X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tak miałam wcześniej, że cięzko było z łóżka wstać i często jak miałam możliwośc to leżałam długo :) Teraz jest lepiej, choć ja na mdłości nie narzekam, jestem chyba z tych szczęściar bez nich :)

• monia35 Przyjaciółka

Wysłany: 12 marca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczeeeta... dolaczam do was LISTOPADOWKI ...term 9 listopad...pozdrawiam i zdrowka zycze

Femme lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgfcf3a7od.png[/link]
  • Gogola Przyjaciółka

Wysłany: 12 marca 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, melduje się w listopadóweczkach 2015 :) widzę, że każda prawie po jakiś traumatycznych przejściach- bardzo współczuje strat maluszków..nie wyobrażam sobie takiego bólu. Ja też cykl temu przeszłam stratę biochemicznej ale od samego początku wiedziałm, że cos jest nie tak. Hcg wynosiło zaledwie ponad 22 i plamienia i brudzenia...spadło do 3 a potem to już wiadomo.. :(
    Jestem po pierwszym cyklu z CLo i chyba się udało :) za pierwszym razem :)
    Jestem już mamusią 4 letnigo syneczka- mojego oczka w głowie. Jutro mam wizytę u ginka bo w związku z tą poprzednio-cyklową biochemiczną biore duphaston i acard.
    Jestem mamą "cukrzycową"- tzn. z synkiem przeszłam cukrzycę ciążową insulinozależną. oczywiście nie życzę ale jakby co to służę radą :)
    Pozdrawiam bardzo wszystkie zafasolkowane :)

relgx1hplp93ekbb.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy ja mam na to taką teorię, że organizm musi się przyzwyczaić do tego, co się dzieje w środku i potem będzie lepiej. Na razie jestem nieprzytomna. Wstępnie dałam sobie taryfę ulgową na ten tydzień, mam nadzieję, że później będzie lepiej.

Witaj Gogola i monia, czekamy na suwaczek :)
    No żesz musi być wszystko dobrze!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 12:29

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gogola wrote:
    Cześć dziewczyny, melduje się w listopadóweczkach 2015 :) widzę, że każda prawie po jakiś traumatycznych przejściach- bardzo współczuje strat maluszków..nie wyobrażam sobie takiego bólu. Ja też cykl temu przeszłam stratę biochemicznej ale od samego początku wiedziałm, że cos jest nie tak. Hcg wynosiło zaledwie ponad 22 i plamienia i brudzenia...spadło do 3 a potem to już wiadomo.. :(
    Jestem po pierwszym cyklu z CLo i chyba się udało :) za pierwszym razem :)
    Jestem już mamusią 4 letnigo syneczka- mojego oczka w głowie. Jutro mam wizytę u ginka bo w związku z tą poprzednio-cyklową biochemiczną biore duphaston i acard.
    Jestem mamą "cukrzycową"- tzn. z synkiem przeszłam cukrzycę ciążową insulinozależną. oczywiście nie życzę ale jakby co to służę radą :)
    Pozdrawiam bardzo wszystkie zafasolkowane :)
    ktory tydzien ciazy?:) czekamy na suwaczek :)

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • Femme Przyjaciółka

Wysłany: 12 marca 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia35 wrote:
    Witajcie dziewczeeeta... dolaczam do was LISTOPADOWKI ...term 9 listopad...pozdrawiam i zdrowka zycze

Ja mam termin na 8 listopada :) jak się czujesz??

monia35 lubi tę wiadomość

rfxg3e3kzk2qvjex.png

Wysłany: 12 marca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podajecie terminy porodu wg okresu, czy już po konsultacji z lekarzem?

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • perelka89 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 21:18

klz920mm8wuzprdr.png

Wysłany: 12 marca 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj perelka, mnóstwo przyszłych mam pisze tutaj, że boli je brzuch. My to sobie też chyba trochę wkręcamy, tzn teraz zauważamy każdy ruch jelit :) A może to gazy, wzdęcia? Pomyśl, jaką cudowną fabryką stał się teraz Twój brzuch, dzieje się tam na całego :) Na usg fakt faktem niewiele widać. Byłam we wtorek i gin powiedział, że jedyne, co można stwierdzić, to że pęcherzyk w macicy jest, a więc i ciąża, ale Dzidziusia jeszcze nie widać. Trzymaj się!

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podałam wg kalendarza, bo dla lekarza na I wizycie za wcześnie było na dokładne oznaczenie wieku ciąży :) Pewnie teraz na II mi powie, bo już mi zapowiedziała, że założymy książeczkę ciąży itp. :)

• Gogola Przyjaciółka

Wysłany: 12 marca 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściarko to będzie mój szósty tydzień. Suwaczek wkleję ale po jutrzejszej wizycie..taki mały prezencik sobie zrobię jak zobaczę małego robaczka w brzuszku. Ciężko mi jeszcze w to uwierzyć, że zostanę podwójna mamą :)

ps. mnie też brzuch pobolewa..mam nadzieję, że to raczej dobry z objawów. No gdzieś ta malinka nam się tam porządnie musi wwiercić :) hehhe

Mi nie dokuczają mdłości za to mam zawroty głowy- jak za szybko wstanę to fiuuu obraz mi dopiero po chwili wraca na swoje miejsce ;)

relgx1hplp93ekbb.png

Wysłany: 12 marca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wlasnei robie sobie frytki i sos czosknowy nie zdrowo ale wziela mnie ochota :D raz sobie mozna pozwolic;p

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frytki z piekarnika są w miarę ok, sama tak szamię ;p tyle, że z majonezem :)

• Gogola Przyjaciółka

Wysłany: 12 marca 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no pewnie :) to czas tzw..." hmmmm..na co mam dziś ochotę :).."

szczesciara25 lubi tę wiadomość

relgx1hplp93ekbb.png
  • Femme Przyjaciółka

Wysłany: 12 marca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też cały zeszły tydzień miałam dość silne bóle podbrzusza tak jak na okres a do tego okropne skurcze co chwile z innej strony i martwiłam się, ale we wtorek na USG okazało się, że już widać kropeczkę i na razie jest wszystko w porządku i lekarz powiedział, że czasem na początku musi tak być i dopóki nie pokładasz się z bólu na ziemię i nie towarzyszy temu silne krwawienie to nic groźnego raczej.

I w sumie też nie mam poza tym większych objawów. Czasami leciutko mnie zemdli ale dosłownie kilka razy się zdarzyło. Za to mam wzdęcia i zgagę po jedzeniu zwłaszcza się nasila. Lekarz kazał mi się cieszyć, że nie mam nasilonych objawów póki co, bo na pewno jeszcze przyjdą ;)

szczesciara25 lubi tę wiadomość

rfxg3e3kzk2qvjex.png

Wysłany: 12 marca 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najważniejsze ze wszystko ok:))

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • perelka89 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 02:42

klz920mm8wuzprdr.png

Wysłany: 12 marca 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo jezu ale sie najadlam tymi frytkami o.O

Ona_89' lubi tę wiadomość

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • Gogola Przyjaciółka

Wysłany: 12 marca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj rybka na parze i warzywka orientalne...choć mój pierworodny od rana chce mnie naciągnąć na pizze i mało nie uległam...

mi ovi wyznaczyło date porodu na 11 listopada ale jeszcze zobaczę co mi lekarz powie :)

relgx1hplp93ekbb.png
  • kasiakks Koleżanka

Wysłany: 12 marca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazdroszczę Wam tych wizyt, ja mieszkam w UK na stałe. za 2tyg lecę do Pl tylko na wizytę do mojej pani dr. Oczywiście jest schiz czy wszystko dobrze.
    O pierwszą ciążę walczyłam 7lat a teraz nas spotkała taka niespodzianka.

l22ndf9hyq79dbkx.png

rfxgcsqvjrfynkt6.png
‹‹ 34 35 36 37 38 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ