Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Chyba się czymś zatrułam
Od ponad godziny męczą mnie wymioty już nie mam czym wymiotować. Teraz doszedł ból brzucha ale to raczej od wysiłku i bardziej jelitowo. Przełyk piecze od żółci
Mam nadzieje że groszek bardzo nie cierpi przez te moje dolegliwości.
-
Dziewczyny ale miałam koszmary w nocy:( Jezu nie umiem się otrząsnąć. Cały czas o tym myślę i rycze:( śniło mi się ze wzięli mnie na salę operacyjna zrobili cesarke. Niestety mały nie przeżył koszmar cały czas płakałam. To bylo takie realne ci sami lekarze co w szpitalu wszystko to samo. Nawet tydzień ciąży taki jaki mam teraz. Boże jak się teraz boję
(( nie umiem zapomnieć tego:( mam po dniu:(
-
Buffy przecież ty bylas bardzo szczuplutka, to nawet jak przybierzesz sporo, to nie będzie to zle wyglądało
ile w sumie masz na plusie?
Aga i jak rano, lepiej?
Ginger takie sny są przerażające rano ale w ciągu dnia się o nich zapomina
Witam się z ranachyba polece dzisiaj po ten 3pak body do biedronki. Nie wiem czemu w końcu go nie kupiłam. W nicy u nas była burza z piorunami. Dziś zachmurzone
-
A ja od 40 min w kolejce na pobranie krwi. Jakaś tragedia dziś, strasznie wolno to wszystko idzie. Pytałam w rejestracji o zapisy na usg i porażka. Jak nie dostanę na cito,to nie wyrobie się do 22 tc. Kocham naszą służbę zdrowia i nie mam w planach kolejnych 300 zł płacić. Do tej pory wszystkie robiłam prywatnie.
-
Buffy : hmm co do wagi to u mnie 2 kilo na minus , nie jestem opuchnieta ani nic .
Ale w 1 ciazy to szybko mi sie przytylo i tez strasznie opuchlam wlasnie
Agus : o jejku jakie to musi byc dla Cb meczace , wracaj do zdrowka :*
Ginger : kochana te koszmary sa straszne tez mialam dzisiaj i nie moge uwierzyc ze cos takiego mi sie snilo - to mialo bardziej zwiazek z moja matka
Natali , tak wlasnie jest na NFZ ze sa dlugie kolejki praktycznie wszedzieja znowu chodze na wizyty do szpitala na NFZ i mam co dwa tyg - wiec mi fajnie
-
Aniu no pewnie jutro bede z obiadem panikowac
- wogole nie moge uwierzyc ze to juz jutro
Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość
-
Natali : a szybciej mialas chodz jedna wizyte ?
Bo u mnie to wygladalo tak wpakowalam sie po tyg po wyjsciu ze szpitala ze za tydz mam sie wstawic na wizycie i koniec kropka z karta informacyjna i od tego czasu zapisuja regularnie kiedy mam sie wstawic jak za tydz to sa tydz jak za dwa to za dwa. Tylko zalezy czy bylas szybciej wlasnie
-
Bo wiem jak sie pierwszy raz kobiety zapisywaly musialy bardzo dlugo czekac .
Moze zacznij tam troszke wymyslac ze brzuch Cie fest boli i tak dalej pozniej pojdzie z gorki -
Właśnie sprawdziłam z ciekawości- mi przybyło 5kg, ale to od początku ciąży. Poszło mi tylko w brzuch i cycki, więc nie jest źle
W ogole startowałam z niską wagą, więc niczego sobie nie odmawiam.
Przed moim pierwszym usg też się bałam,że mnie nie zdołają wcisnąc na żaden termin, ale okazało się,ze magiczny dopisek od lekarza ("proszę o wyznaczenie terminu maksymalnie do 7dni") zdziałał cudaSynuś
-
Wizyty kazała mi umówić co 4 tygodnie. Za tydzień idę i powiem jej, że w rejestracji pani prosi o skierowanie usg na cito. Dziś w kolejce nasluchalam się o tej mojej nowej gin. Chwilami zastanawiałam się, czy aby prawdę mówią. Jedyne co mnie trzyma, to moja poprzednia gin która ma wgląd do karty i w każdej chwili mogę pisać do niej
-
Zorro czyli tzw cito
Przymierzam się do pokoju córki. Wczoraj w komodach zrobiłam porządek,zostało mi tylko odłożyć za małe ubrania. Teraz chcę na półkach z książkami. Szafę zostawię na koniec. Korzystam ze w szkole, to mogę wywalac papiery. Jej już tradycyjnie wszystko potrzebne. Generalne porządki od 13 lipca jak pojedzie na obóz. Wtedy z mężem dzień poświęcamy i wszystko myjemy, odkurzamy,układamy i wywalamy tony śmieci. Rysunków ma na kilogramy -
Dziwne
Nawet na skierowaniach laboratoryjnych jest do zaznaczenia opcja -rutyna lub cito. Cito zawsze robią w pierwszej kolejności żeby pacjenci w ciężkim stanie szybciej otrzymali wyniki niż np my morfologię.
Kiedyś miałam na skierowaniu dopisek cito i bez zapisu weszłam pierwsza do gabinetu
Synuś
-
Ginger wiem co znaczą takie sny.. Z moich mogłabym już niezły kryminał napisać. Czasami kilka dni mnie trzymają nerwy po takich snach..
A teraz chwale się brzuchem, dawno nie wrzucałam zdjęcia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 09:43
Zorro, skarb15, Mala_Czarna_89, justa1234, agulla03, haen, izulkaa, Kitaja, Shibuya, Kasia Kraków, Rozmarzona lubią tę wiadomość
-
Jak ja kocham tą naszą służbę zdrowia
to jakaś paranoja z tymi terminami. Dlatego chodzę prywatnie, płacę między 100, a 130 złotych co te 4 tygodnie, wiec tak nie odczuwam, a usg zawsze dokładnie wykonane na super sprzęcie. Wiem, że płaci się składki i w ogóle, ale niestety ja nie należę do cierpliwych osób i dostałabym od razu ataku furii, gdyby mi tak wariowali z terminami, dlatego dziewczyny, które chodzą na NFZ: MEGA DUŻY ukłon dla Was
naprawdę
Ja miałam nawet spokojną noc. Pewnie to zasługa wczorajszej wizytytak się cieszę na tego synusia
co prawda na początku był szok, no bo jak, miała być Dominisia, sukienki, kokardki, słodkie, śliczne ubranka, a teraz co??? No ale Szybko się oswoiłam z tą myślą, będzie synuś mamusi, już się nie mogę doczekać aż go wyściskam
a mąż dumny taki, że ho ho
Dzisiaj znowu krew mi poszła z nosa ^^ i muszę szybko wyprać, bo zapaskudziłam jaśka męża
Za chwile się zbieram i idę do fryzjera coś ze sobą zrobićKasia Kraków lubi tę wiadomość