X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tak miałam wcześniej, że cięzko było z łóżka wstać i często jak miałam możliwośc to leżałam długo :) Teraz jest lepiej, choć ja na mdłości nie narzekam, jestem chyba z tych szczęściar bez nich :)

• monia35 Przyjaciółka

Wysłany: 12 marca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczeeeta... dolaczam do was LISTOPADOWKI ...term 9 listopad...pozdrawiam i zdrowka zycze

Femme lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgfcf3a7od.png[/link]
  • Gogola Przyjaciółka

Wysłany: 12 marca 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, melduje się w listopadóweczkach 2015 :) widzę, że każda prawie po jakiś traumatycznych przejściach- bardzo współczuje strat maluszków..nie wyobrażam sobie takiego bólu. Ja też cykl temu przeszłam stratę biochemicznej ale od samego początku wiedziałm, że cos jest nie tak. Hcg wynosiło zaledwie ponad 22 i plamienia i brudzenia...spadło do 3 a potem to już wiadomo.. :(
    Jestem po pierwszym cyklu z CLo i chyba się udało :) za pierwszym razem :)
    Jestem już mamusią 4 letnigo syneczka- mojego oczka w głowie. Jutro mam wizytę u ginka bo w związku z tą poprzednio-cyklową biochemiczną biore duphaston i acard.
    Jestem mamą "cukrzycową"- tzn. z synkiem przeszłam cukrzycę ciążową insulinozależną. oczywiście nie życzę ale jakby co to służę radą :)
    Pozdrawiam bardzo wszystkie zafasolkowane :)

relgx1hplp93ekbb.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy ja mam na to taką teorię, że organizm musi się przyzwyczaić do tego, co się dzieje w środku i potem będzie lepiej. Na razie jestem nieprzytomna. Wstępnie dałam sobie taryfę ulgową na ten tydzień, mam nadzieję, że później będzie lepiej.

Witaj Gogola i monia, czekamy na suwaczek :)
    No żesz musi być wszystko dobrze!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 12:29

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gogola wrote:
    Cześć dziewczyny, melduje się w listopadóweczkach 2015 :) widzę, że każda prawie po jakiś traumatycznych przejściach- bardzo współczuje strat maluszków..nie wyobrażam sobie takiego bólu. Ja też cykl temu przeszłam stratę biochemicznej ale od samego początku wiedziałm, że cos jest nie tak. Hcg wynosiło zaledwie ponad 22 i plamienia i brudzenia...spadło do 3 a potem to już wiadomo.. :(
    Jestem po pierwszym cyklu z CLo i chyba się udało :) za pierwszym razem :)
    Jestem już mamusią 4 letnigo syneczka- mojego oczka w głowie. Jutro mam wizytę u ginka bo w związku z tą poprzednio-cyklową biochemiczną biore duphaston i acard.
    Jestem mamą "cukrzycową"- tzn. z synkiem przeszłam cukrzycę ciążową insulinozależną. oczywiście nie życzę ale jakby co to służę radą :)
    Pozdrawiam bardzo wszystkie zafasolkowane :)
    ktory tydzien ciazy?:) czekamy na suwaczek :)

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • Femme Przyjaciółka

Wysłany: 12 marca 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia35 wrote:
    Witajcie dziewczeeeta... dolaczam do was LISTOPADOWKI ...term 9 listopad...pozdrawiam i zdrowka zycze

Ja mam termin na 8 listopada :) jak się czujesz??

monia35 lubi tę wiadomość

rfxg3e3kzk2qvjex.png

Wysłany: 12 marca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podajecie terminy porodu wg okresu, czy już po konsultacji z lekarzem?

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • perelka89 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 21:18

klz920mm8wuzprdr.png

Wysłany: 12 marca 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj perelka, mnóstwo przyszłych mam pisze tutaj, że boli je brzuch. My to sobie też chyba trochę wkręcamy, tzn teraz zauważamy każdy ruch jelit :) A może to gazy, wzdęcia? Pomyśl, jaką cudowną fabryką stał się teraz Twój brzuch, dzieje się tam na całego :) Na usg fakt faktem niewiele widać. Byłam we wtorek i gin powiedział, że jedyne, co można stwierdzić, to że pęcherzyk w macicy jest, a więc i ciąża, ale Dzidziusia jeszcze nie widać. Trzymaj się!

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podałam wg kalendarza, bo dla lekarza na I wizycie za wcześnie było na dokładne oznaczenie wieku ciąży :) Pewnie teraz na II mi powie, bo już mi zapowiedziała, że założymy książeczkę ciąży itp. :)

• Gogola Przyjaciółka

Wysłany: 12 marca 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściarko to będzie mój szósty tydzień. Suwaczek wkleję ale po jutrzejszej wizycie..taki mały prezencik sobie zrobię jak zobaczę małego robaczka w brzuszku. Ciężko mi jeszcze w to uwierzyć, że zostanę podwójna mamą :)

ps. mnie też brzuch pobolewa..mam nadzieję, że to raczej dobry z objawów. No gdzieś ta malinka nam się tam porządnie musi wwiercić :) hehhe

Mi nie dokuczają mdłości za to mam zawroty głowy- jak za szybko wstanę to fiuuu obraz mi dopiero po chwili wraca na swoje miejsce ;)

relgx1hplp93ekbb.png

Wysłany: 12 marca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wlasnei robie sobie frytki i sos czosknowy nie zdrowo ale wziela mnie ochota :D raz sobie mozna pozwolic;p

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frytki z piekarnika są w miarę ok, sama tak szamię ;p tyle, że z majonezem :)

• Gogola Przyjaciółka

Wysłany: 12 marca 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no pewnie :) to czas tzw..." hmmmm..na co mam dziś ochotę :).."

szczesciara25 lubi tę wiadomość

relgx1hplp93ekbb.png
  • Femme Przyjaciółka

Wysłany: 12 marca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też cały zeszły tydzień miałam dość silne bóle podbrzusza tak jak na okres a do tego okropne skurcze co chwile z innej strony i martwiłam się, ale we wtorek na USG okazało się, że już widać kropeczkę i na razie jest wszystko w porządku i lekarz powiedział, że czasem na początku musi tak być i dopóki nie pokładasz się z bólu na ziemię i nie towarzyszy temu silne krwawienie to nic groźnego raczej.

I w sumie też nie mam poza tym większych objawów. Czasami leciutko mnie zemdli ale dosłownie kilka razy się zdarzyło. Za to mam wzdęcia i zgagę po jedzeniu zwłaszcza się nasila. Lekarz kazał mi się cieszyć, że nie mam nasilonych objawów póki co, bo na pewno jeszcze przyjdą ;)

szczesciara25 lubi tę wiadomość

rfxg3e3kzk2qvjex.png

Wysłany: 12 marca 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najważniejsze ze wszystko ok:))

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • perelka89 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 02:42

klz920mm8wuzprdr.png

Wysłany: 12 marca 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo jezu ale sie najadlam tymi frytkami o.O

Ona_89' lubi tę wiadomość

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • Gogola Przyjaciółka

Wysłany: 12 marca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj rybka na parze i warzywka orientalne...choć mój pierworodny od rana chce mnie naciągnąć na pizze i mało nie uległam...

mi ovi wyznaczyło date porodu na 11 listopada ale jeszcze zobaczę co mi lekarz powie :)

relgx1hplp93ekbb.png
  • kasiakks Koleżanka

Wysłany: 12 marca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazdroszczę Wam tych wizyt, ja mieszkam w UK na stałe. za 2tyg lecę do Pl tylko na wizytę do mojej pani dr. Oczywiście jest schiz czy wszystko dobrze.
    O pierwszą ciążę walczyłam 7lat a teraz nas spotkała taka niespodzianka.

l22ndf9hyq79dbkx.png

rfxgcsqvjrfynkt6.png
‹‹ 34 35 36 37 38 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ