Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochane wlasnie ja tu slucham o dzieciach serduszko ich dzieciatek ich narzekania .. a ja nie wiem jak reagowac tez bym chciala byc na ich miejscu cieszyc sie ze jutro zobacza malenstwo a ja sie martwie by dzidziowi nic sie nie stalo
Jak oni kogos poloza to calkiem -
Dla mnie to chore, ze w salach leza kobiety, ktore maja lada chwila rodzic i takie, ktora musza miec tak jak Skarb zakladany szew. Domyslam sie, ze nikt nie robi tego celowo, tylko brakuje lozek, ale i tak uwazam to za malo empatyczne i zle rozwoazanie
-
U nas w szpitalu są osobne sale dla kobiet rodzacycH i dla kobiet we wczesnej ciąży lub innymi dolegliwościami. Jak leżałam to kilka razy usłyszałam ze nie mogą dać mnie na salę z ciężarnymi a ja w 13tc przykro mi było bo jakos dziwnie się poczułam ze ja co niby nie w ciąży? Wiem ze chodziło juz o kobiety rodzace ale dziwnie to zabrzmiało. I ja leżałam z babeczkami nie ciężarnymi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 21:46
-
a wiecie co tak dziwnie bo w 15 tyg leze z tymi przed rozwiazaniem jutrzejszym a w 25 tyg lezalam z nie ciezarnymi
-
Mała Czarna badanie na szczęście wyszło dobrze. Miałam okazję słuchać bicia serduszka u mojej 10,5 letniej córci.
fajne uczucie.
Właśnie bawi się w górach na wycieczce, jak słyszałam ją wczoraj o 10 rano, to dopiero 15 min temu zadzwoniła, że dojechali i jest super
Mąż mówi, że cicho w domu i czuję się jak bez gaci. Uświadomiłam, go ze to ostatnie wyjazdy Nastki i cisza w domu.
Skarbie dasz radę, jutro już ich nie będzie. Ja w ciąży z Nati leżałam w 5tc z dziewczyną co rodziła za kilka dni. Wtedy straciłam jedno z dzieci, a Natka została. Wierzę, że Ty dasz radę i za pół roku będziesz na ich miejscu -
No to fantastycznie
sama przylozylam detektor do serca Laurci i bije prawie tak szybko jak groszka
moje dla odmiany dużo wolniej.
Kobietki ja wam powiem ze jak wszystkie te które leżały w szpitalu i drżały o swoje dzieciątka w końcu pojedziemy tam na ostatnich nogach to naprawdę będziemy szczęśliwe -
nie da sie spac bede wiercic sie probowac .
dziekujebede wam dawac znac na bierzaco! :*
Ja bym chciala zeby ladnie w 38 tyg nawet znalezc sie na porodowce i sie chwalic jak one nie drzac o malenstwo juz :*
zawsze tak jest ze dopasuja badz nie z nowu z tym kropkiem jak bylam w 5 tc to byly i 8 tydz 14 i 20 i 24 , wiec roznie daja i chyba za bardzo sie na to nie patrza . -
Skarb trzymam kciuki!! Miałaś wyczucie z tym szpitalem!
Ja wróciłam jakiś czas temu z warsztatów, troszkę się dowiedziałam, sporo było reklamowania produktów, ale najważniejsze, że wygrałam kocyk dla malucha!!! Wygrałabym też zestaw z Johnsona ale się pomyliłam w odpowiedzi i nie wygrałam -
Skarb trzymam kciuki! Nie stresuj się tam!
U mnie znowu migrena idzie, a od rana duża robota ;/... ehh łykne na noc drugi paracetamol i moze jakimś cudem zahamuje tą masakrę, bo zawsze po nocy się zwiększa.
Jeszcze skrobię pracodawcy maila o tym, że jestem w ciąży. Chociaż nie powinnam się tak przejmować, bo umowa o współpracy a nie o pracę i generalnie bardzo luźna, ale 5 lat pracuję u nich to trochę mam stresa. Chciałabym jeszcze do lipca popracować a nie wiem czy od razu mi nie podziękują. I w ogóle mam dziwnego szefa, który potrafi sobie dorobić swoją teorię do wszystkiego xD.
Dobranoc dziewczyny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 00:27
-
Mala_Czarna_89 wrote:Ginger a czemu lezalas w 13tc?
Miałam malutkie plamienie i bardzo silne bóle brzucha i krzyża. Tak silne ze nospe domiesniowo dostawałam. Po trzech dniach wyszłam do domu wszystko bylo ok z kropkiem. Obiady szpitalne u nas maja dobre;) wiec nie byle najgorzej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 06:32
-
dziekuje
Nala matczyna intuicja nie zawodzi
Co do obiadow jestem tu w Jaroslawiu 3 raz i maja nawet nawet obiady wiec fa sie przezyc ale jedzac trzy razy dziennie w malych odstepach idzie z glodu padnac
U mnie to 3 babki ida jeszcze przed wizyta na cesarke maja miec jeszcze lewatywe robiona i cewnik zakladany
Jak narazie miezyli temperature i cisnienie mam 120/70 wiec ok nie dostaje zawalu jak widac;)
Wiec czekam na obchod moze czegos juz sie dowiem
Nawet udalo mi sie pospac u mnie w szpital w sumie to nie nowosc wiec daje rade .. -
U mnie bol kregoslupa znowu a || trymestr mial byc juz taki beztroski i mialysmy cieszyc sie ciaza ehh
Skarb bd dobrze zaloza ci szew i nie bd sie denerwowac juz o nic a w listopadzie pojedziesz rodzic zobaczysz kochanadaj znac po obchodzie o ktorej go wgl macie? Pamietam ze u nas byl jakos po sniadaniu a ono o 6 bylo hehe
Wczoraj spotkalam kolezanke z pracy i gadalysmy 30min sie nagadac nie moglysmy i mowila o swojej znajomej ze termin ma na 11.06 a byla na wizycie u swojej gin ta ja tak zbadala ze trafila na ip na ip zrobili jej badania i wyszlo ze po badaniu ginekologicznym jej ginka uszkodzila jej szyjke czop odszedl i maja rozwarcie 2cm wiec ta zeby urodymic pozniej musi lezec z nogami do gory i wytrzymac tak 3tyg zeby za szybko nie urodzila ale mowila jej ze ona 3tyg nie wytrzyma bo mala zaczyna sie juz pchac na swiat i kto wie czy w sobote nie bd miala wczesniaka dzieki pani gin i to prywatnie chodzila -
Shibuya wrote:Skarb leż sobie i odpoczywaj
koniecznie daj znc po obchodzie
Maia zabiłabym takiego lekarza...
Mój raz mnie zbadał ginekologicznie, twierdzi, że nie ma co tam grzebać bez potrzeby.
Wydaje mi się, że badając USG dopochwowo lekarz jest w stanie sprawdzić też szyjkę czy się mylę?
Jak tak to na każdej wizycie mam USG, więc się nie martwię.