X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Czarna

Ja miała takie plamienie implantacyjne... a że ja praktycznie przed każdym okresem miałam plamienia stwierdziłam, że nie uda udało się zajść w ciąże. Ale to plamienie odbiegało od tego przedmiesiączkowego, że nie nabierało intensywności i trwało około 3 dni.

W pierwszej ciąży plamienia odstał około 8 tyg ciąży i brałam luteine do około 21 tyg ale podobno ciąża nie była zagrożona wiec nie mam pojęcia czym tak naprawdę było to spowodowane.

a.png
    a.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya - Jeśli chcesz możesz już zacząć od dzisiaj, nie ma jakiś określonych na to terminów tak samo jak nie ma kremów które zapobiegają rozstępom. To kwestia genetyki elastyczności skóry, szybkości powiększającego się brzuszka oraz przybywających kilogramów... Ja smarowałam się bardzo szybko jeszcze nie miała brzuszka a przytyłam koło 30 kg i niestety rozstępy są prawie na całym ciele :(

Shibuya lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • zytka Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny sory ze tak bezposrednio, ale jak z seksem, kochacie sie teraz ze swoimi partnerami?
    Ja wczoraj po raz pierwszy odkad wiem o ciazy kochalam sie z mezem, ale mialam strasznego stresa.

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozstępy tak naprawdę towarzyszą hormonom i fakt faktem niektóre panie są na nie skazane. Warto podpatrzeć brzuchy mam i babć bo niestety (albo stety) to idzie w genach. Ja się smarowałam od grudnia (a rodziłam w marcu) i na brzuchu nie mam ani jednego. Za to po porodzie nie smarowałam i w ciągu doby, kiedy to moje piersi urosły do niewyobrażalnych rozmiarów przeorało mi je całe ;/

zytka moim zdaniem o ile nie ma przeciwskazań to czemu nie. Choć też staram się, żeby było delikatniej. Wskazane na końcu ciąży, fajnie otwiera szyjkę macicy :D

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnike super! To idziemy mniej więcej tak samo, mój maluch też ma koło 1 cm. :)

Galaretka - właśnie to samo mówiłam o wieczornych mdłościach! Cały dzień nie wystarczy, jeszcze wieczorem muszą męczyć ;(

Shibuya - smaruj już oliwką, na pewno nie zaszkodzi. :)

Zytka - mnie lekarz kazał się wstrzymać w pierwszych tygodniach..

respondeca lubi tę wiadomość

• magdack3 Koleżanka

Wysłany: 16 marca 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieeczynki zegnam sie z Wami. Jestem od wczoraj w szpitalu i leze na obserwacji podczas poronienia. Oby udalo sie bez lyzeczkowania... Trzymajcie sie mamusie zycze spokojnych 9 miesiecy. Juz niedlugo do Was dolacze w koncu i ja zostane szczesliwa mama

f2w39jcgc7e44w1y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ...trzymaj sie nie wiem co powiedzieć ..żadne słowa nie są w stanie wyrazić jak mi przykro...trzymaj się...i na pewno dołączysz wierze w to ze kiedys musi byc dobrze...rozumie cie bo przeszłam to nie raz :-( f2w3dqk30q66ayl1.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 00:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2015, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdack3 - Trzymaj się kobietko ;*

Co do seksu: są zwolennicy i przeciwnicy.
    My z sexem wstrzymujemy się w pierwszym trymestrze i to nasza decyzja.
    Jeżeli partnerowi to nie przeszkadza, to czemu nie :)
    Oczywiście nie doprowadzamy się do zaniedbania i radzimy sobie innymi sposobami uzyskiwania przyjemności ;)

A co do brzuszków - też mam napuchnięty wzgórek łonowy i to nie ściema:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 00:01

• Agnike Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdack3-przykro mi ;(

Co do seksu moja gin mówi że zakaz tylko wtedy kiedy ona zabroni,a tak to można korzystać :D

Mi kartę ciąży wczoraj założyła :)

ex2bio4pxrb7jglc.png
    8unevfxm57wbd6tj.png
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, ja od wczoraj chodze jak struta i pełna pesymizmu. Odebralam wyniki bety po 4 dniach wzrosla o połowe, troche mało.(W czwartek było 249 a w poniedziałek 536) Wczoraj bylam u gina, na razie kazal nic nie zmieniac bo mam ladny progesteron i czekac do usg serduszkowego tj 27/28 marzec. Juz nie pamietam kiedy sie tak martwilam. Jutro chyba po raz ostatni zrobie bete i odpuszczam.
    karte ciąży tez mi lakarz załozył ale na tym etapie nie cieszy mnie to wcale.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 07:00

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdack bardzo mi przykro :( Trzymaj się Kochana <3

Betty nie jest taka zła ta beta.. Nie stresuj się Słońce <3 Myśl pozytywnie i cierpliwie czekaj. Trzymam kciuki!

Btw.. nie śpie od 6, męczę się z mdłościami. I odkryłam co mi rewelacyjnie pomaga! Gorący napar z rumianku na czczo. Rewelacja, czuje się o wiele lepiej. Może i Wam pomoże. :)

Betty Boop lubi tę wiadomość

• Aguska_021087 Znajoma

Wysłany: 17 marca 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co czujecie w swoich brzuchach? Ja mam od tygodnia bole jakby miesiaczkowe..

• Fufka30 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Tak nie śmiało się witam czy mogę do Was dołączyć?

Nuffeq lubi tę wiadomość

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • celine89 Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasne :)

8599dqk3hnnly0qz.png
  • Fufka30 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbuje Was nadrobić :) Program wyznaczył termin porodu na 21 listopad :) dzień urodzin mojego siostrzeńca :) w następny piątek pierwsza wizyta u lekarza :) trochę się denerwuję pierwszą ciąże poroniłam - mam wielką nadzieję, że teraz będzie dobrze! :)

JusWik lubi tę wiadomość

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fufka witam i gratuluje :)

Fufka30 lubi tę wiadomość

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny,

Magdack3 - Bardzo mi przykro :( :(

Fufka30 - u mnie termin 19-20 listopad ;-) Jak się czujesz? Ja jeszcze nawet nie umówiłam się do gina bo jest na urlopie i rejestrować zaczyna od poniedziałku a do innego nie pójdę.

a.png
    a.png
  • Fufka30 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czuję się w sumie nie źle co prawda mam mdłości ale do wytrzymania najgorzej o dziwo wieczorem :P i dziś mam lekki ból głowy a tak wszystko super :) u mojego lekarza jest trochę jak za dawnych czasów przychodzisz i która jesteś w kolejce tak wchodzisz ;) ale to najlepszy lekarz w okolicy i w szpitalu w którym chciałabym rodzić ;)
    A jak Twoje samopoczucie?

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • veoh Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdack3 wrote:
    Dzieeczynki zegnam sie z Wami. Jestem od wczoraj w szpitalu i leze na obserwacji podczas poronienia. Oby udalo sie bez lyzeczkowania... Trzymajcie sie mamusie zycze spokojnych 9 miesiecy. Juz niedlugo do Was dolacze w koncu i ja zostane szczesliwa mama
    Magda bardzo mi przykro z pwoodu twojej straty , trzymam kciuki za powodzenie nastepnej ciazy <3

Izyy groszek mial 5.8mm wczoraja termin na 13 listopada ale raczej nie pewne ze poczatek listopada urodze z synem tydzien wczesniej przed terminem a do tego groszek mzoe nadrobic straty i sie okaze na nastepnej wizycie,ze bedzie inny termin:)

fuffka - gratulacje i witaj :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 10:07

• veoh Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Dziękuję :) Śliczny ten blondasek z avatara :) Jeśli to do niego lecisz to nie zatrzymuję ;)
    dzieki Paola -moj syn to moje male szcescie :)

chcialam jeszce wczoraj odpisac ,ale mnie scielo normlnie .. nie wiem nawet kiedy zasnelam ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 10:10

‹‹ 50 51 52 53 54 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ