WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Micia, polecam tez paste do zebow ziolowa biodent :) Na poczatku ciazy mialam stan zapalny dziasla i musialam brac antybiotyk. Pozniej znowu zaczerwienione dziaslo przy osemce i zeby tylko zapobiec dalszemu rozwojowi kupilam wlasnie ta paste. Bardzo dobrze dziala i po kilku dniach mycia zaczerwienienie i obrzek jak reka odjal :)Przyjemna w smaku bo nie bierze tak na wymioty jak po mietowej tylko wlasnie swiezosc sie mniejsza przez to wydaje,ze bez miety :) Jednak cos kosztem czegos, jak najbardziej polecam bo zapobiega tez wlasnie zapaleniom :)

Micia lubi tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Micia wrote:
    Szałwia już gotowa ;). Kitaja co do szczoteczki to racja chyba mam za twardą bo wczoraj za mocno szczotkowałam i chyba od tego podrażniłam. Czyli pasta i szczoteczka do kupienia dziś już nie idę do sklepu nie mam sił na nic. Niby 2 trymestr a nudności nadal, bóle głowy co jakiś czas i senność i teraz jeszcze dziąsła ;).
    ja polecam w rossmannie mają nawet szczoteczki - ultrasoft, jeszcze jakbyś chciała zobaczę w domu nazwę, bo mi w aptece poleciła babka taką ziołową pastę na takie - ranki na dziąsłach - taką punktową (bo sacholu nie można) ale nie pamiętam jak się nazywała?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 15:38

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala Czarna, ten zolty swietne zestawienie kolorystyczne odrazu mi sie rzucil w oczy :) Ja wlasnie planuje taki wozek co juz bedzie mial nosidelko i fotelik,a ktoras z dziewczyn (nie pamietam ktora juz :) zarazila mnie tym dada paradise romance :) Fajne tez sa tez te retro styl megaaa mi sie podobaja, jednak nie wiem czy nie ciezkie i czy praktyczne. Widzialam babeczke jak wiozla w takim Dzidzie bialym na wielkich kolach to sie rozplynelam :D

• Micia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny Kochane jesteście :*. Rozmarzona ja właśnie mam zaczerwienione dziąsło w miejscu po ósemce i nie chce żeby się to rozwinęło. Bo na początku ciąży miałam od czasu do czasu krwawienie ale dziś ten ból to nieznośny pierwszy raz mi się pojawił. Molcia z chęcią poproszę o nazwę tej pasty, bo już chciałam sachol użyć ale jak nie można to wytrwam do jutra.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 15:44

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie mnie dzisiaj dopadlo lenistwo to szok :O Nic nie gotuje, ruszyc na mieszkaniu tez mi sie nic nie chce masakra :)!

Tak sobie siedze i mysle jaki oboje z Mezem prezent na ur bedziemy mieli :) Bo ja mam ur w lutym (wtedy doszlo do zaplodnienia),a Maz w listopadzie :D Jak to sie pieknie zlozylo hihih. Moj sie smieje,ze jeszcze jakby bylo z 14 jak on to juz wgl :) Na pewno wtedy Dzidzia bylaby przenoszona :)

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjj Micia mam tylko nadzieje,ze juz Ci sie takie fest nie zrobilo. Jak najszybciej cos musisz dzialac bo ja zwlekalam z tym pierwszym bo nie wiedzialam,a na drugi dzien tak mialam napuchniete tam dziaslo,ze szok :O Noi wtedy to juz bol , jesc nic nie szlo i musialam duomox brac. przy drugim jak mialam wlasnie razem zaczerwienione,ale nie bylo takiego jeszcze bolu to pasta jeszcze mi pomogla bo mylam nawet 3 razy dziennie i tak mocno szorowalam by dobrze wchlonelo :) Jesli jednak stomatolog zadecyduje,ze antybiotyk to duomox jest typowo wlasnie dla ciezarnych bo tez sie balam :)

• madzi4aam Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo zębów... nie odzywam się, bo mam taki ogromnych ból zębów i duże zapalenie dziąseł, ropa.. robili mi w czwartek osemke i jeśli nie przejdzie do piątku to do wyrwania ósemka.. taki niemilosierny ból..

km5supjy0xczfwah.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy wychodzacej osemce masakra bo nie dosc,ze bol przy wychodzeniu zeba (chyba,ze ma zastoj jak ja zab) to jeszcze dziasla bardzo wrazliwe. Przy osemce to juz wgl wrazliwe bo tam nie idzie tak dokladnie doczyscic zeba i przez to robia sie tam zapalenia szczegolnie wlasnie w ciazy. Trzeba dwa razy wiecej czasu poswiecic na szorowanie tego miejsca pasta :)

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, biedna to dopiero sie meczysz,az mnie zabolalo :( Byleby do tego wyrwania czas zlecial bo to najlepsze w takim wypadku faktycznie rozwiazanie chociaz malo przyjemne.

• Ginger84 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki..
    Ja się nie odzywałam bo miałam mega ciężki tydzień i fizycznie i psychicznie. Straszne bóle brzucha i twardnienie. Nospa magnez nie pomagają. Mój gin był na urlopie i kazał mi się zgłosić do szpitala. Jakoś to przetrzymałam i dziś poszłam do niego na wizytę. Z maluszkiem wszysko ok ma 12 cm. Ciąża rozwija się prawidłowo więc trochę się uspokoiłam. Nie wiadomo skąd te bóle. Pobrał mi wymaz z szyjki czy nie ma jakiejś infekcji bo to też może być przyczyną. Jutro robię morfologie mocz i zobaczymy. Jak nic nie wyjdzie to prawdopodobnie wina mojej drobnej figury i poprostu nie daje rady i boli jak wszystko rośnie w środku. Oczywiście leżenie i muszę nadal brać duphaston i luteinę. Jakoś damy radę.. choć nie ukrywam że jest ciężko. Cały czas boli nic przyjemnego..
    Poza tym przybiła mnie informacja o koleżance z innego wątku urodziła w 24 tyg i niestety nie dało się uratować dzieciaczków:( więc musiałam ochłonąc dlatego nie zaglądałam.
    Postaram się was nadrobić. Mam nadzieję że u was wszystko w porządku i możecie normalnie funkcjonować.

A z przyjemnych rzeczy dziś chyba poczułam małego 4 razy takie delikatne puknięcie więc to chyba to:)

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzi4aam wrote:
    A propo zębów... nie odzywam się, bo mam taki ogromnych ból zębów i duże zapalenie dziąseł, ropa.. robili mi w czwartek osemke i jeśli nie przejdzie do piątku to do wyrwania ósemka.. taki niemilosierny ból..

Oj biedna jesteś. Współczuje bólu bo przy zębie to masakra jest. Ja byłam tydzień temu robić ósemkę i na szczęście nic się nie dzieje. Ale czekają mnie jeszcze min dwie wizyty bo najlepiej zrobić to w II trym.
    Życzę ci żeby ból jednak minął.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi zaczęły krwawić dziąsła. Dodatkowo w wieku 32 lat okazało się że źle myję zęby tzn za mocno i cofają mi się dziąsła. Dentystka poleciła mi szczoteczkę curaprox ultra soft i zmianę sposobu mycia zębów. Szczoteczkę zamówiłam więc zobaczymy.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • haen Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia wrote:
    nie chciałam mówić zanim nie minie okres największego zagrożenia, a teraz to czekam na "sprzyjającą atmosferę" ;)

no to trzymam kciuki,zeby gladko poszlo:)

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger, cieszymy sie, ze z Dzidzia wszystko dobrze :) Najwazniejsze wlasnie,ze na tej drodze wszystko dobrze. Po wynikach sie okaze co to i zapewne jestes teraz bardziej spokojna :) Trzymaj sie tam i duzo wypoczywaj :)

Czytalam o tym gnieceniu po lewej str przy zebrach. Wychodzi na to,ze tak ciagle nawet moze byc bo macica rosnie tak duza,ze wszystko zaczyna napierac na przepone i na narzady.Moze to tez byc Dzidzia,ale watpie by tak wysoko bolalo i akurat po lewej str jak to przeciez jeszcze takie Malenstwo :)

• Nymeria Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dzisiaj wszedł ból z boku przy ostatnich dwóch żebrach po prawej stronie i nie wiem czy to żebra czy coś pod nimi. Wiem na pewno, że źle spałam i coś miałam tam aż mnie obudziło, teraz nie mogę się gwałtowanie ruszać i śmiać bo boli.
    W związku z tym bólem leże i wertuje internet i znalazłam ciekawy wózek, taki niespotykany kolorystycznie i muszę podjechać go obejrzeć.

http://www.tutek.pl/grander-play.html

ten niżej z turkusowym lub czerwonym kolorem mi się podoba

Co myślicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 16:13

201511211678.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nymeria to pewnie mamy cos podobnego tylko mnie nie boli przy smianiu,ale wlasnie gniecenie ciagle jest :) teraz znowu z siedzeniem mam problem bo ciagnie taki bol jakby przy odbycie jak siadam ludzieeee :O

Ktora z Was oglada dzisiaj "Rozmowy w toku"? Masakra Maz jedzie zone,ktora ledwie urodzila,ze przynosi mu wstyd jak wyglada. Ta biedna sie rozplakala i jeszcze go za to przepraszala,ze sie nie ubiera i nie maluje :O Jak mi sie jej szkoda zrobila co za dupek!

Co do wozka jak najbardziej na tak :) Kolory takie wesole :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 16:17

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia nie martw się wyrywanie ósemek nie boli- miałam wyrwana na początku ciąży, przy plombowaniu to Pikus, a dentysta mówił ze to dlatego bo bardziej boli wwiercanie się w ząb niż wyrwanie.

Rozmarzona też chciałam taki 3w1 ale dziewczyny mówiły ze te foteliki nie maja atestów, z drugiej strony moja Laura miała zwykły i też było ok juz sama nie wiem.

Ja trochę ogarnelam mieszkanie i chyba książkę wezmę bo mi się paskudny humor wkreca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 16:55

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co sie Kochana dzieje? Skad te paskudne humory? Mow mi tu Ciocia szybko je przegoni sio sio :D! Hm,ale z drugiej str taki wozek 3w1 tez musi byc bezpieczny tak by go dopuscili do sprzedazy,a jak sie wezmie z jakiejs firmy w miare to mysle,ze wszystko powinno byc ok dla Dzidzi :) Poprostu ten pomysl wydaje mi sie praktyczniejszy i te wozki nie wydaja sie takie zle.Bede musiala pomyslec :)

Matko te klucie w odbycie przy siedzeniu to masakra, nie gadajcie ze to moga byc hemoroidy :O Nigdy czegos takiego nie mialam nawet nie wiem na czym to polega :) Czytalam jednak,ze w ciazy co druga napotyka takie klucie,ze to tez moze byc spowodowane rozrastaniem macicy bo jest cienka granica pomiedzy przodem,a tylem ,ze tak brzydko powiem. Eh wizyta u lekarza dopiero 19 to na zlosc teraz takie rzeczy mnie dotykaja,o ktore bym chciala zapytac lekarza.No nic trzeba przemeczyc :)

perelka89 lubi tę wiadomość

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sie rozpisalam,ze prawie mleko na gazie spalilam,geniusz :)

• natali101 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutka oglądałam, ale przegrał z Adamex Barletta.
    Mała Czarna nie wszystkie foteliki nie mają atestow. Ja kupując 3w1 będę miała z atestem. Trzeba szukać.

perelka89 lubi tę wiadomość

xnw490bvv7oz0z3a.png
‹‹ 438 439 440 441 442 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ