WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Was czytam i aż wstyd się przyznać,bo ja mam praktycznie same stringi ;-) No może z 5 par by się normalnych znalazło. Nie mam żadnych infekcji, więc będę je nosić tak długo jak tylko się da.

Mad, super brzuszek i śliczna Martynka :-)

Synuś :-)
  • haen Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9116cd1c74fd.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8a9a75bc24b8.jpg

o udalo sie:) a to ja, jutro zaczynam 16 tydz. jakby mnie ktos nie widzial kilka msc, to by po prostu pomyslal, ze przytylam w brzuchu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 12:55

olcia88, Mala_Czarna_89, Zorro, Micia, Mad., Kitaja, perelka89, agulla03 lubią tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimo zaleccen pani doktor nie plucze nosa, wiec nie wiem czy pomaga...nie wiem jak to mozliwe, ale objawy mnie poki co ominely (albo jeszcze nie nadeszly, chociaz juz jest czas pylenia)

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala Czarna, masz te doswiadczenia po pierwszej corci i mniej wiecej wiesz co Cie czeka :) Jak dla mnie pisz jak najwiecej takich inf, sa bardzo przyjemne do czytania i do wlasnego oczekiwania :D

Na jednej str przeczytalam,ze wlasnie niektore ciezarne moga wgl nie odczuc alergii,ze tak jakos organizm sie przestawia,a inne normalnie musza sie przemeczyc. Leki sa ponoc jak czytalam jakies z roznymi grupami,ktore mozna brac przy alergii w ciazy,a ktore absolutnie nie (oczywiscie i tak po konsultacji z lekarzem). Ja postanowilam sie jak narazie nie faszerowac. Objawy sa narazie takie lagodne,ale wiem ze to zawsze sie rozkrecalo i trwalo nawet do konca czerwca ;/ Bede probowala w razie co tej soli i inhalacja to moze tez nie jest glupi pomysl nawet ze zwykla sola. Wiem jak przy przeziebieniu fajnie przeziedzilo i wyczyscilo nos :)Najgorzej to oczy bo zawsze takie banie czerwone.. Trzeba bedzie przemywac czesto,a w razie koniecznosci wybiore sie do alergologa.

Edit: aa i Czarnulka dzieki za info o stronce bede w razie co probowala jak porobie jakies foty :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 13:08

Mala_Czarna_89, perelka89 lubią tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, już jestem po porannej pracy, jeszcze popołudniu jakieś korki, ale dziś mi wszyscy odwołują a ja się cieszę, kiedyś bym przeżywała, że mniej zarobię.

Ja dupka odstawiłam drastycznie z dnia na dzień bo rujnował mi żołądek i nie mogłam wytrzymać, ale równolegle brałam luteinę więc to samo.

U ginki dowiedziałam się też, żeby brać jeszcze luteinę skoro brzuch twardnieje. Myślałam, że to chodzi o łożysko, krwiaka itd a tu się okazuje, że luteina jest też przeciw skurczom i stawianiu się macicy. Także wychodzi na to, że lepiej luteina niż nospa. W sumie jak tak pomyślę to logiczne, bo luteina to progesteron a progesteron chroni przed skurczami, to nawet mi mówiła gastro moja jak powiedziałam, że inaczej czuje skurcze jelit w 5 tyg a ona że ciąża (czyt. więcej progesteronu) własnie chroni przed skurczami. No nic, nadal będę aplikować...wrrr. Nie wiem nic o łożysku, jakie mam a może mam 2 ? Kurde, wstyd, muszę poczytać. Krwiak zniknął, ale współżycie niezalecane i tak w bliźniaczej. Mąż będzie niepocieszony, ja zreztą też troszkę bo już tyle czekaliśmy.

Niestety Pani powiedziała mi, że nie będzie mnie tu straszyć, ale żebym wiedziała, że problemy z ciążą mnogą zaczają się po 20 tyg i są częste także na połówkowe wysyła mnie znów do tego profesora. A, że brzuch mnie boli, no cóż... wkońcu 2 szkraby to i rozciąganie i ucisk większe.

Zezwoliła na trochę ćwiczeń i zaleciła masaże jak mnie bolą plecy. Ja jeszcze od siebie wydedukowałam, że to dzidzia bardziej u góry ma "dyndusia" a więc ta młodsza, czyli Tolek <3 No to skoro Toluś jest chłopcem, to starsza dzidzia raczej też, bo współżyliśmy w jajeczkowanie, a wcześniej 4 dni nie, więc damskie plemniki nie miały szans... Więc raczej Antoś a nie Tosia.

perelka89 lubi tę wiadomość

• Molcia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haen wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9116cd1c74fd.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8a9a75bc24b8.jpg

o udalo sie:) a to ja, jutro zaczynam 16 tydz. jakby mnie ktos nie widzial kilka msc, to by po prostu pomyslal, ze przytylam w brzuchu
    faktycznie brzusia nie ma, u mnie właściwie tak samo - przynajmniej w ubraniu, rano to w ogóle nie widać za to nie raz wieczorem jak go wywali to hoho aż się mąż ze mnie śmieje (całuje i nazywa brzuszkiem-kłębuszkiem), no ale to ewidentnie jelita ;) ja to się na razie cieszę, że nie widać za bardzo bo szefowie jeszcze nie wiedzą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 13:18

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tez wywala bardziej po poludniu. A czemu nie chcesz/nie mozesz powiedziec o ciazy?

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia, no u Ciebie to juz pelen podziw :) My tu narzekamy na objawy i bole przy jednym szkrabie a Ty nosisz dwa, to dopiero wyzwanie :) Jeszcze jak zaczna rosnac i sie rozpychac to dadza Mamusi czadu :D

Cos zauwazylam,ze jak leze na prawym boku to po lewej stronie czuje jakby mnie zebra lekko bolaly tak jakby nachodzily na cos. Nie wiem jak to wytlumaczyc,ale czuje wtedy dyskomfort i nie wiadomo juz jak tu sie wygodnie ulozyc :)

Jestes juz z nami :)
  • Micia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja wrote:
    Micia wizyte mam dopiero na 18:15, najgorsze to czekanie,ale nie dalo rady wczesniej,bo moj lekarz przyjmuje prywatnie popoludniami.Ostatnio wspomonal,ze bedziemy odstawiac duphostan z jednej strony sie ciesze,bo moze ustapia mi w koncu poranne wymioty ale z drugiej boje sie plamien :-(

Kitaja ja mam 3.06. wizytę też po godzinie 18, cały dzień czekania ale co zrobić :). Jeszcze troszkę i będziesz po podglądaniu dzidzi.
    Co do odstawiania ja mam luteinę dopochwowo i też mam mieć odstawioną ale po następnej wizycie to będzie jakoś 16 tyg. ciąży.
    Co do brzuszków to widzę ile kobiety tyle kształtów i wielkości brzusiów :D.

Kitaja, perelka89 lubią tę wiadomość

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki, który lepszy? Camarello czy Rico Nano?

2u8cokg.jpg

33zabnk.jpg

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haen wrote:
    u mnie tez wywala bardziej po poludniu. A czemu nie chcesz/nie mozesz powiedziec o ciazy?
    nie chciałam mówić zanim nie minie okres największego zagrożenia, a teraz to czekam na "sprzyjającą atmosferę" ;)

• Micia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mnie dziś dziąsła bolą, jedna strona zaczerwieniona, ech mam nadzieję, że to szybko przejdzie. A może znacie jakieś dobre domowe sposoby, może jakieś płukanie jamy ustnej? Pewnie ten temat już był.
    Mala_Czarna co do wózka to podobają mi się bardziej te pierwsze, zwłaszcza ten z żółtymi akcentami :). Wczoraj taki widziałam jak byłam na spacerze żółty z szarym super wyglądał, Mojemu też się spodobało takie zestawienie kolorystyczne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 14:24

Mala_Czarna_89, Kitaja lubią tę wiadomość

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • Mad. Przyjaciółka

Wysłany: 25 maja 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala Czarna - mam 2kg na plusie :)
    Wózek podoba mi się bardziej ten na białych ramach.

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

34bwgov34p14l83r.png
    ibm2j48agmh64rxk.png

Wysłany: 25 maja 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taki problem, że raz mi się podobają kolorowe wózki, a raz stonowane, szare, lub czarno- białe. Ten na "białych ramach" riko nano, pierwszy rzucił mi się w oczy. Potem ten żółty właśnie, choć nie przepadam za tym kolorem to wygląda dość oryginalnie i ciekawie :) Najlepiej chyba zobaczyć na żywo.

A co z fotelikami? Bo jak wpisałam na allegro maxi cosi adac 4, to około 500zł :O

Micia lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Micia wrote:
    Dziewczyny a mnie dziś dziąsła bolą, jedna strona zaczerwieniona, ech mam nadzieję, że to szybko przejdzie. A może znacie jakieś dobre domowe sposoby, może jakieś płukanie jamy ustnej? Pewnie ten temat już był.
    Mala_Czarna co do wózka to podobają mi się bardziej te pierwsze, zwłaszcza ten z żółtymi akcentami :). Wczoraj taki widziałam jak byłam na spacerze żółty z szarym super wyglądał, Mojemu też się spodobało takie zestawienie kolorystyczne.
    można szałwią, a ja polecam zmianę pasty do zębów na meridol do wrażliwych dziąseł i zakup płynu do płukanie z tej formy (jest bez alkoholu)- ja miałam taki problem z miesiąc temu, zaczęłam stosować dodatkowo płyn (pastę stosowałam od zawsze bo miałam zawsze krwawiące dziąsła) i odpukać jak ręką odjął

Micia lubi tę wiadomość

• Micia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Molcia za pomoc to muszę jutro kupić pastę i płyn do płukania :). Póki co mam szałwię to spróbuje, bo nieprzyjemne uczucie.

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Micia polecam szalwie do plukania lub plyn elmex do plukania,kup sobie tez szczoteczke soft

Micia lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Mad. Przyjaciółka

Wysłany: 25 maja 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moala Czarna, fotelik polecam Maxi Cosi Citi ma niewygórowaną cenę a posłuży długo i pasuje do wielu wózków wystarczy dokupić adaptery odpowiednie do modeu wózka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 15:18

34bwgov34p14l83r.png
    ibm2j48agmh64rxk.png
  • Micia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szałwia już gotowa ;). Kitaja co do szczoteczki to racja chyba mam za twardą bo wczoraj za mocno szczotkowałam i chyba od tego podrażniłam. Czyli pasta i szczoteczka do kupienia dziś już nie idę do sklepu nie mam sił na nic. Niby 2 trymestr a nudności nadal, bóle głowy co jakiś czas i senność i teraz jeszcze dziąsła ;).

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    [*] 26.03.2014 - 9 tc

Wysłany: 25 maja 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest krew przy myciu zębów, pewnie przez ciążę.

Mad. dzięki, rzeczywiście są tańsze ;)
    Najchętniej to pojechałabym do jakiegoś sklepu i wypytała o wszystko

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
‹‹ 437 438 439 440 441 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ