X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Micia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak Wasze brzuszki bo ja nadal za dużego nie mam chyba, że mam wzdęcia. Jedynie na dole zaczyna mi się powiększać. Mdłości trzymają ale już nie takie mocne, chyba, że wrócą ;). Poza tym senność jak położę głowę na podusie to mnie nie ma, żadnego filmu nie mogę obejrzeć do końca :P. I nadal dziwny posmak w buzi, co zjem to czuje kwaśne, nie mogę patrzeć na śledzie, mięso, ogórki kiszone, czyli na to co lubiłam przed ciążą. Bóli brzucha takich jakby małpowych już nie mam raczej czasem takie pobolewania z prawej lub z lewej strony, albo kłucie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 17:00

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Micia, mi zaczal sie powiekszac jakos dwa tyg temu i teraz taki zostal :) Dziwne tylko,ze tak szybko i najlepsze jest to,ze rano opada,a przez dzien jakby znowu nabiera:)Kolezanka jak widziala wlasnie,ze z rana normalny,a potem za dnia robi sie duzy to oczy wyszly jej ze zdziwienia:D Bole brzucha natomiast wystepuja w roznych miejscach i o roznych stezeniach. Czesciej wystepuje raczej takie klucie i jak za szybko wstane to czy zmienie pozycje to zaboli:) To Ci w sumie zazdroszcze bo Ty przynajmniej bez problemu usniesz,a ja jestem mega spiaca,a usnac nie moge:O Nigdy z tym za dnia nie mialam problemu,a teraz chocbym chciala to ciezko:)

Jestes juz z nami :)
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam takiego lenia do gotowania obiadow,ze szok.. Nigdy z tym takiego problemu nie mialam,a teraz jak pomysle,ze mam smazyc np jakies mieso to mi sie odechciewa na sam zapach:O Dobrze przynajmniej,ze jakas chec na sprzatanie jest:)

• moodliszka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona, ja to znowu mogę w miarę gotować, ale na myśl o sprzątaniu robi mi się niedobrze :)

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Micia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona ta senność przyszła tydzień temu, gdyby nie wstawanie o 4 w nocy na siusiu to bym smacznie spała do 9, a tak o 4 siusiu potem się trochę kręcę i jakoś do 8 śpię :). Też mam tak z brzuchem, że rano prawie go nie mam a wieczorem bywa pokaźny ;). Chciałabym już coś czuć ze strony dzidzi, ale jeszcze troszkę muszę poczekać tym bardziej, że dzidziuś młodszy o jakieś 6 dni, więc dziś jest 13 tydzień i 1 dzień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 17:13

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • haen Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona mam identycznie z gotowaniem!! Od tygodnia albo i dluzej jem obiady tylko na miescie...musze sie zmobilizowac do gotowania

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi Modliszka to mamy na odwrot:D Ja wczesniej to wgl bylam taka do niczego,ze nawet sprzatalam na raty:)Teraz to juz bardziej wlasnie sprzatanie idzie.Mam wstret do kurczaka tak wgl bo raz czujac jego zapach przy smazeniu oddalam cala tresc zoladka:O Dzisiaj wlasnie smaze nogi z kuraka i siedzi mi w glowie ten smrod:)

Widze "czatujemy" w tych samych porach dzisiaj:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 17:16

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Micia wrote:
    Rozmarzona ta senność przyszła tydzień temu, gdyby nie wstawanie o 4 w nocy na siusiu to bym smacznie spała do 9, a tak o 4 siusiu potem się trochę kręcę i jakoś do 8 śpię :). Też mam tak z brzuchem, że rano prawie go nie mam a wieczorem bywa pokaźny ;). Chciałabym już coś czuć ze strony dzidzi, ale jeszcze troszkę muszę poczekać tym bardziej, że dzidziuś młodszy o jakieś 6 dni, więc dziś jest 13 tydzień i 1 dzień.
    Kochana tez sie zastanawialam kiedy poczuje ruchy,ale chyba zaczelam czuc takie muskanie cos mi tak intuicja podpowiada:) Nim sie obejrzysz jak zacznie cie laskotac motylek w brzuszku:)

Micia lubi tę wiadomość

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen, zastanawiam sie tylko czy to obrzydzenie do kurczaka zostanie mi po ciazy:) Tesciowa np jak zawsze uwielbiala ziemniaki tak po ciazy do tej pory nie nawidzi:O Zreszta widze sama po sobie jak zawsze moglam jesc czekoladowe rzeczy tonami tak teraz zjem slodkie,ale malo co czekoladowe szok..:>

ps. Wybaczcie troche zaspamowalam:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 17:37

• maia1991 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka wrote:
    Maia skradziono a administracja nic?
    No nic bo mowia ze na klatce duzo osob wchodzi i oni za to nie odpowiadaja bo od tego policja jest zal mi tylko tej laski bo mloda mama jest na wozek odladala cala ciaze a po 1wszym spacerze wozka brak :-(

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie warto zostawiac cennych rzeczy na klatkach czy tez w piwnicach(nawet stamtad potrafia wyniesc np rowery, a sladow oczywiscie po sprawcy brak). Zazwyczaj z wozkami sa to zazdrosni ludzie i co najlepsze przy kasie.. Podam taki przyklad, jak pracowalam w sklepie z odzieza to nie uwierzycie,ale najwiecej kradly babki wygladajace na bogate i obwieszone zlotem:O

• maia1991 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Micia ja mam tak jak ty w srode zaczne 17tc a brzucha brak mdlosci mam nadal a z jedzeniem jest podobnie na slodkie patrzec nie moge za to jem jak kurka podziubie i zostawie hehe no i mam gorzki smak w ustach taki ochydny i przez to jesc nie moge :-(:-( ale malenstwo sie rusza i slucham serca na detektorze i wiem ze jest dobrze czekam az mi mdlosci i ten posmak mina bo juz mam dosc ;-) a co do spania to moglabym tak caly dzien ale mam malego czleka przy sobie i sie nie da ;-)

Micia lubi tę wiadomość

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieso jeszcze ujdzie, ale przed ciaza jadlam ryby tak ze 3 razy w tygodniu...obecnie przez kilka msc lacznie moze zjadlamze 3 razy i troche mi smutno, no ale zmuszac sie nie bede przeciez

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • maia1991 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do kradziezy to chodze malej do sh bo maja sliczne markowe ubranka i te kobiety obwieszone zlotem najwiecej kradna jedna na moich oczach kradla szok

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ryb kompletnie nie lubie no chyba,ze sledzia w oleju:) Moj nad tym mocno ubolewa bo lubi rybki we wszelkiej postaci,ale co zrobic:)

• Miu95 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mieszkamy na parterze, więc z wózkiem będzie w miarę łatwo bo może 6 schodków do pokonania, ale ja mam słabe mięśnie :P.
    Natomiast na bank nie zostawiłabym na klatce wózka, okolica jest kiepska.

Widzę, że nie tylko ja mam tak z gotowaniem i sprzątaniem. Syf w domu straszny, jak coś robię z półtora godziny to potem cały dzień zdycham ze zmęczenia, gotować mi się nie chce... chociaż powoli ta ochota wraca, nawet zakupki dzisiaj zrobiłam, może to efekt braku mdłości (odpukać!).

Jak pójdę na ten urop za parę miesięcy to w końcu posprzątam, będzie wolniej ale co miałabym niby całe dnie w domu robić?XD Aż ciężko mi sobie to wyobrazić, nawet w centrum miasta nie mieszkam, w okolicy nic w zasadzie nie ma poza całodobowym Tesco :P a rodzina i znajomi 3 miasta dalej, albo w innym kraju :)

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
  • Micia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas w bloku mieszka 8 rodzin, wszyscy się znają i mamy oczywiście domofon. Piwnica zamykana i tam jest taka jakby wózkarnia. Odpukać nikt nic nikomu nie ukradł z klatki ani z piwnicy, a w piwnicy trzymamy rowery i to nie najgorsze. Wszyscy się znają i pilnują na parterze i na pierwszy piętrze mieszkają starsze panie są obeznane we wszystkim ale nie są upierdliwe ;) i okolica spokojna, więc o to się nie boje i nikt obcy i podejrzany się nie kręci po klatce.
    Miu no właśnie ja mam teraz tyle wolnego aż ciężko mi było się na początku przestawić, tak zawsze w biegu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 21:06

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie to zycie jest nie sprawiedliwe:-( kiedys slyszalam,ze ciaza to taki piekny czas i beztroski ! Ze piekny zgodze sie,bo rodzi sie w nas nowe zycie i jest to piekny cud,co do beztroskiej ciazy hm....? To podlega dyskusji... Zycie jest cholernie nie sprawiedliwe patologia rodzi zdrowe dzieci,ktore pozniej porzucaja,nie martwia sie zadnymi badaniami,kontrolami czy usg!!! A kobiety takie jak my normalne,ktore maja tyle milosci,dbajace i dmuchajace w ciazy zazwyczaj maja pod gorke... Przeczytalam historie Martyny na facebooku,siedze i becze,maz grozi mi odcieciem internetu!!Boze jak istniejesz pozwol kazdej z nas i tej dziewczynie donosic szczesliwie nasze malenstwa...

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co się znowu stało? :(

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wykryli u niej pasma owodniowe ;-( do dzisjaj w zyciu o czyms takim nie wiedzialam, ze cos takiego jest !juz limit nieszczesc w listopadowkach wyczerpany,mam nadzieje ze wszystko u niej bedzie dobrze :-( przepraszam was za moje smutki,ale maz juz nie chce mnie sluchac!

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
‹‹ 405 406 407 408 409 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ