X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po 20 tygodniu zaczynam kompletować wszystko, a w wakacje remont po czym pod koniec września rozkładanie łóżeczka i ogólne organizowanie pokoiku dla malucha :)

Podobnie jak niektóe z was, łóżeczko nakryję folią żeby się nie kurzyło :)

Mandi :) lubi tę wiadomość

• moodliszka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki!
    Ja dzisiaj jestem w rewelacyjnym nastroju i stworzyłam wokół siebie jakąś taką tarczę, która w ogóle nie dopuszcza do mnie jakiś negatywnych myśli :P
    Dzień po odstawieniu luteiny wszystko w porządku, żadnych plamień, więc odpukać pod tym względem jest ok.
    Wczoraj nie mogłam się nadziwić! Wieczorem tak wybiło mnie brzuszek (na pewno nie po jedzeniu, bo jadłam dwie godziny wcześniej przed tą sytuacją), że mój mąż zrobił taaaakie oczy. Brzusio zaczynał się gdzieś trochę pod piersiami i był naprawdę duży! Aż śmiać mi się chciało. Powiedzcie mi dziewczyny czy też macie po bokach brzucha widoczne żyłki? Gdzieś trochę ponad wysokością bioder? Bo ja właśnie takie mam, po obydwu stronach.
    Mam jeszcze jedno pytanko: jak śpicie? Na lewym boku tylko i wyłącznie? Czy na plecach i prawym boku też? Mi wcześniej najwygodniej było na plecach bądź prawym boku, ale zauważyłam, że od jakiegoś czasu nie jestem w stanie zbyt długo wyleżeć na prawym boku i od razu przewracam się na lewy. Na plecach niby też dobrze, ale jednak jakoś instynktownie przewracam się na ten lewy bok na którym jest mi najlepiej.

Molcia lubi tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to za dużego remontu nie przewiduję - właściwie to urządzanie, bo pokój stał właściwie pusty od czasu kiedy się wprowadziliśmy (są dwie szafki, ale idą do wyrzucenia) ale chciałabym jedną ścianę pomalować/wytapetować poza tym trzeba kupić lampę no i mebelki, więc za dużo szaleństwa nie będzie - u mnie termin na koniec listopada, choć pewnie ze 2 tyg wcześniej bo powinnam mieć cc, zatem liczę że przygotowania ruszą w połowie września - nie chcę się śpieszyć

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moodliszka wrote:
    Cześć Dziewczynki!
    Ja dzisiaj jestem w rewelacyjnym nastroju i stworzyłam wokół siebie jakąś taką tarczę, która w ogóle nie dopuszcza do mnie jakiś negatywnych myśli :P
    Dzień po odstawieniu luteiny wszystko w porządku, żadnych plamień, więc odpukać pod tym względem jest ok.
    Wczoraj nie mogłam się nadziwić! Wieczorem tak wybiło mnie brzuszek (na pewno nie po jedzeniu, bo jadłam dwie godziny wcześniej przed tą sytuacją), że mój mąż zrobił taaaakie oczy. Brzusio zaczynał się gdzieś trochę pod piersiami i był naprawdę duży! Aż śmiać mi się chciało. Powiedzcie mi dziewczyny czy też macie po bokach brzucha widoczne żyłki? Gdzieś trochę ponad wysokością bioder? Bo ja właśnie takie mam, po obydwu stronach.
    Mam jeszcze jedno pytanko: jak śpicie? Na lewym boku tylko i wyłącznie? Czy na plecach i prawym boku też? Mi wcześniej najwygodniej było na plecach bądź prawym boku, ale zauważyłam, że od jakiegoś czasu nie jestem w stanie zbyt długo wyleżeć na prawym boku i od razu przewracam się na lewy. Na plecach niby też dobrze, ale jednak jakoś instynktownie przewracam się na ten lewy bok na którym jest mi najlepiej.
    przepraszam, że tak dopytuję - a brałaś tylko luteinę czy coś jeszcze innego? ja od zawsze zasypiam tylko na lewym boku, więc nie zauważyłam różnicy

• moodliszka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia, nie przepraszaj za pytania, pytaj o co chcesz ;) tak, brałam tylko luteinę. Nie liczę oczywiście witamin, które polecił mi lekarz dodatkowo.

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moodliszka ja śpię wciąż na brzuchu lub lewym boku ale jak za długą poleżę na boku to boli mnie biodro i wracam na brzuch. Nie wiem jak tego spania się oduczyć ,czasem w nocy maż mnie budzi " Kotuś, nie śpimy na brzuszku" :)

Może powinnam tą poduszkę kupić ?

• Molcia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moodliszka wrote:
    Molcia, nie przepraszaj za pytania, pytaj o co chcesz ;) tak, brałam tylko luteinę. Nie liczę oczywiście witamin, które polecił mi lekarz dodatkowo.
    pytam bo ja w tej chwili też biorę luteinę - dopochwową i mam po niej podrażnienie, a nie chcę już wracać do duphastonu bo po nic się czułam fatalnie i miałam kiepskie wyniki wątrobowe, a lekarka na razie nie chciała mi odstawiać progesteronu mówiąc, że jeszcze wcześnie - a widzę, że Twoja ciąża jest tylko tydzień starsza

• moodliszka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka, ja nigdy nie lubiłam spać na lewym boku, no ale teraz jest mi tak jakoś najwygodniej. Co prawda też czasami bardziej odwrócę się na brzuch, ale to tak tylko na chwilę. Też czasami wszystko zaczyna mnie boleć na boku, to wtedy poleżę bardziej na plecach. Może ta poduszka to całkiem dobry pomysł, może pomogłaby mi przespać całą noc (nie liczę oczywiście przerwy na siusiu, która jest obowiązkowa :P)

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia, ja też brałam luteinę dopochwowo. Wszystko było po niej ok. Jedyne nieco bardziej obfite upławy, ale lekarz wytłumaczył mi, że są one spowodowane resztkami tabletki, które się po prostu nie wchłaniają. Ja idę w sobotę do lekarza, ale już cztery tygodnie temu jak byłam w 9 tygodniu lekarz chciał odstawić u mnie luteinę, ale w końcu powiedział, że da mi jeszcze jedno opakowanie, no i we wtorek wieczorem brałam ostatni raz. Zobaczymy co mi powie teraz.

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Czarna właśnie czekamy na echo serca i powinno być koniec z lekarzami.
    Z zakupami dla maleństwa czekam do września, będę prosić znajomych z USA o UK o zakupy. Oczywiście dla starszej również :-)
    Teraz jestem na etapie kompletowania wyposażenia tzn kubki,talerze itp. Jak pójdziemy na swoje to musi być wszystko. Dobrze, że sprzęt kuchenny mam i to mnie cieszy.
    Natalka do swojego nowego pokoju na początek zabierze meble, które są z nią od 2 urodzin.
    Fundamenty powinny być w ciągu 2 tygodni. W końcu marzenie zaczyna się realizować

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natali101 mam nadzieję ,ze uda Wam się zrealizować marzenia w wymarzonym czasie...bo z takimi przedsięwzięciami zawsze są opóźnienia.

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka na brzuchu oduczysz się sama spać, bo jak będzie rósł, to w końcu będzie ci niewygodnie :)

Ja się boję jutrzejszego dnia, bo ost właśnie na 3 dzień po zmniejszeniu dawki dupka pojawiło się minimalne plamienie.

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya! Uśmiech i głowa do góry!!! Będzie wszystko dobrze!:)

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya na pewno będzie dobrze! Nie ma się co stresować bo to tylko szkodzi maluszkowi.

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya! Nie możesz myśleć negatywnie! Z drugiej strony wiem co to znaczy stres, bo przeżywam go przy każdej wizycie, ale z każdą kolejną utwierdzam się w przekonaniu, że tym razem wszystko będzie ok!

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, obowiązkowo od razu daj znać co i jak! :)

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Micia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy, trzymamy kciuki Shibuya :) Będzie dobrze innej opcji nie ma :D

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy bardzo mocno! :) I czekamy z niecierpliwością na dobre wieści :D

Ginger84 lubi tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś znalazłam taki tekst: "15 tydzień ciąży - dziecko chętnie ssie kciuk, zwłaszcza wtedy, gdy jest smutne. A gorszy nastrój zawdzięcza tobie, bo jeśli tryskasz radością, i ono jest pogodny, a gdy masz „doła”, malcowi także nie jest do śmiechu."

I od razu zaczęłam mówić do brzucha ani się waż wkładać paluch do buzi ;) i poszliśmy spać.

przed 19 wizyta u endokrynologa , mam ponad normę anty -TG i ciekawe co na to powie i czy zmieni dawki.

Shibuya chyba jeszcze w kolejce...

• moodliszka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mamy kolejny argument przemawiający za tym, by myśleć pozytywnie :P Przecież żadna z nas nie chce, by nasze Maleństwo było smutne :D :)
    Daj znać jak wizyta u endokrynologa, co powiedział i w ogóle.
    Też czekam już z niecierpliwością na Shibuyę i na to aż zasypie nas dobrymi wiadomościami.

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
‹‹ 344 345 346 347 348 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ