Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie też nie przechodzą objawy I trymestru, zmulona jestem, śpiąca i co któryś dzień ściskam porcelanę
. Mam nadzieje że już niedługo. W przyszłym tygodniu wybieram się na basen. Nigdy nie byłam szczupła więc do ruchów chyba u mnie jeszcze trochę
jeśli mówicie że od tego zależą. Wogóle chciałabym się zapisać na jakieś ćwiczenia dla ciężarnych ale czekam aż się lepiej poczuje.

-
Hej !

Ja ręce pełne roboty ..w weekend przyjeżdżają moi rodzicie,więc powoli z Zu ogarniamy mieszkanie
do tego przygotowania do urodzinek Zu
.
Co do ruchów też czuję od czasu do czasu takie pukanie..ale pomimo drugiej ciąży nie jestem jeszcze 100% pewna czy to Lilka
madzi4aam-Piękny maluch
, synuś ? 
Powodzenia dziewczyny na wizytach !

-
Przeżywam razem z Wami poranne mdłości. A nawet nocne jak dzisiaj.. Godzine siedziałam z miską w łóżku.
Rano dalej lekkie plamienie (już koloru kawy z mlekiem) ale leże dzisiaj cały dzień to powinno przejść. A jutro do lekarza także spoko
Milego dnia i powodzenia na wizytach
perelka89 lubi tę wiadomość
-
Mnie też dalej często mdli, jest mi źle ale odczuwam ciągły głód hehe to dopiero jest jazda;) ja nie wiem tyle się pisze ze kobiety w ciąży śpią dużo a ja mam z tym problem dzisiaj spałam 6 godzin a teraz boli mnie głowa. Śniły mi się głupoty i spałam na ręce aż zaczęła mi mrowiec:/ a rano od razu złapałam za mój ukochany sprzęt i posłuchałam malucha i w sumie od razu lepiej;)
perelka89 lubi tę wiadomość
-
U mnie na razie (odpukać!) mdłości zniknęły. Tylko wczoraj były, ale to akurat takie migrenowe
.
Za to męczę się z tą cukrzycą ciążową, nie mogę ustabilizować cukrów po pierwszym śniadaniu bo mi skaczą. Wszystko inne w normie, pewnie jeszcze insulina dojdzie :[
Też do malucha mówię "on"
, ale trzymam kciuki za dziewczynkę.
Miłego dnia! -
Mi dwa razy snila sie dziewczynka,ale wydaje mi sie,ze to chlopczyk jest lokatorem w moim brzuchu
moze na prenatalnych uda sie podejrzec .
Czekamy na Ciebie coreczko

Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
nie żebym chciała zeby wam było zle ale jakoś mi raźniej ze razem to przeżywamy

Nala ja od jakiś 2 tygodni nie mogę się ułożyć do snu, ciągle mnie bola stawy w rękach i w nogach.
Czy wczoraj wszystkie dziewczyny po wizytach się pokazały? Bo kilka ich miało być.
Dziewczyny z detektorami: znajoma w zaawansowanej ciąży mi mówiła ze jak maluch długo się nie rusza to je czekoladę lub coś słodkiego i mały od razu zaczyna fikac. I moje pytanie do was: sprawdzalyscie ruchliwość np tuż po obiedzie lub po czymś słodkim i czy jest różnica?
Szczesciara ja codziennie oglądam w necie pokoiki dla maleństwa i ciągle zmienia mi się koncepcja
myślę ze pod koniec lata zrobimy remont sypialni. A ty jaki masz pomysł na kacik dla malucha?
-
A ja nie bardzo mam miejsce nawet na łóżeczko, bo sypialnia malutka a całkiem niedawno wyremontowana i meble stoją na styk. Na szczęście jest ponoć po mnie łóżeczko, które ma mniejszy wymiar niż te sklepowe, może wcisnę
. Nie zamierzam też specjalnie dekorować pokoju pod dziecko, bo sypialnia to była moja odskocznia i ukochany pokój. Za jakieś 3-5 lat będę musiała zostawić pokój dziecku eh i znowu będzie kicha, bo ja nie mogę spać jak jest hałas a mąż siedzi po nocach przy kompie, grając albo pracując :[.
-
U nas wyglada to tak,ze jestesmy troche na walizkach,bo obecnie wynajmujemy mieszkanie w miejscowosci w ktorej ja pracowalam, a maz dojezdza do pracy 40km dziennie
mi umowa konczy sie w lipcu i juz zostalam poinformowana,ze nie ma dla mnie etatu (ze wzgledu na ciaze ) takze rozgladamy sie za jakims mieszkaniem blizej meza pracy.Maluch na poczatku bedzie spal z nami w sypialni:-)
Czekamy na Ciebie coreczko

Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Ja chwilowo jestem za biało- szarą sypialnią, mniej więcej w takim klimacie:

Chciałabym coś, w czym się "fajnie śpi" i żeby było ok dla nas i dla dziecka.
Miu my przez 5 lat spaliśmy w tym pokoju co córka (co prawda miała swój, ale malutki i łóżko się tam nie mieściło, tylko ubrania i zabawki). Dziś stwierdzam, że sypialnia to bajka. Wcześniej jak się kochaliśmy to kątem oka, czy mała się nie przebudziła, masakra.
skarb15, Kitaja, agulla03 lubią tę wiadomość

my dalej mamy remont kiedy urzadzacie kacik dla swojego maluszka?