Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Buffy ; no własnie każda z nas stresuje sie taka wizyta co jak czy wszystko w porządku czy beda miały tego upragnionego skarba . Strasznie jest to stresujące dlatego lepiej przychodzic w 8 tyg niz w 4/5 ^^ hehe
Celine; o widzisz ja tez mam we wtorek
Kasia o to w 9 tyg wtedy juz wszystko bedzie idealnie widac akurat bynajmniej nie bd sie stresowac bo juz wtedy idealnie bedzie wszystko widac
Ale pomotałamWiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 13:57
-
Ufff ale się naczytałam Ostatnio taka cisza, a teraz nieźle naskrobałyście postów
Dziewczyny, rozmawiałyście o porodach. A co jeśli ja miałam operacje jajnika (wycięty guz, jajnik cały), byłam cięta, to znaczy że jestem skazana na CC? Jak myślicie?
-
Jeju dziewczyny ja do 20:00 odliczam godzinki!!!ale mam mega stresa...nawet przetłumaczyc sobie nie moge ze to i tak nic nie zmieni...co ma byc to bedzie a sres moze tylko i wyłącznie zaszkodzic. W pierwszej ciąży do lekarza poszlam dopiero w 7 tygodniu ale to daletego ze nie wiedzialam ze jestem w ciąży...zorientowałam sie jak mi sie niedobrze zrobiło. Nawet daty ostatniej miesiączki nie pamietalam hahah...wpisalismy z usg teraz nawet wiem kiedy do zaplodnienia mogło dojsc...wszystko co do dnia zaplanowane....powiem wam ze wtedy to tylko niewinna radość byla. Yeraz juz wiem ile to trosk i zamartwien najpoerw o ciąze...szczesliwe rozwiazanie a potem o kruszynke. Do tej ogromnej radosci trzeba wrzucić sporo cierplowosci i łez bezsilnosci. No i suma sumarum teraz do tego inaczej podchodze. Moja mama mi kiedyś powirdziala bardzo fajne zdanie.. "pierwsze dziecko z ciekawości drugie zaś z miłości"...nie znaczy to oczywiscie ze pierwszw bez milosci ale juz z duzym dystansem i rozsądkiem
Ona_89', Aga_502 lubią tę wiadomość
-
kasiakks ; pewnie długie kolejki do ginekologa ? Bo u mnie właśnie tak w 1 ciązy było z 5 tyg czekalam na wizyte i poszlam w 11 tyg dopiero , ale wtedy tak sie nie stresowałam i było wszystko dobrze dzidzia wierzgała sobie
Ona_89 ; Kompletnie nie wiem jak Ci pomoc chodz bym chciała Ale na pewno ktoś się tu znajdzie kto Ci pomoze
Gogola ; To już dzisiaj To jeszcze musisz poczekac z 5 godz i 39 min
Ja akurat przy 1 i 2 ciązy tak samo panikuje czytam i tak dalej nic sie nie zmieniłoWiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 14:22
-
nick nieaktualny
-
Buffy, u mnie w poprzedniej ciąży widziałam serce 6t1d ciąży, biło pięknie. Dwa tygodnie później już nie biło. Bardzo żałuje, że zrobiłam wcześniej usg bo o wiele bardziej cierpiałam. Dlatego teraz czekam do 9tc. Ale to oczywiście indywidualna decyzja.
Różne rzeczy się dzieją ale jak ma być dobrze, to będzie. Wierze, że żadna z nas nie odpadnie do szczęśliwego rozwiązania. -
nick nieaktualny
-
Buffy wrote:Izzy a wiadomo czemu przestało bić?
Buffy - Nie.. Będę sobie zadawać to pytanie do końca życia. Mój mąż ma morfologie nasienia na poziomie 10% i może zapłodnił się jakiś wadliwy plemniczek. Ale to takie gdybanie. Wiem, że to okrutne ale to jest po prostu selekcja naturalna..
Staram się myśleć pozytywnie. Ale podchodze już z dużo większym dystansem do ciąży. Nie skacze z radości ale też nie zamartwiam się. Po prostu wiem, że na pewne rzeczy nie mamy wpływu i muszę tylko czekać.
Skabie, a co Ci to Kochana da, że będziesz się martwić? Dbaj o siebie najlepiej jak możesz i czekaj. Uwierz mi, że doskonale rozumiem jak dłuży się każdy dzień. Dobrze jest wypełniać sobie czas, nie myśleć za dużo. To naprawdę pomaga.Ona_89', celine89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Izzy : tak bym chciala zeby teraz sie ulozylo i wszystko bylo dobrze drugi raz tego bym nie przezyla
Wiem ze nie potrzebnie sie zamartwiam
zabcia : witam bardzo serdecznie :* gratuluje i zycze nudnej i spokojnej ciazy -
nick nieaktualnyaaaa dziewczyny poszłam na drzemkę o 15.30 wstałam teraz 18.30 - 3 godz. spałam jak kamień ale za to jak....na skos łóżka, na plecach, z nogami rozłożonymi baaardzo szeroko , rękami na brzuchu i głową na bok dodatkowo sztywna jak chole.a, a obudziłąm się zmęczona jak żołnierz carskiej armii masakra!
Ona_89' lubi tę wiadomość