Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9116cd1c74fd.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8a9a75bc24b8.jpg
o udalo sie:) a to ja, jutro zaczynam 16 tydz. jakby mnie ktos nie widzial kilka msc, to by po prostu pomyslal, ze przytylam w brzuchuWiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 12:55
olcia88, Mala_Czarna_89, Zorro, Micia, Mad., Kitaja, perelka89, agulla03 lubią tę wiadomość
-
Mala Czarna, masz te doswiadczenia po pierwszej corci i mniej wiecej wiesz co Cie czeka
Jak dla mnie pisz jak najwiecej takich inf, sa bardzo przyjemne do czytania i do wlasnego oczekiwania
Na jednej str przeczytalam,ze wlasnie niektore ciezarne moga wgl nie odczuc alergii,ze tak jakos organizm sie przestawia,a inne normalnie musza sie przemeczyc. Leki sa ponoc jak czytalam jakies z roznymi grupami,ktore mozna brac przy alergii w ciazy,a ktore absolutnie nie (oczywiscie i tak po konsultacji z lekarzem). Ja postanowilam sie jak narazie nie faszerowac. Objawy sa narazie takie lagodne,ale wiem ze to zawsze sie rozkrecalo i trwalo nawet do konca czerwca ;/ Bede probowala w razie co tej soli i inhalacja to moze tez nie jest glupi pomysl nawet ze zwykla sola. Wiem jak przy przeziebieniu fajnie przeziedzilo i wyczyscilo nos :)Najgorzej to oczy bo zawsze takie banie czerwone.. Trzeba bedzie przemywac czesto,a w razie koniecznosci wybiore sie do alergologa.
Edit: aa i Czarnulka dzieki za info o stronce bede w razie co probowala jak porobie jakies fotyWiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 13:08
Mala_Czarna_89, perelka89 lubią tę wiadomość
Jestes juz z nami -
Dobra, już jestem po porannej pracy, jeszcze popołudniu jakieś korki, ale dziś mi wszyscy odwołują a ja się cieszę, kiedyś bym przeżywała, że mniej zarobię.
Ja dupka odstawiłam drastycznie z dnia na dzień bo rujnował mi żołądek i nie mogłam wytrzymać, ale równolegle brałam luteinę więc to samo.
U ginki dowiedziałam się też, żeby brać jeszcze luteinę skoro brzuch twardnieje. Myślałam, że to chodzi o łożysko, krwiaka itd a tu się okazuje, że luteina jest też przeciw skurczom i stawianiu się macicy. Także wychodzi na to, że lepiej luteina niż nospa. W sumie jak tak pomyślę to logiczne, bo luteina to progesteron a progesteron chroni przed skurczami, to nawet mi mówiła gastro moja jak powiedziałam, że inaczej czuje skurcze jelit w 5 tyg a ona że ciąża (czyt. więcej progesteronu) własnie chroni przed skurczami. No nic, nadal będę aplikować...wrrr. Nie wiem nic o łożysku, jakie mam a może mam 2 ? Kurde, wstyd, muszę poczytać. Krwiak zniknął, ale współżycie niezalecane i tak w bliźniaczej. Mąż będzie niepocieszony, ja zreztą też troszkę bo już tyle czekaliśmy.
Niestety Pani powiedziała mi, że nie będzie mnie tu straszyć, ale żebym wiedziała, że problemy z ciążą mnogą zaczają się po 20 tyg i są częste także na połówkowe wysyła mnie znów do tego profesora. A, że brzuch mnie boli, no cóż... wkońcu 2 szkraby to i rozciąganie i ucisk większe.
Zezwoliła na trochę ćwiczeń i zaleciła masaże jak mnie bolą plecy. Ja jeszcze od siebie wydedukowałam, że to dzidzia bardziej u góry ma "dyndusia" a więc ta młodsza, czyli TolekNo to skoro Toluś jest chłopcem, to starsza dzidzia raczej też, bo współżyliśmy w jajeczkowanie, a wcześniej 4 dni nie, więc damskie plemniki nie miały szans... Więc raczej Antoś a nie Tosia.
perelka89 lubi tę wiadomość
-
haen wrote:http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9116cd1c74fd.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8a9a75bc24b8.jpg
o udalo sie:) a to ja, jutro zaczynam 16 tydz. jakby mnie ktos nie widzial kilka msc, to by po prostu pomyslal, ze przytylam w brzuchuja to się na razie cieszę, że nie widać za bardzo bo szefowie jeszcze nie wiedzą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 13:18
-
Olcia, no u Ciebie to juz pelen podziw
My tu narzekamy na objawy i bole przy jednym szkrabie a Ty nosisz dwa, to dopiero wyzwanie
Jeszcze jak zaczna rosnac i sie rozpychac to dadza Mamusi czadu
Cos zauwazylam,ze jak leze na prawym boku to po lewej stronie czuje jakby mnie zebra lekko bolaly tak jakby nachodzily na cos. Nie wiem jak to wytlumaczyc,ale czuje wtedy dyskomfort i nie wiadomo juz jak tu sie wygodnie ulozycJestes juz z nami -
Kitaja wrote:Micia wizyte mam dopiero na 18:15, najgorsze to czekanie,ale nie dalo rady wczesniej,bo moj lekarz przyjmuje prywatnie popoludniami.Ostatnio wspomonal,ze bedziemy odstawiac duphostan z jednej strony sie ciesze,bo moze ustapia mi w koncu poranne wymioty ale z drugiej boje sie plamien
Kitaja ja mam 3.06. wizytę też po godzinie 18, cały dzień czekania ale co zrobić. Jeszcze troszkę i będziesz po podglądaniu dzidzi.
Co do odstawiania ja mam luteinę dopochwowo i też mam mieć odstawioną ale po następnej wizycie to będzie jakoś 16 tyg. ciąży.
Co do brzuszków to widzę ile kobiety tyle kształtów i wielkości brzusiów.
Kitaja, perelka89 lubią tę wiadomość
ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud
[*] 26.03.2014 - 9 tc
-
Dziewczyny a mnie dziś dziąsła bolą, jedna strona zaczerwieniona, ech mam nadzieję, że to szybko przejdzie. A może znacie jakieś dobre domowe sposoby, może jakieś płukanie jamy ustnej? Pewnie ten temat już był.
Mala_Czarna co do wózka to podobają mi się bardziej te pierwsze, zwłaszcza ten z żółtymi akcentami. Wczoraj taki widziałam jak byłam na spacerze żółty z szarym super wyglądał, Mojemu też się spodobało takie zestawienie kolorystyczne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 14:24
Mala_Czarna_89, Kitaja lubią tę wiadomość
[*] 26.03.2014 - 9 tc
-
Ja mam taki problem, że raz mi się podobają kolorowe wózki, a raz stonowane, szare, lub czarno- białe. Ten na "białych ramach" riko nano, pierwszy rzucił mi się w oczy. Potem ten żółty właśnie, choć nie przepadam za tym kolorem to wygląda dość oryginalnie i ciekawie
Najlepiej chyba zobaczyć na żywo.
A co z fotelikami? Bo jak wpisałam na allegro maxi cosi adac 4, to około 500złMicia lubi tę wiadomość
-
Micia wrote:Dziewczyny a mnie dziś dziąsła bolą, jedna strona zaczerwieniona, ech mam nadzieję, że to szybko przejdzie. A może znacie jakieś dobre domowe sposoby, może jakieś płukanie jamy ustnej? Pewnie ten temat już był.
Mala_Czarna co do wózka to podobają mi się bardziej te pierwsze, zwłaszcza ten z żółtymi akcentami. Wczoraj taki widziałam jak byłam na spacerze żółty z szarym super wyglądał, Mojemu też się spodobało takie zestawienie kolorystyczne.
Micia lubi tę wiadomość
-
Micia polecam szalwie do plukania lub plyn elmex do plukania,kup sobie tez szczoteczke soft
Micia lubi tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Szałwia już gotowa
. Kitaja co do szczoteczki to racja chyba mam za twardą bo wczoraj za mocno szczotkowałam i chyba od tego podrażniłam. Czyli pasta i szczoteczka do kupienia dziś już nie idę do sklepu nie mam sił na nic. Niby 2 trymestr a nudności nadal, bóle głowy co jakiś czas i senność i teraz jeszcze dziąsła
.
[*] 26.03.2014 - 9 tc