Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Haen trzymam kciuki! Będzie dobrze
Powinni cię przyjąć bez kolejki:/
Ja przy pierwszej ciąży nie chodziłam do szkoły rodzenia. Nie czuliśmy takiej potrzeby. Wszystko przyszło samo instynktownie. A i mój mąż sobie świetnie poradził z rolą ojca. Jedynie czego teraz się boję to porodu. Wtedy nie do końca wiedziałam co mnie czeka teraz niestety już wiem.. -
Strasznie wolno to idzie i uslyszalam, jak mowily innej kobiecie, ze jest bardzo duzo przyjec i ze w ogole wszystkie lozka sa zajete...wszystkie co siedza sa ciezarne, wiec na wczesniejsze wejscie nie mam co liczyc. Teoretycznie pewnie bym mogla dzwonic po innych izbach i jechac, gdzie jest mniej kobiet, ale wystarczajaco sie zdenerwowalam. No nic trzymajcie kciuki...
-
Haen : kochana trzymaj sie juz dzidzia jest duza bedzie dobrze . ! :* a i ty jako ciezarna masz pierwszenstwo w szpitalu a jeszcze krwawienie to calkiem ja bym sie pchala ;*
-
No póki co stanelo na tym, ze powiedziałam ze mamy jeszcze czas, bo nie miałam sily się z nią klocic i tłumaczyć swoich racji
Haen ja niedawno odstawilam duphasron co tez jest na podtrzymanie ale nic takiego mi się nie działo.. Czemu odstawilas luteine ? Ja dalej biorę i to nawet zwiększona dawkę teraz -
Shibuya : kochana to nie ma znaczenia ze z 2 tremestrem wszystko przechodzi , kazda ciaza jest inna.
Mi codziennie nie dobrze czuje sie jak na poteznym kacu i z lozka nie mam ochoty wstawac ale coz trzeba sie pozbierac , jak bede miala tak do porodu to ojojoj -
Izulka : nie nawidze tych ludzi co w dupie maja kobiete w ciazy z kad moga wiedziec jak sie czuje jak jej ciaza wyglada chorzy sa dla mnie !
-
haen co za ulga kochana dawaj znac co i jak :*
Ja raz mialam wlasnie zawal serca jak zobaczylam troche krwi na papierze, serce zaczelo mi mocno bic ale cos mnie odbyt bolal sprawdzilam i to z odbytu nie z pochwy , a jak mi ulzylo -
Hean-trzymaj się będzie dobrze !
Ja wczoraj miałam chwile grozy jak najpierw przez ktg nie można było złapać serca Lilki myślałam że na zawał zejdę,a okazało się że mała tak się zabunkrowała i dopiero podczas USG się uaktywniła.
Co do szkoły rodzenia to przy Zu nie byliśmy,a pomimo to mój eM miał wyjątkowy instynktod początku to on mył Zu,a u nas kobiet to jakoś tak samo z siebie naturalnie przychodzi jak już się ma malucha przy sobie
-
Izulka kochana to Twoja decyzja
- jak przyjdzie co do czego to sama bedziesz wiedziala co robic uwierz :*
Ja wiem ze sobie poradze bo pierwsze malenstwo urodzilam bez szkoly rodzenia i teraz tez sobie poradze bez niej -
Ja jeszcze musze w ktorys dzien wyprac dzidzi ciuszki dostalam dla Roksanki no ale teraz mi sie przydadza dla Nikolci. - nie moge sie doczekac tego ogladania hihi
-
Izulka ja tam wolę, żeby mnie nacięli (tną w bok), niż żeby samo pękło wzdłuż odbytu.. Skurcz porodowy tak boli, że cięcia praktycznie nie czujesz
Nam kazali przeć "na kupę", jakkolwiek głupio to brzmi, tak się właśnie rodzi dziecko
hehe, a obiecałam sobie, że długo nie będę myśleć o porodzie, żeby się nie stresować
Haen, serduszko bije- to najważniejszemacica jest teraz bardzo ukrwiona, może jakieś otarcie po prostu
Właśnie uświadomiłam sobie, że jestem już ponad tydzień bez duphastonu i nic złego się nie dzieje.. A wręcz przeciwnie, czuję się lepiej
Jednak poleciałam do biedry i kupiłam bodziakiI jeszcze dla ciężarnej żony kuzyna mojego męża- jutro ma urodziny, to dostanie na prezent
No i stanęło na tym, że oba zestawy kupiłam w wersji dla dziewczynek (podobno obie rodzimy dziewczynki), bo były ładniejsze niż dla chłopców, a unisexów nie było wcale..
A co do prania to wszystko będę prać najpierw w zwykłym proszku (leżały w worach w piwnicy), a potem w tym dla dzieci + prasowanie. Więc jak tylko zwolnią mi się suszarki, to biorę się za małe rzeczyWiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 13:18
Ginger84 lubi tę wiadomość
-
Ja narazie.mam wlasnie te ciuszki co dostalam dla pierwszej dzidzi i tak nie moge sie doczekac zanim je poogladam i wgl mam gdzies trzy duze wory dla takiego malego dzidziusia ahhh
co do zakupow to poczekam pewnie az bedzie 30 tydz - nie moge sie doczekac kupowania malenstwu rzeczy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 13:19