X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ide jutro do gina a dzisiaj na bete :))!! milego dnia :*

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fufka30 wrote:
    A czuję się w sumie nie źle co prawda mam mdłości ale do wytrzymania najgorzej o dziwo wieczorem :P i dziś mam lekki ból głowy a tak wszystko super :) u mojego lekarza jest trochę jak za dawnych czasów przychodzisz i która jesteś w kolejce tak wchodzisz ;) ale to najlepszy lekarz w okolicy i w szpitalu w którym chciałabym rodzić ;)
    A jak Twoje samopoczucie?

Mój ginekolog przyjmuje tylko prywatnie :(
    Jeśli chodzi o moje samopoczucie to jest rewelacyjne, tylko piersi zaczynają mnie coraz to bardziej boleć i mój węch się wyostrzył ...ja nie wiem co to są mdłości ;-) ale mam jeszcze na to czas.

Faktycznie u Ciebie jest jak za dawnych czasów ;-) ohhh kiedy to było ;-)

a.png
    a.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie całą noc głowa bolała :( Ból nasilił się gdzieś o 4 i już spać nie mogłam, budziłam męża żeby po apap do apteki pojechał, a jak wrócił to bałam się wziąć. W końcu wzięłam przed chwilą w pracy, bo aż mnie mdli z bólu, ciekawe czy pomoże, apap nigdy nie należał do moich faworytów :/
    A mój plan na najbliższe dni jest taki: jutro wyjeżdżam z moim, ma egzaminy i będę mu towarzyszyć :) Czwartek i piątek wolny :) Spędzimy miło czas (poza egzaminami rzecz jasna ;) ), w piątek powrót i cały wolny weekend tylko dla siebie :) A w środę pójdę na USG, zobaczę śliczny mały zarodek i malutkie serduszko i będziemy się cieszyć :D Taki mam plan ;)

ewulek lubi tę wiadomość

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda :( trzymaj się kochana

Fufka witamy, tak właśnie myślalałam ostatnio, że mało mam mamy z drugiej połowy listopada :)

paola a gdzie się wybieracie? :)

A, mój mały apel: wydaje mi się, że jak my się martwimy, to dzidziusie też, więc bardzo proszę o optymizm! Sama się staram od tygodnia i nawet zaczyna wychodzić, kiedyś musi być dobrze, no! ;)

Giannaa lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ewulek Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 Moja kolezanka tez tak ma odkad jest w ciazy i chodzi na akupunkture, podobno pomaga

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png

Wysłany: 17 marca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya wrote:
    a ja uważam, że kremy na rozstępy na pewno coś dają. Jak mają się pojawić rozstępy, to owszem - pojawią się, ale może mniejsze niż gdyby kremów nie stosowano :)
    mam zamiar kupić sobie balsam palmers, elancyl i olejek bio oil - o wszystkich słyszałam pozytywne opinie i nie mogę się zdecydować, będę stosować na zmianę :P
    Mi dzisiaj temperatura spadła o 0,5 stopnia i zaczęłam wpadać w panikę - wiem głupota, ale taka już jestem że ze mnie straszna panikara, aż się boję co to będzie dalej.

Idę na pierwszą wizytę w czwartek, chociaż wiem, że jeszcze raczej nie będzie nic widać to i tak nie mogę się doczekać!!! :D
    Ja też uważam, że kremy na rozstępy pomagają ;) i wiesz, może będzie widać na usg, w końcu to już 6 tydzień :) ponoć dużo zależy od sprzętu

Shibuya lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ewulek Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak dajecie rade w pracy? Ja sie wcale skupic nie moge. A na dodatek moj szef z Anglii wpadl z niezapowiedziana wizyta wiec bedzie intensywny tydzien. On jeszcze nie wie ze jestem w ciazy wiec musze udawac ze jest ok ale produktywna nie jestem ani troche. Jak patrze w komputer to mi sie wszystko rozmywa i chetnie bym zasnela. A na spotkaniu tak mi burczalo w brzuchu ze zagluszalam co mowil :)

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png
  • ania2071 Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin mam też na listopad. Ale :( Jestem w 6 tyg 5 dni ciąży. Do niedzieli miałam duży ból piersi i pobolewanie podbrzusza, czułam też wydęty brzuch. Teraz wszystkie objawy od poniedziałku ustąpiły. Czuję się jakbym nie była już w ciąży:( Nie mam też mdłości:( Chyba oszaleję. Poprzednią ciąże straciłam było poronienie zatrzymane w 8 tyg. Do gina mam dopiero na przyszłą środę, ale nie wytrzymam w tej niepewności. Boję się, że ciąża się nie rozwija.

f2w3pc0z30b8gt3t.png

Wysłany: 17 marca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, piersi nie muszą już być takie tkliwe. Organizm przyzwyczaja się do ciąży. Pierwszy szok minął. Pomyśl, ile mam przez długi okres czasu nawet nie wie, że jest w ciąży. Głowa do góry :)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ania2071 Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za słowa otuchy. Jednak mam czarne myśli. Idę jutro do gina jednak bo już nie wytrzymam:(

f2w3pc0z30b8gt3t.png

Wysłany: 17 marca 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli ma cię to uspokoić, nie czemu nie. A potem napiszesz na forum, że wszystko ok, bo ja też mam jakieś mniejsze objawy :D choć dziś mdłości wróciły, już sama nie wiem, co wolę.
    Zabieram moje dzieciaki i lecę na plac zabaw, piękna pogoda :)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Ja mam wizytę w ten czwartek i stres jest, choć staram się go opanowywać. Obym i tym razem zobaczyła bijące serduszko :)

Magda współczuję bardzo.

• Izzy Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, też mam lepsze i gorsze dni. To nie musi oznaczać niczego złego. Ale rozumiem Cię bo też to przechodziłam w poprzedniej ciąży..

Teraz moje dni kręcą się wokół mdłości. Już nie wiem co mam robić Dziewczyny. Wiem, że to normalne ale czuje się fatalnie. Po rumianku albo przekąsce przechodzi na 20-30 minut i wraca z podwójną siłą. Masakra..

Buffy będzie dobrze, zobaczysz! Trzymam kciuki . :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 12:46

~~Ania~~ lubi tę wiadomość

• ~~Ania~~ Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - trzymaj się :*

Jeśli chodzi o kosmetyki - trzeba doczytać od kiedy można używać, niektóre są dopiero od 4go msca, ja teraz smaruję się oliwką z rossmanna dla ciężarnych :) 2-3 razy dziennie, zależy jak tam mi się uda.

U mnie wciąż napadowe bóle brzucha, ale póki nie plamię i nie krwawię dr kazała wytrzymać. Moje jelita są bardzo wrażliwe i źle znoszą burzę hormonów, aaaale... dla takiego celu warto znieść wszystko :)

Piękne słoneczko za oknem - wiosna idzie! Więcej optymizmu Dziewczyny! (pisze to osoba, która sama się obawia o ciąże ;P)

vhyHp2.png
  • ania2071 Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja wam zazdroszczę tego rzyganka:( W poprzedniej ciąży też nie miałam mdłości i była klapa:(

f2w3pc0z30b8gt3t.png
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki ja tez brak objawów jutro pierwsza wizyta a dziś lecie na bete;)

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • Aga_502 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdack3 - bardzo mi przykro :( :(

Kacper <3 :) :) :) 20.03.2017 - 1080g - 27tc
    dqpranliysvka661.png
    Gabrysia <3 :):):) 25.09.2015 -2470g - 35t2d
    relgdf9him4y17cs.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesciara25 wrote:
    Hej dziewczynki ja tez brak objawów jutro pierwsza wizyta a dziś lecie na bete;)
    A o której masz ta bete? Trzymam kciuki :)

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopadło mnie dzisiaj straszne zmęczenie...nie mogę wysiedzieć w pracy, pracuje przed komputerem 8 godzin do tego problemy z kręgosłupem które z każdym dniem mam wrażenie, że się nasilają :( A co do dopiero będzie jak się brzuszek pojawi ...

a.png
    a.png
  • celine89 Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya a kiedy się bronisz? Ja jeszcze musze napisać pracę ale to chyba jak pójdę na chorobowe... za dużo mam do robienia w pracy i na wszystko wiecznie brak czasu :(

8599dqk3hnnly0qz.png
‹‹ 51 52 53 54 55 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ