Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Mala_Czarna_89 wrote:A jak się już tak umartwiamy, to jak to jest, że od momentu, gdy dowiedziałam się o Dzieciątku, to bez przerwy miałam mdłości, a od kilku dni praktycznie wcale? Przecież teraz dopiero powinny się zaczynać..
-
A jak wasze brzuszki? Bo patrzę w lustro i stwierdzam, że to chore, że tak spuchłam. Wyglądam, jakbym połknęła piłkę. Czy możliwe, że inne narządy się przesuwają czy coś? Myślałam, że to przez te zaparcia, ale ten problem przeszedł.
Wcześniej miałam płaski brzuch, a jak leżałam w wannie, to praktycznie wklęsły, a teraz wyglądam rzeczywiście ciążowo, choć to przecież niemożliwe. W I ciąży było widać może w 3mc
ps. wolę tu zadać różne pytania, niż bezustannie męczyć męża, teściową i innych ;pWiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 20:52
-
Agnike wrote:My po wizycie )) dzidzia idealna z terminu ostatniej @ ma 1 cm serducho jak dzwon termin potwierdzony 1.11
@Mala_Czarna - Ja jestem od owulacji spuchnięta, zagazowane jelita niestety i nawet mam problemy, żeby się zginać w pół, a jakoś specjalnie otyła nie jestem . Na pewno macica się rozszerza jak do @ i zostaje w takiej fazie, potem rośnie. Co z resztą, to nie wiem -
Miu95 pewnie u szczupłych osób widać wcześniej, niż u grubszych, no ale żeby aż tak.. Z ciekawości zmierzyłam się na wysokości pępka- 86cm, gdzie przy Laurce w 9mc było 107cm
Wyczytałam właśnie, że czasem nawet w 12-13tc można dojrzeć płeć dziecka , ale się nie nastawiam, bo wcześniej nie wiedziałam do samego końca. -
Mala_Czarna_89 wrote:A jak wasze brzuszki? Bo patrzę w lustro i stwierdzam, że to chore, że tak spuchłam. Wyglądam, jakbym połknęła piłkę. Czy możliwe, że inne narządy się przesuwają czy coś? Myślałam, że to przez te zaparcia, ale ten problem przeszedł.
Wcześniej miałam płaski brzuch, a jak leżałam w wannie, to praktycznie wklęsły, a teraz wyglądam rzeczywiście ciążowo, choć to przecież niemożliwe. W I ciąży było widać może w 3mc
ps. wolę tu zadać różne pytania, niż bezustannie męczyć męża, teściową i innych ;p
W drugiej ciąży brzuch zaczyna być wcześniej widoczny no ale chyba nie już w 6 tyg -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitam nasze nowości i gratuluję serduszek dzisiejszych:)
Ja jestem dziś wielkim kłębkiem nerwów i raz nie myślę ze zmęczenia a raz drę jape na wszystkich i wszystko. do tego mam wieczorne mdłości...to jest okropne!!!
W środę pierwsza wizyta u nowego lekarza w przychodni przyszpitalnej może w końcu ktoś raczy mi kartę ciąży założyć. Wy już macie swoje karty?Giannaa lubi tę wiadomość
-
Mala_Czarna_89 wrote:Dlaczego wcześniej? pewnie też jestem zagazowana, a nawet nie wiem
Ponieważ przy pierwszej ciąży mięśnie się rozciągnęły i przy drugiej szybciej uwidocznia się brzuszek chyba, że kobieta nagle po ciąży przechodzi na lekkoatletyczny tryb życiaMala_Czarna_89 lubi tę wiadomość
-
A propos krwawień niektórych mam, właśnie wyczytałam takie coś: "W 4 tygodniu może wystąpić niewielkie krwawienie spowodowane zagnieżdżaniem się jajeczka w macicy."
Galaretka kipisz dziś widzę ze złości:) Mój gin powiedział, że założymy na następnej wizycie, tj. w przyszłym tygodniu
co do brzuchów, to najwyżej wcześniej zaczniemy się smarować czymś na rozstępy i tyle