Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki
To moja pierwsza ciąża, małymi krokami dobijam do 30stki. USG genetyczne wyszło bardzo dobrze. Teraz czekam z niecierpliwością na połówkowe, ale to dopiero w czerwcuZaczynam się już rozglądać za ciuszkami i gadżetami dla Maluszka, chociaż płci na 100% jeszcze nie znamy (lekarz nie był pewny).
Przez cały pierwszy trymestr byłam nie do życia... Czułam się po prostu koszmarnie. Teraz jest mi znacznie lepiej.
A propo dziwnego samopoczucia, to mi ostatnio też bywa słabo i mam zawroty głowy. Podobno to normalny objaw spowodowany uciskiem macicy na naczynia krwionośne.Shibuya, Micia lubią tę wiadomość
Synuś
-
Ja ostatnio zasłabłam w galerii, bo wiecznei na klimie oszczędzają a duchota taka była że nie dziwne, że zasłabłam. Staram się jak najmniej wojażować po galeriach, a jeśli już to z kimś do towarzystwa. Też się boję upałów, pewnie odżywać będziemy wieczorami na spacerach.
Zajrzę do tego Lindexa, może coś upatrzę na siebie.
Witaj ZorroZorro lubi tę wiadomość
-
To ja znowu miewam ataki histerii swego czasu lykalam tabletki uspakajające, potem była faza alkoholowa, a teraz myślę ze ciąża jest moim wybawieniem od używek. A atak histerii przechodziłam przez te cztery miesiące "tylko" raz.
My tu mamy jak na kozetce u psychiatry
Jeju nie lubię ciast a teraz dalabym się zabić o kawałeczek, najlepiej szarlotki. Idę szukać czegoś słodkiego -
Mala czarna podoba mi sie tez bebetto luca i camarelo ale nie umiem sie zdecydowac mam metlik w glowie masakra hehe
od czerwca zaczynam zbierac wyprawke juz mam liste a z calej listy mam tylko 2rzeczy po cvikusi masakra wszystko od poczatku
mam pytanie jakie posciele polecacie bo ja Nie moge sie zdecydowac na nic na allegro tego pelno
jeszcze kolderke i podusie chce kupic z materialu minky sa po 79.90 na allegro bardzo ladne laska szyje i mozna wzor i kolor wybrac
Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość
-
Mu zrobiło się słabo teraz jak robiłam obiad.
W ogóle boli mnie brzuch, ale tak dziwnie, bo u góry, bardzo wysoko. W sumie nie wiem czy to jeszcze brzuch. Mniej więcej w tym miejscu jakbyśmy pod piersiami położyły dłoń i tam gdzie się kończy, tam boli. Położyłam się i mam nadzieję, że przejdzie -
Minky oglądałam i też bardzo mi się podoba ale mam chyba 8 kompletów pościeli po Laurce, naprawdę ładnej i nie wiem czy jest sens kupować nowe. Zobaczymy ile mnie wyjdzie cala wyprawka i wtedy zdecyduje czy się skuszę na 2,3 komplety minky
Maz: co dobrego na obiad?
Ja: dziś nic dobrego, makaron, kiełbasa i sos, idę dziś na łatwiznę i robię chłopski garnek
Maz: chłopski garnek, ale nazwę wymyslilas
Ja: nie wymyśliłam, to jest "pomysł na.."haen lubi tę wiadomość
-
Jestem po wizycie i mam mieszane uczucia. Jednak opinie z netu mają wiele prawdy w sobie. Dr bardzo zimna, krzyczała na mnie, że nie mam badań, a to co mam to się nie nadaje. Nie zwróciła uwagi na negatywny wynik moczu. Badanie trwało minutę , nie było bolesne jak pisały pacjentki w necie. Wystawiła mi skierowania na badania i mam je zrobić w czerwcu przed wizytą.
Opieprzala mnie, że brałam metaformax w ciąży ( a druga kazała odstawić od maja) już nic nie rozumiem.
Co do sexu, to sami mamy zdecydować, bo skoro było porównanie,plamienie to chyba nie powinniśmy. Jednak to nasza decyzja.
Kolejna wizyta 16.06 i 14.07 -
Ja mam na mysli kolderke i podusie minky z wypelnieniem bardzo ladne sa a posciele zwykle moze 1minky
tez czekam ile mnie cala wyprawka wyjdzie mam nadzieke nie duzo ale jak juz mniej wiecej licze to kupa kasy jest hehe
za sama butelke dr.browna 50zl ale ta butelka jest najlepsza i innej nie kupie
-
moodliszka wrote:Mu zrobiło się słabo teraz jak robiłam obiad.
W ogóle boli mnie brzuch, ale tak dziwnie, bo u góry, bardzo wysoko. W sumie nie wiem czy to jeszcze brzuch. Mniej więcej w tym miejscu jakbyśmy pod piersiami położyły dłoń i tam gdzie się kończy, tam boli. Położyłam się i mam nadzieję, że przejdzieJestes juz z nami -
Natali,a nie masz mozliwosci zmienic lekarza?? Bo to tez nie za dobrze jak ma Babka takie podejscie i co wizyte masz sie tak stresowac.
Mala Czarna,a te kolekcje Lindex Mom to pewnie na necie wyszukalas?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 16:52
Jestes juz z nami -
Natali z endokrynologami tak juz jest, na palcach ich mozna policzyc.Tez masz niedoczynnosc tarczycy??Bo jesli dobrze zrozumialam to o endokrynologa chodzi:)?
Dziewczyny wlasnie zajrzalam na skrzynke emailowa i wyslali mi z rossmana gazetke z promocjami dla mam (chodzi o ta karne rossne).Widzialam,ze maja promocje na przybory dzieciece i kosmetyki dla mam.Jestes juz z nami -
Z minky rzeczy są bardzo fajne, pod warunkiem że jest to dobrej jakości minky, a niestety na rynku mnóstwo szajsu który po praniu robi się jak szmata
Szyłam też z minky i jest różnica w otyku i po praniu ogromna.
Pościel z bawełny uszyję chyba sama. W chmurki albo gwiazdki, stawiam na neutral, popiel biel, może mięta jak dziewuszka. Zobaczymy kogo tam chowam w brzusiuAle na sam początek bardziej się przyda kocyk niż kołderka, zwłaszcza do kołyski.
natali - okropna babanienawidzę takich lekarzy, ale jeśli jest dobra w tym co robi może warto zagryźć zęby
natali101 lubi tę wiadomość
-
Jak tak czytam o firmach wozkow,dodatkow dzieciecych itp co piszecie to jestem w szoku jakie jestecie obeznane
Ja tak wizualnie bardziej szukalam co mi sie podoba,ale to jeszcze i tak pobieznie bo jeszcze nic nie kupuje:)A Wy to juz widze ekspertki w temacie:>
Jestes juz z nami