Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Skarbuś przestań czytać grzebać w necie itd... nie nakręcaj się sama złymi myślami. Każdy przypadek jest inny, a lekarze którzy opiekowali się Tobą w szpitalu wypuścili Cie dopiero wtedy kiedy było już wszystko dobrze. Teraz ty dbaj o siebie i myśl pozytywnie!
Zorro super, że poczułaś dzidzusia:) Ja też mam łożysko na przedniej ścianie wiec pewnie poczuję ruchy później-tak jak ty
Rozmarzona... nie jesteś sama:) Ja również mam baardzoo zmienny humor i mój mąż odczuwa to bardzo! W lepszej chwili przytul się do niego i powiedz że tak naprawdę to nie Ty.. tylko hormony i musicie to jakoś przetrwać
Skarb i Mała - na usg genetycz. lekarz poinf. nas o płci, wiadomo że nie na 100% bo to jeszcze wczęśnie, ale są w stanie stwierdzić. Moim koleżankom też na tym etapie lekarze mówili i co najlepsze sie potwierdziło. Wiec napewno zależy to od jakości sprzętu i oczywiście tego czy dzidzia się dobrze ułoży1 czerwca napewno się dowiecie!!
Mala_Czarna_89, skarb15, moremi, Rozmarzona lubią tę wiadomość
-
Mogłam szybciej nadrobić wątek a ja tu szperam w googlach " ból podbrzusza przy oddawaniu moczu" itd. Wszędzie wyskakuje zapalenie pęcherza, ale mnie cewka nie boli, nie szczypie. Tylko w momencie siusiu boli pęcherz. Odebrałam wyniki posiewu 0 bakterii. Tylko, że moje siusiki dziś zaczęły mieć dziwny zapach...
Jutro mam wyczekaną wizytę !na NFZ u mojej Pani ulubionej ! Nie pamiętam tylko na którą a nigdzie nie zapisałam... nie wiem czy przed pracą czy po. Więc zadzwonie o 8.30 bo wtedy zaczynają, pewnie nikt nie odbierze to na 9 podjadę, i tak pewnie nie będę mogła spać o 6 jak mąż wstanie do pracy.
Wyproszę ginkę, że z racji dnia mamy (wt) strasznie bym chciała wiedzieć płeć i żebyśmy się przyjrzały
Intuicja podpowiada 2 chłopców a ja ostatnio tak zapragnęłam córeczkę. Pewnie nie powinnam tego głośno mówić. W sumie, każda opcja będzie super !!perelka89 lubi tę wiadomość
-
witam się i ja - w rozpoczętym 15 tygodniu
Olcia - ja też mam takie dziwne uczucie z tym pęcherzem, a robiłam posiew i badanie moczu i nic mi nie wyszło, jak wcześniej nie narzekałam na bieganie do toalety tak teraz mogłabym non stop i do tego jeszcze w nocy - podejrzewam, że jest to po prostu wynik ucisku macicy na pęcherz i poziomu hormonów - zresztą we wszystkich opisach dot. tego etapu ciąży o tym piszą - że możliwe są częste wizyty i ból podbrzusza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 08:24
skarb15 lubi tę wiadomość
-
Witam, Nati już w szkole, Lidl zaliczony po ubranka dla chrzesniaka. Teraz leżę i odpoczywam. Noc beznadziejna. Wczoraj zjadłam sałatkę i pizzę, noc z głowy na kibelku. Tylko nie wiem co mi zaszkodziło. Pizzę jedli wszyscy i nikomu nic, a sałatkę tylko ja.
-
Hej dziewczyny
Ja z pęcherzem mam to samo czasem taki napadowy ból jakby pęcherz bolał a później nic a infekcji nie mam
.
Haen ja nie mam przeciwciał na tokso przy ujemnym wyniku robi się badanie ponownie między 21-26 tc tak mam w tabelce od lekarza z badaniami wpisane.
KITAJA czekam na wiadomości po wizycie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 09:58
haen, Kitaja lubią tę wiadomość
ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud
[*] 26.03.2014 - 9 tc
-
ja mam akurat przeciwciała na toksoplazmozę, kiedyś musiałam chorować nawet nie wiedząc o tym. Ostatnio robiłam powtórnie badania na toxo i wynik miałam mniejszy niż poprzednio, dlatego gin kazała mi się nie przejmować tym w ogóle. Na początku miałam IgM 00,8 IgG 42,1 później zmniejszyło się do IgM 00,8 IgG 40,4. Przeciwciała posiadam, bo chorowałam na toksoplazmozę, gorzej jakbym nie miała przeciwciał- taka jest opinia ginekologa, do którego chodzę prywatnie.
Jutro mam usg 3 i 4d o 9.30 nie mogę się doczekać. -
Witam :*
Przed chwila nadrobilam
Haen : Niby dobrze jak bylam przy wypisie to niby wszystko dobrze ok i mam leczyc sie w domu.
Aniu : No w sumie mysle jak by sie cos dzialo to by mi nie pozwolili wracać do domu . Dotrwamy na pewno! Ja moge nawet przenosic wazne by dzidzius urodził sie w listopadzie
Madziu : Staram sie myslec ale sie boje bo zaczynam schizowac np pessar wydawal mi sie byc glebiej troszke ale nie wiem bo przedtem jakos mi to nie przezkadzalo a teraz czepiam sie wszystkiego i wlasnie mam takie nie omylne wrazenie - no bo przeciez komu sie moze cos takiego zdarzyć jak nie mnie?Jakby co nie ze ja tym manipuluje sprawdzam tylko jak aplikuje w nocy tabletke dopochwowo to mialam wczoraj takie dziwne wrazenie.
Byle do 1 czerwca
Shibuya : No no gratuluje ! :*
Molcia gratuluje :*
Zorro: haha i prawidłowo , bo jak sie taka ciezarna naczyta wszystko ze soba polaczy to pozniej wychodzi armagedoni nie wiadomo czy cos jej jest na prawde czy nie :*
Wam wszystkim dziekuje za cieple słowa i wsparcie na pewno zastosuje sie do rad i wiecej takich rzeczy czytać nie bede, bo wczoraj ledwo sie pozbieralam !
Od czasu do czasu mozecie sobie dziewczyny na cos pozwolic np na grila czy na cosmi na grila smaka narobił moj M bo byl na urodzinach u ktoregos z dzieci swojej siostry i mi tylko smaki na wszystko robil - dajmy na to na lody - moj kochany zdawal relacje haha
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ! :*
I mam takie glupie pytanie do bielizny w ciazy - no bo ja chodze w stringach a slyszalam ze nie wolno w ciazy bo z tego moga sie wytworzyc jakies infekcje .. I nie wiem
Shibuya lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
Jaka ulga, że u Was podobne uczucie przy siusianiu.. Czyli to raczej normalne. Już się martwiłam a to po prostu mój robaczek rośnie
Aaa.. no i hit! Po 6-7 tygodniach spokoju z mdłościami dzisiaj przywitałam się z kibelkiemA właściwie to nie zdążyłam dolecieć.. Mam nadzieje, że to był ostatni raz.
Olcia czekamy na dobre wieści, daj koniecznie znać!Micia, Kitaja lubią tę wiadomość
-
Dzidzia mnie kocha po mimo 17 tygodnia nadal witam sie z kibelkiem
Przezyla bym to jak bym tabletek nie brala wezne tabletki nie dlugo po tym i dluga do wc .
znowu wieczorem ok nie wymiotuje ich
Nie wiem teraz czy rano nie brac ich o pozniejszej porze zeby te poranne nudnosci przeszly -
Pani powiedziala ze widac" jednego dyndusia"
druga dzidzia sie chowa a to byla szybka wizyta.
skarb15, Izzy, haen, Molcia, Micia, Kasia Kraków, Shibuya, Kitaja, Rozmarzona, Nymeria, perelka89, Mala_Czarna_89, MadaLena30, Zorro, majeczka8, agulla03, szczesciara25, Ona_89' lubią tę wiadomość