X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz w domu to jeszcze, m kazał mi się położyć, gorzej jak będą upały i na ulicy nas weźmie.

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :)
    To moja pierwsza ciąża, małymi krokami dobijam do 30stki. USG genetyczne wyszło bardzo dobrze. Teraz czekam z niecierpliwością na połówkowe, ale to dopiero w czerwcu ;) Zaczynam się już rozglądać za ciuszkami i gadżetami dla Maluszka, chociaż płci na 100% jeszcze nie znamy (lekarz nie był pewny).
    Przez cały pierwszy trymestr byłam nie do życia... Czułam się po prostu koszmarnie. Teraz jest mi znacznie lepiej.

A propo dziwnego samopoczucia, to mi ostatnio też bywa słabo i mam zawroty głowy. Podobno to normalny objaw spowodowany uciskiem macicy na naczynia krwionośne.

Shibuya, Micia lubią tę wiadomość

Synuś :-)
  • Mad. Przyjaciółka

Wysłany: 20 maja 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio zasłabłam w galerii, bo wiecznei na klimie oszczędzają a duchota taka była że nie dziwne, że zasłabłam. Staram się jak najmniej wojażować po galeriach, a jeśli już to z kimś do towarzystwa. Też się boję upałów, pewnie odżywać będziemy wieczorami na spacerach.

Zajrzę do tego Lindexa, może coś upatrzę na siebie.

Witaj Zorro :)

Zorro lubi tę wiadomość

34bwgov34p14l83r.png
    ibm2j48agmh64rxk.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio buszowałam po Rossmanie jak mnie złapało. Dobrze, że akurat zmieniali wystawę (robili miejsce na odzież sportową), bo upolowałam pustą niską półkę, z której oczywiście skorzystałam :D Dosłownie w ostatniej chwili zdążyłam...

Synuś :-)

Wysłany: 20 maja 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja znowu miewam ataki histerii swego czasu lykalam tabletki uspakajające, potem była faza alkoholowa, a teraz myślę ze ciąża jest moim wybawieniem od używek. A atak histerii przechodziłam przez te cztery miesiące "tylko" raz.
    My tu mamy jak na kozetce u psychiatry :D

Jeju nie lubię ciast a teraz dalabym się zabić o kawałeczek, najlepiej szarlotki. Idę szukać czegoś słodkiego

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za pogoda;/ Czlowiek by sie ruszyl z domu,a tu nawet sie nie chce lazic w deszczu.W domu nie lepiej zimno jakos brrrr:O

Jestes juz z nami :)
  • maia1991 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala czarna podoba mi sie tez bebetto luca i camarelo ale nie umiem sie zdecydowac mam metlik w glowie masakra hehe ;-) od czerwca zaczynam zbierac wyprawke juz mam liste a z calej listy mam tylko 2rzeczy po cvikusi masakra wszystko od poczatku ;-) mam pytanie jakie posciele polecacie bo ja Nie moge sie zdecydowac na nic na allegro tego pelno ;-) jeszcze kolderke i podusie chce kupic z materialu minky sa po 79.90 na allegro bardzo ladne laska szyje i mozna wzor i kolor wybrac :-D

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyrzuty sumienia:( Objadlam sie slonecznikiem ze slonymi przyprawami bardzo zdrowoo..Nie moglam sie powstrzymac,a wszystko przez Meza,ktory go kupil i zostawil na wierzchu.Jak sie zacznie jesc to jak nalog..:)

• moodliszka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mu zrobiło się słabo teraz jak robiłam obiad.
    W ogóle boli mnie brzuch, ale tak dziwnie, bo u góry, bardzo wysoko. W sumie nie wiem czy to jeszcze brzuch. Mniej więcej w tym miejscu jakbyśmy pod piersiami położyły dłoń i tam gdzie się kończy, tam boli. Położyłam się i mam nadzieję, że przejdzie :(

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png

Wysłany: 20 maja 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minky oglądałam i też bardzo mi się podoba ale mam chyba 8 kompletów pościeli po Laurce, naprawdę ładnej i nie wiem czy jest sens kupować nowe. Zobaczymy ile mnie wyjdzie cala wyprawka i wtedy zdecyduje czy się skuszę na 2,3 komplety minky

Maz: co dobrego na obiad?
    Ja: dziś nic dobrego, makaron, kiełbasa i sos, idę dziś na łatwiznę i robię chłopski garnek
    Maz: chłopski garnek, ale nazwę wymyslilas
    Ja: nie wymyśliłam, to jest "pomysł na.." :D

haen lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie i mam mieszane uczucia. Jednak opinie z netu mają wiele prawdy w sobie. Dr bardzo zimna, krzyczała na mnie, że nie mam badań, a to co mam to się nie nadaje. Nie zwróciła uwagi na negatywny wynik moczu. Badanie trwało minutę , nie było bolesne jak pisały pacjentki w necie. Wystawiła mi skierowania na badania i mam je zrobić w czerwcu przed wizytą.
    Opieprzala mnie, że brałam metaformax w ciąży ( a druga kazała odstawić od maja) już nic nie rozumiem.
    Co do sexu, to sami mamy zdecydować, bo skoro było porównanie,plamienie to chyba nie powinniśmy. Jednak to nasza decyzja.
    Kolejna wizyta 16.06 i 14.07

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • maia1991 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na mysli kolderke i podusie minky z wypelnieniem bardzo ladne sa a posciele zwykle moze 1minky ;-) tez czekam ile mnie cala wyprawka wyjdzie mam nadzieke nie duzo ale jak juz mniej wiecej licze to kupa kasy jest hehe ;-) za sama butelke dr.browna 50zl ale ta butelka jest najlepsza i innej nie kupie ;-)

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • maia1991 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natali wspolczuje takiej wizyty nastepne tez z nia?

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moodliszka wrote:
    Mu zrobiło się słabo teraz jak robiłam obiad.
    W ogóle boli mnie brzuch, ale tak dziwnie, bo u góry, bardzo wysoko. W sumie nie wiem czy to jeszcze brzuch. Mniej więcej w tym miejscu jakbyśmy pod piersiami położyły dłoń i tam gdzie się kończy, tam boli. Położyłam się i mam nadzieję, że przejdzie :(
    Modlisza, Kochana nie martw sie moze odpocznij troszke i faktycznie sie poloz. Niestety teraz bedziemy doswiadczac roznych dziwnych boli brzucha,jego promieniowania i oczywiscie zaraz sie martwic.Bratowa mnie troche ostatnio uspokoila bo powiedziala,ze ja przez cala ciaze bolal brzuch,ale nie bylo to wlasnie nic zlego tylko organizm tak reaguje na rozrastanie macicy i brzuszka.

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natali,a nie masz mozliwosci zmienic lekarza?? Bo to tez nie za dobrze jak ma Babka takie podejscie i co wizyte masz sie tak stresowac.

Mala Czarna,a te kolekcje Lindex Mom to pewnie na necie wyszukalas :)?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 16:52

• natali101 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wizyta z nią. Niestety w tym szpitalu tylko ona jest z endokrynologia. Zobaczę jak będzie wygląd kolejna wizyta. Napisałam do tej swojej i czekam na kontakt.

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natali z endokrynologami tak juz jest, na palcach ich mozna policzyc.Tez masz niedoczynnosc tarczycy??Bo jesli dobrze zrozumialam to o endokrynologa chodzi:)?

Dziewczyny wlasnie zajrzalam na skrzynke emailowa i wyslali mi z rossmana gazetke z promocjami dla mam (chodzi o ta karne rossne).Widzialam,ze maja promocje na przybory dzieciece i kosmetyki dla mam.

• Mad. Przyjaciółka

Wysłany: 20 maja 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z minky rzeczy są bardzo fajne, pod warunkiem że jest to dobrej jakości minky, a niestety na rynku mnóstwo szajsu który po praniu robi się jak szmata :/ Szyłam też z minky i jest różnica w otyku i po praniu ogromna.

Pościel z bawełny uszyję chyba sama. W chmurki albo gwiazdki, stawiam na neutral, popiel biel, może mięta jak dziewuszka. Zobaczymy kogo tam chowam w brzusiu :) Ale na sam początek bardziej się przyda kocyk niż kołderka, zwłaszcza do kołyski.

natali - okropna baba :/ nienawidzę takich lekarzy, ale jeśli jest dobra w tym co robi może warto zagryźć zęby

natali101 lubi tę wiadomość

34bwgov34p14l83r.png
    ibm2j48agmh64rxk.png
  • Mad. Przyjaciółka

Wysłany: 20 maja 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z Rossmanna są strasznie fajne smoczki dla dzieci, tanie (co chwile się gubią) a dobre :) no i cała seria kosmetyków Baby Dream, mającudny skład i są fajne delikatne.

34bwgov34p14l83r.png
    ibm2j48agmh64rxk.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak czytam o firmach wozkow,dodatkow dzieciecych itp co piszecie to jestem w szoku jakie jestecie obeznane :) Ja tak wizualnie bardziej szukalam co mi sie podoba,ale to jeszcze i tak pobieznie bo jeszcze nic nie kupuje:)A Wy to juz widze ekspertki w temacie:>

‹‹ 413 414 415 416 417 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ