X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikado, to podobna sytuacja tylko, że ja szkolenie miałam 8 lat temu :P
    Chwała Bogu, że ciąża trwa 40 tygodni a nie 20 bo nie wiem jak bym się uporała z tym wszystkim emocjonalnie. Jednak ktoś to dobrze zaprojektował :D

Ona_89' lubi tę wiadomość

• mikado Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miala matka natura łeb na karku !!

Izzy lubi tę wiadomość

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izzy swoje dziecko się łatwiej bierze na ręce, karmi i przewija, to tak instynktownie się robi :)

Lecimy po siostrzyczkę do szkoły i na plac zabaw z koleżankami, bo u nas dziś piękna pogoda

Izzy lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze to podzielić uwagę na dwoje. W końcu 11 lat Nati będzie sama. Już jej załącza się zazdrośnik. Będziemy musieli dużo uwagi Nati poświęcić

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natali101 wrote:
    Dopiero budowę zaczynamy i bardzo chcemy na grudzień się wprowadzić.

Zaczynacie teraz budowę i na grudzień już ma być wszystko gotowe?? Szybko!
    My też zaczynamy w tym roku. Czekamy na pozwolenie na budowę. Myślimy, że zaczniemy gdzieś czerwiec/lipiec.
    Shibuya wrote:
    Witam się w 13 tygodniu :)
    Szczęściara, ja potrafię codziennie siedzieć i przeglądać różne rzeczy dla malucha - już zrobiłam listę wszystkich rzeczy jakie musze kupić :D wydam majątek na to, co sobie upatrzyłam :D
    Szybka jesteś :D Ja to póki co nie mam głowy do tego, może jak poczuję porządnego kopniaka to się zacznę zastanawiać co kupić :) Póki co to też myślę o remoncie i też chcę przemalować ściany na szaro-biało-ecru. Teraz mamy limonkowe i mi się znudziły.
    talia22 wrote:
    dziewczyny nie wiem dlaczego ale u mnie coś ten link do fb nie działa :(

Mi też nie działa, bo jest według mnie urwany. Po prostu nie zmieścił się w tytule i został automatycznie skrócony...
    Mala_Czarna_89 wrote:
    Dziewczyny z detektorami: znajoma w zaawansowanej ciąży mi mówiła ze jak maluch długo się nie rusza to je czekoladę lub coś słodkiego i mały od razu zaczyna fikac. I moje pytanie do was: sprawdzalyscie ruchliwość np tuż po obiedzie lub po czymś słodkim i czy jest różnica?

Mała_Czarna, chyba coś w tym jest. Ja detektora nie mam, ale wczoraj pierwszy raz odkąd jestem w ciąży zjadłam czekolade i nagle poczułam jak mi się coś w brzuchu przesuwa z lewej na prawą stronę. Myślałam, że to rozciąganie macicy, ale bardzo możliwe, że to były właśnie pierwsze ruchy malucha. Jednak to moja pierwsza ciąża, więc na razie ciężko mi określić co to naprawdę było :)

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Czarna przed prenatalnymi wrąbałam pół tabliczki czekolady, żeby pobudzić leniuszka ale i tak spał w najlepsze :)
    Teraz jak używam detektora to zawsze po jedzeniu, wtedy ewidentnie fika. Nie tylko po słodkim. :)

• talia22 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możecie jeszcze raz wrzucić tego linka do fb

f2w343r88uf9xtcb.png

• ewulek Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj bobas wczoraj szalal po tym jak sie coli napilam :P i w niedziele jak ladowalam chyba sie nie spodobalo bo tez buszowal po brzuchu.

Izzy lubi tę wiadomość

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak leżałam w szpitalu to dostałam taką książeczkę od poczęcia do narodzin i też jeszcze inne w tym jest taka lista rzeczy dla maluszka i mamy bardzo fajne i przydatne :)

A my mamy jutro mamy prenatalne i w ogóle się nie stresuje ale pewnie jutro zacznę :)

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• Ona_89' Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia88 wrote:
    Kurde, babrze mi się to gdzie mnie ten łabędź ugryzł ( skórka przy paznokciu).

Wiecie co, nie wierze w przesądy, ale jak moja mama była w ciąży to coś ją ugryzło w stopę i ponoć się wtedy za nią złapała. Jak się urodziłam to okazało się, że dokładnie w tym samym miejscu gdzie było ugryzienie mam myszkę (taki duży pieprzyk ;) Nie wiem czy to przypadek czy nie, ale znam jeszcze dwie osoby - jedna z koleżanek jak jej mama była w ciąży to się przestraszyła i złapała się za brodę i koleżanka na brodzie też ma myszkę, a kolegi mama jak była z nim w ciąży to przestraszyła się myszy i złapała się za głowę - kolega jest jasnym blondynem, a w tym miejscu gdzie się złapała ma jaśniejsze włosy, takie prawie siwe. Także coś w tym chyba jest? Zna któraś z was podobny przypadek?

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • Aga_502 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff przeżyłam wizytę u dentysty, miało być 15 minut a siedziałam godzinę. Obyło się bez znieczulenia. Czeka mnie jeszcze jedna wizyta w czerwcu.

Kacper <3 :) :) :) 20.03.2017 - 1080g - 27tc
    dqpranliysvka661.png
    Gabrysia <3 :):):) 25.09.2015 -2470g - 35t2d
    relgdf9him4y17cs.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze mnie też coś zęby zaczynają boleć. Też się muszę wybrać do dentysty.

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny :)
    W końcu Was nadgoniłam! Poszalałyście! Cieszę się w tylu dobrych wiadomości!
    Też poproszę o link do fb, chętnie i tam do Was dołączę.
    Powiem Wam szczerze, że już nie mogę się doczekać sobotniej wizyty. Mimo strachu, który pojawia się od czasu do czasu, już na szczęście jest więcej tych pozytywnych myśli. Żyję sobie ze świadomością, że w sobotę idę zobaczyć szalejącego w brzuchu Malucha. Nie ma innej możliwości! Mdłości powoli ustępują, pojawiają się na trochę rano, no i kiedy robię się głodna.
    Od dwóch dni wieczorem od czasu do czasu coś kłuje mnie w podbrzuszu, tak 3-4 razy z jednej lub drugiej strony, po czym przechodzi. Takie to dziwne uczucie, ale staram się tym nie niepokoić, tłumaczę to sobie tym, że przecież wszystko we mnie rośnie.
    Dziś w nocy też obudziło mnie coś dziwnego, ale jako, że było to na śnie, to właśnie nie wiem, czy był to tylko sen, czy rzeczywistość :P poczułam coś w rodzaju...jakby ktoś wachlarzem tak szybko podziałał w brzuszku :P Dziwne, ale nie wiem czy prawdziwe, bo ostatnio sny mam przedziwnie realistyczne :D
    Pędzę smażyć naleśniki, bo mój mąż w tej naszej ciąży ma więcej zachcianek ode mnie :D
    Odezwę się jeszcze. Buziaki.

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje zdjęcia z 1 maja.
    24q4ryq.jpg
    2rc1w05.jpg
    Dostałam dziś wyniki PAPPY z 22 kwietnia. Ryzyko trisomii 13,18 i 21 pary chromosomów niskie. Brak wskazań do amniopunkcji :))
    Serduszko bije 160 ud/min Ręce i stópki obie widoczne; anatomia płodu prawidłowa.

Jestem niska - mam 155cm wzrostu, a piersi z miseczki C skoczyły mi na E. Mąż się oczywiście cieszy, ale ja jestem przerażona jak one się jeszcze powiększą...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 14:25

Izzy, Molcia, Mala_Czarna_89, haen, agulla03, monia35, perelka89 lubią tę wiadomość

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja dziewczyny nie wyczuwam żadnych ruchów, aż się martwię, bo wy tu po kolei wypisujecie, że coś czujecie...

Też do dentysty wkrótce jadę, niestety z zębem nie dzieje się najlepiej.
    A ginekolog dopiero 14.05.

• Izzy Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moodliszka narobiłaś smaka na naleśniki :P Też zrobię chyba :)

Ona brzucho super i cieszę się z dobrych wyników :)
    A co do cycków to te chłopy zawsze się cieszą ale tego ciężaru i bólu już na siebie nie wezmą :P

Ona_89' lubi tę wiadomość

• Izzy Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy wrote:
    To ja dziewczyny nie wyczuwam żadnych ruchów, aż się martwię, bo wy tu po kolei wypisujecie, że coś czujecie...

Też do dentysty wkrótce jadę, niestety z zębem nie dzieje się najlepiej.
    A ginekolog dopiero 14.05.

Ja ruchy bardziej słysze na detektorze. Coś tam w brzuchu plumknie kilka razy dziennie ale nie wiem czy to dziecko. Nie martw się jeszcze ani troche, jest za wcześnie na nas :*

A dentysta.. ehhh.. też mnie chyba czeka. Nawpieprzałam się wczoraj batoników musli i później mnie rwał jakiś dziad na końcu. :\

• moodliszka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izzy, jak je teraz tak smażę, to stwierdzam, że mężulek miał rację, by je zrobić :D

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z czym robisz? :D

Co do facebooka - wieczorem odezwie się na forum koleżanka która prowadzi tą grupe. Ja tego nie ogarniam, więc najlepiej jak ona Was poprowadI co i jak :P

• moodliszka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla siebie jeszcze nie wiem z czym, ale prawdopodobnie poszaleję i zjem z owocami i nutellą :p A Mojemu robię tak jak sobie zażyczył czyli z serem.

W takim razie będę zaglądać wieczorem tutaj w oczekiwaniu na link do grupy :)

Izzy lubi tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
‹‹ 332 333 334 335 336 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ