X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 24 stopnie wiec się grzalam w bluzce na ramiączkach na placu zabaw.

Ale coś mam dyskomfort w tym miejscu gdzie dzidzia leży, tak jakby bąbelek powietrza nie chciał przejść. Trochę mnie to martwi.

buffy ruchy czasem są dopiero w 22tc wiec spokojnie :)

A co do zębów to dziewczyny jedzcie dużo nabialu bo jak dzidzi brakuje wapnia to sobie je ściąga z waszych zebow

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 14:49

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moodliszka ja myślałam o truskawkach ale nutelli kurka nie mam :D

Mała Czarna ostatnio jem dużo mniej nabiału, więc możesz mieć rację! :)

Wysłany: 5 maja 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawki ze smietana i cukrem potrzebuje mmmm...

Izzy lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam maliny, borówki i banana, więc coś może z tego stworzę :P

Tak teraz czytam o dentyście i mam ten sam problem :/ i faktycznie ostatnio jakoś zaniedbałam spożywanie nabiału, że się tak wyrażę i już właśnie odczułam to w uzębieniu :/ z tym, że u mnie jest ten problem, że nie dam sobie nic zrobić bez znieczulenia, NIC. Podobno są jakieś znieczulenia specjalnie dla kobiet w ciąży, ale mimo tego jakoś się waham.

Mam jeszcze jedno pytanko do Was. Mianowicie, od jakiś dwóch tygodni, w ciągu dnia mam spadki cukru. Nagle robi mi się słabo, a jako, że mam w domu glukometr, to od razu mierzę. No i ostatnio przy takiej akcji miałam cukier 64 i dopiero po 1,5 godziny od zjedzenia obiadu miałam 112. To możliwe, że aż tyle Maleństwo ze mnie wysysa?:P Czy mam zacząć się martwić? Mam zamiar powiedzieć o tym lekarzowi w sobotę.

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, a mnie dzisiaj znowu nachodzą wątpliwości czy wszystko jest ok, właściwie od tygodnia już nie mam mdłości ani innych objawów, a badanie dopiero za tydzień - prenatalne, chyba też zainwestuję w ten detektor bo zwariuję :(

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia, miałam to samo tydzień temu. Zaczęłam marudzić, że wszystkie objawy mi minęły, po czym następnego dnia przeklinałam sama siebie, że narzekałam, bo objawy wróciły z podwójną siłą, także spokojnie :) Na pewno wszstko jest w porządku! Pozytywne nastawienie przede wszystkim! Wiem, że łatwo się mówi, bo średnio kilka razy na dzień mam napady strachu, że dowiem się czegoś złego w sobotę na badaniu, ale szybko w duchu karcę sama siebie i jest ok.

Izzy lubi tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png

Wysłany: 5 maja 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modliszka są znieczulenia do kobiet w ciąży bodajże bez adrenaliny. Ja miałam plombowany ząb zanim wiedziałam o ciąży i rwany dzień po zrobieniu testu ciążowego (o ironio losu!). Min dentysta stwierdził ze zawsze używa tego łagodnego znieczulenia i mam się nie martwic. W ciąży też wyst ryzyko krwotoku po rwaniu. Tak czy siak mniejsze zło to naprawić ząb niż doprowadzić do stanu zapalnego a z bólem pol roku- nikt nie da rady, dla mnie bol zeba jest gorszy niż poród ;)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Nala85 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz się umówilam do dwóch dentystow bo ze tak powiem ciąża mnie zaskoczyła w trakcie porządków, a ze długo wcześniej nie chodziłam,no to się nazbierało. Ale czytałam ze laski wyrywaja i leczą, wiec mam nadzieje ze jakoś to będzie ☺

• Nala85 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak poza tym też myślałam o naleśnikach, chyba mamy takie same smaki;) czekam na Pappa jak na zbawienie, mam nadzieje, ze w czwartek nie zadzwonia...czekam tez na wypłatę bo już by się przydala

• Molcia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moodliszka wrote:
    Molcia, miałam to samo tydzień temu. Zaczęłam marudzić, że wszystkie objawy mi minęły, po czym następnego dnia przeklinałam sama siebie, że narzekałam, bo objawy wróciły z podwójną siłą, także spokojnie :) Na pewno wszstko jest w porządku! Pozytywne nastawienie przede wszystkim! Wiem, że łatwo się mówi, bo średnio kilka razy na dzień mam napady strachu, że dowiem się czegoś złego w sobotę na badaniu, ale szybko w duchu karcę sama siebie i jest ok.
    dziękuję moodliszka, też się staram myśleć pozytywnie, to przez ten ostatni tydzień zaczęły mnie nachodzić takie czarne myśli - wcześniej nie panikowałam, jakoś muszę ten tydzień wytrzymać jeszcze do prenatalnych - może się wtedy uspokoję wreszcie

• moodliszka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia, myślę, że takie po prostu już jesteśmy. Ja po każdej wizycie wychodzę szczęśliwa z myślą: "już nigdy nie pomyślę, że może stać się coś złego, teraz przecież może być już tylko lepiej", a później im bliżej kolejnej wizyty, tym bardziej znowu zaczynam panikować. Dlatego cieszę się, że już w sobotę idę na wizytę i to na 8.00, więc będę pierwszą pacjentką. Miałam do wyboru jeszcze 11.05., ale dopiero na 20, więc wolę zrywać się rano z łóżka, niż przez cały dzień siedzieć jak na szpilkach i nie mieć nic z dnia.

Micia lubi tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Micia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia wrote:
    hej dziewczyny, a mnie dzisiaj znowu nachodzą wątpliwości czy wszystko jest ok, właściwie od tygodnia już nie mam mdłości ani innych objawów, a badanie dopiero za tydzień - prenatalne, chyba też zainwestuję w ten detektor bo zwariuję :(

Molcia mam to samo od prawie tygodnia brak objawów i czekam też na wizytę moja w piątek, jakoś dotrwam. Może na tym etapie ciąży objawy znikają na jakiś czas rzeczywiście :). Skoro nie tylko ja tak mam ;). Musi być dobrze !!!

moodliszka, Molcia lubią tę wiadomość

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u nas też brak objawów , brak ruchów nic mi nie pokazuje ,ze jestem w ciaży i też się martwię.

Też do brzuszka mówimy "synek" mam nadzieję ,ze dzidzia jeszcze nie słucha :)

I u nas też przeprowadzka się zapowiada ale najpierw remont. Miś nie będzie miał swojego pokoju a jak już będzie na tyle duży zamienimy jadalnie na pokój a kuchnie zrobimy ciemna trudno.

Micia lubi tę wiadomość

• Micia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do brzuszka też mówię jakby to chłopczyk tam był bo: Grosiu, Groszek :). Mówimy również na dzidzię Nasze Światełko :D to już bardziej neutralnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 15:40

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Micia wrote:
    Ja do brzuszka też mówię jakby to chłopczyk tam był bo: Grosiu, Groszek :). Mówimy również na dzidzię Nasze Światełko :D to już bardziej neutralnie.
    ja tak samo, nie wiem czemu ubzdurałam sobie, że to on ;) choć zawsze wolałam mieć córkę :) dzięki dziewczyny za wsparcie, choć u Was to już późniejszy etap niż u mnie jest to powinnyście być spokojniejsze :)

• Micia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby tak Molcia tylko od wizyty minęły 3 tygodnie, więc nie wiem jak tam Groszek urósł. Ostatnio dzidziusia widziałam jak miał 2,5 cm. Jak się nic nie czuje fizycznie to ciężko coś stwierdzić. Pozostaje wierzyć, że jest dobrze :)

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mówię dzieci, albo chłopaki. Mąż na mnie woła "cycu". Lista jest mi jeszcze kompletnie nie w głowie, ale może też dlatego, że z każdej strony mówią nam, że mają dla nas całe kartony rzeczy. Bardzo się cieszę, ale będę musiała się powstrzymywać przed kupowaniem, a tak uwielbiam <3 no nic, będą inne wydatki. Pampersy x2, szczepienia x2 mleko potem i kaszki x2 także muszę tu jakąś strategię obrać.
    Podwójna ciąża oczywiście nas zaskoczyła i też mam obawy jak ja sobie poradzę jak mąż po 2 tyg wróci do pracy. Tzn w sumie, tak jak kiedyś miałam jakieś lęki, że w ogóle nie wyobrażam sobie przyszłości, jak my sobie finansowo damy radę i w ogóle, że trzeba całe życie pracować to teraz mimo odstawienia leków nie mam takich myśli. Jakoś to przecież będzie. Przyfarciło mi się, że założyłam działalność i że jak dobrze pójdzie to załapię się na wysoki macierzyński i będę miała więcej niż mąż. Także jestem trochę z siebie dumna hihi :) To duże odciążenie psychiczne, bo tak bym się bardzo przejmowała jak sobie poradzimy. A przejmowanie się to stres, a tego nam przecież nie wolno !

Jutro o tej porze prenatalne. Boże jak dobrze, że ja jestem taką niepoprawną optymistką i wiem, że wszystko będzie dobrze i przyciągnę te myśli !! Tak strasznie nie mogę się doczekać ! Zobacze dokładnie maleństwa, może jakieś 3D ? No i kurcze, tak bym chciała się dowiedzieć kto tam mieszka :)

Micia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja już po dentyście :) Naprawdę super obsługa, nawet jak na mój olbrzymi strach przed dentystami. Zawsze jak siadam na fotel to mi serce wali na to co mnie czeka i jakie urządzenie będzie w moich ustach :P

Umówiłam się do chirurga stomatologa na poniedziałek i prawdopodobnie będziemy rwać. Pani stomatolog mówiła, że w II trymestrze takie zabiegi są już bezpieczne. Niestety, odezwał się stary problem z zębem, bo na ilość nabiału w diecie nie moge narzekać :)

Za to wizyta u gina już umówiona na 14.05. do innej doktor niż zwykle, bo moja na urlopie do 21.05. a tyle czekać ni cholery nie będę :p Nie powiem jaką płeć ginka na prenatalnych powiedziała, przekonam się czy inna doktor to samo zauważy :p A potem jak do mojej znowu pójdę to zobaczymy co ona zobaczy :D Będą 3 wersje, hehe :)

Izzy, Mała Czarna ja wiem, że czas na ruchy jest, ale to silniejsze ode mnie - uczucie niepokoju kiedy wy po kolei zaczynacie coś czuć. ja kompletnie nic a nic :(

Wysłany: 5 maja 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a propos paniki przy detektorze- wcześniej nie umiałam znaleźć serduszka i zero paniki po prostu spróbowałam po pol godzinie żeby nie męczyć dzidziulka i było serduszko + brykanie po mamusiowym brzuszku :)
    Zastanawia mnie tylko czy to normalne ze dzidzia jest tak nisko? Zazwyczaj tam gdzie byłyby włosy lonowe. I cały czas po prawej stronie lub na środku brzucha nigdy po lewej.

Wysłałam męża na zakupy mam nadzieje ze w kauflandzie mają truskawki..
    I położyłam się brzuch przestał boleć.

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś też kupiłam truskawki i banany ;) Będzie koktajl :)

skarb15 lubi tę wiadomość

‹‹ 333 334 335 336 337 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ