Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
majeczka8: Dlatego sie zgodzilam na jego tak dlugi pobyt tam , zeby zarobil na malenstwo - przeciez tyle trzeba bedzie mu na kupic , a z zarobkami w jego poprzednej pracy bylo ciezko niby po 4 tys miesiecznie ale pracodawca nie chcial wyplacac jak wyplacil to 300 zl na tydz i za co zyc ?
Wiec kierujemy sie dobrem malenstwa wlasnie
micia : kochana jakby nie wy to bym zwariowalaMicia, majeczka8 lubią tę wiadomość
-
Miu to oszczędzaj się ile możesz byle do wakacji. A mpj też się upierał przy jednym dziecku a tu niespodzianka i teraz dumny tata
Siedzimy w naszym ogródku poskladalam Laurce domek i odpoczywam w fotelu a moi malują huśtawkę i ławki. Jak tak ma wygladac cale lato to może byćMicia, skarb15 lubią tę wiadomość
-
A ja dziś wypoczywam w łóżeczku. Brzuch boli:( kurcze to już 15tc a bóle są nadal. Zastanawiam się czy tak już do końca będzie? Wzięłam nospę i magnez ale za bardzo nie pomogło.
Mąż ogarnął dom, zrobił zakupy. Teraz poszedł poćwiczyć a my z Patrykiem czekamy na teściową i szwagierkę
U nas pogoda się coś psuje jest cieplutko ale już dosyć mocno zachmurzone:/madzi4aam lubi tę wiadomość
-
Ja mam córkę i nigdy nie było różowych sukienek, spineczek,kokardek. Lalki to.zło konieczne, koparki,młotki,dinozaury to dopiero był full wypas
obecnie moja córka kocha fortyfikacje fortów z tatusiem,motory, samochody, strzelanie. Taka o to trafiła mi się kobitka
mąż chce córkę, mi wszystko jedno aby zdrowe było.
Rano byłam w pracy, później szybko do domu i zrobić torty na komunie i jeszcze mam zakupy w planach. Nati jedzie we wtorek na wycieczkę i muszę kupić jej kilka rzeczy. Teraz teściowa zrobiła obiad zjadłam i leżęMicia lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny. Ja już po wizycie, jakiś czas. Wiem, że obiecałam napisać około południa, ale nie wyszło, ale widzę, że o mnie zapomniałyście i się nie zaczęłyście martwić, więc nie mam wyrzutów sumienia
Z Maleństwem wszystko w porządku. Rośnie jak na drożdżach, nadrobiło 4 dni, więc według usg dzisiaj mamy 13 tydzień i 4 dzień. Ma 7,4 cm. Na 90% będzie córeczkaMąż dopiero teraz doszedł do siebie i pogodził się z faktem, bo był święcie przekonany, że będzie syn
Ja też tak czułam, ale jak usłyszałam, że będzie dziewczynka, to taaaki uśmiech pojawił się na mojej twarzy. Chociaż wiadomość o płci nie zrobiła na mnie takiego wrażenia jak fakt, że wszystko z Malutką w porządku
Bo wiadomo, że to jest najważniejsze.
Kitaja, Micia, skarb15, Mala_Czarna_89, haen, Ona_89', agulla03, justa1234, perelka89, majeczka8, Shibuya, ewulek, Nuffeq lubią tę wiadomość
-
Mooodliszka : Ja przez dzisiejsze zakrecenie , wylecialo mi z glowy !!! :*
Kochana ! Ciesze sie ze wszystko dobrze z Twoja ksiezniczka
-
Dziewczyny brała może któraś z Was macmiror complex w ciąży na infekcję, lekarz mi przepisała ale troszkę się boję, czy mogę w I trymestrze brać? Chociaż lekarz pewnie wie co robi przepisując ten lek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2015, 19:39
ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud
[*] 26.03.2014 - 9 tc
-
Micia ja brałam ale jak nie bylam w ciąży wg mnie szalu nie zrobil.. Przeczytaj ulotkę noni zdaj die na lekarza
ja pierwsza infekcje w ciąży wyleczylam pimafucin trzy mega wielkie globulki. Tydzień później dostalam kolejnej i gin przepisał mi 20 dopochwowych globulek cos na n.. Nir pamiętam a nir ma mnie w domu żeby sprawdzić. Widzialam tylko ze w jakiejś książce szukam nazwy zanim przepisał..
Modliszka świetnie ze wszystko ok i gratuluje córy.
ja w dalszym ciagu nastawiona na chłopca. A smaki zależą od dnia. Dzisiaj zachwycam sie keczupem z pomidorem. A dokładniej wcinam kanapki z Salata seren zoltym(wkoncu po nim nie wymiotuje) wędlina gotowana z indyka bardzo mi smakuje musztarda na to pomidor i na to keczup.Micia lubi tę wiadomość
-
A ja mam taka urodę ze co chwile mam grzybka.. Szwagierka miala tak samo przed ciąża a w ciąży prawie caly czas na globulkach. Musze soe swojego o jakiś probiotyk spytac bo jogurty mi srednio podchodzą bardziej serki typu danio
-
nick nieaktualnyMicia wrote:Dziewczyny brała może któraś z Was macmiror complex w ciąży na infekcję, lekarz mi przepisała ale troszkę się boję, czy mogę w I trymestrze brać? Chociaż lekarz pewnie wie co robi przepisując ten lek
)
ja tez ostatnio dostalam antybiotyk na pecherz i pimafucin, ale po antybiotyku na bakterie minelo wszytsko wiec chyba jednak bakterie ;/ no a ulotka tez nie zachecala..ale lekarka twierdzila ze na tym etapie mozna juz wziac wiec wzielamchyba lepsze to niz hodowac te swinstwa w sobie
Micia, perelka89, Nuffeq lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMicia wrote:Hej ailatan
Według USG jutro kończę 12 tc, więc wezmę te globulki w końcu lekarz przepisał. W ulotce napisane, że nie przenika do krwi. Masz rację bakterie mogą bardziej zaszkodzić.i zaczynasz lada sie 14 tydzien
wiec wiesz no ja tez bralam tez ten antybiotyk 3 dni temu a niby nie podawac w 1 trmestrze.. ale na tym etapie wiekszosc waznych narzadow juz jest wyksztalcone
wahalam sie, chcialam poczekac kilka dni, ale mowie kurcze jak sie rozpeta na calego to bede zamiast jednej saszetki brala tydzien i to mocniejsze leki.. i mowie sobie przeciez lekarz nie chcialaby zrobic krzywdy dziecku
Micia lubi tę wiadomość
-
ailatan mój suwaczek kłamie, bo jest liczony od ostatniej miesiączki a dzidziuś jest młodszy o 4 dni. Więc kończę 12 czyli zaczynam 13 tc, coś w tym stylu. Dzięki dziewczyny za pomoc.
Mikado mój lek też ma wpisane, że działa miejscowo i nie przenika do krwi i nie działa na cały organizm. Tak to już jest my mamy panikujemy bo martwimy się o nasze dzieci.
[*] 26.03.2014 - 9 tc
-
nick nieaktualnyA to taki lek to juz w ogole spoko
Moj niestety przenikal do organizmu, ale ale no czasami trzeba wybrac
jestem dobrej mysli:)
a ja moj suwaczek juz 2 razy zmeinialam bo dziecko powinno byc mlodsze o 4 dni a tak uroslo ze jest starsze o 2hihi
we wtorek ide na prenetalne.. Mam nadzieje poznac wstepnie plec:) no ale co najwazniejsze uslyszec serduszko i ze wszytsko jest dobrze:) -
Ja byłam w piątek na USG, ale nie wiem czy chłopiec czy dziewczynka, jestem troszkę dziwna, bo nawet póki co mnie to zbytnio nie ciekawi
. U mnie dzidziuś był młodszy o 6 dni teraz jest o jakieś 4 dni, ale zależy jak lekarz zmierzy. Bo na ostatnim badaniu był skulony, więc pewnie jest troszkę dłuższy niż zmierzył lekarz. Najważniejsze, że na tym etapie wszystkie parametry prawidłowe
.
[*] 26.03.2014 - 9 tc
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny jestem ! Jeny jak mi miło, że o mnie pamiętacie !
Nie było mnie, bo w środę po badaniach pojechaliśmy ogarniać kafle i inne panele do przyszłego domu. Wróciłam padnięta. W czwartek miałam urodziny, zaprosiłam sporo osób na grilla i wyprawiałam wczoraj. Więc 2 dni biegania po sklepach po pracy i przygotowywania wszystko sama. Zapowiedziało się i było 25 osób, masakra ! Cieszyłam się, że tylko osób chętnie przyjdzie ale stres tylko jak się pomieszczą i czy wszystkiego starczy. Mąż nie bardzo się spisał i dziś przeprowadziłam się chwilowo do mamy, żeby coś zrozumiał. Mam mega doła, taki smutek w oczach, przykro mi cholernie. Ludzie mnie zawiedli a ja się tak starałam, tyle przygotowywałam. Dla nikogo nic nie znaczę, zawsze tylko ja się dla wszystkich staram. Dlatego miło mi, że tu o mnie pamiętałyście :**
Padam na ryjek bo od środy to tak po 5-6 h śpie.
Miałam straszne dolegliwości żołądkowe, a po badaniach jak stres puścił to jelita dostały strasznie w kość. Wróciłam do dużej dawki sterydów, ale w poniedziałek zgłoszę się po skierowanie do szpitala bo wyniki morfo mam już szpitalne jak to lekarz rodzinny powiedziała w środę przed prenatalnymi i tracę już za dużo krwi, więc może powinnam sobie poleżeć w szpitalu, żeby mnie trochę "dożywili" to może "niektórzy" zauważyliby, że nadal jestem chora, a nie tylko w ciąży( "a ciąża to nie choroba") i że może faktycznie "ktoś" się zorientuje, że potrzebuje więcej wsparcia i uwagi... i zrozumienia.
Jutro jak na studiach będzie zmuła, a zawsze jest, to rozpiszę się z telefonu co się wydarzyło.
Na prenatalnych maluchy po 6,14 cm i 6cm. Wszystkie struktury i przepływy prawidłowe. Też nam lekarz powiedział, że badanie 70% pewności ale testu Pappa nie robiliśmy. Zdjęcie 3d czy tam 4d słabo widoczne bo dzieci się zasłaniają. Mamy filmik 15 minutowyKrwiak się złączył w jedno, jest większy ale 'bezpośrednio nie zagraża płodom" plamienia nadal mam codziennie. Serduszek nie słyszałam od środy bo na nic nie było czasu
Brzusio rośnie!
Do jutra moje brzuchatki !Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2015, 22:49
moremi, Micia lubią tę wiadomość