Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie też nie przechodzą objawy I trymestru, zmulona jestem, śpiąca i co któryś dzień ściskam porcelanę
. Mam nadzieje że już niedługo. W przyszłym tygodniu wybieram się na basen. Nigdy nie byłam szczupła więc do ruchów chyba u mnie jeszcze trochę
jeśli mówicie że od tego zależą. Wogóle chciałabym się zapisać na jakieś ćwiczenia dla ciężarnych ale czekam aż się lepiej poczuje.
-
Hej !
Ja ręce pełne roboty ..w weekend przyjeżdżają moi rodzicie,więc powoli z Zu ogarniamy mieszkaniedo tego przygotowania do urodzinek Zu
.
Co do ruchów też czuję od czasu do czasu takie pukanie..ale pomimo drugiej ciąży nie jestem jeszcze 100% pewna czy to Lilka
madzi4aam-Piękny maluch, synuś ?
Powodzenia dziewczyny na wizytach !
-
Przeżywam razem z Wami poranne mdłości. A nawet nocne jak dzisiaj.. Godzine siedziałam z miską w łóżku.
Rano dalej lekkie plamienie (już koloru kawy z mlekiem) ale leże dzisiaj cały dzień to powinno przejść. A jutro do lekarza także spoko
Milego dnia i powodzenia na wizytachperelka89 lubi tę wiadomość
-
Mnie też dalej często mdli, jest mi źle ale odczuwam ciągły głód hehe to dopiero jest jazda;) ja nie wiem tyle się pisze ze kobiety w ciąży śpią dużo a ja mam z tym problem dzisiaj spałam 6 godzin a teraz boli mnie głowa. Śniły mi się głupoty i spałam na ręce aż zaczęła mi mrowiec:/ a rano od razu złapałam za mój ukochany sprzęt i posłuchałam malucha i w sumie od razu lepiej;)
perelka89 lubi tę wiadomość
-
U mnie na razie (odpukać!) mdłości zniknęły. Tylko wczoraj były, ale to akurat takie migrenowe
.
Za to męczę się z tą cukrzycą ciążową, nie mogę ustabilizować cukrów po pierwszym śniadaniu bo mi skaczą. Wszystko inne w normie, pewnie jeszcze insulina dojdzie :[
Też do malucha mówię "on", ale trzymam kciuki za dziewczynkę.
Miłego dnia! -
Mi dwa razy snila sie dziewczynka,ale wydaje mi sie,ze to chlopczyk jest lokatorem w moim brzuchu
moze na prenatalnych uda sie podejrzec .
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
nie żebym chciała zeby wam było zle ale jakoś mi raźniej ze razem to przeżywamy
Nala ja od jakiś 2 tygodni nie mogę się ułożyć do snu, ciągle mnie bola stawy w rękach i w nogach.
Czy wczoraj wszystkie dziewczyny po wizytach się pokazały? Bo kilka ich miało być.
Dziewczyny z detektorami: znajoma w zaawansowanej ciąży mi mówiła ze jak maluch długo się nie rusza to je czekoladę lub coś słodkiego i mały od razu zaczyna fikac. I moje pytanie do was: sprawdzalyscie ruchliwość np tuż po obiedzie lub po czymś słodkim i czy jest różnica?
Szczesciara ja codziennie oglądam w necie pokoiki dla maleństwa i ciągle zmienia mi się koncepcjamyślę ze pod koniec lata zrobimy remont sypialni. A ty jaki masz pomysł na kacik dla malucha?
-
A ja nie bardzo mam miejsce nawet na łóżeczko, bo sypialnia malutka a całkiem niedawno wyremontowana i meble stoją na styk. Na szczęście jest ponoć po mnie łóżeczko, które ma mniejszy wymiar niż te sklepowe, może wcisnę
. Nie zamierzam też specjalnie dekorować pokoju pod dziecko, bo sypialnia to była moja odskocznia i ukochany pokój. Za jakieś 3-5 lat będę musiała zostawić pokój dziecku eh i znowu będzie kicha, bo ja nie mogę spać jak jest hałas a mąż siedzi po nocach przy kompie, grając albo pracując :[.
-
U nas wyglada to tak,ze jestesmy troche na walizkach,bo obecnie wynajmujemy mieszkanie w miejscowosci w ktorej ja pracowalam, a maz dojezdza do pracy 40km dziennie
mi umowa konczy sie w lipcu i juz zostalam poinformowana,ze nie ma dla mnie etatu (ze wzgledu na ciaze ) takze rozgladamy sie za jakims mieszkaniem blizej meza pracy.Maluch na poczatku bedzie spal z nami w sypialni:-)
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Ja chwilowo jestem za biało- szarą sypialnią, mniej więcej w takim klimacie:
Chciałabym coś, w czym się "fajnie śpi" i żeby było ok dla nas i dla dziecka.
Miu my przez 5 lat spaliśmy w tym pokoju co córka (co prawda miała swój, ale malutki i łóżko się tam nie mieściło, tylko ubrania i zabawki). Dziś stwierdzam, że sypialnia to bajka. Wcześniej jak się kochaliśmy to kątem oka, czy mała się nie przebudziła, masakra.skarb15, Kitaja, agulla03 lubią tę wiadomość