Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Olcia gratulacje dyndusia hehe;-) Skarb ja rowniez wszystkie smutne historie bralam bardzo do siebie i jak glupia wmawialam sobie,ze i mnie to moze spotkac.Moj maz juz mial mnie dosc i chcial nawet odlaczyc internet
w koncu kazda z nas jest inna i kazda z nas robi wszystko by naszym malenstwom bylo dobrze,musimy myslec pozytywnie i takie smutne historie traktowac z dystansem,bo inaczej zwarjujemy! Albo wywolamy wilka z lasu! Micia wizyte mam dopiero na 18:15, najgorsze to czekanie,ale nie dalo rady wczesniej,bo moj lekarz przyjmuje prywatnie popoludniami.Ostatnio wspomonal,ze bedziemy odstawiac duphostan z jednej strony sie ciesze,bo moze ustapia mi w koncu poranne wymioty ale z drugiej boje sie plamien
Micia lubi tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Hej dziewczyny,
U mnie rano dziś niemiła niespodzianka po chyba 2 czy 3 tygodniach znów przywitałam się z kibelkiem. Chyba to przez nerwy, bo mam ostatnio parę problemów, i chyba przez hormony mam jakieś lęki, że sobie z nimi nie poradzę ;/ Chodź mój mąż twierdzi, że to nie są żadne problemy i w ogóle nie mam czym się martwić, że mamy dużo czasu i wszystko za chwilę się wyjaśni, a ja nie umiem odpuścić. W sobotę wieczorem nie mogłam zasnąć, to żeby się wyloozować zaczęłam myśleć co bym zrobiła z kasą wygrana w totka hehe i zasnęłam
Wizyta u mnie w czwartek już się doczekać nie mogę, chodź fakt faktem, że czas tak szybko leci, że aż strach, dopiero był sylwester, pozytywny test, a już drugi trymestr
Miłego dnia dla wszystkich "puchnących" (jak to na mnie mówią znajomi)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 11:42
-
Witamy sie z Wami w jakze piekny sloneczny dzien
!
A myslalam,ze tylko ja mam takie problemy z pecherzem itp,a tu prosze ruszyc temat i idzie falaAle to z jednej str dobrze (nie mowiac o bolu pecherza
),ale przynajmniej wiemy,ze wiekszosc z nas tak ma i jest w porzadku
Kitaja ja tez mam odstawic dupkaZostalo mi tylko pare tableteczek i postanowilam brac po jednej dziennie by tak po dwoch odrazu diametralnie nie przestac. Lekarz mi o tym nie mowil kazal tylko zakonczyc pudelko,ale czytalam tutaj nawet,ze dziewczyny to stopniowo robia :)Nie martw sie jestem z Toba. Jestem pewna,ze bedzie dobrze po odstawieniu ew jak nam sie jednorazowe plamienie zdarzy to pewnie bedzie reakcja chwilowa organizmu
Ja wlasnie niedawno bylam z Mezem w banku i troche sie tam nasiedzielismy,a mi juz goraco i slabo zaczelo sie robicJeszcze babka zapytala czy wezmiemy udzial w zgodzie na podpis palcem w takiej maszynce (niby to testuja dopiero tylko u nas w miescie,a pozniej zadecyduja ludzie czy na cala Polske tak ma byc).Maz chcial byc grzeczny zgodzil sie bo myslal,ze tylko moze podpis,a ta zaczela "Niech Pan 3 razy palca wlozy w to, potem druga reka..
" Jeszcze potem pytan kilka w ankiecie hihi sie usmialam,ze sie dal zrobic
Potem chciala mnie,ale zmienilam zdanie bo jestem w ciazy i sie balam czy te lasery w srodku mi nie zaszkodza (choc niby nie sa szkodliwe )i zreszta mialam dosc
Teraz jesdt troszke lepiej polezalam , Maz do pracy a ja w taka pogode samaDo Rodzicow nie pojade bo samej strach busem w taaka pogode czy nie zaslabne,a tak to bym w ogrodzie posiedziala ehhhh.
Jestes juz z nami -
Nymeria, witaj w klubie tez miewam rozne mysli i nie zawsze sa one pozytywne
Zaraz sie czegos boje,ze sobie nie poradze i goraa problemow juz sie tworzy w glowie
Nie przejmuj sie, poprostu chyba musimy czasem swoje "odchorowac" by miec zaraz jak wrocic do pozytywnego myslenia
Nymeria lubi tę wiadomość
Jestes juz z nami -
Wwyprawilam Laurę do szkoły, poserduszkowalam z mężem i przeszłam sama siebie: właśnie wstałam
Skarb mi się wydaje ze się uspokoisz jak minie 25tc. Teraz jest inaczej to jest inna ciąża a ty jesteś zabezpieczona 100000000 razy bardziej niż wtedy. Ale rozumiem cię, podejrzewam ze ja będę schizowac jak maleństwo się urodzi, bo Laura była na OIOMie gdy miała półtora miesiąca i w głowie to ciągle siedzi.
Olcia ty od początku wiedziałaś ze będzie choć jeden synekgratuluję. A mi się dziś snila szkoła, sprawdzian, nic nie umiałam, a to był sprawdzian z hiszpańskiego i ty bylas nauczycielka haha skąd się to bierze
Kitaja trzymam kciuki, ach cały dzień czekania. Plamienia podobno rzadko się zdarzają po odstawieniu. U mni przy pierwszym podejściu było delikatne jednorazowe, ale kto wie czy róż odstawienia.. Teraz zmniejszaj trzeci raz i odpukać jest okmam nadzieje ze zejdziemy z tego całkiem i dzidziulki będą sobie radziły same, nie ma innej opcji
Mój groszek od rana skacze tak jak wczoraj, chyba wyszliśmy z tych delikatnych musniec na rzecz wyraźnych kopniaczkow. Ale to juz prawie 3 tyg, czy u was też przybrały na sile?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 12:02
olcia88 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
Gratuluję kopniaczkówmnie coś bulka ale jeszcze nie jest to na tyle jednoznaczne bym miała pewność że to maluch.
Orientujecie sięczy mając łożyko na ścianie przedniej, czy jest opcja by się przemieściło na tył czy to raczej niemożliwe ?
Dzisiaj uwieczniłam brzuchol i córę bo się domagała strasznie. Rośniemy na potęgę
Rozmarzona, MadaLena30, haen, Zorro, perelka89, olcia88, Micia, Kitaja, agulla03, Ona_89' lubią tę wiadomość
-
To całe forum pomaga nam przetrwać gorsze chwile, bo kto lepiej nas zrozumie jak my tutaj ze brane w takiej samej sytuacji!!
Oczywiście lepsze i dobre chwile też, bo nie wiem jak wy ale ja chce się od razu podzielić też z wami dobrymi wiadomościamihehe
Co do majteczek, stringi faktycznie przez to że się "wrzynają" mogą przyczyniać się do infekcji,wiec lepiej chodzić w cąłościowych - ja jakoś tak od razu nie mogę zmienić jednych na drugie... staram się
Olcia gratki dyndusia!! Myślę że to nie grzech myśleć co by sie chciało: dziewczynkę czy chłopczyka, wiadomo aby zdrowe, ale każda z nas wydaje mi się że gdzieś tak głęboko w głowie ma swoje myśli co do płci.
Ja np. zawsze chciałam mieć pierwszego synka, ... ale tylko dlatego aby później mieć dziewczynkę i starszy braciszek się nią opiekował heheh
A teraz ... aby było zdrowe moje maleństwo!
Zorro lubi tę wiadomość
-
Mala Czarna to swietnie,ze tak juz ci daje o sobie znac Maluszek
Ja ostatnio przez te pare dni malo co czuje tak delikatnie i rzadziej.Wczesniej czulam czesciej i mocniej, nie wiem od czego to zalezy
Mad,ale masz juz wielkiii brzuszek! Tylko pozazdroscic,ze tak wczesnie,a taki pokazny
Jestes juz z nami -
Mad. wrote:Dzień dobry
Gratuluję kopniaczkówmnie coś bulka ale jeszcze nie jest to na tyle jednoznaczne bym miała pewność że to maluch.
Orientujecie sięczy mając łożyko na ścianie przedniej, czy jest opcja by się przemieściło na tył czy to raczej niemożliwe ?
Dzisiaj uwieczniłam brzuchol i córę bo się domagała strasznie. Rośniemy na potęgę
-
Ehe to ja juz po 16 tyg,a takiego nie mam
Lada moment pewnie i Cie bedzie slodko kopalo Malenstwo
Dorwalam sie do gazetki tesco loves baby nawet pare ciekawych wskazowek znalazlam :)Bede musiala za jakis czas jakas ksiazke sobie sprawic, czytalam nawet fajne recenzje niektorychWiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 12:19
Jestes juz z nami -
Mad śliczyny brzuszek i córcia
Możesz napisać ile kg ci przyszło?
Rozmarzona u mnie też było raz mocniej, raz słabiej, generalnie wyczuwalne prawie tylko, gdy leżałam na wznak. A podobno od 20tc można już czuć czkawkę
Ja tam w stringolach latam drugą ciążę i nic się nie dziejeRozmarzona lubi tę wiadomość
-
Mala Czarna,ale fajnie juz sie doczekac nie moge
! Az sie czlowiek usmiecha jak tak sobie poczyta te wszystkie odczucia Dzidziusia,ktore nas lada moment spotkaja
Mam troche glupie pytanieJAk wstawiacie tutaj pelne zdjecie,a nie link? Ja jak probowalam tak zedytowac to nie chcialo tego skopiowac
Jestes juz z nami -
Jeszcze jedno pytanie
Jak sobie radzicie z alergia na pyly kwiatow i te wszelkie dziadostwa teraz pylace? Pytalam gin co mozna w takiej sytuacji,ale on mowi ze to trzeba do alergologa. Lekarstwami bym sie nie chciala faszerowac, natomiast zastanawiam sie czy krople do oczu mozna stosowac (ja uzywalam polcrom bo mi pomagaly). Na katar to zawsze mozna uzyc prenalen katar i jakos to bedzie. Jednak co w nocy jak sie nasila objawy czy tez za dnia
Szczerze to leki i tak te na alergie zawsze na mnie srednio dzialaly, nic praktycznie nie pomagaly. Ktora ma tez podobny problem
?
Jestes juz z nami -
Rozmarzona, pamiętam czkawkę u Laury. Brzuch podskakiwał co 1-2 sekundy, fajny widok
Podobno dla dziecka to nic nieprzyjemnego, tylko ćwiczenie dla płucek.
Podbijam temat z alergią, bo mnie też bierze i zazdroszczę mężowi tabletek na alergię
Ja wklejam zdjęcia przez stronę tinypic.com -
Rozmarzona wrote:Jeszcze jedno pytanie
Jak sobie radzicie z alergia na pyly kwiatow i te wszelkie dziadostwa teraz pylace? Pytalam gin co mozna w takiej sytuacji,ale on mowi ze to trzeba do alergologa. Lekarstwami bym sie nie chciala faszerowac, natomiast zastanawiam sie czy krople do oczu mozna stosowac (ja uzywalam polcrom bo mi pomagaly). Na katar to zawsze mozna uzyc prenalen katar i jakos to bedzie. Jednak co w nocy jak sie nasila objawy czy tez za dnia
Szczerze to leki i tak te na alergie zawsze na mnie srednio dzialaly, nic praktycznie nie pomagaly. Ktora ma tez podobny problem
?
ja mam silna alergie na pylki i trawy (i kota, a 2 w domu:P) ale w ciazy musialam odstawic leki...zalecenie to czyszczenie nosa sola morska i dostalam krople do oczu, ale nie musialam ich uzywac bo tfu tfu nie mam objawow (i oby tak zostalo)Rozmarzona lubi tę wiadomość