X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki raz jeszcze. Nie wiem czy to jest to samo ale to taka mala plaska kuleczka w ciemnoczerwonym kolorze. Przy dotyku krwawi I bardzo boli, jakby ktos wsadzil cos w rane. Ciesze sie ze to znalazlam, no chyba umarlabym ze strachu po wczesniejszych przezyciach. Najsmieszniejsze jest to ze w pierwszym momencie nie zareagowalam, pomyślałam ze to okres :o zaćmienie ciążowe ;)

Na pocieszenie Nadia tak fika ze zniekształca mi brzuch ;) dokładnie widziałam jak się obróciła <3

pewnie na wyrost ale wzięłam nospe. Jako mniejsze zło. Miałam też rano iść na mocz i krew ale pojemniczka nie mam.. Pewnie będę odsypiac dzisiejsza noc.

Ja wiem ze panikara ze mnie ogromna :( dlatego cieszę się ze mamy to forum, jakoś mi tu raźniej.

dobranoc :)

Cebulka lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Kochane :)
    Widzę dyskusję odnośnie rozmiaru biustu :p a ja narzekałam na swoje, że chciałabym mieć mniejsze. Teraz wymieniłam 85c na 85D,wiec nie ma jeszcze źle, choć już uważam, że są dla mnie za duże. Podziwiam Was te dziewczyny z dużymi piersiami. Sama mam koleżankę o potężnym biuście i wiem jak czasami biedna narzeka i się żali.

Ja właśnie miałam pobudkę, bo coś zaczęło bzyczeć mi w kuchni. Wiecie, taki dźwięk jak mucha lata i obija się o okno, bo nie potrafi wylecieć. Idę tam, bo spać mi to nie dało, patrzę a to BĄK!!! Był potężny. Nie mogłam okna otworzyć, bo mam parapet przyprawami zawalony. Trzasnęłam gnoja jak się znalazł za firanką fuj. Ogólnie brzydzę się robactwa, ale w ciąży to już w ogóle głupieję jak w mojej obecności jest coś co mogłoby mnie dziabnąć, bo nie wiem czy to jakieś większe zagrożenie czy coś. Także poranek juz z przygodą, wiec nie wiem czy jeszcze zasnę :)

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png

Wysłany: 17 czerwca 2015, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dziwo noc przespana, rano znów krew. Po dokładnym zbadaniu- z zewnątrz uff ale to lepsze niż kawa. Muszę spojrzeć czy mam juz siwe włosy.

Moodliszka to naprawdę do głowy można dostać z takim bzyczeniem. Dobrze ze do łóżka ci nie przyleciał :D

Ewulek gdzie ty jesteś???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 07:35

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamuśki :)
    Mala czarna to w tej ciąży tez szybko się zregenerujesz :p co,maja babeczki po 35-tce powiedzic...:P

Pokazałam mojemu wczoraj listę wyprawki dla noworodka to za głowę się złapał :P

3jvzgu1r782c9g1c.png

Wysłany: 17 czerwca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie wiem czemu oni wszyscy w szoku, przecież wiadomo, ze makuch musi mieć swoje kosmetyki, ubrania, leki, miejsce do spania itd ;) a faceci myślą ze dzidzi to tylko pierś potrzebna :P

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha. No przeciez w moich ciuchach chodzić bobas nie będzie :P lozkiem jeszcze mogla bym się podzielić :)
    No ilości przerażają to fakt :P ale co zrobić :) podobno kolejne dzieci taniej wychodzą :) trzeba będzie z czasem sprawdzić ta teorie

3jvzgu1r782c9g1c.png

Wysłany: 17 czerwca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm moje kolejne dziecko wyjdzie zdecydowanie drożej, ale tu znaczącą jest raczej różnica wieku.
    Trzeba by się kurcze za jakas robotę wziac juz prawie 10 a ja w kropce

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meldujemy się z synusiem po usg połówkowym. Jest zdrowiutki i śliczny! Waży 370g :-) Jestem taka szczęśliwa :-D

Miłego dnia :-)

moodliszka, haen, izulkaa, Mala_Czarna_89, Kasia Kraków, Shibuya, Marta1986, olcia88, Kitaja, Molcia, MadaLena30, Cebulka, Micia, Anastazja85, Ona_89' lubią tę wiadomość

Synuś :-)
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna, myślałam, że wyjdę z siebie przez to bzyczenie, a jakby mi wpadł do sypialni, to chyba bym umarła :p
    Na szczęście udało mi się jeszcze zasnąć, obudził mnie straszny głód :D

Mój M. na szczęście jest przygotowany na to, że wyprawka będzie nas kosztować, jest tego świadomy. Co więcej sam stwierdził, że wyjdzie nas to z 10 tysięcy, co uważam za przesadę, ale dobrze Wiedzieć, że tak myśli, będę mogła poszaleć w razie czego :p
    Nie no, chce zrobić te zakupy dla maleństwa z rozwagą, ale boję się, że oszaleję jak wpadnę w wir zakupów :p

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam coś fajnego ;)
    Może i wam się przyda ;)

Wyprawka dla dziecka

Kompletowanie wyprawki dla Waszego dziecka powinno się rozpocząć od ustalenia tego, ile ubranek potrzebuje Was nowonarodzony oraz jaki powinien być ich rodzaj.

Podane ilości to absolutne minimum, ponieważ noworodek jest dość często przebierany ze względu na ulewanie, warto, więc jest mieć nieco więcej ubranek. W ilości ubranek należy zachować jednak umiar, bo przecież dziecko rośnie.
    Poniżej podaję listę ubranek:

- 5 bawełnianych śpioszków, najlepiej na zatrzaski w kroku, co ułatwia szybkie, a częste w tym czasie przewijanie;
    - 5 koszulek bawełnianych lub body;
    - 5 bawełnianych kaftaników;
    - 4 pajacyki;
    - 2 pary skarpetek bawełnianych lub buciki bawełniane;
    - 2 sweterki, spodenki;
    - Czapeczka na dwór, grubość czapeczki zależy od pory roku;
    - 2 czapeczki bawełniane, które stosujesz po kąpieli;
    - Rękawiczki bawełniane, które zapobiegają bolesnym zadrapaniom;
    - Kombinezon zimowy, jednoczęściowy.
    Do kąpieli i higieny będziesz potrzebowała następujące rzeczy:

- 2 ręczniki kąpielowe z kapturem;
    - Wanienka do kąpieli;
    - Myjka;
    - Bezpieczne nożyczki dla niemowląt do obcinania paznokci;
    - Szczotka do włosów z miękkiego włosia;
    - Termometr do wody
    - Mydełko dziecięce;
    - Oliwka dla niemowląt;
    - Sterylne gaziki;
    - Spirytus 70 % (wystarczy kupić 100 ml spirytusu rektyfikowanego, rozcieńcza się go przegotowaną wodą w stosunku 2:1);
    - Sól fizjologiczna do przemywania oczu lub czyszczenia noska;
    - Waciki z bezpiecznymi końcówkami do czyszczenia uszu;
    - Aspirator do noska z filierkami lub gruszka gumowa do usuwania wydzieliny z nosa.
    Przybory do karmienia dziecka

- Butelka do podawania picia lub karmienia ze smoczkiem o małym przepływie, traktuj to, jako rezerwę na wypadek gdyby były problemy z laktacją;
    - Podgrzewacz do pokarmu;
    - Sterylizator do butelek;
    - Zestaw szczotek do czyszczenia butelek i smoczków;
    - Termoopakowanie.
    Inne:

- Wózek;
    - Folia przeciwdeszczowa do wózka;
    - Również moskitiera przeciwko owadom;
    - Fotelik samochodowy adekwatny z wiekiem i wagą dziecka;
    - Proszek do prania ubranek, pościeli i pieluszek malucha.

Jest wiele różnych dodatków, które ułatwiają życie rodzicom, wprawdzie nie są to zakupy konieczne, ale poniżej podam Ci ich listę, a nuż skusicie się i kupicie, aby Waszemu maluszkowi i oczywiście Wam było wygodniej:

- Śpiworek, który zapobiega odkrywaniu, dzięki czemu dziecku w trakcie spania jest cieplutko;
    - Podkłady do przewijania wielorazowe lub jednorazowe. To szalenie przydatne akcesoria w trakcie wszelkich wyjść, gdzie nie ma przewijaka, możesz wówczas przewijać swoje dziecko bez obawy, że zniszczycie czyjąś kanapę;
    - Jeżeli karmisz malucha mlekiem modyfikowanym to polecam pudełko na pokarm, w który mieszczą się trzy odmierzone wcześniej porcje mleka czy herbatki w proszku. Dzięki temu nie zabierasz całej puszki mleka tylko mały pojemniczek;
    - Termometr do pomiaru temperatury ciała. Przy niemowlaku najlepiej
    zainwestować i zakupić termometr z jednosekundowym pomiarem w uchu lub na czole. Będziesz bardzo zadowolona z tego wynalazku;
    - Mini butelka ze smoczkiem lub specjalna łyżeczka do podawania lekarstw;
    - Niania elektroniczna, przydatna szczególnie, gdy dziecko śpi w innym pokoju niż spisz Ty, również wtedy, gdy dom jest duży lub posiadasz ogródek, w którym dziecko może spać chronione przez elektryczną, zmyślną „nianię”;
    - Poduszka do karmienia piersią, bardzo wygodna, gdy karmisz niemowlę;
    - Monitor oddechu, który poprzez czujniki umieszczone pod materacem łóżeczka kontroluje oddech dziecka. Niebezpieczny 20 sekundowy bezdech sygnalizuje alarmem dźwiękowym.
    Proszek do prania ubranek dziecięcych

Powinnaś pamiętać o tym, że minimalny okres, przez jaki powinnaś prać ubranka dziecięce w proszku przeznaczonym dla dzieci to 3 lata. Naprawdę przestrzegam Ciebie przed zbyt szybkim przechodzeniem na zwykłe proszki, przeznaczone dla dorosłych, gdyż wrażliwa skóra dziecka bardzo łatwo absorbuje szkodliwe substancje zawarte w tradycyjnych proszkach do prania. W konsekwencji wystąpić mogą uczulenia i podrażnienia, trudne do wyleczenia i kosztowne.

Generalnie lekarze sugerują, aby ubranka dziecięce prane były w proszku przeznaczonym dla dzieci do końca okresu przedszkolnego.

W tym wieku skóra dziecka jest na tyle dojrzała, że nie powinna reagować alergicznie. Należy jednak pamiętać, że w przypadku wystąpienia jakichkolwiek uczuleń i podrażnień zaleca się powrót do bezpiecznych proszków, które nie zawierają żadnych szkodliwych składników, takich jak na przykład:

- fosforany;
    - wybielacze;
    - kolorowe granulki;
    - środki zapachowe.

Kasia Kraków lubi tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewentualnie

PIELĘGNACJA DZIECKA:
    • gaziki jałowe – 5-10 blistrów/op głównie do higieny pępka, pielęgnacji oczu
    • gaziki niejałowe -1 op. do przemywania dziąseł i języka np. w przypadku występowania pleśniawek
    • preparat do przemywania pępka: polecamy Octenisept lub gaziki nasączone spirytusem lub spirytus rozrobiony wg właściwych proporcji.
    • płatki kosmetyczne 1op.
    • patyczki kosmetyczne 1op.
    • krem przeciw odparzeniom
    • chusteczki nawilżane
    • pieluchy do przewijania wielorazowe lub jednorazowe wg uznania
    • zaokrąglone nożyczki do obcinania paznokci lub opcjonalnie cążki, dzieci rodzą się z długimi pazurkami, a one na początku bardzo szybko rosną
    • szczoteczka do włosów włosie miękkie naturalne lub miękkie sztuczne, codzienne czesanie pobudza cebulki włosów, zresztą czesanie pomaga również w pielęgnacji ciemieniuchy
    • aspirator do nosa (NoseFrida, Sopelek, Abakus, Cleanoz) niestety katar dziecka nie ominie, lepiej mieć aspirator od razu pod ręką
    • sól fizjologiczna- kilka ampułek do pielęgnacji noska i oczu niemowlaka
    • spray do nosa np. NoseFrida lub inna sól morska
    • podkład do przewijania dziecka jednorazowy lub wielorazowy, dobry podkład wielorazowy jest naprawdę bardzo praktyczny

KĄPIEL:
    • oliwka lub płyn do kąpieli z oliwką
    • mydełko
    • płyn do mycia ciała i włosów, ale dopiero powyżej 1 miesiąca
    • myjka frotte lub mała gąbka
    • wanienka
    • gąbka-materacyk do wanienki, fotelik-leżaczek kąpielowy dla Rodziców, dla których kąpiel dziecka może wywoływać niepotrzebny stres

POKÓJ DZIECIĘCY:
    • pielucha tetrowa biała lub kolorowa ok. 15 szt
    • pielucha flanelowa kolorowa ok. 5 szt
    • przewijak, nadstawka na łóżeczko, komodę (sztywny lub miękki)
    • pokrowiec na przewijak
    • łóżeczko drewniane lub turystyczne z wyposażeniem, turystyczne polecane z bogatym wyposażeniem
    • materac do łóżeczka
    • karuzela do łóżeczka
    • 2 komplety pościeli, najbardziej praktyczne 3 el (ochraniacz, poszewka na poduszkę, poszewka na kołdrę, lub 2 el (poszewka na poduszkę, poszewka na kołdrę).
    • wypełnienie pościelowe( płaska poduszka i kołdra)
    • prześcieradło z gumką frotte lub jersey- 2 szt
    • podkład ceratowy lub podkład z gumką na materac zapobiegający przemoczeniu materaca
    • koce x 2 szt jeden cieńszy mikrofibra lub plusz, drugi grubszy akrylowy
    • rożek, becik 1-2 szt. przynajmniej lekko usztywniany
    • okrycie kąpielowe z kapturem frotte 2 szt- jedno mniejsze 80x80 cm, drugie większe 100x100cm
    • pielucha tetrowa biała lub tetrowa drukowana kolorowa 15 szt (może się przydać do przewijania dziecka, jako podkład na ramię do odbicia, w trakcie karmienia piersią, jako przytulanka do spania, cieniutkie przykrycie dziecka, zasłona przeciwsłoneczna do wózka, wyścielenie w wózku czy foteliku samochodowym)
    • pielucha flanelowa 3-5 szt (może się przydać do jako podkład na ramię do odbicia, w trakcie karmienia piersią, jako przytulanka do spania, cieniutkie przykrycie dziecka, wyścielenie w wózku czy foteliku samochodowym, wkładana w krocze dziecka po kontroli bioderek)

KARMIENIE DZIECKA:
    • butelka mała o pojemności 125 ml/150 ml z najmniejszym smoczkiem dla noworodka, większa butelka będzie potrzebna nieco później
    • smoczek uspokajający najmniejszy rozmiar 2 szt.
    • łańcuszek, zawieszka do smoczka uspokajacza
    • termoopakowanie na butelkę dla podtrzymania temperatury picia
    • pojemniki lub woreczki do przechowywania odciągniętego mleka

UBRANKA:
    • proszek do prania lub balsam do prania odzieży dziecięcej, artykułów pościelowych (do koloru, do białego) np. Lovella
    • 2 czapeczki wiązane
    • 1 czapeczka tzw. smerfetka wkładana do połowy ucha
    • 2 pary rękawiczek niedrapek
    • 2-3 pary skarpetek
    • 2 pary rajstop
    • 8 kompletów ubranek w rozmiarach 56 i 62, jeżeli po ostatnim USG wychodzi, że dziecko może być duże sugerujemy zakup ubranek począwszy od rozmiaru 62
    • Kompletem może być :
    • kaftanik + śpiochy
    • body + półśpiochy
    • pajacyk

Pamiętajmy, aby kupować ubranka dobrej jakości, najlepiej polskie produkty ze 100% bawełny, lub nieco cieplejsze z tkanin mających certyfikaty Bezpieczny dla dziecka. Unikajmy uciskowych gumek, drapiących haftów, przeszyć.
    Jeżeli nie chcemy wkładać ubranek przez głowę dziecka, to zdecydowanie polecam te rozpinane przez środek tj kaftanik lub zapinane kopertowo tzw. reglowane z napkami z boku ubranka. Najlepsze body mają również napki na ramieniu, zapobiega to ich rozciąganiu w okolicy szyi. Najlepsze śpiochy są rozpinane w kroku, wtedy przy zmianie pieluchy nie trzeba ich całych ściągać.

PODRÓŻ Z DZIECKIEM:
    • fotelik samochodowy od 0kg
    • wózek głęboki tzw. gondola, kupując wózek kierujmy się wygodą dziecka, a nie aktualną modą. Pamiętajmy, że w wózku głębokim dziecko podróżuje do momentu aż nauczy się siedzieć. Czasem jest to nawet ok. 7-8 miesięcy. Dlatego kupmy wózek z większą gondolą.

OPCJONALNIE przydają są również:
    Te produkty warto kupić jednak na samym początku, tak aby z nich skorzystać jak najdłużej.
    • sterylizator do butelek i smoczków
    • podgrzewacz do butelek i słoików
    • niania elektroniczna
    • poduszka klin przeciw ulewaniu
    • poduszka do karmienia dziecka
    • komoda na ubranka dziecka

3jvzgu1r782c9g1c.png

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulek fajna lista. Ja vym jeszcze rajstopki dopisała jako ze nasze maluchy czeka cala zima.

Zorro super, gratulacje :)

Moodliszka mój stwierdził ze 5tys myślę że i tak przegiął ale tak jak mowisz- niech biorą taka ewentualność pod uwagę :D

Zorro lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O super lista, zapiszę sobie, może się przydać :)

Zorro, gratuluję, super ;*

Mała, dokładnie :D lepiej jak biorą większą kwotę pod uwagę niż mniejszą :D w ostatnim momencie ugryzlam się w język i nie powiedziałam OSZALAŁEŚ?! :D niech żyje w takiej świadomości, a jak wydamy mniej, a tak będzie, to mnie pochwali, że jestem oszczędna :D

Zorro lubi tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okrutne jesteście ;)
    Jej jak te dzieciaczki rosną jak na drożdżach... moja coś koło 150 g dopiero max ma;P
    Zorro gratuluje ;)

Zorro lubi tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małą czarna na drugiej liście sa właśnie rajstopki ;P

ja już sobie wydrukowałam to i teraz będę odhaczać co już mam :)

3jvzgu1r782c9g1c.png

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no właśnie widziałam po napisaniu komentarza :P
    Ale te nasze maluchy z tygodnia na tydzień konkretnie przybierają ;) Ja to czuję hehe, teraźniejsze kopniaki nie mają nic wspólnego z tym, co czułam na początku. Gdyby nie usg, to myślałabym, że noszę bliźniaki; u mnie w rodzinie dużo ich jest i brzuch mam jak balon.

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MAŁĄ CZARNA FAAAJNIE CI ;) JA WYDAJE MI SIĘ MAM MAŁY JESZCZE ;)
    U MNIE W RODZINIE TEŻ MASA BLIŹNIAKÓW.. PO CICHU MIAŁAM NADZIEJE NA NIE ;)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry !

Wizyta o 12.45 ale potem jadę z mamą oglądać sofy i meble do przyszłego domku, także potrzymam Was w niepewności do wieczora czy jest Tosia czy Antek ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 10:59

Mala_Czarna_89, Micia lubią tę wiadomość

• Kasia Kraków Przyjaciółka

Wysłany: 17 czerwca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaaaa chyba czuje wreszcie jak sie smyk rusza!!!
    Czy to pierwsze uczucie ma cos wspolnego z takim jakby przelewaniem w brzuchu?

Doswiadczone mamusie prosze o wasze zdanie na ten temat :)

Kitaja, Micia lubią tę wiadomość

relg6iyefsp2hc2t.png
‹‹ 581 582 583 584 585 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ