X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    A jak się już tak umartwiamy, to jak to jest, że od momentu, gdy dowiedziałam się o Dzieciątku, to bez przerwy miałam mdłości, a od kilku dni praktycznie wcale? Przecież teraz dopiero powinny się zaczynać..
    Miałam to samo :) Mdłości, awersja do zapachu jedzenia i zero apetytu. Myślę, że to były głównie emocje :) I psychika zaczęła pracować :)

• Aga_502 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik witamy po fioletowej stronie :)

Betty Boop jak beta?

Kacper <3 :) :) :) 20.03.2017 - 1080g - 27tc
    dqpranliysvka661.png
    Gabrysia <3 :):):) 25.09.2015 -2470g - 35t2d
    relgdf9him4y17cs.png
  • Agnike Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie :))) dzidzia idealna z terminu ostatniej @ ma 1 cm :) serducho jak dzwon :) termin potwierdzony 1.11 ;)

Izzy, ewulek, Ona_89' lubią tę wiadomość

ex2bio4pxrb7jglc.png
    8unevfxm57wbd6tj.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna a Ty miałaś już USG?

• paola87 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnike wrote:
    My po wizycie :))) dzidzia idealna z terminu ostatniej @ ma 1 cm :) serducho jak dzwon :) termin potwierdzony 1.11 ;)
    To pięknie :)

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnike wrote:
    hoho, jakie duuuże, gratuluje! :)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png

Wysłany: 16 marca 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Mala_Czarna a Ty miałaś już USG?
    Miałam w zeszły wtorek, ale widoczny tylko pęcherzyk był ;) wg gina wczesna ciąża 4-5tc. Chyba pisałam Ci gdzieś wcześniej, już się sama gubię ;p kolejna za tydzień

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaki ten pęcherzyk? Ja przeczytałam całe forum dziś, ale się trochę gubię ;)

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:

Kochana odpuść trochę bo zwariujesz... wiem, że łatwo powiedzieć ale co ma być to będzie... czytanie. myślenie i nerwy nic tu nie pomogą...

a.png
    a.png

Wysłany: 16 marca 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Jeśli dobrze czytam ze zdjęcia to 2,23cm ale stwierdziłam, że nie wnikam, przyjdę na następną wizytę to zobaczymy :)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png

Wysłany: 16 marca 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak wasze brzuszki? Bo patrzę w lustro i stwierdzam, że to chore, że tak spuchłam. Wyglądam, jakbym połknęła piłkę. Czy możliwe, że inne narządy się przesuwają czy coś? Myślałam, że to przez te zaparcia, ale ten problem przeszedł.
    Wcześniej miałam płaski brzuch, a jak leżałam w wannie, to praktycznie wklęsły, a teraz wyglądam rzeczywiście ciążowo, choć to przecież niemożliwe. W I ciąży było widać może w 3mc

ps. wolę tu zadać różne pytania, niż bezustannie męczyć męża, teściową i innych ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 20:52

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Miu95 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnike wrote:
    Gratulacje!!! :). Ja mam pierwsze USG w czwartek, mam nadzieję, że wszystko będzie ok!

@Mala_Czarna - Ja jestem od owulacji spuchnięta, zagazowane jelita niestety i nawet mam problemy, żeby się zginać w pół, a jakoś specjalnie otyła nie jestem :P. Na pewno macica się rozszerza jak do @ i zostaje w takiej fazie, potem rośnie. Co z resztą, to nie wiem :P

BYNZp1.png 7Hgfp2.png

Wysłany: 16 marca 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miu95 pewnie u szczupłych osób widać wcześniej, niż u grubszych, no ale żeby aż tak.. Z ciekawości zmierzyłam się na wysokości pępka- 86cm, gdzie przy Laurce w 9mc było 107cm :O

Wyczytałam właśnie, że czasem nawet w 12-13tc można dojrzeć płeć dziecka ;) , ale się nie nastawiam, bo wcześniej nie wiedziałam do samego końca.

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    A jak wasze brzuszki? Bo patrzę w lustro i stwierdzam, że to chore, że tak spuchłam. Wyglądam, jakbym połknęła piłkę. Czy możliwe, że inne narządy się przesuwają czy coś? Myślałam, że to przez te zaparcia, ale ten problem przeszedł.
    Wcześniej miałam płaski brzuch, a jak leżałam w wannie, to praktycznie wklęsły, a teraz wyglądam rzeczywiście ciążowo, choć to przecież niemożliwe. W I ciąży było widać może w 3mc

ps. wolę tu zadać różne pytania, niż bezustannie męczyć męża, teściową i innych ;p

W drugiej ciąży brzuch zaczyna być wcześniej widoczny no ale chyba nie już w 6 tyg ;-)

a.png
    a.png

Wysłany: 16 marca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    W drugiej ciąży brzuch zaczyna być wcześniej widoczny no ale chyba nie już w 6 tyg ;-)
    Dlaczego wcześniej? :P pewnie też jestem zagazowana, a nawet nie wiem ;)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Czarna ja też mam już większy brzuch, dziwne to, ale no jest ;p przed ciążą miałam płaski, aż dziwne, że tak szybko coś się dzieje :)

respondeca lubi tę wiadomość

• olcia88 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    To co, nikt nie pomoże :) ?
    Paola moje pęcherzyki miały dziś 6,4 mm, ale bety nie sprawdzam od tygodnia żeby się nie stresować. Owulację miałam najwcześniej 19 luty lub 20. Paola będzie dobrze ! Dawaj znać skoro tak samo nam rośnie ;))

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nasze nowości i gratuluję serduszek dzisiejszych:)

Ja jestem dziś wielkim kłębkiem nerwów i raz nie myślę ze zmęczenia a raz drę jape na wszystkich i wszystko. do tego mam wieczorne mdłości...to jest okropne!!!

W środę pierwsza wizyta u nowego lekarza w przychodni przyszpitalnej może w końcu ktoś raczy mi kartę ciąży założyć. Wy już macie swoje karty?

Giannaa lubi tę wiadomość

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    Dlaczego wcześniej? :P pewnie też jestem zagazowana, a nawet nie wiem ;)

Ponieważ przy pierwszej ciąży mięśnie się rozciągnęły i przy drugiej szybciej uwidocznia się brzuszek chyba, że kobieta nagle po ciąży przechodzi na lekkoatletyczny tryb życia ;-)

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

a.png
    a.png

Wysłany: 16 marca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos krwawień niektórych mam, właśnie wyczytałam takie coś: "W 4 tygodniu może wystąpić niewielkie krwawienie spowodowane zagnieżdżaniem się jajeczka w macicy."

Galaretka kipisz dziś widzę ze złości:) Mój gin powiedział, że założymy na następnej wizycie, tj. w przyszłym tygodniu ;)

co do brzuchów, to najwyżej wcześniej zaczniemy się smarować czymś na rozstępy i tyle ;)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
‹‹ 49 50 51 52 53 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ