X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • maia1991 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dziewczynki dawno mnie u was nie bylo ja czuje sie tak jak codzien mdlosci mdlosci mdlosci no i sennosc mnie dopada coraz czesciej hehe denerwuje sie przed wizyta u gina to jeszcze 3 dni jupi jak ten czas szybko leci ciekawe czy zobacze juz serduszko i malego goscia w moim brzuszku pozdrawiam i do jutra mam jutro dzien wolny wiec troszke dluzej z wami povede :) milego wieczorku i dobrej nocki mamuski :)

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaż i tak uważam, że zabierają dzieciom dzieciństwo, to ja jestem bardzo zadowolona. Laura chodziła 3 lata do przedszkola i już ją o nudziło ;) Ona lubi zagadki, rysowanie, pisanie itd, no ale to zależy od dziecka.
    W każdym razie nie ma to nic wspólnego z przedszkolem; po pół roku w szkole płynnie czyta (a we wrześniu nie umiała w ogóle), mają informatykę, angielski i naukę zegara :O Radzi sobie, bo to lubi, ale dzieci które nie lubią się uczyć mają ciężko.
    Minus jest też taki, że zajęcia trwają do 11:30 lub do 12:30- trudne dla rodziców pracujących. Ja pracowałam od 10-18 lub do 20, więc wcale nam to nie grało. A mój mąż po kilkanaście godzin dziennie no i skończyłam jako kura domowa :D

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Trudno tak naprawdę coś w Twoim przypadku powiedzieć ... jesteś w przedziale 5 - 6 tydz.
    3 tydzień ciąży: 5 – 50 mIU/ml
    4 tydzień ciąży: 5 – 426 mIU/ml
    5 tydzień ciąży: 18 – 7340 mIU/ml
    6 tydzień ciąży: 1080 – 56500 mIU/ml
    7 – 8 tydzień ciąży: 7650 – 229000 mIU/ml
    9 – 12 tydzień ciąży: 25700 – 288000 mIU/ml
    13 – 16 tydzień ciąży: 13300 – 254000 mIU/ml
    17 – 24 tydzień ciąży: 4060 – 165400 mIU/ml
    25 – 40 tydzień ciąży: 3640 – 117000 mIU/ml

W 6 tyg najczęściej widać tylko pęcherzyk. Mam nawet gdzieś zdjęcie usg z 6-7 tyg robione nie dopochwowo to tez jest tam tylko pęcherzyk. USG miałaś robione dopochwowo ?
    Miałam dopochwowo. Wiem, że zarodek czasem pojawia się później, czasem ciąża jest młodsza niż wskazuje na to ostatnia miesiączka, ale do tego ten przyrost beta hcg nie jest powalający, dlatego się martwię :(
    Uspokoiłam trochę ?

• paola87 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę popaprałam tą wiadomość... Zmieszała się z Twoją :)

maia1991 lubi tę wiadomość

• veoh Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maia1991 wrote:
    witam dziewczynki dawno mnie u was nie bylo ja czuje sie tak jak codzien mdlosci mdlosci mdlosci no i sennosc mnie dopada coraz czesciej hehe denerwuje sie przed wizyta u gina to jeszcze 3 dni jupi jak ten czas szybko leci ciekawe czy zobacze juz serduszko i malego goscia w moim brzuszku pozdrawiam i do jutra mam jutro dzien wolny wiec troszke dluzej z wami povede :) milego wieczorku i dobrej nocki mamuski :)
    mala mam to samo mdlosci przez ostanie 3 dni..

mama nadzieje kochana ze sie oszedzasz! i nie nosicsz ciezkich rzeczy..!

pola doczytalam.. pwoiem ci ze mialysmy w tym samym czasie ovu

rzcezywiscie jak Towja gin mowi moze ciaza byc mlodsza poza tym zalezy jakie ma kwalifikacje lekarz i na jakim sprzecie robi usg... bardzo czesto slyszalm o pomylkach ktore mialy szczesilwie zakonczenie..takze na parwde roznie moze byc. Z synem na pierwszym usg bylo juz bijace serduszko w 6t1d na usg brzusznym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 19:06

maia1991 lubi tę wiadomość

• paola87 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze raz :) Badanie miałam dopochwowo. Wiem, że zarodek czasem pojawia się później, czasem ciąża jest młodsza niż wskazuje na to ostatnia miesiączka, ale do tego ten przyrost beta hcg nie jest powalający, dlatego się martwię :(

• veoh Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przestan myslec o tej becie, dlatego ja nie jestem zwolenczka robienia beta :).. ale rozumiem ze sa osoby ktore sie martwia i bardzo chca.. z beta tez nie ma reguly.. a nie mzoesz wczesniej do niej isc niz przed 25 marca ?

• paola87 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veoh wrote:
    mala mam to samo mdlosci przez ostanie 3 dni..

mama nadzieje kochana ze sie oszedzasz! i nie nosicsz ciezkich rzeczy..!

pola doczytalam.. pwoiem ci ze mialysmy w tym samym czasie ovu

rzcezywiscie jak Towja gin mowi moze ciaza byc mlodsza poza tym zalezy jakie ma kwalifikacje lekarz i na jakim sprzecie robi usg... bardzo czesto slyszalm o pomylkach ktore mialy szczesilwie zakonczenie..takze na parwde roznie moze byc. Z synem na pierwszym usg bylo juz bijace serduszko w 6t1d na usg brzusznym.
    Nie znam konkretnego dnia owu, mniej więcej, ale na pewno zaszłam w ciążę za sprawą wytrwałych plemniczków z 15 lutego :) No i tak się głowię czy powinien być już zarodek albo chociaż pęcherzyk większy, czy coś jest nie tak...

• paola87 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veoh wrote:
    przestan myslec o tej becie, dlatego ja nie jestem zwolenczka robienia beta :).. ale rozumiem ze sa osoby ktore sie martwia i bardzo chca.. z beta tez nie ma reguly.. a nie mzoesz wczesniej do niej isc niz przed 25 marca ?
    To on nie ona :) Powiedział mi dziś że conajmniej 7 dni po dzisiejszym badaniu żeby kolejne miało sens, żeby nie robić niepotrzebnie za często, no i tak umówiliśmy się na środę. To złoty człowiek, pocieszał mnie jak mógł.

• JusWik Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, nieśmiało się dołączam powolutku do was. Suwaczka jeszcze nie ustawiam bo wolę poczekać spokojnie aż dzidziuś się pięknie rozwinie. Dzisiejszy test bladzioszek choć pojawił się natychmiast po siknięciu... Ovufrend wyznacza mi termin na 25 listopada :)

ewulek lubi tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• veoh Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola , wiesz ze na to pytanie odpowie Ci najlepiej lekarz..mam nadzieje ze 25 bedzie szcesliwym dla Ciebie dniem, wiem ile to nerwow kosztuje.. bo sama caly czas mam pod gorke zobaczymy jak bedzie z ta ciaza...

jezeli tak ci zalecil to pewnie wie co mowi. uciekam bo dziecko dopiero mi sie do kompa, bede za Ciebie trzymac kciuki! <3

• Izzy Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola moim zdaniem ta beta troche wolno rośnie, ale rośnie mimo wszystko. Myśl pozytywnie <3

Veoh gratuluje!! A jakiej wielkoścj zarodek?

• paola87 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veoh wrote:
    paola , wiesz ze na to pytanie odpowie Ci najlepiej lekarz..mam nadzieje ze 25 bedzie szcesliwym dla Ciebie dniem, wiem ile to nerwow kosztuje.. bo sama caly czas mam pod gorke zobaczymy jak bedzie z ta ciaza...

jezeli tak ci zalecil to pewnie wie co mowi. uciekam bo dziecko dopiero mi sie do kompa, bede za Ciebie trzymac kciuki! <3
    Dziękuję :) Śliczny ten blondasek z avatara :) Jeśli to do niego lecisz to nie zatrzymuję ;)

• paola87 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izzy wrote:
    Paola moim zdaniem ta beta troche wolno rośnie, ale rośnie mimo wszystko. Myśl pozytywnie <3

Veoh gratuluje!! A jakiej wielkoścj zarodek?
    No właśnie wolno... Kurczę coś dla odmiany mogłoby pójść dobrze, bez problemów, nigdy nie może być idealnie :/ A od 8 tygodnia, o ile wszystko pójdzie pomyślnie, dojdzie kolejne zmartwienie. Mam hashimoto, w dodatku ostatnio rzut choroby, nie możemy unormować, endo dała teraz większą dawkę i powiedziała że w 8 tygodniu jakieś receptory rozwijają się u dziecka i wtedy ewentualne wahania mogą mieć na dzidzię wpływ :(

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Jeszcze raz :) Badanie miałam dopochwowo. Wiem, że zarodek czasem pojawia się później, czasem ciąża jest młodsza niż wskazuje na to ostatnia miesiączka, ale do tego ten przyrost beta hcg nie jest powalający, dlatego się martwię :(
    Nie jestem lekarzem ale wydaje mi się, że nie jest zły ;-)

a.png
    a.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola87 ja zrobiłam betę tylko raz i nie zamierzałam jej sprawdzać właśnie po to żeby się nie martwić tak jak Ty. Im więcej się zamartwiasz tym gorzej dla Twojej fasolki!

Mala_Czarna_89, Giannaa lubią tę wiadomość

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png

Wysłany: 16 marca 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veoh wrote:
    No właśnie; badanie krwi, badanie moczu, usg i wieczne porównywanie. Chuchamy, dmuchamy i nieustannie się martwimy. A inne mamy piją, palą, ćpają i do połowy ciąży nie wiedzą o istnieniu maluszka. I niekoniecznie rodzą chore dzieci.

Giannaa lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wiem, nie będę już tej bety robić. Ale ja ją robiłam, bo gin z kliniki, w której się leczymy kazała robić i dzwonić z wynikami. Ostatnio kazała zrobić bete w niedzielę i USG w poniedziałek i tak zrobiłam. Teraz zadzwonię do kliniki dopiero po kolejnej wizycie, nie chcę się denerwować...

• Izzy Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola trzymam mocno kciuki, żeby wszystko było dobrze!
    Dbaj o siebie i nie stresuj. Co ma być to i tak będzie Kochanie.. Czekaj cierpliwie i myśl tylko pozytywnie. <3

Wysłany: 16 marca 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak się już tak umartwiamy, to jak to jest, że od momentu, gdy dowiedziałam się o Dzieciątku, to bez przerwy miałam mdłości, a od kilku dni praktycznie wcale? Przecież teraz dopiero powinny się zaczynać..

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
‹‹ 48 49 50 51 52 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ