powiem Ci, że pomysł rzeczywiście dobry, bardzo dobry, problem w tym, że nie mam z czego zrobić rosołku, a chce mi się JUŻ TERAZ! -
Moodliszka wiem co to znaczy "chce mi się juz teraz!"
Skarb to ja się przyznaje do picia jednej kawy rozpuszczalnej dziennie ale inaczej byłabym neptyk. Zrezygnowalalm za to z normalnej. Ale czytałam na ten temat i ponoc nie ma żadnych dowodów na to ze kawa szkodzi.skarb15, Molcia lubią tę wiadomość
-
moodliszka; kochana ja pilam 2/3 kawy dziennie przed ciaza , zeszta mialam duzo nawykow z korych zrezygnowalam jak podejrzewalam ze jestem w ciazy , czyli szybciutko , co sie nie robi dla malenstwa ?
Mala czarna : Nie mam pojecia ale przy mojej ciazy to wole nie tykac -
Wyobrazam juz sobie jak bede w 20 tc i bede panikowac
Mysle sie w ciazy za szybe postawic tak by bylo najlepiej ..