X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    A jak się już tak umartwiamy, to jak to jest, że od momentu, gdy dowiedziałam się o Dzieciątku, to bez przerwy miałam mdłości, a od kilku dni praktycznie wcale? Przecież teraz dopiero powinny się zaczynać..
    Miałam to samo :) Mdłości, awersja do zapachu jedzenia i zero apetytu. Myślę, że to były głównie emocje :) I psychika zaczęła pracować :)

• Aga_502 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik witamy po fioletowej stronie :)

Betty Boop jak beta?

Kacper <3 :) :) :) 20.03.2017 - 1080g - 27tc
    dqpranliysvka661.png
    Gabrysia <3 :):):) 25.09.2015 -2470g - 35t2d
    relgdf9him4y17cs.png
  • Agnike Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie :))) dzidzia idealna z terminu ostatniej @ ma 1 cm :) serducho jak dzwon :) termin potwierdzony 1.11 ;)

Izzy, ewulek, Ona_89' lubią tę wiadomość

ex2bio4pxrb7jglc.png
    8unevfxm57wbd6tj.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna a Ty miałaś już USG?

• paola87 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnike wrote:
    My po wizycie :))) dzidzia idealna z terminu ostatniej @ ma 1 cm :) serducho jak dzwon :) termin potwierdzony 1.11 ;)
    To pięknie :)

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnike wrote:
    hoho, jakie duuuże, gratuluje! :)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png

Wysłany: 16 marca 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Mala_Czarna a Ty miałaś już USG?
    Miałam w zeszły wtorek, ale widoczny tylko pęcherzyk był ;) wg gina wczesna ciąża 4-5tc. Chyba pisałam Ci gdzieś wcześniej, już się sama gubię ;p kolejna za tydzień

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaki ten pęcherzyk? Ja przeczytałam całe forum dziś, ale się trochę gubię ;)

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:

Kochana odpuść trochę bo zwariujesz... wiem, że łatwo powiedzieć ale co ma być to będzie... czytanie. myślenie i nerwy nic tu nie pomogą...

a.png
    a.png

Wysłany: 16 marca 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Jeśli dobrze czytam ze zdjęcia to 2,23cm ale stwierdziłam, że nie wnikam, przyjdę na następną wizytę to zobaczymy :)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png

Wysłany: 16 marca 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak wasze brzuszki? Bo patrzę w lustro i stwierdzam, że to chore, że tak spuchłam. Wyglądam, jakbym połknęła piłkę. Czy możliwe, że inne narządy się przesuwają czy coś? Myślałam, że to przez te zaparcia, ale ten problem przeszedł.
    Wcześniej miałam płaski brzuch, a jak leżałam w wannie, to praktycznie wklęsły, a teraz wyglądam rzeczywiście ciążowo, choć to przecież niemożliwe. W I ciąży było widać może w 3mc

ps. wolę tu zadać różne pytania, niż bezustannie męczyć męża, teściową i innych ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 20:52

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Miu95 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnike wrote:
    Gratulacje!!! :). Ja mam pierwsze USG w czwartek, mam nadzieję, że wszystko będzie ok!

@Mala_Czarna - Ja jestem od owulacji spuchnięta, zagazowane jelita niestety i nawet mam problemy, żeby się zginać w pół, a jakoś specjalnie otyła nie jestem :P. Na pewno macica się rozszerza jak do @ i zostaje w takiej fazie, potem rośnie. Co z resztą, to nie wiem :P

BYNZp1.png 7Hgfp2.png

Wysłany: 16 marca 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miu95 pewnie u szczupłych osób widać wcześniej, niż u grubszych, no ale żeby aż tak.. Z ciekawości zmierzyłam się na wysokości pępka- 86cm, gdzie przy Laurce w 9mc było 107cm :O

Wyczytałam właśnie, że czasem nawet w 12-13tc można dojrzeć płeć dziecka ;) , ale się nie nastawiam, bo wcześniej nie wiedziałam do samego końca.

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    A jak wasze brzuszki? Bo patrzę w lustro i stwierdzam, że to chore, że tak spuchłam. Wyglądam, jakbym połknęła piłkę. Czy możliwe, że inne narządy się przesuwają czy coś? Myślałam, że to przez te zaparcia, ale ten problem przeszedł.
    Wcześniej miałam płaski brzuch, a jak leżałam w wannie, to praktycznie wklęsły, a teraz wyglądam rzeczywiście ciążowo, choć to przecież niemożliwe. W I ciąży było widać może w 3mc

ps. wolę tu zadać różne pytania, niż bezustannie męczyć męża, teściową i innych ;p

W drugiej ciąży brzuch zaczyna być wcześniej widoczny no ale chyba nie już w 6 tyg ;-)

a.png
    a.png

Wysłany: 16 marca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    W drugiej ciąży brzuch zaczyna być wcześniej widoczny no ale chyba nie już w 6 tyg ;-)
    Dlaczego wcześniej? :P pewnie też jestem zagazowana, a nawet nie wiem ;)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Czarna ja też mam już większy brzuch, dziwne to, ale no jest ;p przed ciążą miałam płaski, aż dziwne, że tak szybko coś się dzieje :)

respondeca lubi tę wiadomość

• olcia88 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    To co, nikt nie pomoże :) ?
    Paola moje pęcherzyki miały dziś 6,4 mm, ale bety nie sprawdzam od tygodnia żeby się nie stresować. Owulację miałam najwcześniej 19 luty lub 20. Paola będzie dobrze ! Dawaj znać skoro tak samo nam rośnie ;))

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nasze nowości i gratuluję serduszek dzisiejszych:)

Ja jestem dziś wielkim kłębkiem nerwów i raz nie myślę ze zmęczenia a raz drę jape na wszystkich i wszystko. do tego mam wieczorne mdłości...to jest okropne!!!

W środę pierwsza wizyta u nowego lekarza w przychodni przyszpitalnej może w końcu ktoś raczy mi kartę ciąży założyć. Wy już macie swoje karty?

Giannaa lubi tę wiadomość

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    Dlaczego wcześniej? :P pewnie też jestem zagazowana, a nawet nie wiem ;)

Ponieważ przy pierwszej ciąży mięśnie się rozciągnęły i przy drugiej szybciej uwidocznia się brzuszek chyba, że kobieta nagle po ciąży przechodzi na lekkoatletyczny tryb życia ;-)

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

a.png
    a.png

Wysłany: 16 marca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos krwawień niektórych mam, właśnie wyczytałam takie coś: "W 4 tygodniu może wystąpić niewielkie krwawienie spowodowane zagnieżdżaniem się jajeczka w macicy."

Galaretka kipisz dziś widzę ze złości:) Mój gin powiedział, że założymy na następnej wizycie, tj. w przyszłym tygodniu ;)

co do brzuchów, to najwyżej wcześniej zaczniemy się smarować czymś na rozstępy i tyle ;)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
‹‹ 49 50 51 52 53 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ