Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
MW też miałam taki dzień, że myślałam, że to grypa żołądkowa ból żołądka, dreszcze, zimno, biegunki okropieństwo. Wypij sobie herbatę miętową pomaga i jak masz to siemię lniane. Mi na drugi dzień przeszło.
Ginger to jutro są te ciążowe rzeczy w Lidlu dobrze wiedzieć bo ja wczoraj byłam i szukałam
.
Dziewczyny a Wy miałyście sprawdzaną obecność kości nosowej czy coś w tym stylu, bo to moje USG wydawało się takie szybkie 3 razy lekarz zmierzył przezierność karkową, sprawdził serce, że są już cztery komory, zrobił zdjęcie profilu twarzyczki, ale nie pamiętam nic, żeby mówił o kości nosowej ale chyba wszystko ok. Bo mówił, że dzidziuś ma wszystko prawidłowo na tym etapie. Hm, gdyby było coś nie tak to pewnie by powiedział
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2015, 12:08

ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud
[*] 26.03.2014 - 9 tc
-
Cześć dziewczyny, w końcu wróciłam wczoraj z pracy koło północy, padłam i dopiero wstałam eh. I dzisiaj też na standbayu bo być może za 2 godziny znowu na zlecenie, a miało być wolne
.
Zmiksowałam sobie truskawki z kefirem i wsypałam pełnoziarnistych płatków kukurydzianych... iiii zajadam się bez krzywienia twarzy
. Czyli faktycznie może być chłopak, bo normalnie nie zjadłabym czegoś takiego bez dodatku cukru xD.
Kurcze, miałam już wybrany wózek, szukałam żeby kupić taniej i nie znalazłam nic. Zastanowiło mnie to, poszukałam recenzji i dużo na niego narzeka. Więc od nowa trzeba szukać. A problem mam taki, że malutki samochód więc musi się toto kompaktowo składać + nie być za drogie.
U nas właśnie się ściemniło i burza idzie.
MW26 - współczuję bardzo! Odpoczywaj dzisiaj i dużo pij!
Olcia - dobrze, że się odezwałaś! Faceci czasami potrafią się zachować, jak barany... czasami trzeba im natłuc do głowy, aby pewne rzeczy zrozumieli. Nie przejmuj się kochana, nie ma sensu żebyś się stresowała. A szpital może dobry pomysł, będziesz pod dobrą opieką i się wyleżysz!
-
MW uważaj na siebie!
Moja Laura w końcu doczekała się figlujacego na całego bobasa w detektorze. Jak kopal to córka aż podskakiwala bo to tak słychać
mówi do brzucha, całuje i glaszcze, coś czuje ze dzidzia będzie poznawała jej głos gdy juz się urodzi
właśnie wytłumaczyła maluchowi co to jest zszywacz i ze jego rodzice to są też jej rodzice 
Mój maz kochany zaprosił nas na obiad do restauracji żebym nie musiała gotować
szykuje się miły dzień. A wczoraj tesciowa tapetowala u siebie kuchnie wszyscy o tym widzieli i nie puścili pary z ust żebym nie poleciała pomagać bo zawsze robilysmy to razem. Ale tak miedzy nami- nie poszlabym pomoc bo mi się najzwyczajniej w świecie nie chce
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2015, 12:14
Micia, Miu95, olcia88, agulla03 lubią tę wiadomość
-
Tak Micia od jutra są ciuchy ciążowe i dla maluszków w Lidlu.
Nie masz się co martwić lekarz napewno by powiedział gdyby coś było nie tak więc ciesz się kobieto ze zdrowiutkiego dzidziusia:)
Miu czy ty masz zamiar w końcu odpocząć???
Mała Czarna rozczulające są te nasze dzieci. Ja uwielbiam jak mój Patryk tak nagle podchodzi przytula delikatnie się do brzucha i czule całuje i mówi że kocha mnie i brata. Korzystam z tego bo jak się urodzi młody i podrośnie to pewnie będą się tłuc:)
A wieczorami śpiewa mu piosenki.
Micia lubi tę wiadomość
-
Ginger84 znalazłam w karcie ciąży NB (+) - czyli kość nosowa obecna nie było pytania hehe
.
Przejrzałam gazetkę dresy fajne wygodne pewnie będą i jeszcze leginsy. Nic tylko trzeba iść jutro do Lidla
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2015, 12:42
MW26 lubi tę wiadomość

ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud
[*] 26.03.2014 - 9 tc
-
Witam nie bylo mnie tylko dzien a wy tyle naskrobalyscie hehe az nie dalam rady doczytac wiec zrobie to pozniej

Mala czarna moje tez rusza sie po obiedzie i jak zjem truskawki mniam lubimy to na detekorze tez slychac kopniaki
Skarb jak tam u ciebie juz lepiej?
Dziewczyny ktore mialy wizyty gratuluje udanych wizyt no i widze ze listopad przyniesie nam przewage chlopakow hehe
Co do plci robilam sb test z igla na nitce i uwaga ruch wahadlowy na core jupi tak sie ciesze bo chcialam pole
oby ginka potwierdzila i bd dobrze
Micia lubi tę wiadomość
-
Dobra, mam ten nudny wyklad, ale wyzalilam sie kolezance wiec juz mi sie pisac nie chce bo to dluga historia z ta przykroscia i smutasami.
u mnie mdlosci juz dawno nie ma
ciaza idealna. Tylko te inne dolegliwosci. Mowilam ze zoladek strasznie mi dal popalic i jak bylam u rodzinnego to pokazalam jej jezyk a ona "czy Pani nie ma dolegliwosci zoladkowych" a ja alleluja mam ale nie chcialam juz Pani smecic. Powiedziala ze wyglad ma jezyka refluksowego. 2 dni mnie tak pieklo cholerstwo i straszny bol. Wywnioskowalam ze to od duphastonu na pewno wiec ze mam koncowke to zmniejszylam do 1 dziennie zeby starczylo do wizyty. No i jest roznica ogromna z zoladkiem. Teraz pozostalo zajac sie jelitami.
Maz dzis pisal jak sie czuje i czy wpadniemy do domu na obiad to przygotuje. Napisalam ze NIE
jeszcze go przytrzymam.
Mam nowe zmarwienie - zawiozlam wczoraj kotke na randke bo chcemy miec male i sie przejmuje ze zostala sama w obcym domu
Pani na dodatek pisala ze nic sie nie dzieje i oznak rujki nie ma wiec lipa z randki. Zostawimy ja do jutra ale slabo to widze
( potem sie juz nie zdecydujemy bo jeszcze termin porodu sie nam pokryje
-
maia1991: jest duzo lepiej niz bylo szybciej czasami mnie pociagnie w dole brzuszka a tak to juz nie - jaka ulga

Mysle wyjsc do kolezanki , mam do niej z dwa kroki a pozniej pojdziemy do kosciola na majowke - do kosciola mam z 5 min drogi wiec wszystko z umiarem
I zjadlam placek z rabarbarem mmm
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2015, 13:25
-
Gdyby nie powiększający się brzuch i większe piersi nie myślałabym, że jestem w ciąży. Ciągle jeszcze mam brudzenia, ale jestem dobrej myśli. Jak mąż próbuje na mnie wymusić robienie obiadów czy coś innego to pytam go, czy chce bym kolejny raz wylądowala w szpitalu. Zdarza mu się to niezwykle rzadko i najczęściej jest kochany i bardzo o mnie dbaMala_Czarna_89 wrote:Skarb dobrze ze zlecialo
ja odpukać miałam 2 dni bez mdłości co za ulga po kilku miesiącach!
Moze nie powinnam tego tu pisać ale kochać mi się chce jak nigdy w życiu wystarczy ze m na mnie spojrzy a juz mam dreszcze ciekawe co gin na to powie.
Olcia witaj! Dobrze ze się odezwalas i dbasz o swoje zdrowie
Moremi a ty jak się czujesz?
Wspolczuję Wam tych mdłości. Niby powinny minąć, ale niektóre moje koleżanki miały i do 16 czy 20 tygodnia. Oby u Was jednak wcześniej przeszło
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Rabarbar mam w domu i muszę zrobić ciasto. Część pewnie na kompot pójdzie
już zamówiłam sobie kalafiora na obiad. Jak wrócę z pracy ma być gotowy. Córka wybiera się do kina z koleżanką. Troszkę jej zazdroszczę, zawsze razem chodzimy.
Micia lubi tę wiadomość
-
Od sierpnia obiecuję!Ginger84 wrote:Miu czy ty masz zamiar w końcu odpocząć???

Ahh nie wytrzymałam i usmażyłam kotlety szarpane z kurczaka z pieczarkami i papryką, do tego buraczki. Kurcze, pierwszy raz mnie w ciąży ciągnęło do mięsa - wczoraj robiłam potrawkę z kuraka i do dzisiaj mi kuchnia po niej śmeirdzi a tu proszę, pycha kotleciki. Ale może to zaleta jajek bo dałam sporo... i zjadłam już 3 jajecznice od połowy zeszłego tygodnia a przed ciążą nienawidziłam jajecznicy
. Żeby tylko cukier nie skoczył, bo po tym kefirze i truskawkach miałam masakrę, nawet nie wiem dlaczego!
U mnie brak mdłości od 29 kwietnia, aż zszokowana jestem
. Tylko teraz omdlenia się pojawiają.
Rabarbar uwielbia mój mąż, ja nie
. Pewnie jak co roku będzie trzeba mu zrobić kompocik i ciasto
.
A za mną chodzi botwinka mmmm.... z jajkami!
Micia lubi tę wiadomość
-
Jesteście okrutne tak ciężarnej robić smaka na rabarbar. Teraz żałuję że nie kupiłam:( jeszcze któraś cos piła lub jadła z rabarbarem śmiało nie krępujcie się skoro już i tak smaki mam;)
Miu trzymam za słowo;)
Widzę ze nie tylko mnie omdlenia dopadły. Paskudna sprawa:/Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2015, 15:25
-
Mala Czarna - oby! Tylko się nie stresuj! U mnie wczoraj było kucie nożem w jajniki, ale nawet się już tym nie przejmuję, bo tyle razy tak miałam...
Heh nie wierzę, po smażonych kotletach z frytkami cukier idealny, a po truskawkach z kwaśnym kefirem (bez cukru) mega podwyższony. I bądź tu mądry!
Edit: nie wytrzymam, idę zjeść lody!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2015, 16:05
-
nick nieaktualnyOgólnie dopiszecie mnie dziewczyny do listy? Termin mam hmm wg usg 21 listopada, wg mieisaczki 22 listopada a wg owulacji 25 listopada:D ale wpiszcie moze po prostu ten 22 listopada..
ja dzis od rana nie spałam 2 h.. sennosc mnie taka ogarnela ze tylko bym spala.. nie wiem co mi sie stalo.. moze dzidzia intensywnie rosnie i wyssysa wszytsko..
we wtorek ide na prenatalne.. czytalam ze to niby przez brzuch jest a jak bylo u Was? Biore swojego narzeczonego i chce go przystosowac
))