Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Skarb super wieści! Też jestem zszokowana, że trzeba płacić, mimo że na NFZ
. A ordynatora nawet nie skomentuję.
Powiedziałam dzisiaj w pracy o ciąży, najpierw było spoko a potem zaczęły się dziwne teksty, dołączyła się laska po ciąży że ja nic nie wiem i nie dam rady, napisałam w mailu że do końca lipca na pewno będę pracować. Nosz kuźwa, ugryzłam się w jezyk bo jak się ktoś czepia mojej ciąży to mnie szlag trafia. To samo miałam, jak babcia miała obiekcje co do wybranych przez nas imion a teściowa strasznie zaczęła marudzić że będzie chłopiec a ona chłopców nie lubi. Instynkt macierzyński pełną parą xD.
-
Micia angelsound jakos tak ,kupilam uzywany
ja codziennie rano sciskam porcelane chyba bede tym %kobiet co do konca ciazy wymiotuja:-(ale to nie jest wazne liczy sie tylko dobro dziecka
szkoda,ze micia nie mieszkasz blizej to bym Ci pozyczyla moj detektor
kochana zobaczysz to cudowne uczucie uslyszec serduszko:-) galaretka ja bym poszla do innego gin,moj chcial mi od razu dac zwolnienie tylko,ze w Norwegii jest ono nie akceptowane poszlam tu do lekarza rodzinnego i powiedzialam,ze nie jestem w stanie pracowac,bo zle sie czuje i wymiotuje i dostalam,moze sprobuj u lekarza rodzinnego! Mowia,ze ciaza to nie chorba chyba jakis facet musial to powiedzenie wymyslec! W ciazy organizm pracuje za dwoch!
Micia lubi tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Rozpieprzaja mnie komentarze ludzi wokół nas. Miu ja to bym ta laske chyba zjadła żywcem jakby mi taki komentarz rzuciła. A ona co wszystkie rozumy pozjadala kolejna która urodziła się wszechwiedząca ehh:/ w moim przypadku denerwują mnie komentarze w stylu ee szkoda ze nie dziewczynka. Wszyscy oczekują ze urodze dziewczynke i wielkie rozczarowanie:( a ja się tu modlę żeby szczęśliwie urodzić zdrowe dziecko.
Boże w ogóle jak mnie wszystko drażni denerwuje. Teraz dopiero mam burze hormonów ciągle bym spala przecież to się miało skończyć w 2 trym
Miu95 lubi tę wiadomość
-
Dzięki Kitaja Kochana jesteś :*, z chęcią bym od Ciebie pożyczyła
. Ja zamówiłam taki sam, był najtańszy na allegro bo na olx wszystkie były wykupione. Pierwszy raz nie spojrzałam skąd sprzedawca, co ta ciąża robi z kobietą (roztrzepana)
. Wczoraj z moim baterie kupiłam, a tu dupa troszkę poczekamy sobie. Z drugiej strony może lepiej dzidziuś będzie większy to łatwiej znajdę tętno.
Kitaja ach te dolegliwości, ale też sobie mówię mamusia źle się czuje to znaczy, że dzidziuś ma się super.
Kitaja lubi tę wiadomość
ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud
[*] 26.03.2014 - 9 tc
-
Ehh Ginger84, dokładnie.
Kurde bolał mnie brzuch jak się obudziłam w nocy, miałam wrażenie, że to przez pęcherz bo o 5 nie chciało mi się podnieść na siku i przeleżałam do 7:30. Wzięłam nospę, bylo trochę lepiej. Potem się mężowi przytulanka zachciało, zrobiliśmy to bardzo na luzie i spokojnie i teraz znowu zaczęło mnie boleć, tak jeszcze chyba nie bolało, z kłuciem w prawy jajnik ;//... wzięłam kolejną nospę i czekam ehh. -
Ginger84 wrote:Rozpieprzaja mnie komentarze ludzi wokół nas. Miu ja to bym ta laske chyba zjadła żywcem jakby mi taki komentarz rzuciła. A ona co wszystkie rozumy pozjadala kolejna która urodziła się wszechwiedząca ehh:/ w moim przypadku denerwują mnie komentarze w stylu ee szkoda ze nie dziewczynka. Wszyscy oczekują ze urodze dziewczynke i wielkie rozczarowanie:( a ja się tu modlę żeby szczęśliwie urodzić zdrowe dziecko.
Boże w ogóle jak mnie wszystko drażni denerwuje. Teraz dopiero mam burze hormonów ciągle bym spala przecież to się miało skończyć w 2 trym -
Witam wszystkie Ciezaroweczki:)Dzien dzisiaj zaczal sie ciekawie wstalam o 8 w pelni zaspana i pojechalam z Mezem na zakupy. Oczywiscie wszystko bylo dobrze do czasu poki nie zaczelo mnie mulic i robic sie slabo:O Biedny Mezus targal wszysciutkie reklamowki sam i robil 4 rundy na gore zeby to wszystko zatargac:)Wejsc na 3 pietro to juz dla mnie wyzwanie,a co dopiero za jakis czas bedzie:Jestes juz z nami
-
Co do kierownikow i pracodawcow powiem Wam,ze moja dawna kierowniczka jak zastepczyni zaszla w ciaze i poszla na zwolnienie ladnie jej tylek obrobila. Mowila,ze poszla sobie na zwolnienie jakby to choroba jakas byla,ze ona na jej miejscu chodzila by do samego konca i zapewniala firme,ze jak najszybciej wroci. Najlepsze jest to,ze jak za chwile moment zaszla sama kierowniczka w ciaze to poszla tak samo w poczatkach na zwolnienie bo widziala,ze nie da sie z takimi objawami pracowac. Ludzie czasem zachowuja sie jak bydlo..Jestes juz z nami
-
Shibuya akurat facetom nie idzie wytlumaczyc,ze nam w ciazy ciezej wszystko robi sie juz nawet w jej poczatkach:) Mysla,ze jak ciezko pracuja to juz w domu nie trzeba szanowac naszego sprzatania:) Maz akurat pomaga mi np zmywa naczynia itp,ale wkurza mnie jak np poodkurzam,a on wieczorem przyjdzie z pracy i dlubie slonecznik:O Krew nagla mnie zalewa i zaraz zaczynam wrzeszczec,ze nie szanuje mojej pracy i ze w ciazy to nie takie latwe posprzatac cale mieszkanie naraz:)Oczywiscie zaraz sie ze mnie smieje,ze po ciazy skonczy sie moja taryfa ulgowa i ochronka i dostane w ciry:D Faceci wgl to zaraz skrzecza,ze w ciazy nie jestesmy do zniesienia,ale nie rozumieja jak nam hormony buzuja:)Jestes juz z nami
-
Ah Ci faceci;-) w tamtym tygodniu bylam w Polsce w niedziele jak wrocilam w domu byl istny armagedon plus moje hormony wynikla wielka awantura,z nerwow zaczelam wymiotowac i powiedzialam mezowi,ze wracam do Polski na okres ciazy,bo on nie potrafi sie nami opiekowac,na drugi dzien maz posprzatal w domu,a dzis nawet nic nie wspomnialam wstal rano posprzatal zrobil nawet sniadanie....szok,ale to bardzo mile z jego strony
Rozmarzona, Micia, Ona_89' lubią tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Wrr jak można się tak pomylić w pomiarach ?! Przecież wystarczy wsadzić tą dopochwową nieszczęsną pałkę i zmierzyć jak jajnik, płód czy wszystko inne ;/ ( miałam już kilka razy mierzoną, na prenatalnym też, co mnie zdziwiło bo nie chciałam dopochwowo:( ) Taki stres dla przyszłej matki taka pomyłka ! A, że passer płatny to przy takiej dłogości NFZ nie refunduje. Jest mnóstwo rzeczy których NFZ nie refunduje. Refundacja należy się przy szyjce 2,5 cm bo wtedy zakłada się pessar koniecznie ( poczytuję forum bliźniacze a tam to chleb powszedni, że się szyjka skraca, dziewczyny ciągle się martwią )
Galaretka, znam ten ból. Ja pracuję z młodszymi ale moja cierpliwość sięga zenitu a na przerwach głowa mi pęka. Dziś myślałam, że wyjdę z siebie bo dzieciaki nie myją zębów !! Fu !! Poza tym, również nie daję z siebie wszystkiego, pracuję inaczej. Tylko, że ja nie mam wielu godzin, nie wiem jak Ty. Nie mam umowy o pracę więc L4 nie mam, mogę w każdej chwili powiedzieć nara, ale przestanę zarabiać no i będzie mi się nudzić. No i szkoda mi dzieci, lubię je, i czas jakoś szybciej leci. 1 trym był ciężki, ale teraz już się dobrze czuje więc pracowanie nie jest takie złe. Wszystkie inne nauczycielki już dawno na zwolnieniu a kilka ich jest. Ale gdybym miała pracę w sklepie czy jakąś inną stojącą to bym zwariowała i od razu szła na zwolnienie, bo szybko się męczę ale tak mam w miarę light
Nie każdy gin może wypisać zwolnienie bo mają jakieś kontrole czy ciąża jest zagrożona lub warunki w pracy nieodpowiednie. Ale z drugiej strony L4 można wystawić na góra 30 dni więc może takie na 30 by Ci wystawił ? Ale najlepiej pędź do rodzinnego- mów że rzygasz, zawroty, nie dajesz rady, musi się zlitować a Ty odpoczniesz i za 2 -4 tyg dostaniesz kopa energii i możesz wrócić, ale wtedy będzie już zakończenie roku szkolnego -
Co do mężów to ja nie mogę złego słowa powiedzieć na mojego a i tak wiecznie po nim buczę
wiem muszę to zmienić tylko tak jakoś ciężko tym bardziej teraz przy szalejących hormonach. Mój robi wszystko odkąd miałam transfer przejął totalnie wszystkie obowiązki domowe. Do tego dochodzi jego praca czasami dodatkowe fuchy. Ogarnięcie ogrodu i spędzanie czasu z dzieckiem. Wiem że teraz doba dla niego jest zdecydowanie za krótka. Staram się przynajmniej obiady ogarniać ale to zależy jak się czuję. A ja też się czepiam że ręcznik nie na swoim miejscu, że brudne naczynia zamiast w zmywarce leżą w zlewie. Kurcze muszę zacząc go chwalić bo odwala kupę dobrej roboty a ja sie czepiam. Ehh paskudny mam charakter.
Jeśli chodzi o pracodawców to u mnie sytuacja wyglądała tak że jak zaszłam w ciążę w listopadzie to miałam umowę na czas określony do konca stycznia. Więc miałabym przedluzona do dnia porodu. Ale moja dyrektorka walczyła o mnie u głównej dyrektorki żebym jednak dostała na stałe. Tamta trochę kręciła nosem ale powiedziała że zobaczy co się da zrobić. W międzyczasie trafiłam do szpitala i poroniłam.
W styczniu dostałam umowę na czas nieokreślony mimo że wiedzieli że będę się starała o kolejne dziecko. A w lutym już byłam na l4. Moja dyr zabroniła mi przychodzić do pracy pierwsze l4 było od lekarza rodzinnego bo wtedy tylko test i beta potwierdzala ciążę ale wszystko uzgodnione z przełożoną. Tak więc sytuację mam super i jeśli ona nadal będzie tam dyr to ja napewno mam gdzie wracać bo wiem że na mnie czeka. Zresztą to 5 min drogi ode mnie więc raz w tyg tam jestem:) -
kitaja może jakości jeszcze przejdą
a nie straciły na sile? Ja co prawda nie wymiotowalam w żadnej ciąży ale niedobrze mi było cały dzień teraz tylko od czasu do czasu. A powiem ze znam dziewczynę która wymiotowala cala ciążę i w 6 miesiącu wylądowała na podtrzymaniu bo "wymiotowanie cala ciążę nie jest normalne"
Skarb możemy się wkurzać i wieszać ordynatora za jaja ale prawda jest taka ze dziś przyszły super wiadomości
Zamówiłam teściowej na urodziny (i tesciowi do towarzystwa) bilet na koncert lata 80 taka ze mnie cudowna synowaWiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 13:11
-
Ja na swojego tez wczoraj krzyczalam bo przyszedl z pracy obiad cieply czekal na stole on zjadl no i mala do niego poleciala a ten ze chce odpoczac bo szykuja sie trzy ciezkie dni w pracy i jemu tez sie cos nalezy potem warczal ze ja jestem na l4 i moglabym bardziej sie starac i lepiej sprzatac a nie podobal mu sie jeden talerz w zlewie to ja sie wscieklm i do niego z kur**** na ustach ze to ze jestem na l4 to nie oznacza ze nie pracuje bo sprzatam piore robie zakupy i gotuje obiady zeby mial cieple jak wroci z pracy i zeby nie marudzil ze on glodny jest a na dodatek zajmuje sie dzieckiem na domiar tego wszystkiego i tez mi sie by odpoczynek przydal ale nie moge bo pracuje 24h na dobe!!! On normalnie taki nie jest ale wczoraj cos go trzeplo i mi nerwy puscily bo mysli ze bd na l4 to to co robie w domu nie jest praca mysli ze leze caly dzien a wszystko samo sie robi!!
Idzie w glowe dostac -
Najlepsze wiadomosci
a ja taka juz zalamana bylam lezalam i nawet sie nie ruszlam prze debi**
No ale juz lepiej bedzie krazek i odpoczynek i bedzie dobrze
Za jaja powiesic swietny pomysl
kitaja u mnie jest 15 tydz a mdlosci kochane nadal sie mnie trzymajahehe a mowili ze 2 trymestr to jak 2 miesiac miodowy
A ja leze chce mi sie spac , ale jak tu nie drzwi otworza to babki z operacji wracaja i tak wlasnie padam.
Siku mi aie chce co chwila
olcia ja mam zakladane wlasnie profilaktycznie przez porod przedwczesny- a po za tym mam obciazenie genetyczne .. Nie wazne ile zaplace kazda cene by malenstwo bylo z nami
-
Ginger my na dzień dziecka jedziemy do parku rozrywki bo zabawki się już do pokoju nie mieszczą. A na dzień matki nie mam pomysłu ani ochoty nic wymyślać napiszę wymuszonego smsa i finał.
a z tedciami mamy super kontakt rok temu gdy wyjechali na wakacje w ostatnich dniach spontanicznie wyremontowalismy im salon mina jak przyjechali zobaczyli nas czekających no i ten pokoj- bezcenna
Wstałam dziś po 7 i tak mnie brzuch bolał ze spowrotem się położyłam. Martwi mnie to ze ostatnio boli codziennieWiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 13:27
-
Wiem wiem Skarb. Wolałabym za takie coś zapłacić niż 2 stówy za kolposkopie czyli jakieś badanie szyjki macicy pod mikroskopem z wycinkiem, z powodu tej gr III na cytologii. Jestem dobrej myśli, że to jakaś pomyłka. Ale na wszelki wypadek poproszę o trzymanie kciuków, chociażby za to, żeby się wyjaśniło i żebym już nie była wysyłana na kolejne badania bo zbankrutuje a dookoła tyle wydatków
Buziaki i odezwę się po !