Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny, ja od rana w biegu, teraz usiadłam na chwilę. Rano byłam w lidlu po bagietki, bo córka potrzebuje na przedstawienie do szkoły- stalysmy jedyne 25 min do kasy, a ludzie jak dzicz. Wyrywali sobie ubrania. Coś niesamowitego. Byłam w diagnostyce na badaniach i muszę powiedzieć,że ten pakiet nie jest pełen badań jakie zleca gin. Na jedno badanie muszę czekać aż 6 dni.
Po drodze sklep, hurtownia i do domu. Na szybko tort,ciasto, bo o 12;30 po córkę i na echo serca z nią, a później praca. Wieczorem tylko 4 biszkopty i mogę położyć się spać. -
Skarb-wypoczywaj !
Natali-już tu wcześniej wspominałam że ten pakiet za wiele badań nie mawięc ja osobiście z niego nie skorzystałam bo sporo tam było niepotrzebnych,a cenowo i tak wyszło mnie taniej bo miałam zniżkę stałego klienta,niż gdyby robić z bonem + te co jeszcze mi gin zlecił
-
Skarb, na pewno brzuch cię boli z nerwów i przebytej drogi. Odpoczywaj i się nie denerwuj.
A, i umówiłam się na poniedziałek, od 13 gin przyjmuje, więc znów się razem postresujemy
Natali a jak córka się czuje po ostatnim wypadku?
Izzy co tam?????
Kusi mnie mycie okien cholernie. Prawie cztery miesiące nie ruszane (!). Kurze, podłogi.. tak się kończy, gdy się chwilę dobrze czuję. -
CZESC DZIEWCZYNY! Ja wczoraj mialam prenatalne wszystko w normie. Maluszek ma 7,22 cm, lekarz nagral cale badanie na plyte. Teraz czekam na wyniki testu pappa - nawet do 3 tygodni
Jestem dobrej mysli. Pozdrawiam.
Molcia, Mala_Czarna_89, Micia, haen, Ona_89', perelka89, ewulek, Kitaja lubią tę wiadomość
-
Shibuya ja to chyba wolałabym wcześniej mieć zrobione (bo jak coś wymyślę, to chcę już), tylko nie planuj dwa tygodnie przed urlopem, bo prace lubią się opóźniać.
Sama mam na bliżej nieokreśloną jesień zaplanowany remont (dużo powiedziane) sypialni. Generalnie tylko zmiana tapet + wstawienie rzeczy potrzebnych dla dziecka. Ale boję się robić to wcześniej.
Z okien zrezygnuję, kurzami muszę się zająć.
Zrobiłam przegląd sukienek i niestety dużo tego nie ma. Tzn jest, ale albo za wąskie, albo mi się nie podobają. Trzeba będzie dokupić. No i w szafie ogólnie zrobić porządek i wydzielić półki typowo ciążowe, bo to przecież jeszcze pół roku. -
Mala_Czarna_89: odpoczywam ale boje sie ze cos sie moze dziac a ja nic nie robie .
w sumie biore tabletki i leze to samo co bylo by w szpitalu .. Ech nie no boje sie .
Rusze lewa noga nic , rusze prawa to boli strasznie czy jak sie przekrecam to jest bardzo nie pokojace
jak zawsze bedziemy w stresie razem -
Skarb - teraz musisz odpoczywać! Wczoraj miałam podobnie, przepracowanie i mnóstwo stresów.. i chyba dopiero po tym poczułam, że jestem w ciąży, bo strasznie to przeszłam. Bóle brzucha, wykończenie jakieś prawie skrajne itp.
Shibuya - wydaje mi się, że lepiej zrobić wcześniej bo raz, że ty będziesz bardziej na siłach, dwa - zrobicie remont a potem odpoczniecie na wakacjach, a tak będziesz ciągle główkować co i jak. No i jeśli maluuch szybciej się urodzi, to może być kiepsko.
Wróciłam z USG, wszystko w porządku. Na 100% wszystko dobrze, ale lekarz powiedział, że takie usg daje 70% pewności, że będzie ok. Z Pappy zrezygnowałam, będzie co ma być.
Na razie płeć to była zgadywanka, ale lekarz sugerował, że będzie chłopczyk. Mąż z wrażenia prawie zemdlał, ja szczęśliwa, że jest ok ale z drugiej strony smutna, bo tak bardzo pragnęłam córeczki przez wiele lat. I jeszcze mam wyrzuty sumienia, że się przez to smucę xD.
Dodatkowo od razu stres, że chłopcem nie będę się umiała zająć, że będzie rozrabiaka, nie dam rady i w ogóle.
Mala_Czarna_89, Micia, Nala85, Agnike, Shibuya, haen, perelka89, Kitaja lubią tę wiadomość
-
Skarb, to może poczekaj do wieczora, a jak nie przejdzie, to poprosisz brata żeby cię zawiózł na IP? Nie będę myć okien, wiem, wiem.
Miu95 mam to samo, nie mam pojęcia jak się zająć synem. Dziewczynka może być delikatna i wrażliwa, chłopcu chciałabym dać z jednej strony dużo miłości, ale z drugiej postarać się, żeby był twardym facetemNiby chcę synka "dla męża i córki", ale tak całkiem egoistycznie, to chyba wolę drugą dziewczynkę
Co by nie było- damy radę, z resztą podobno synusie są mamusiowe, a córeczki- księżniczki tatusia -
Shibuya wrote:No właśnie ja też wolałabym wcześniej, ale się trochę boję, że czerwiec czy lipiec to trochę za wcześnie. Może wezmę się za to po powrocie z urlopu i wtedy będę mogła już kupować rzeczy dla dziecka i wstawiać do pokoju, bo wcześniej to sama nie wiem
-
Skarb-A może to wyrostek ? nie pamiętam teraz jak to jest..ale właśnie boli jak się chyba prawą nogę podciągnie do mostka a później prostuje.
Shibuya-Ja bym zrobiła jak pogoda będzie czyli niebawem,my zawsze latem robimy bo wtedy farba raz,dwa schnie,a teraz na szczęście farby są bezzapachowe więc generalnie nic nie śmierdzi
bo później to już i brzuszek większy więc raczej tak średnio
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 12:06
-
Mała Czarna tu są pozostałe części, może zaraz sobie obejrzę
część 2 - http://vod.pl/programy-tv/odyseja-zycia-przebudzenie-zmyslow/l3b22
część 3 - http://vod.pl/programy-tv/odyseja-zycia-czas-narodzin/csmlf
Mala_Czarna_89, olcia88 lubią tę wiadomość
-
Miu95: mam nadzieje ze przejdzie i ze nic sie nie dzieje z malenstwem ..
mala czarna brat u swojej laski wiec najszybciej jutro.
Agnike: mnie boli jak rusze to prawa noga czy sie schyle .. -
nick nieaktualnydziewczyny ucieklam z pracy. Powinnam byc do 15 ale brzuch mnie jeszcze boli i w ogole slaby dzien. Mala gdzie dam rade kupic jagody suszone?
Miu tez chcialam dziewczynke a jak wiem, ze na 70% synus to jakos inaczej reaguje niz myslalam, ciesze sie a balam sie ,ze tej radosci nie bedzie. -
Nala dziękuję, będziemy oglądać :*
Gdzie oglądasz te rzeczy? Bo ja niekumata
Muszę zainwestować w porządny mop, bo się zajadę na kolanach, a u mnie 85m2 do sprzątania
Skarb na pewno z maluszkiem jest wszystko dobrze, po prostu mama mu się przeforsowałaMnie przedwczoraj bolał brzuch, jak poleżałam dwie godziny to przeszło, potem coś tam robiłam i znów wróciło, po prostu słabszy dzień, choć przyznaję, też się strachu najadłam. Odpoczywaj, polecam odyseję życia Nali
Galaretka kurcze, to w takich paczkach jest sprzedawane, pamiętam, że nie we wszystkich sklepach było, ale generalnie w spożywczych
Shibuya dobrze, że masz takie przyjemne dylematy
A propos remontów kiedy bierzecie się za przygotowanie kącika dla malucha? Pod sam koniec ciąży?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 12:39
skarb15 lubi tę wiadomość
-
Mala_Czarna_89: kochana jak tak napisalas odrazu mi przeszlo
to poleze sobie ile tylko trzeba i dopiero w pon na wizyte pojade
Jak leze plackiem i jeszcze na plecach a tak nie cierpialam to kompletnie nic mnie nie boli ale jak sie porusze to masakra .. -
Mała Asda to taki sklep w Anglii, coś jak Tesco
mają taki jak oni dział z ubraniami (George), ale chyba jest taniej.
Z tym, że w Polsce ich nie ma i na dodatek do Polski nie wysyłają, dlatego potrzebuję pomocy kuzyna, który mieszka w Anglii.
Z racji tego, że bardziej kieruję się na dziewczynki to oglądam tam dla dziewuszek rzeczy np.
http://direct.asda.com/george/baby/bodysuits/3-pack-assorted-bodysuits/G004938235,default,pd.html
normalnie się zakochałam i to w sumie wychodzi 25 zł za 3 body -
Nala, fajne, widzę, że w ogóle niezłe ceny mają. Mam nadzieję, że z czasem będę mogła więcej chodzić i ruszę na podbój sieciówek.
Shibuya no właśnie, bo jak się urodzi przed terminem..Wiesz, na sam koniec można zostawić jedynie przebranie pościeli i finał.
Aaaaa krw łupież mi wyskoczył pierwszy raz w życiu! Mogłam się spodziewać, bo zawsze musiałam myć głowę codziennie, teraz co 3-4 dni i siano nieziemskie mam Co prawda używam olejku arganowego, no ale łupież?! -
nick nieaktualnyMała ja też mam od jakiegoś tygodnia i też nigdy nie miałam.
Co do remontu czeka nas całego mieszkania a maluch i tak z nami to tylko łóżeczko i komódkę dla niego kupimy...
Moja koleżanka zamówiła wczoraj łóżeczko , jest w 7 mies. i tak się zastanawiam a jak kupimy a coś będzie nie tak? Nie wiem skąd te moje czarne myśli ...
Skarb ja nawet nie będę sobie wyobrażała jak się męczysz :* Jesteś super dzielna.
A i ostatnio przeszłam po sklepach i o jeju jakie te ciuszki masakrycznie drogie!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 13:25