Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Shibuya to masz wygodnie z siostra, a jeszcze takie ładne pazurki robi
. Ja też na razie mam długie i sama sobie maluję, uwielbiam to, ale teraz rzadziej i na balkonie bo zapach lakieru
. Pod koniec też skrócę i będę malować lakierem do francuza.
Shibuya lubi tę wiadomość
ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud
[*] 26.03.2014 - 9 tc
-
Ja już przytyłam jakieś 7 kg
kobiety ja wiem ze mało się tu udzielam ale czytam Was parę razy dziennie
dziś ją potrzebuje waszych kciuków bo o 15.40mamy usg genetyczne, boje się strasznie
jeszcze mi się dziś cholerne szczury sniły a to podobno nie dobrze
także trzymajcie kciukasy
z góry dziękuję bardzo
Izzy, haen, Micia, Mala_Czarna_89, Rozmarzona lubią tę wiadomość
-
Ja jeszcze nic nie przytyłam. Nic a nic. Ciągle mam pół kg mniej i znowu wracam, tak w kółko.
Ja w ogóle jakaś ostatnio jestem pechowa. Wczoraj ten dziwny ból, który na szczęście przeszedł po odpoczynku. Wieczorem znowu zaczęła mnie boleć noga tak na wysokości kolana, a raczej jego pachwiny z boku. Boli jak dotykam. No i nie wiem, czy to jakiś żylak się pojawił czy zakrzep. Nie boli jak chodzę, tylko jak dotknę. Nie wiem, może się gdzieś uderzyłam, ale z drugiej strony nie przypominam sobieAle mam nadzieję, że może to jednak w wyniku jakiegoś niezauważonego urazu, bo te wszystkie żylaki, zakrzepy, zakrzepice, to mnie przerażają, bo oczywiście od razu się naczytałam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 10:26
-
Justa od razu mi lżej. Mój m mówi, że wyglądam fantastycznie, mam fajne piersi i cudowny brzuszek no i zaokrąglona pupa też mu się podoba, ale ja myślę: gdzie tam koniec ciąży?Trzymam kciuki za wizytę
Shibuya ja mam kursy na paznokcie porobione, jestem kosmetyczką, a na paznokcie chodziłam do swagierki, bo nie lubiłam sama sobie robić (jedna ręka w lampie, to nic nie zrobisz w tym czasie = nuda). A w ciąży piękne, długie swoje mam, to zamówiłyśmy z Laurcią na allegro 10 lakierów do paznokci i sobie szalejemy
Co do żelów po porodzie, to nie wyobrażam sobie wyciągania sudocremu zza paznokcijusta1234 lubi tę wiadomość
-
Witajcie
Czytam was od początku prawie, z małymi przerwami bo w pewnym momencie zaczęłam źle reagować na smutne wieści. Z uwagi na to że Aga będzie nanosic zmiany to może i mnie dopisze na 23.11. Jest to moja druga ciąża, pierwsza straciłam, aniołkowi nie biło serduszko. Po usg prenatalnym doktor powiedziała że jest duże prawdopodobieństwo na chlopaszka co mnie bardzo cieszy bo nastawilam się na synka i mąż chce mieć syna bo mówi że otaczają go same baby
Pierwszy trymestr ciąży przeżyłam, ale wyczekujac tylko kiedy samopoczucie mi się poprawi, i rzeczywiście teraz jest lepiej chodź nadal męczy mnie osłabienie, i tak np dziś tak się skonalam przy śniadaniu że nie miałam siły go zjeść
Na zwolnieniu jestem od początku maja i tak już chyba zostani, do końca ciąży.
Z uwagi na to że na weekendy jeżdżę co tydzień nad jezioro(tam mamy z mężem pasieke z pszczolkami) to potrzebuje drugi mini zestaw żeby nie wozić że sobąMala_Czarna_89 lubi tę wiadomość
-
a nie niszcza Wam się paznokcie od hybrydy? ja zawsze robilam max. 2 pod rzad i pierwsze dni po zdjeciu bylo ok, a po tygodniu masakra sie robila...teraz nie chce juz hybrydy chyba, ze na jakis dluzszy wyjazd wakacyjny (ale na to niestety sie nie zapowiada), ew. zwykly manicure, ale saa sobie nie umiem zrobic, a chodzic nie mam czasu do porzadnego salonu).
Ja sobie w dresie smigam do sklepu czasami i mam gdzies, co ktoś sobie o mnie pomysli:) to w Polsce jest taka presja:P w innych krajach mozesz sobie chodzic w czym chcesz i wiekszosc ma to w d...e;) -
Wszystkiego co tydzień, więc kompletnie od znajomych co się da żeby kupić tylko do domu głównego nowe, a na jeziorkiem korzystać z dobroci koleżanek:-D
Przez przypadek klikam wyślij i mi podzielilo. Tyle o mnie na razie
Witam was wszystkie i mam nadzieję że mogę dołączyć i oczywiście życzę "nie"spokojnych ciąz, chodzi mi o ruchy maluszków, a ja już na to czekamniecierpliwie
No i od razu pytanko mam, patrzyłam sobie na wózki i podoba mi się Amelis pro. Dla chłopczyka ten militarny a dla dziewczynki miętowy, któraś może coś słyszała, albo ma swoją opinię?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 11:09
-
Super, że jeszcze nas przybywa
Gratuluję Nymeria
Aga, może nasze kochane Aniołki przeniesiemy na dół listy, żeby były wszystkie razem?
Jak patrze na tą naszą liste to za każdym razem tak mnie smucą te Aniołeczki..Nymeria, Ona_89' lubią tę wiadomość
-
Haen jak jest dobrze zrobione, to się nie niszczą. A mi zwykły lakier trzyma max tydzień, bo nie potrafię w domu robić nic w rękawiczkach
Dzisiaj za to narobiłam się, jest po 11 a ja padam z nóg
Witaj NymeriaMy też mamy drugi dom w górach i tam wywożę wszystkie obciachowe ciuchy mojej córki (ma bardzo specyficzny gust), a tam może w nich hasać do woli
Shibuya, jednak łatwiej wygrzebać sudokrem ze zwykłych paznokci haha jakie my tu mamy problemy, oby tak dalej -
Shibuya, ja zakładałam żel i uzupełniałam przez 4 miesiące, może 5. Na początku po ściągnięciu było kiepsko u mnie z płytką paznokci chociaż kosmetyczka po ściągnięciu jeszcze odpowiednio o nie zadbała. Nie zmieniało to jednak faktu, że płytka po prostu mnie...bolała, bo była cieniutka
ale teraz jest już ok
-
Mala_Czarna_89 wrote:Haen jak jest dobrze zrobione, to się nie niszczą. A mi zwykły lakier trzyma max tydzień, bo nie potrafię w domu robić nic w rękawiczkach
Dzisiaj za to narobiłam się, jest po 11 a ja padam z nóg
Witaj NymeriaMy też mamy drugi dom w górach i tam wywożę wszystkie obciachowe ciuchy mojej córki (ma bardzo specyficzny gust), a tam może w nich hasać do woli
Shibuya, jednak łatwiej wygrzebać sudokrem ze zwykłych paznokci haha jakie my tu mamy problemy, oby tak dalej
rozbawilo mnie hasanie corki w obciachowych ciuchach z dala od ludzi:) hihi -
To ja napiszę jak robiłam 7 lat temu (zgodnie z zaleceniami ze szkoły rodzenia), jednak nie wiem, czy teraz to się nie zmieni:
KĄPIEL NIEMOWLAKA WG MOJEGO MĘŻA
- na przewijaku rozkładał ręczniczek, na to pieluszkę flanelową, na niej córcię
-patyczkami do uszu dla dzieci (tymi okrągłymi) delikatnie czyścił nosek i uszka,
-płatkami kosmetycznymi zanurzonymi w ciepłym rumianku mył oczka, generalnie buźkę i pipusię (jeden wacik- jedna warga, zmiana wacika- druga warga)
-następnie namydlał małą, włącznie z główką, bo córka ciągle ulewała i jednak warto było to zmyć (jeszcze na przewijaku) i razem z pieluszką flanelową, żeby się nie wyślizgnęła wsadzał do wanienki
-w wanience trzymał swoją rękę pod jej pleckami, trzymając dłonią pod paszką (wtedy dziecko nie obróci się i nie zanurkuje), ochlapywał wodą, spłukiwał mydło. Laura lubiła kąpiel, więc zwykle chwilę to trwało.
-po kąpieli przekładał córcię na przewijak, szybko otulał i osuszał ciałko, tak, aby nie trzeć po skórze.
-smarował małą (uwaga!) zwykłą, płynną parafiną, która u nas świetnie się sprawdziła, bo jest bezzapachowa, nie uczula, a natłuszcza), szczególną wagę przywiązując do ciemieniuchy, gdy się zrobiła. Tzn, że włoski też tym smarował.
-do pupy i pipusi mieliśmy chyba penathen, potem bambino. Generalnie krem, nie lubiłam jak puder latał wszędzie w powietrzu.
-ubierał pieluszkę, bodziaka, pajacyka, czapeczkę, zawijał w rożek i podawał mamusi do cyca, a następnie sprzątał stanowisko kąpielowe
No to zrobiłam sobie powtórkę
-sudocrem- najlepszy!!! ale bardziej na odparzenia, nie ma potrzeby używania codziennie
-Aftin na afty w buźce
-sab simplex- najlepszy na kolki, niestety chyba jeszcze niedostępny w Polsce
-do przebierania pampersów ja jestem starej daty i uważam, że mokre chusteczki są zimne i nieprzyjemne (sama kiedyś użyłam przy okresie i przeszedł mnie dreszcz). Dlatego my stosowaliśmy (i będziemy stosować) starą metodę- zaparzamy herbatkę rumiankową, przykrywamy spodeczkiem i przed każdym użyciem lekko podgrzewamy, żeby była przyjemna dla ciała.
Shibuya, moodliszka lubią tę wiadomość
-
Izzy wrote:Super, że jeszcze nas przybywa
Gratuluję Nymeria
Aga, może nasze kochane Aniołki przeniesiemy na dół listy, żeby były wszystkie razem?
Jak patrze na tą naszą liste to za każdym razem tak mnie smucą te Aniołeczki..
Izzy przerobiłam listę i Aniołeczki są wszystkie razem. Wieczorem wstawię nową listę mam nadzieje że Wam się spodobaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 11:42
Izzy lubi tę wiadomość
-
Haen, z życia wzięte, moja córcia zakłada tam białą suknię w kwiaty z falbanami na ramionach (wygląda jak obrus) i z wielką kokardą z tyłu, do tego dwa warkocze, chusta na głowie, bierze patyk i zagania kury do kurnika
Taka moja mała wieśniarka
Shibuya co do butelek to ja znów poluję na zestaw z aventu- dwie duże i dwie małe- na początku dzidzia i tak będzie piła z tych małychI odradzam szklane, ciężkie są jak cholera, bałabym się, że się wyślizgnie i uderzy dziecko.
Ale się mądrzę dzisiaj, przepraszam. Ale wszystko ze szczerego sercahaen lubi tę wiadomość