Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
witam dziewczynki dawno mnie u was nie bylo ja czuje sie tak jak codzien mdlosci mdlosci mdlosci no i sennosc mnie dopada coraz czesciej hehe denerwuje sie przed wizyta u gina to jeszcze 3 dni jupi jak ten czas szybko leci ciekawe czy zobacze juz serduszko i malego goscia w moim brzuszku pozdrawiam i do jutra mam jutro dzien wolny wiec troszke dluzej z wami povede milego wieczorku i dobrej nocki mamuski
-
Chociaż i tak uważam, że zabierają dzieciom dzieciństwo, to ja jestem bardzo zadowolona. Laura chodziła 3 lata do przedszkola i już ją o nudziło Ona lubi zagadki, rysowanie, pisanie itd, no ale to zależy od dziecka.
W każdym razie nie ma to nic wspólnego z przedszkolem; po pół roku w szkole płynnie czyta (a we wrześniu nie umiała w ogóle), mają informatykę, angielski i naukę zegara Radzi sobie, bo to lubi, ale dzieci które nie lubią się uczyć mają ciężko.
Minus jest też taki, że zajęcia trwają do 11:30 lub do 12:30- trudne dla rodziców pracujących. Ja pracowałam od 10-18 lub do 20, więc wcale nam to nie grało. A mój mąż po kilkanaście godzin dziennie no i skończyłam jako kura domowa -
Giannaa wrote:Trudno tak naprawdę coś w Twoim przypadku powiedzieć ... jesteś w przedziale 5 - 6 tydz.
3 tydzień ciąży: 5 – 50 mIU/ml
4 tydzień ciąży: 5 – 426 mIU/ml
5 tydzień ciąży: 18 – 7340 mIU/ml
6 tydzień ciąży: 1080 – 56500 mIU/ml
7 – 8 tydzień ciąży: 7650 – 229000 mIU/ml
9 – 12 tydzień ciąży: 25700 – 288000 mIU/ml
13 – 16 tydzień ciąży: 13300 – 254000 mIU/ml
17 – 24 tydzień ciąży: 4060 – 165400 mIU/ml
25 – 40 tydzień ciąży: 3640 – 117000 mIU/ml
W 6 tyg najczęściej widać tylko pęcherzyk. Mam nawet gdzieś zdjęcie usg z 6-7 tyg robione nie dopochwowo to tez jest tam tylko pęcherzyk. USG miałaś robione dopochwowo ?
Miałam dopochwowo. Wiem, że zarodek czasem pojawia się później, czasem ciąża jest młodsza niż wskazuje na to ostatnia miesiączka, ale do tego ten przyrost beta hcg nie jest powalający, dlatego się martwię
Uspokoiłam trochę ? -
maia1991 wrote:witam dziewczynki dawno mnie u was nie bylo ja czuje sie tak jak codzien mdlosci mdlosci mdlosci no i sennosc mnie dopada coraz czesciej hehe denerwuje sie przed wizyta u gina to jeszcze 3 dni jupi jak ten czas szybko leci ciekawe czy zobacze juz serduszko i malego goscia w moim brzuszku pozdrawiam i do jutra mam jutro dzien wolny wiec troszke dluzej z wami povede milego wieczorku i dobrej nocki mamuski
mama nadzieje kochana ze sie oszedzasz! i nie nosicsz ciezkich rzeczy..!
pola doczytalam.. pwoiem ci ze mialysmy w tym samym czasie ovu
rzcezywiscie jak Towja gin mowi moze ciaza byc mlodsza poza tym zalezy jakie ma kwalifikacje lekarz i na jakim sprzecie robi usg... bardzo czesto slyszalm o pomylkach ktore mialy szczesilwie zakonczenie..takze na parwde roznie moze byc. Z synem na pierwszym usg bylo juz bijace serduszko w 6t1d na usg brzusznym.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 19:06
maia1991 lubi tę wiadomość
-
veoh wrote:mala mam to samo mdlosci przez ostanie 3 dni..
mama nadzieje kochana ze sie oszedzasz! i nie nosicsz ciezkich rzeczy..!
pola doczytalam.. pwoiem ci ze mialysmy w tym samym czasie ovu
rzcezywiscie jak Towja gin mowi moze ciaza byc mlodsza poza tym zalezy jakie ma kwalifikacje lekarz i na jakim sprzecie robi usg... bardzo czesto slyszalm o pomylkach ktore mialy szczesilwie zakonczenie..takze na parwde roznie moze byc. Z synem na pierwszym usg bylo juz bijace serduszko w 6t1d na usg brzusznym. -
veoh wrote:przestan myslec o tej becie, dlatego ja nie jestem zwolenczka robienia beta .. ale rozumiem ze sa osoby ktore sie martwia i bardzo chca.. z beta tez nie ma reguly.. a nie mzoesz wczesniej do niej isc niz przed 25 marca ?
-
Cześć dziewczyny, nieśmiało się dołączam powolutku do was. Suwaczka jeszcze nie ustawiam bo wolę poczekać spokojnie aż dzidziuś się pięknie rozwinie. Dzisiejszy test bladzioszek choć pojawił się natychmiast po siknięciu... Ovufrend wyznacza mi termin na 25 listopada
ewulek lubi tę wiadomość
-
paola , wiesz ze na to pytanie odpowie Ci najlepiej lekarz..mam nadzieje ze 25 bedzie szcesliwym dla Ciebie dniem, wiem ile to nerwow kosztuje.. bo sama caly czas mam pod gorke zobaczymy jak bedzie z ta ciaza...
jezeli tak ci zalecil to pewnie wie co mowi. uciekam bo dziecko dopiero mi sie do kompa, bede za Ciebie trzymac kciuki!
-
veoh wrote:paola , wiesz ze na to pytanie odpowie Ci najlepiej lekarz..mam nadzieje ze 25 bedzie szcesliwym dla Ciebie dniem, wiem ile to nerwow kosztuje.. bo sama caly czas mam pod gorke zobaczymy jak bedzie z ta ciaza...
jezeli tak ci zalecil to pewnie wie co mowi. uciekam bo dziecko dopiero mi sie do kompa, bede za Ciebie trzymac kciuki! -
Izzy wrote:Paola moim zdaniem ta beta troche wolno rośnie, ale rośnie mimo wszystko. Myśl pozytywnie
Veoh gratuluje!! A jakiej wielkoścj zarodek? -
paola87 wrote:Jeszcze raz Badanie miałam dopochwowo. Wiem, że zarodek czasem pojawia się później, czasem ciąża jest młodsza niż wskazuje na to ostatnia miesiączka, ale do tego ten przyrost beta hcg nie jest powalający, dlatego się martwię
-
veoh wrote:przestan myslec o tej becie, dlatego ja nie jestem zwolenczka robienia beta .. ale rozumiem ze sa osoby ktore sie martwia i bardzo chca.. z beta tez nie ma reguly.. a nie mzoesz wczesniej do niej isc niz przed 25 marca ?
Giannaa lubi tę wiadomość
-
No ja wiem, nie będę już tej bety robić. Ale ja ją robiłam, bo gin z kliniki, w której się leczymy kazała robić i dzwonić z wynikami. Ostatnio kazała zrobić bete w niedzielę i USG w poniedziałek i tak zrobiłam. Teraz zadzwonię do kliniki dopiero po kolejnej wizycie, nie chcę się denerwować...